Selasa, 18 September 2012

Kehidupan di Kotaraya

Genap seminggu aku kerja part time setelah abeh blajar.

Setakat ni syukur la, kerja sebagai kuli memang takde la tension sangat. Macam-macam benda yang dipelajari sepanjang kerja ni. Daripada kerja fotostet sampaila ke management.

Tapi yang kureng sedap nye ari Sabtu pun keja. Tapi skang dah terbiasa pulak.

Satu hal lagi, rumah yang aku sewa takde tenet. Jadi memang payah la nak online. Takat nak gi mamak untuk apdet memang tak berbaloi rasenye.

Aku rase takat ni la jadual harian aku:

6pagi- Bangun tidor, smayang dll.
8pagi-mandi, stat moto gerak pegi keja.
9pagi- keja, keja dan keja
7 malam- balik, makan
8 malam- lepak lepak atau terus tido.


Oh, lupe nak cite. Seminggu lalu memang hektik. Pegi sana sini. Perkahwinan Fhad Muska, jumpe ex-Bad Bloger (Kosong, Beskot, Jalak, Haris, Ian)- serempak dengan Yobsumo Deus Sigg dan Mofasad, sebelum tu pegi rumah terbuka Nia, men bedminten dengan budak kelasla, rumah terbuka kat Uk Perdana, ahad aritu pegi majlis kawen classmate kat Melaka dan lain-lain la.

Nak cerita semua memang tak sempat la ye. Haha.

Oke la.Laen kali apdet lagi. Bai.



10 ulasan:

aimi adilah berkata...

ahahahhaha g mamak update blog mmg aku selut lah kalo ade org g2 ahahhahahahahha

seronok nya kawin.....

Muhammad Rafiq bin Hasrudin berkata...

awl gile tido weh. belum masuk waktu isyak lagi..ekekeke

Masy berkata...

kemain bz lagi bunyiknye hehe

Farihah Ahmad berkata...

org kampung aku kata, kalau dah keja tu, kena belanja org yg masih belajar, makan... org kampung aku la kata

oranglidi berkata...

aimi,
-haha. ko selut ke salut? haha.
-ape lagi, cpat2 a kawenn. hehe

rafiq,
-haha. takkan la aku nak detailkan.

masy,
-fuhhh. memang bizi gaban. haha.

farihah,
-kalau da keja part time orang kampung tak bagitau plak macamna? hahaa/
-ko tu da master. kena a blanje. hehe.

Mieza vs Rory berkata...

wes bulan 12 ko de kt kl lg ker? nnti dtg wedding aku yg belah laki yer..;-)

oranglidi berkata...

mijah,
-aku mmg keja kl skang. tapi bulan 12 xtau a ade sning lagi ke x. insyallah ade kelapangan kami pegi. hehe

dania berkata...

thanks sudi dtg open house umah aku dan memeriahkan suasana. (^_^)

Mutiara Bernilai berkata...

wah jadual kamu..
ahaha..kadang2 bile tengok jadual kamu, br sedar time table kita quite same..

ahh..hope x jadi robot.

oranglidi berkata...

nia,
same2.

mutiara,
-eh eh. ye ke sama? haha. kebetulan tu