Selasa, 4 September 2012

Hikayat Pencari Belalang: Hidup Penganggur

Sekarang dah tiba masanya untuk aku memulakan langkah masa depan.

Permulaan ni aku cari kerja part time dulu. Penat belajor pun baru reda. Sekarang penat cari duit la pulak barangkali.


Belalang budak kecik pun bizi keja.

Skarang ni tak konfem lagi skop kerja. Dulu keja cashier, cat rumah, cuci pinggan, kuli dan lain-lain lagi la aku dah buat. Dah nama pun lelaki, kalau tak reti berdikari tak tau nak cakap apo la kan. Haha

Tapi harapnya ada la life siket, taknak la sibuk sangat-sangat awal-awal ni. Hehe. Nak jugak aku berseronok-ronok dulu. Sebelum ni, habis SPM je terus belajar tak henti-henti. Cuti pun sekejap je.

Ok lah, lain kali la apdet lagi. Sekian.

9 ulasan:

beskot berkata...

bukan ko da dpt kije ke??

rathiqah azmira rosli berkata...

assalamualaikum lidi.hehe


lama tak tego lu.lu da habis belaja eh.tahniah2

dah kaye jangan lupa belanja wa satay kat kedai wa.haahhaha

fadh ^_^ berkata...

tahniah orang lidi. habis jugak ye. tak jumpe lagi la eh lepas ni. srettt srettt~ ( lap hingus :P ) hehe all the best tahu !

oranglidi berkata...

beskot,
-ko ni punn. org da brape kali cite. nanti aku cite balek la kat umah fhad . hehe

rathiqah,
-ambooii.. akhirnye ade gak menjenguk kita niii.hahaa.
-tima kasih yeee.
-hahaha, ada lak camtu. tokey kedai a blanjeeee.

fadh,
-trimas22. hek elee. bajet sedih2 lakk. hahaha.tq skali lagi

Tanpa Nama berkata...

ko jgn layan sgt beskut tu lidi...

kosong

Munirah Shamsudin. berkata...

untungnya dah habis belajar.

jangan jealous, Mun. jangan!!!!!!


oranglidi berkata...

kosong,
-hahahaha.

munirah,
-lek aa. time blaja la sronok. haha.

Muhammad Rafiq bin Hasrudin berkata...

ko keje la bhagian ko ambik pengalaman dlu. pastu bukak bisnes juta2.. semoga bjaya!

oranglidi berkata...

rafiq,
-betul22. ak mmg rancang nak watcamtu