Jumaat, 12 Februari 2010

Bloger bergaduh bukan amalan kita. Ayuh satukan hati semaikan budi.

Sempena cuti hari raya dan tahun baru cina ni, wa buat planning nak pegi ziarah budak-budak bloger area wilayah persekutuan. Mungkin ada yang pelik, apa kejadah lah jumpa-jumpa bloger ni semua. Buat perabih sen je. Oh, tidak.. Lu silap.

"Kalau lu takat kenal dalam blog ja, tak 'true' dan tak realistik " bak kata Albert Kapucino semasa mengunyah cuwing gam.. Sebenarnya, bila jumpa, lu akan lebih mengenali dan menambah jaringan kenalan. Nanti bila ada kesusahan, lu bulih calling2 je. hehehe.
[masalahnya, dalam henset wa skang baru ada 17 kontek list bloger. ahahahah]


Wa suka jumpa bloger yang jenis-jenis ni sebab depa indie. jumpa tepi-tepi jalan pun tarak hal. Hahahaha

Oh ya, baru-baru ni wa ada terperasan ada satu dua bloger yang 'macam gaduh' sebab ape ntah.. Wa sangat harapkan keadaan macam ini tak berlarutan. Kamon la brader sister.. Tak elok berdendam-mendam ni.. Rilek-rilek sudah weh.. Masing-masing ada pendapat dan kehendak sendiri.. Cubalah bertindak rasional, positif dan disertai bertolak ansur...
(cis, bagi nasihat plak. Wa mungkin bukan orang yang layak cakap hal ni.)

Petang ni wa berangkat ke destinasi pertama. Lepak rumah AH FATT a.k.a Kapten Luffy sempena sambutan Gong Xi Fa cai (fatt!, TRIMAS SUDI MENERIMA KUNJUNGAN WA!!).. Kalau tak silap Bloger Tegar Femili pun ada planing. Wa follow the flow je. Kalau nak join, try bukak mana2 link BTF kat sebelah. HAHAHAHa.

psst: rasa cuak-cuak ayam plak nak jumpa milimilo..

psst: Selamat bercuti! Wa cuti kejap je sebab 17 feb nak poie dengar ceramah dari dua penulis HEBAT, Habiburrahman el-Syirazi dan Ustaz SaifulIslam tentang baitul Muslim. [baitul muslim tu menda ye?]

psst: APAHAL WA X LEH BUKAK BLOG FHAD SELAKU penaung BTF?

57 ulasan:

pensukebulan berkata...

oh korang aktif berjumpe juge. macam seronok. pompuan takde yg join ke

sharamli berkata...

eh..j0m la jumpa kal0 camni...
ha3

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ berkata...

heh~
manusia~

sudahla~
law nak terima teguran accept this as positif thing~
kn?
epy chinese nu year~

lea berkata...

nak g lepak umah ah fatt jugak!!!

boleh?

dila berkata...

kat kg aku hnya ada baitul ehsan je..tempat rakyat ambik duit ehsan.

milimilo berkata...

cuak lak ko..haha..gedik..ajak la sape2 ag nanti..baru la ko xcuak..

eip,aku pnah gaduh dgn ko kan kan? haha. xelok la gaduh2 dlm dunie blog..xpegi mane pn last2 =P

Haris Dot Com berkata...

lidi agak2 bile ko nk jumpe aku....aku seorg yg best wakakakka

jalak lenteng berkata...

jage2 umah ah fatt tu lidi..die buas..akakakaka..

deqyalalink berkata...

tahh..wa nk gak jumpee amai2 nii

vidadarisakura berkata...

wa nk ajak lu gaduh pasni.


amacam?

Judiene berkata...

aku tak pernah jumpa mana2 blogger before, kinda nervous to do so
hehehe
tp kalo jumpa ramai2 takdela nervous sgt
citer r pasni cne ko pnye meeting ngn dowg nnt

ChentaBeng berkata...

datang kl sile lah dtg ke reban gua.. hahah,, best ke wey lepak ngn BTF?

Jard The Great berkata...

sepa yg gaduh2 tu lidi?

hav fun @kuala lumpur.. ehehe.. bila nk jumpa wa plak?

sya ar berkata...

yeah.
peace peace. V
haha.

saypOOL rafhtello berkata...

ckap ahfat..scandal dia kem salam...

rathiqah azmira rosli berkata...

haahaha dgn mili pn nak cuak

bukan beso mne pon de


jumpe aku tak nak ke?

haha

shazruls berkata...

kirim aku kt ah fatt and BTF...

jo berkata...

moh datang jb. belanja gua sikret resepi..

mamai berkata...

