Rabu, 3 Februari 2010

Pagi Pagi Menuai Padi, Petang Karang ?

Harga semua benda nak naik..

Bayangkan, harga cokicoki pun dah naik! Dulu wa beli seposen sebatang.. kadang-kadang seposen dapat dua.. sekarang 5 batang rm1.20! Sebab tu wa ambik plastik cokicoki sebagai pensilbox wa.. Tanda boikot kononnya.

Kalau wa tak silap, cekelat yang ada gambar udang tu, seposen boleh dapat 3 bijik (cekelat yang ada plastik boleh dimakan).. Sekarang wa pun tak tahu berapa.. Apa jadah semua ini?

Ah, wa rasa satu hari nanti nak beli coklat bolabola pun dah singgit sebijik.. Ini wa ramalkan walaupun wa bukan pakar ekonomi.. Kalau jawap Kemahiran Hidup bab buku lejar tu sekadar-sekadar saja. Lu tau tak, dulu form 3 wa ambik ert?

Ni yang buat wa terpikir nak berbisnes ikan dalam sangkar, ternak lipan kecil-kecilan, habis koman pun projek bela ayam kampung..

Kalau dah tensen sangat, wa nak dirikan restoren ala-ala Ke Ep Siy. Menunya mudah: nasi dagang, nasi pelangi, nasi boli, kueowteow seberang dan juga pegedil masin . Nama syarikat yang bermain-main dipikiran wa "Syarikat Kita Adalah Orang Lidi [SKAOL]" . Wa sudah rancang, Lu bagaimana?

Janganlah berlengah lagi, Ibarat kata oranglidi: Pagi-pagi menuai padi, petang karang? (nak kena tendang?) = sediakan payung sebelum karam..


pssst: wa sibuk beberapa hari ni.. sebab tu jarang update.. jangan membuat spekulasi murahan.terajang kang!

101 ulasan:

FarhanaDr berkata...

Hohohoho.. ABANG LIDI!!! Lu mmg penuh visi dn misi arr.. Bertuah awek lu dpat lu.. Dh laa skill sharp, lu wat pape pn sure mnjadi punyer arr.. Hehe.. :)

~ wa suke cekelat udang tu.. dlam dia ade kacang kan? nnt wa blanje lu ek..

FarhanaDr berkata...

Walawehhhhhhhh!!! Wa fes ke.. Kuang3x.. Fes2 ni wa blaja kat lu ek.. Maceyyy tunjuk ajar.. Haha..

aleen adela akoo ^_* berkata...

mark up lebey pekedai 2..akoo beli coki2 sepeket,dapat singget lagik.ato mungkinkah ke'gojess'an akoo memaenkan peranan
d ctu??ahak! ;P

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ berkata...

tau pon~
aku siap bergado ngan apek jual cokie2 pasal harga naek~

Mimie.Candy Cane berkata...

lidi,lu tak mau ambek wa jadi share partner dalam bisnes SKAOL lu ke? wa suka bisnes makan2 ni..time makan2 lagi wa suke..

nasi dagang...omg...

Frodo Baggins berkata...

ternak vavi lah weii ... market bagoosss!!!
harga mahal lak tu .. tp menten org mintak!!!


>>___<<

oranglidi berkata...

dokter farhana,
-keh3. ni ape benda tiba2 wa jadi abang? sedangkan wa baru berusia 16 tahun? cis.
-skill tak sharp takpe, yang penting memasak dengan iklas. cis. hahahahahhaha
-wa pegang janji lu belanja cekelat udang!

aleen akoo mustapa,
-erk, murah plak tmpat lu?? lu manja2 sangat kot.

ayu,
-weh, wa baru layan evanesance, kire ok x?
-er, lu bergaduh menang x?

mimiauuuuu,
-hihihhihih.. bagus2! ade dah partner sorang. nanti lu jangan jerit2 kalau wa tengah cakap tepon dengan orang len. kih3.
-time makan2 je lu suka? hahaha.
-kenapa dgn nasik dagang? ayuh! pegila tengganu nu!!

