Jumaat, 2 Disember 2011

BENCIKAH ANDA DENGAN ORANG KOMEN TANPA BACA ENTRI BLOG ANDA?

Isu ni dah lama bertapak dalam dunia blog. Macam hampeh. Aku penah kena benda macamni. Banyak kali. Orang serupe pulak tu yang buat. Hahaaha. Bukan ape, klau nak komen tu biarla berpada. Kasi kena sikit komen dengan entri kan. Ni kalau dah terang2 benda tu dalam entri, dia boleh plak tanya-tanya kan? Ni contoh yang aku ambik dari http://azfar9897.blogspot.com. Isunya mudah.. Penulis buat entri pasal BIODATA NAZMI FAIZ. Ya, BIODATAA.. Perhatikan betul betul:



Kemudian penulis siap bagi tau tempat lahir dan asal si Nazmi tu:


Nak dijadikan cerita, tiba-tiba ada sorang ni komen::::::::::::



I was like:

Are you freaking serious shitbrix??

BOLEH PLAK TANYA DIA ORANG MANA????? ORANG MANA TANG MANA LAGI WOI? BACA BIARLAH HABIS. WAKLU BETUL.

PST: Aku tak heran kalau lepas ni ada lagi orang komen yang tak selari HATTA kat entri ini sekalipun. Boleh jadi nanti ada yang komen "hensemnye Nazmi" kat entri ni.

32 ulasan:

MOFASAD berkata...

kenapa orang lidi? abam ni kurus ke montel?

jedi berkata...

marah benor...ekekekek...

banyak yang jenis cenggitu...tue sebab kekadang aku baca n x komen kalo x tau nak komen...

papepun nazmi mungkin akan jadi rebutan pasni...wonderkid Malaysia...

Niza Romli berkata...

alamak! sapa org yg serupa yg selalu komen kt entry kamu tu?:D

kdg2 diorg suka baca yang atas sikit dan yg bawah sikit. pastu taktau cerita sebenar terus komen.
Sejujurnya mcm sy, klu entry kat blog seseorg tu pnjg dan tak sempat nk baca ataupun intenet slow ke sy takkan komen selagi tk boleh baca dan phm betul2 isi entry tu. Contohnya entry kamu yg sebelum ni...hehe blm sempat nak hayati jln cerita dia :)

L berkata...

hehe. marah nampak? sabar laaa.. at least dia komen walaupun xdak kaitan or dah ada dalam en3.. ngeh3.. patut disalahkan org yg menulis. mungkin penulisan kurang menarik n mnyebabkan pembaca membuat andaian sendiri pasal en3 tuh pastu komen sebab tuh diorang punya komen xda kaitan ngn en3 kita or yg dah ada dlam en3 kita.. sabo jerlaa.. conclusion nyer penulisan yang menarik, pasti akan menarik org membaca...hehe

bact. berkata...

Nazmi Faiz tu sapa dia?


kahkahkah

EN.ROBOT berkata...

bawak bertenang yg berhormat,.,. :D

Anisa Hang Tuah berkata...

hek.dia terlepas pandang kot..rileks la..

zonaku berkata...

kalau habitual dia komen camtu, jenis x baca entry, sekadar komen nk harap trafik, apa lagi y kita nak katakan...


tiap orang punya sebab tersendiri berblog...... tapi sangat annoying kan manusia camni.

cikpia berkata...

secara fikiran positifnya, mungkin dia nak tau secara tepatnya keramat kuala lumpur tu kat mana asal si nazmi tu.

secara nak ngutuknya, dia memang bangang.

MalamDecipher berkata...

errr...org lidi baca tak entri org lain sampai hbis..pastu bru komen??
mungkin itu hanya propaganda nak memenuhkan ruangan komen org lidi, atau beliau itu hanya nak menguji sejauh mana pengetahuan org lidi tentang nazmi..

kembali ke sri pentas...

putera aftus berkata...

hensemnye nazmi ni..

kuikuikui

budak ice berkata...

" hencem nye org lidi.."
hua2..selari tak? ;P

april berkata...

amboi OL marah..haha..rilek2 OL..orang kadang2 komen sambil lewa je.

oranglidi berkata...

mfasad,
-wah. paksu komen! yeye.

jedi,
-hahahahha. ak silap taip. sbnanye nk jadikan lwak tapi cam marah pulak ye? haha
-ak pn ambik jln slamat. kalau x baca, ak skip trus. xda la nk komen2 bnda xkena.
-nazmi mmg power.

pn niza,
-ade lee dulu2 org tuu. hahaha. skg da x dtg rasanye. haha
-entri sblum ni bkn cerita la. haha

L,
-sedap nama hang. haha
-weh, xde la maroh. hahaha
-memang le at least komen bro, tapi kalau komen kasi la nampak ada kaitan sket.
-xsmestinya mcmtu dude. klau mentaliti pembaca x seiring dengan apa yg dimaksudkan penulis, tulis hebat mcamna pun org xreti jgk.

bact,
-demn. hahahahaha.

enrobot,
-baek2. hahah

anisa,
-mungkin2. tapi kalau contoh yg diberi tu, xde maknenye nak terlepas pandang. hehe

zonaku,
-nice, ak suke pndapat ni. hahahaha.

cikpia,
-amboi, nak tau detail parakla kan.? haaha
-secara nak mengutuk tu sedap.