BTF di jemput memeriahkan teater nautika supaya tak rugi

handhalah ibnu kamil berkata...

weh.
lu nak kawen ke?

dengar ceramah baitul muslim bagai?
hahaha.

kalau kawen wa orang first lu kena jemput. hehehe.

aLeen aVriL berkata...

Eh3..lame dah aku xjenguk uma orglidi nih…naseb die ade wat entri bawu.

Weii….xde ati nk jenguk aku jugk ker???
Kenduri kawen aku nnt jempot ler dtg..tp klu xleh dtg tuh aku xde ler pakse..huhu

Ok orglidi..selamat becuti..hope ko mkn bebanyak ler musim raye nih..lepas tuh xde ler jdik orglidi lgik dah..
Aku nk tgk ko jadik org penyapu ler pulak..huhu..gemok sikit dr orglidi..buleh ker???

shakinah berkata...

aku lidi aku?
tanak jumpa?
aku pun stok lepaklepak kat mapley je.
bukan stok lepak pavi.

~0~ berkata...

turun kl roger la...hahaha

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

oranglidi




































bila nak jumpa aiiiiii ?

░♥si lampu neon♥░ berkata...

segan la ceni..lu nak dtg rumah wa ke? malu la ceni ishhh

wong ah ian berkata...

owh gambar aku rupanye hahaha..
wa denga lu nak gi tido umah si kosong?..lu sekolahkn sikit mamat tu..sll tinggal smyg tu kawan..heh

zac zirwan berkata...

nak gak aku join lepak2 cmtu..nx time ajak rmai2 lg r..

FarhanaDr berkata...

Bila wa nak masuk dlam kontek list henpon lu??? Sajek jekkkk lu ni.. ;p

Nanti kita jumpe di ipoh arrr.. Ngee..

notso_violet : seindah bunga seri pagi berkata...

ko tak takut ke stay dgn ah fatt? hahah.

Wanita Itu berkata...

reunion? tak tau pun hee?

A+z+i+E = AziE berkata...

baitul muslim?? nk kawen da gamaknye ye??? hehehe

imHepPie berkata...

aku nk gi jumpa sharamli..jom ikut?

-li.zue- berkata...

weyt.lelidi..
lu turun kl..?
waa.kem salam sama uncle luffy!!
ahaha

*takde btf pompuan yg join ke..? hehe
alaa.tapi.macamlah wa bley join.
raya cina pun ada class.T-T

master teddy berkata...

nah..tmbh aku lam kontek list ko.

aku nk g lepak2 kl sok.o yeah!!luse aku nk blik kg.sile jgn jeles.ahaxzz

.rafiq. berkata...

cis wa tak dapat jumpa lu lagi. bengang betul.

e. indah berkata...

gwa nak jumpa lu tai apa nak buat kaki gwa tak jejak bumi > : )

e. indah berkata...

gwa nak jumpa lu tapi apa nak buat kaki gwa tak jejak bumi > : )

Ah Fatt berkata...

kami sedang berasmaradana ni

puspa berkata...

hihi....
sonok jerr kan...
bile blik ganu kte jmpe erk....
hua2,,,,

maisyara Pot! Pot! berkata...

agk pelik tgk dowg gaduh.. dlm ni nk gaduh pun tarak guna.. mnunjukan kebudak2kan lorr..

Wanie-san berkata...

asyk2 gaduh2 je blogger ni..naek rimas pun ada gak..

ah!kali ni mesti ak xdpt join plan BTF..xdpt jmpe org lidi..
xtau selidi mana anda..

selidi ian ka?=p

oranglidi berkata...

WOI! WA SKANG DUK DALAM UMAH AH FATT.

siti murni ishak berkata...

sape bergaduh weh...kontroversi neh...nak tau jugak...
nanti jumpe same kapten luffy kim salam kt dia...mintak ang pow skali...huhu...ape2 tah..

orannglidi berkata...

Pensuka bulan,
-pompuan ada je. ramai.

sharamli,
-lu ada katna skang? utm johor ka??

ayu,
-hm.. btul3.
-gongxi2

lea,
-JOOOMM!! hehe

dila,
-ahahaha.. tu baitul lain daa..

milo,
-lu dahla hot. segan den nak jumpo
-kita penah gaduh? ish3.. x ingat lak. ahahaha

haris,
-wa dah banyak dengar cite pasal lu. lu mmg best pun.

jalak,
-hahaha.. stakat ni xde ape2 lagi. x buas sngt. haha

deqya,
-lu balik muoorr!

hanie berkata...

ahk...
dtg genting bkn nk roger..
pdhal kg halaman wa..