JMR berkata...

ptg2 tuai pmpuan...

Anis berkata...

anis sokong 200 % kat tepi .
silah lah bukak syarikat tu utk kemudahan anis makan free d masa hadapan .
dah bukak impom eh ,
anis pindah situ trs utk mkn free tiap2 ari .

putera aftus berkata...

ikan masin betol entry ni.

notso_violet : seindah bunga seri pagi berkata...

kite tau ko amek ert dulu hahhah

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

kebetulan
































aku tengah makan







































choki2 ni
























HAHAHAHAHAH
































zulp2




















walau pun mahal skng


























tp gian punye pasal




















aku suker gak

oranglidi berkata...

frodo,
-bela babi tak syok. susah sebab taik dia ada heavy metal. nanti susah plak wa nak kena planning buat waste water treatment ntuk kandang nya, cis. kalu kira untung ofkos la tinggi.

JMR,
-ahahahaha.. lu memang pandai!! ni buat wa nak g siul awek ni.

anis gadis manis,
-ahahaha.. kat tepi ja? haduuiii..
-ok2, nanti lu jadi peguam, wa buat warung dekat2 mahkamah. hehe.

putra aftus,
-perst time dengar term ikan masin ni. apa ya maksudnya?

oranglidi berkata...

seindah bunga di pagi hari,
-keh3. bagus2. lu simpan rahsia tu elok2 ok?
-eh wa ada cakap ke entri atas? cis.

miss lola,
-dia ni asik makan space je. cis.!!! haha. siap a lu nanti!!
-lu tgh makan coki2? cis.. patut la eksaited smacam. hihi.

.millalara. berkata...

heh. ak penggila sejati coki2.. dulu2 boleh la membazir buat jem sapu kat roti,, skrg, nak lekat kat celah gigi pon ak berfikir 21-31 kali ohh..

heh. ak berminat juga mahu JV ngan bisnes SKAOL. ak boleh provide pramudapur, pramubasoh dll. (mereka setaraf pramugara/pramugari juga) haha ;p

Frodo Baggins berkata...

>>___<<


wahahhahahaha ....
tapi vavi bestt oooo

maira berkata...

haaa pk masa depan..

kreatif sungguh..=)

A+z+i+E = AziE berkata...

nasi boli tu pe??

mukasurat17 berkata...

18th.....

Jard The Great berkata...

pk mase dpn neh.. sbb nk dirikan rumah tangga ke? hik hik hik hik

mukasurat17 berkata...

19th rupenya.

siti murni ishak berkata...

OL, cita2 yg bagus...terus kan. Klu dah buka restoren ala Ke Ep Siy tu jgn lupa promot kat sini..boleh try menu nasi yg variety tu..ahaks...;-)

nawal berkata...

cekelat yg leh mkn plastik? bukan yg de gambo arnb ke?

cud the ★ berkata...

nasi boli 2 menarik perasaan ingin tahu di mindaku.......

lea berkata...

pagi pagi menuai padi, petang mandi sunga~~

mukasurat17 berkata...

dear orglidi,
klu ko ske zahiril's blog, maybe ko akan suka gak yg ini http://tempurungpecah.blogspot.com/



atau ko dah tau???

oh nada berkata...

aku nak bukak kilang coki2 lah pas ni.

kaya kaya

Wanie-san berkata...

Hai abg lidi..ekekeke
nasi boli??perghhh windu plok..
bleh join mung bukak restoran..lalalala

seKut taWar berkata...

.

seKut taWar berkata...

..

seKut taWar berkata...

