Selasa, 16 November 2010

Fotograf : Aku Yang Kecewa

AL-FATIHAH


Shamrin Fotograf

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

1- hari raya kita kerja
2- lagu 'manifestasi cinta' dan 'kau harus ada' tak masuk top 6 semifinal.

Apa? Adira? Stacy? cer lawan Fiq punya tarik.. boleh? pikir-pikir la sendiri..

Aku rasa Rahmad Mega lah hero malam tu. Pentas juara lagu ni die buat petik jari ja..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sebelum berakhir, ucapan takziah buat keluarga Shamrin Fotograf..


Aku Yang Kecewa by: Fotograf

Umpama perahu nan kecil
Di tengah lautan di pukul gelombang
Diriku berkali terkucil
Dalam kehidupan yang penuh cabaran

Ku pernah terkandas kecewa

Menangis berputus asa

Kerana ku seorang lelaki
Ku gagahi diri
Tak guna ku membuang waktu
Menghitung malang ku
Berbanding tuahmu
Yang pasti apa yang terjadi
Harus ku hadapi dengan tabah hati
Teringat pesanan mu bonda

Tersemat nasihat ayahanda
Adakah kehidupan ini pilihan sendiri
Aku yang terkecewa dulu

Terkubur bersama waktu
Yang gagal lemah tak berdaya

Tertinggal tiada bernama

Telah ku temui yang ku cari

Cahaya menyinari diri
Terasa kehiduapan ini bererti
Di saat aku dalam kekosongan
Kau tiba membawa sinar harapan

"Berpenampilan kemas dan memiliki tubuh tegap, ramai wanita dan budak perempuan usia lapan tahun menggilainya sampaikan buku teks sekolah berbalut poster wajahnya yang diambil dari majalah. " - sumber dari myMetro -

20 ulasan:

FarhanaDr berkata...

Rahmat!!! Terbaik itu malam.. Love his voice.. Superb!! Terus teringat kat ko OL.. Jom duet Bayangan Gurauan.. Keh keh.. :P

sharamli berkata...

adira c0mel..ha3

oranglidi berkata...

drFarhana,
-rahmad memang superb sampai sekarang. cume time mega ada zaris lagi lantang. hehe.. duet? ambe xreti. haha

sharamli,

-,-"

e. indah berkata...

al fatihah juga untuk arwah ...dan semoga tenang d Sisi Pencipta

...


juara lagu semifinal ada ulangan ker?? tak dpt tgk lah isnin lepas ...

oranglidi berkata...

eindah,
-try tgk kat tv3 punya web. semangat gilak aku buat akaun 'tonton' dot com dot my

si kosong berkata...

Aku sndiri x faham cmne stacy blh masuk..fiq lg bgs la..

Kuwe berkata...

takziah shamrin. dia baru nak buat comeback. tiada lagi di alam fana cinta.

Faraheen Hazirah berkata...

aku mmg prnh jatuh cinta dgn shamrin dulu!!!! Al-fatihah...

hamzah ian berkata...

nice

lumut berkata...

mende ape ni pasal lagu2 neh??
pergh lame dah aku x baca blog org

.rafiq. berkata...

telinga dorang dah rosak. salah pilih. jiwa dah tak rock.

beautiful_rose berkata...

aku just biase dgr name kumpulan ini...tapi org nye tidak la aku tahu...huhuuh

Crazee Lazzy berkata...

hye lidi.. nice entry...

menaribagaibintang berkata...

ceh, wa ingat tu gamba lu hahaha

Masy berkata...

1.rahmat mega mmg DA BOMB!!!!

2.setuju dgn no 2. benganggg betulllll guaaaaaaaa grrrrr

3.alfatihah utk arwah~

::cdot the dot:: berkata...

adira??pleaseeeeeeeeeeeee.....

::cdot the dot:: berkata...

adira??pleaseeeeeeeeeeeee.....

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

huwarghhhhhhhhhhhhhhhhh

xsedap.

K2r~90 berkata...

mengejut kan

░♥si lampu neon♥░ berkata...

SALAM TAKZIAH UNTUK KELUARGA ARWAH..