malam,
-haha, kalau ak nak komen mesti ak baca la cikmalam oi.
-kalau xpaham ataupun xda mood nk baca, msti ak xkomen pnya. simple kot.
-aih, pulak dah.. contoh diatas adalah bukan dari blog ni cik malam ye. hehe.

aftus,
-kah3!

budak ice,
-ni lagi laa jauh mnyimpang. haha

april,
-xmarah lee. hahaha.
-btul tu. sambil lewa yng mnyebabkan rasa perit diminda. haha

Wanita Mutalib berkata...

saya tak baca entri ni.

saya nak tanya. sape nazmi.

erkkkk.... :p

oranglidi berkata...

wanitamutalib,
-hahaha. nazmi ialah pemain bolasepak negara (harimau muda) yang berumur 17 tahun. ketangkasan dan kelincahan beliau semasa bermain disukan sea dan kelayakan sukan olimpik menyebabkan nama beliau naik mendadak. tidak dilupakan, gol ketika menentang bahrain merupakan salah satu gol terbaik bulan lalu. kehebatan beliau sering dipersamakan dengan pemain-pemain luar negara seperti david silva, fabregas dan lain-lain.

Anis Mohd berkata...

hahaaa
emosional plak dia.
org tu tak da idea ..

ataupon dia baca sume blog n abes sume dah baca , br dia komen . tu yg dia terlupa apa yang dia baca tu.

Niza Romli berkata...

baru je nak komen entry smlm, tgk dah takda pulak..cam cipsmore plak! huk3

ama berkata...

kenapa letak nazmi? kenapa kenapa

Ujang9897 berkata...

hensemnya org lidi ni..=)


ahahahaha.., perkara biasa tu bro.., lagi2 entri panjang memang ramai tak baca habis..,

tp takpa..=)


salam kenal bro..=)

cimOt berkata...

besa laaa tu...mmg ade golongan camtu..pada dia asalkan dia komen..hakikatnya kita rasa annoying..grrrrr..dah trangtangtang state kat dlm entry kan...

DuniakuAbstrak berkata...

tumpang tanya..apa nama blog ni ya? kah3

Bella Bell berkata...

hensemnya nazmi. btw. dia orang mana ea?



hahahahaha.



aku pun pernah kena dulu weyh. biasa la manusia. baca tajuk, then komen. ptuihhh. ptuihhh. ptuihhh. pehh. sedak pula ludah kat sini. hehe.

Farihah Ahmad berkata...

terus aku curiga.



"adakah OL sebenarnya Nazmi??"

inDah iNdrIana berkata...

hahaha... sabar2 awak.. marah btul gayanya.. :)

Fakur berkata...

tak mengaji tu satu hal. tak mengkaji pulak, tu pun satu hal. apa pun, kadang2 berdiam diri tu lebih baik dari berkata2.

pasal budak nazmi tu pulak, saya harap dia akan berjaya dlm bidang sukan dan juga dlm bidang pelajaran.

saya jugak percaya la ni tentu ramai yg akan 'menghimpitnya.' jangan dia tenggelam dlm dunia glamer yg menghanyutkan dahle.

Mutiara Bernilai berkata...

OL, ok, kali ni ak xmo komen sal isi blog ko,.. :P

nak tanye ni,,

btul ke mofasad tu paksu kamu? hu..kamu knal frodo?


ps. kem salam kat ujang :P

pss. erk. garangnye kamu OL. rilex la, kitkat kan ade :P

oranglidi berkata...

anis,
-hahahahaa. xdala emusi sgt
-hehe..barangkali benar tu. tapi kalau baca btul2, xda trlepas pnya

pn niza,
-haha. yg tu dah ilang.

ama,
-dem.

ujang,
-hahahahhaa.xleh blah.
-entri tu x panjang pun bro. aku habiskan kejap je.
-salam kenal! mcmna la kok leh tau ak wat entri blog ko ya. hehe

cimot,
-haha. siap bagi golongan tu.
-btul2. terang lagi bersuluh lampu laptop

duniakuabstrak,
-owyeah.blogspot. hahahha

bell,
-hahaha
-adakah mngkin ko pernah buat? hehehehehe

farihah,
-ini lagi x leh blah.

indah,
-hehe.. cool je.

en fakur,
-btul. berdiam lebih baik dalam hal sebegini. kalau tak tau, kaji. kalau tak tau, bertanya. itu pokoknya.
-hehe. smua mngharapkan dia bakal mnjadi yg terbaek dlm arena bolasepak.

mutiara,
-hahaha. mofasad paksu aku? hehe. xda laa. saja je menyakat beliau. dia kapel dngan bloger-sharamli. sharamli ni dikenali dgn panggilan maksu. tu yg mofasad jadi paksu smua orang. haha
-frodo? kenal blog saja. lama dia x snggah. blum penah jmpa di alam nyata. kenapa?
-ujang, mutiara kim salam.

K2r~90 berkata...

perh!! melepaskan nafsu amarah!! ..

sharamli berkata...

Hai pengk0men pertama. <3


b0leh tak k0men macam ni? ha3

ciK LyndaWawa berkata...

Hahahaha..
hahaha...

nabila husna berkata...

hahaha~ ini serupa jugak macam manusia yang folo blog manusia lain tanpa baca entry. series cam bangang. hihi.

golongan ni aku rasa mesti stai nak jawab exam tak baca soalan. macam cool je? :P