...

seKut taWar berkata...

eh..hi wanie-san

seKut taWar berkata...

eh..hi maira

seKut taWar berkata...

hi ayu

aimy berkata...

hahaha mahal tul da sesoki skrg ni...sesume nak nek rega...hoho

Judiene berkata...

wahhhh
bangga la aku dpt kenal ngn org cm ko
kalo aku pompuan dah lama terpikat
tp takpela, dpt jd adik ipar ko pn ok gak
hahahahaa!
bangga seyh ada abg ipar cm ko

Fhad Boulala berkata...

sekut tamakkkk... weyyy ble nak letak header? gua sportchek setiap ahli ni.. hahaha

Replay berkata...

lawa header

.rafiq. berkata...

lu mesti pandai tukang2 ni. gile hebat lu dulu2.

DeVoTeD LiLy berkata...

baik beli sebatang demi sebatang..
5 br singgit...

weyh nasik pon naek arga 20sen..
klu nak kata naek sbb gula naik harga..
nasik msk pkai gula ke??
aku heran~~

Cik Afzan berkata...

kompeni i LOVESTORYCREATION.
singgah laaa kalau nak berlaki berbini

si kosong berkata...

harga naik.?
gua makan kat luar steady je..hahaha

Razman berkata...

boikot dgn cara guna plastik choki2 wat bekas pensil tu mmg wat wa rasa nak terajang usus perut lu laju2...xleh lg kreatif?

LORD ZARA 札拉 berkata...

lu dah kena tipu tu~
choki2 skang 20 sen lagi satu~

cik selamah kundang berkata...

aku saspek lu kena tipu la wei.anak sedara aku beli 10sen bebaru ni.sbb yg jual tu budak gk.sian.mak budak tu sahih mrh

Kuda Kertas berkata...

hoi2..bela ikan masin dlm akuarium r..bru mjana keuntungn blipat2..hehehe..

hanie berkata...

pagi tuai padi..petang karang mkn nasik.

FatinZol berkata...

kalau lu bukak bisnes,make sure wa yg jd bendahari.kalau bab duit,wa mmg cpt kira.hohooo...

pagi2 menuai padi,petang karang,kita makan kerang.

Diari Kampung Tengah berkata...

Brg memang mahal skrg, wa pernah terkejut gaban nak masuk toilet yg ala2 VIP, sekali masuk RM 2. Wa pun ambik ERT time tingktan 3...:)

♀.รﻨν.♂ berkata...

hahaha.
sengal ah ko. aku yg tgh sedih pon boleh gelak bace entry lu.
:D

Finaz berkata...

hehe akak paling suke nama company ko tuh. Anyway semoga sukses..Amin..
pssst: eh, ko mmg betul2 ker nak wat bisnes tuh?

e. indah berkata...

fuuhh bila masuk kat blog hang , tgk ramainyer komen, buat susah ati nak komen ...

sediakan payung sebelum karam ...??kenapakah payung ?? ; p

oranglidi berkata...

first of all wa rasa nak tendang sekut merry. cilakak.

milla,
-ha.. tu la pasal. dulu wa siap buat sos untuk keropok lekor lagi coki2 , menunjukkan murahnya dulu kala.
-JV tu jambatan Love ke? ke join adventure? ahaha.
-wa xkesah pun kalau lu nak melabur. pastikan 60-40 la. hahaha
-pramuawek ade x?

frodo,
-best apa? wat gulai?

maira!!,
-ehehehe.. [sambil wat gaya sinchan garu kepala]

azie,
-keh3. nanti wa jawap! lu nii..

DEAR muka surat19,
-lu nak nombor satu pun takpe..
-trimas kasus atas link itu weh!! wa blum pernah bukak lagi

siti murni,
-aaahahahahaah.. trimas atas sokongan dan dokongan lu. hihi
-OK!! NANTI WA PROMOTE NASIK DAGANG!

nawal dak kisas,
-tu wa tau. ni yang satu lagiii. yang arnab tu dah kena ban sebab melamin menda ntah.

cud de star. camna lu lukis bintang tu? huhu
-yah!! cer try google. ada punyaaa..

lea,
-sunga? lu orang ganu ka?

