Rabu, 6 Oktober 2010

Masa, Lovehunters, Crossfire dan Bloodshed

Bila dengar Crossfire nyanyi lagu Ilusi Sebuah Mimpi tu, aku dah tak sedap duduk.. Gila apa?.. Bloodshed nyanyi lagu tu pun aku dah seriau. Peh!! Lepas tu tangan aku gatal mencari lagu-lagu yang seangkatan.. Ahh...

Sinambungan Cinta nyanyian Gravity memang ber'hantu'!



Video bawah ni Kumpulan Masa dengan lagu Persandingan Abadi



Lirik penuh mencengkam lagu Lovehunters ; Ku Ukir Namamu



Yang ni sapa tak tahu memang rugi. Crossfire Realiti dan Fantasi



Ilusi sebuah mimpi nyanyian Crossfire (Kangkang tak ingat)



Ilusi sebuah mimpi nyanyian Bloodshed (Pakaian memang mantap.. Band skarang apa barang.. Semua nak branded. Rocker dulu main sauk je baju yang ada. Zuhud.)





Kesimpulannya, untuk zaman sekarang ni ada beberapa penyanyi lelaki saja mampu menyaingi kelantangan dan kekuatan vokal rocker dulu-dulu yakni Fiq Mentor, Black Mentor dan Azlan ex MUH. Depa ni kalau 'angkat' kadang-kadang suara perempuan pun kalah. Yang lain kena asah dulu. Hehehe..

pst: maap, belum ada idea menulis. Tu yang letak video banyak.

20 ulasan:

beautiful_rose berkata...

giler rocker la lu orglidi.........

Cik_Noor berkata...

betul tu,
tak ramai penyanyi lelaki sekarang leh lawan suara penyanyi rock dulu-dulu

si kosong berkata...

suara adam af x blh ke.?miahahaha

zonaku berkata...

lagu lama sgt best

Kazaztan Team berkata...

perghhh lagu otaiii

john bert berkata...

kau lupa sebut sorg lagi rocker zmn skrg yg power.

MEER MUSTAFA aka MUSTAKIM

aleen adela akoo ^_* berkata...

isk,kapak sungguh jiwa ko.hu3

Linglung berkata...

layan gila zaman kapak ni. gua untung. gua sempat. gua tweetkan lu punya entri ni.

Tanpa Nama berkata...

lagu persandingan abadi mantap!!layannn

"My name is Akma, and I am not a terrorist" berkata...

layan....zazssssssss....

A+z+i+E = AziE berkata...

I luv Fiq... ta sia2 ak ske dy.

.rafiq. berkata...

zaman rock masih kuat yeah. otai,,

Kuwe berkata...

taktau pulak oranglidi ni jenis baka rock kapak.


kemas.

hBz berkata...

ada lagi 3 mangkuk boleh tandingi depa ni.

nah!

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1401853365632&ref=mf

*cimOt* berkata...

halamak orang lama ni...aq pnah denga lagu jer..baru la taw saper nyanyi..trok betoi aku nih..

Masy berkata...

yeaaaahhhh Fiq, Black dgn Azlan mmg besttttttt

lagu2 rock kangkang ni sume mmg gua minat hoooooo

Fakur berkata...

Tumpang tanya.
Kenapa lagu Salam Sejahtera nyanyian Samudera tak masuk list? Kumpulan tu tak top tapi dulu lagu tu meletop. BTW tabiklah kat anda OL psl tau hargai lagu2 lama yang berhantu tu. Hanya johari yg mengenal maniam.

Fakur berkata...

Lagi satu, cuba dengar camne Ramli Sarip & Sweet Charity goreng lewat lagu Bagaikan Bermimpi

si kosong berkata...

fakur;

tuk pengetahuan ko OL nama btl dia johari..jd mmg dia kenal org nama manikam...

miahahaha...

oranglidi berkata...

rose,
-ada lagi yang gila rocker dr aku. hehe

ciknor,
-hm, suare depa dulu2 skali angkat, melangit! macam petir.

kosong,
-er... adam?

zonaku,
-he he he.. btul. retro kan

kazaztan,
-hhehe.. ni baru sikit.

john bert,
-waklu mustafar?

aleen,
-kapak sudah tertanam.

linglung,
-hehe.. tengok misai pun dah tau lu kpala layan rock gk. tq tweet kan. hehe

tanpa nama,
-sapa ni? jarang orang suka lagu mcmni.

akma,
-jadi pengacara melodo hang ni.

azie,
-hehehehehe.. luv fiq? kemain.

rafiq,
-suare ko macam Fiq mentor x?
-zman rock yg jnis baru rebranding tu aku tak stuju sgt. hehe.

kuwe,
-tengok rambut le. hehe.. kemah keming.

hbz,
-mane la ko jumpe klip tu.. hahahha

cimot,
-rilek je. x tau x bermakna teruk la. hehe.

masy,
-wah.. smpai banyak tttt.. haha.

fakur,
-hahhaha.. salam sejahtera tu dah ada dlm entri2 sblum ni.. ni yang lain lak. sape la x tau lagu samudera yg tu..
-memang lagu2 lama berhantu ni perlu dihargai. sebab dia pnya lirik best.
-johari mengenal maniam? wahahahaha..
-bagaikan mimpi memang kerasss.

kosong,
-hahaha.. cis kau hasrul.