[eh..ms tu kenal pn idak..kihkihkih :P]

oranglidi berkata...

bidadari,
-wa no hal.. takut lu yang nangis nanti. kena dengan riski pun dah nangis.

judiene,
-oh, wa dulu nebes gak. tapi wat2 rilek je. haha
-jom laaa

centabing,
-reban lu katne?
-lu penah lepak dgn BTF, Jgn wat2 x tau. lempang kang

jard,
-ntah, sape ntah gaduh,hahahah.
-eleh, orang nak jumpe die xde plak. wa on je.

sya ar,
-peace no war!!

saypool,
-haha. dah cakap.

rath,
-hehe.. nanti lu. wa cakap kat diee!!
-nak je. nnti wa lepak restoren lu!

shazrul,
-okes!

jo,
-lu nak belanja wa mee bandung ke laksa johor?
-lu reti masak dak? nk try rasa air tangan lu.

mamai,
-AAH!!!!! MACAM BEST! nanti wa usahakan pergi.

handhalah,
-cis. asal nak pi ceramah je nak kawen. lu niii.. hehe.
-wa nak dgr ucapan dari habiburrahman laa

aleen!!!!!!!!!!
-amboi. lama nya x datang siniii..
-NAK GAK JENGUK LU! KAT MANA? TAPI TAKUT LU SIBUK LAK.
-HM KNDURI LU NANTI WA USAHAKAN KALAU BULEH. HEHE.
-CIS.. lu menyinis saiz.
-sronok baca komen lu. hehe. panjang lak tu,

shak!,
-umah lu kat na? jom la pgi isnin ni. adik haneem kawen

o,
-nak rojer camna??

miss loli,
-lu UM kan? cuti balik klantan?

lampu neon,
-haha.. umah lu katne? bak le alamat.

wong,
-ahaha.. gambo lu time rambut panjang.
-er.wa x g umah si kosong. umah ahfatt je. lenkali la wa ajak die g skolah. haha

zac,
-ok2. hehe.

dr farhana,
-ok2. nanti wa letak nama lu dalam henset. hihi.
-jumpa ipoh katne? jom pegi jusco. hehe.

notso violet,
-er.. x takut laa. hehe.

wanita itu,
-wa pn x tau. hehe. men redah je.

azie,
-ahahahahahahahahahaha.. ceramah jo la!

imheppie,
-KAT MANA WEH?? NAK GAK!!

lizue,
-a, wa d kl skang.
-ok2 nanti wa kim salam.
-ADA la btf pmpuan. meh laa.

master,
-mana nombor kontek?
-lepak di mana?

rafiq,
-lu tu.. wa ajak jumpe ganu xmboh! cis!

e indah,
-SEDAP SEH SUARA LU!
-KNAPA DGN KAKI LU?

AFHATT,
-AAHAHAHAHAH

PUSPA,
-ok, no hal!

maisyara,
-hm.. ntahle.. msing2 ada pndapt sndiri.
-TRIMAS SUDI SINGGAH! HEHE

WANIE,
o-lu nak gaduh gak?
-huhu. xpe kalu x jmpe wa pun. no hal

siti murni,
-hehehe.. kontrobesi tu biasala
-ok2, nanti wa kim salam kt dia.
-angpow? die x cina la. haha

oranglidi berkata...

hanie, tula pasaaaalll!! nnti wa rojer lu. hehehe

handhalah ibnu kamil berkata...

hahaha.
benda baik jgn kasi lama bro.
ngee.

si kosong berkata...

oranglidi jalan2 kl pakai seluar lipat sampai lutut...memang hiphop la..

terbaik...

FaTiN berkata...

Selamat bercuti gak orang lidi!
wa nak mintak angpau sama lu boleh?
ahaha;p

hannamaruku berkata...

update gmbar ngn milimilo weh!
hehe.

cik erin berkata...

jumpa blogger orang2 wilayah dekat area mana?
huh sungguh best.

nanti turun sini lagi bgtau.
nak date dengan kak milimilo jugakkkk!

ha. banyak blogger gaduh sesama sendiri skrg.
isunya pasal copycat la hape.
haih.

beautiful_rose berkata...

salam......
hahah ko org lidi rupenye..
aku pnh gak msuk blog ko sesekali. =p nice to meet u.

Koyuki berkata...

lu pernah terasa dengan gua tak?
kalau pernah gua minta maaf

oh nada berkata...

bila nak jumpa adik, abg lidi?
HAHAHAHAHA.

hans berkata...

ada lagi ke yg gaduh?

mira ellyna berkata...

tau x.. wa kn banyak kali tertanya2 btf tu kejadah ape lah ek???
agak2 leh gtau x..