oh nada pelukis yang kreatiff,
-kilang coki2 dah banyak braderr..
-apa kata lu bukak kilang hilang? ada gak pekdah sikit2. hihi

wanie,
-ni ape crita nak berabang adik ni? pang kang.
-yah! lu penah makang nasik boolllii?? hehehe
-boleh2! syarat nya lu kena jadi tukang masak. haha

sekut merry,
-kalau lu nak buat titik tu, wat la sampai 140000, sedap sikit mata memandang. cis.
-dan kalau lu nak cari awek, disini bukan tempatnya. semua dah jadi wa punya.
-kacau daun dan jiwa kacau la lu ni. cis.

aimy,
-sesoki tu bahasa mana plak ? kiut semacam je bunyi nyoo. haha

judiene,
-er, lu ada adik umur brapa?

fhad,
-sekut tamak sikit2 je. lu lagi tamak la. ada enul sorang wat2 x cukup.
-header tu kena letak atas ke? kalau wa letak tepi boleh dak?

replay,
-camna? balik sabah dak cuti ni?
-er.. header buatan tangan ja.. huhu

rafiq,
-wa tengah cari mana statement wa pandai bertukang langgang.kat mana ya?
-dulu2 ape. skang ni pun apa kurang nya. kih3.

devoted lilly,
-ahahaha... komen lu x leh blah.. sebatang demi sebatang? hehe
-er.. nasik naik harga laaa.. kan dalam nasik ada glukosa? sbabtu dia ada kaitan dengan gula.
hehe

cik afzan,
-eh, lu bukan cik kukie ka?
-wah!!!!! ada kompeni!!!
-ok2! wa nak cari bini sorang disana!


sikosong,
-lu kaya takpa. duduk kat putrajaya. sekian. hehe

rajemannamejar,
-keh3.. perut dan usus lu sihat tak?
-sirius. lu kena tengok.

lord zara,
-wah!! lama x datang sini cikguuu..
-ye la sebatang memang 20sen. dulu sposen woo

cik selamah,
-alamaaakk! wa kena tipu? malu2!! haha
-erk. sadis gile citer lu.. lu x rase nak kenalkan budak tu dgn wa? boleh wa import coki2 dengan dia nanti . hehe

kuda kertas,
-cis. nampak pun kelibat tuan hamba.
-hm.. bela ikan masin dalam akuarium? cadangan bernas ni.
-kalau tak silap, kena isi garam dulu dalam air tu kan?

hanie,
-haa. betul gak tu. tapi rice cooker takde.

fatinzol,
-kih3.. lu nak jadi bendahara ke bendahari?
-wa harap lu jangan gelapkan duit syarikat nanti. hehe
-petang tadi lu makan kerang x?

diari KT,
-sampai gaban lu terkejut? hehe..
-tu la. wa penah try kat KLCC tu. 2 ringgit woo.
-lu poun ambik ert? wah!! ada geng!

siv,
-bagus la.. lenkali kalau sedih call terus. takyah selindung lagi. keh3.

cik finaz,
-ahahaha.. akak suka nama tu? sedap kan? hahahahaaha.
-aminn..
-psst: insyallah. kalau modal ada. hihihi

e, indahnya diaa..
-ish.. lu nak susah hati benda nyee.. xde orang makan orang disini. makan megi je.
-sediakan payung sebelum karam sebab, nanti kalau pasukan keselamatan takde payung, susah le deme nak angkut mangsa.

green berkata...

aku tensen..rasa cam nak mkn cokelat bnyk2..choki2 pun jadilah..huhu

buat laa bisnes tu..
t boleh belanja aku cokelat..
huhu lagi..

deusXmachina® berkata...

tuailah padi tuailah padi tuailah padi tuailah padi tuailah padi
erk888

Sharif John berkata...

Aku sokong lu la org lidi... sbbnya market keja skrg dh makin sempit... huhuuuhuuhuuhuu

putera aftus berkata...

aku nk sebut ta*k idung masin. mcm x proper, lalu ikan masin mnjadi mangsa.

Masy berkata...

dah lama x cek rege cokicoki

larasephia berkata...

wa igt lu btul2 nk tulis pasal jajan dlu2. skali sket je lu quote. aiseyman..:p

dr umo ampat tahun wa beli coki2 sbatang seposen, how come lu bleh dpt 2 btg dgn harga seposen?
kebarangkalian(wahhh!ini prkataan b.melayu plg pjg penah wa cakap!eh,tulis!bangga bangga!!) nya ialah :

1- Lu tersangat tua suda. mungkin sekitar thn 80-an harga coki2 5sen satu.

2- Lu selalu copet sebatang sbg bonus extra stiap kali lu pigi bli sebatang. mungkin ktika itu Lu mengamalkan prinsip " Buy 1 Free 1"

3- Lu slalu londeh sluar depan tokey kedai itu stiap kali kunjungan lu ke kedai beliaw menyebabkn beliaw kasi u lbih sebatang sbb tak sggup tgk __________ yg lain.

sekian terima kaseh.

nak coco jelly tujuh ploh bjik ! :D

Frodo Baggins berkata...

lidi ~ sila isi tempat kosong di atas ni yer?agaggagaga ...


>>__<<

ruffey berkata...

saye tak makan coki2.
saye makan Cadbury's dan Fererro Rocher, dan laen2 cokelat mahal saje.

tau tak, saye tak tau pun kalau KH ada aliran ERT, dan laen2 aliran, selain KMT sampai lah saya abes pmr, saye baru tau.

saye pun ade plan bukak restoran gak. saye nak bukak Rumah Makan Masakan Padang =) nak join?

blueCITY berkata...

hahahahah

karam sing wa
ekekkek

sekarang wa dah rajin
rajin masak
hari2 wa bawak bekal pergi opis
wa tarak keluar lagi lunch di bangi ke
alamanda ke
jimat duit wa
hehheheheh

helena's berkata...

fuh seb baik saya tak makan choki2..heheheeh!

vidadarisakura berkata...

baik ko bisnes lukis ikan paus.haha

arryani berkata...

Apa kata lu bisness sotong celup tepung jek...

pas tu ada air klapa skali..

setaun sekali, wa datang ar kat teluk ketapang tu...aagaga

Wanie-san berkata...

Tukang masak??bleh??tukang kuca kacirkan dapur pon bleh..
Aloh!emo teh!lempang kang!

Sekut:
Eh sekut...Gila meroyan ke??lala

wong ah ian berkata...

bapakla jauh giler wa kat bawah..
giler feymes lu ni..
tibe2 rase rendah diri..haha

pensukebulan berkata...

nasi kerabu sekali masuk menu okey?

cik EPAL berkata...

nak cokiiii cokiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D

oranglidi berkata...

grreeenn,
-trimas kasus atas cekelat lu bagi aritu! hehe
-bagus2. kalau tensen ada dua cara. makan, mandi. hehe
-ok2, ada masa wa blanja lu air kosong.

deusxmanchina,
-lu penah kena tampor dan disebat padi tak?

brader Johhnn!!,
-bisnes sndiri bagus kan?

putraftus,
-laaa... sebut je, x de kesalahan tatabahsa pun..

masyhkah kau ingat?,
-lu duk usha rege beg gucci banyak sangat.. sbabtu x terase nak chek rege cokio2

lara sephia, apahal muka lu ada darah2?,
-HAHAHA.. pasal jajan? lu wat la satu entri wehh!
-kebarangkalian? lu blajar statistik n probability ka?
-lu rugi x smpat makan coki2 sposen dua. haha
-1,fakta: wa lagi muda dari lu. hihihi.
-2, ini fitnah!
-3, ish2. lu niii.. tak sanggup tengok makwe yang lain?
-koko jeli ke lu nak kena lastik?

esprada aka frodo,
-wa dah jawap. sekian. cis.

dokter ruffey,
-amboi2 awak nii.. cekelat kemain advance dan korporat.! haha.
-lu rugi x ambik ert sebab wa main pondok2.
-LU NAK BUKAK RESTOREN MAKANAN PADANG? WAH!! SEDAP!

blue city,
-karam selam ka?
-ish3.. ini la namanya istri misali.. bagus2!!
-ke lu dalam diam2 shoping sakan??

helena,
-awak sihat?

vidadarisakura,
-erk! bek wa lukis muka lu.

madame arr,
-ahaaaa! idea yang bernas!
-bagus3. nanti lu datang kedai wa, lu belanja wa. ok?

wanie san wa,
-keh4!! bagus!! tukang kucarkacir wa akan saman lu, wa dapat duit. haha
-mana emo? mana?
-sekut merotan ke meroyan?

wong,
-cis. lu lagi femes la.
-wa x gile femes laa.
-lu lagi tinggi, so pejadah nak rendah?

pensuka rembulan,
-AAH!! WA TERLUPA KA?

cik Epal,
-lu nak belanja wa ke?

dila berkata...

susahnya mau komen blog lu..haha..seharian aku duk refresh2...hehe

weii...asal lu tersesat boleh ambik ERT mase sekolah dulu..?pandai r ni jahit baju kurung eh..?

oranglidi berkata...

aik? ya ka susah nak refresh? haduiii.. susah la gini..

baju melayu wa pernah try buat dulu. tapi las2 jadi macam jubah plak wa tinguk. hehehe..

kalau jahit benda2 koyak tu boleh la. wat jahitan insang pari la.

Frodo Baggins berkata...

lidi ~ jahitan insang pari?



>>___<<


tu wa kata, lu buat pop up ...
wa pown gemar wat komen cam dedulu tu
tp ada komplen x leh tgl komen
dats y wa tuka g pop up ...
x nak pop up guna cam rajenah nyer style ..


sekian

FatinZol berkata...

wa x gelapkan la duit lu...wa wat men snooker kt genting je...haha...

wa da lma x mkn kerang..lu ade kerang?

oranglidi berkata...

frada,
-ok. wa dah tukar. amacam?

fatin zol,
-kat genting tmpat snuker tu kat mana ye? x jumpa plak. haha
-wa ada kerangka je.

Frodo Baggins berkata...

hahahhahaha cool!!!
senang nak spam!!
agagaggaga

>>___<<

Frodo Baggins berkata...

>>____<<

Frodo Baggins berkata...

mmmm ... rasa nak follow wat camni arrr ... lagi besa lagi best!!! ok wa polow wat camni .. cam cool jer

SCHAKEYRA berkata...

pergh!!!!! cayalah... tahap gaban nyer idea!!

rathiqah azmira rosli berkata...

weh lidi.
lama aku tak ziarah ko
rindu plak ai rasa dihati
wah makin berinovasi ko sekarang
makin berteknologi tinggi aku tengok
ish ish ish











*Bila nak masuk minang aku?*




hahahahaha (gelak sopan sambil tutup mulut sebab gigi tak cantik)

jo berkata...

rompak bank la.
baru boleh beli coka coki secara bundle.

Hamzah Abd Hamid berkata...

awak tak ada cadangan ke nak lantik pakcik jadi CEO syarikat SKAOL tu ? ke dah ada orang ?

larasephia berkata...

jawapan di tempat kosong number 3 itu salah!

Frodo, sila isi tempatkosong tersebut dengan jawapan yg betul

ahaaaa

Farihah Ahmad berkata...

arh.. da lupe lak nk komen ape. ok. encik oranglidi seorang yang lidi. terbitkan ulsasan anda.

ok. nampak sgt.

Haris Dot Com berkata...

cis time aku nk komen jee....kompem last2....sampai heng komp aku ni hah.....

tu laa dlu rokok murah jee...skunk bapak mahal!!!!!!! boikot laa camni....

syaira berkata...

mahalnyer coki2...!kena puasa laa adik aku kt skola camnie

nawal berkata...

87th. pergh! ini blog hebat lah! igtkan hanis zalikha blogger terhebt, rupenyer ade gi yg lebih hebat!!

sya ar berkata...

betul2.
sume pon nak naek.
hri tu igt nak bli choki2.
skali tgk mahal, tak jd.
wahkakakaa.
berjimat cermat amalan mulia :D

oranglidi berkata...

efrada,
-lu tau dak spam tu menda? sedangkan wa x tau!
-lu nak wat gak ke? hihi. jom pakat buat.

schakeyra,
- lu nak belanja wa kfc kan? hehe
-gaban pun pikir 20 kali nak cari idea tu. wa pnye idea tahap cipan je.

RATH!!,
-laama lu tak datang sini kan? ambuuii. smenjak ade pakwe. hehe.
-masuk minang? er, boleh la kan?
-gigi tak cantik takpe, asalkan baik mcm lu. hehe.

jo,
-kih3. lu penah rompak bank gaya penyamun dalam cerita ali baba tak?
-coka coki plak dah. cis.

pakcik Hamzah,
-haaa!! tau2 je wa sedang mencari CEO. tapi bukan wa ke patut jadi CEO? hehehehe.

lara sephia,
-ala.. bagi la diskaunnnn!!

cik Farihah,
-ahahahah. ulasan menda?
-ye2. nampak2. wa nampak lu.

brader haris,
-hang tuah ke hang lekir? hehe
-takpe2. lu komen kire ok laa.
-rokok skang depa naik rege sebab lu emang nggak isap rokok.

syaira,
-ahahahahahaha.. mahal kan?
-aahaha . knape adik lu plak jadi mangsa?

nawal,
-????
-ini blog bawahan la. tengok betul2. wa sndiri komen dah 100 dah. ehehe.
-hanis zalikha lagi power.
-xde yg hebat n x hebat.. smua sama je.

sya ar,
-tu la pasal smua nak naikk kan>?
-hehehehehhehe.. bagus gak lu ni. berjimat cermat amalan yang bagus!
-wa beli sebatang dua je.

haja berkata...

semua memang dah mahal sekarang..
dulu mee goreng sepinggan rm50sen kat kantin sekolah
sekarang dah rm1

weh lu wat bisnes nt bro..
jgn lupe ajk wa mkn free kat kedai lu ye..
wa suke mkn free..

sya ar berkata...

haha
wa tak beli langsong pon
sbb rsenye tak jual kot sebatang dua kat situ
lalala~

iman berkata...

oo,xtau pulak coki2 da naek harge skrg nih..xbejiwa kanak2 btul la..

.rafiq. berkata...

lu cakap dulu kelas srt. mesti pandai tukang2 ni kan. hebat tuuu.

Cheno berkata...

key ep siyyy!
hahahaha.
ke hep si pon dah naik jugak.
lagi2 dinner plate! ciss.

sharamli berkata...

suka cekelat udang tu..suka plastik je..xsuka gula2 die...heee

joegrimjow berkata...

jom berbisnes herbalife
hehehehe

FaTiN berkata...

wa x sangka lu amek ert dulu.

=p

rathiqah azmira rosli berkata...

weh kau kate aku baik


hahahahaha


ni yang aku rase nak pakai kain batik setiap hari sambil sapu daun daun kering dihalaman rumah.keh3

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP berkata...

pandai lu meluki lukis kan...wa tak pandai la....klw wa lukis lawa2kang, kartunis tak leh carik makan..malas wa...

hahahahaha...

oranglidi berkata...

WA SUMPAH.. NI FIRST TIME KOMEN BLOG NI SAMPAI 100!!!!!!

oranglidi berkata...

haja,
-lu keja kat kantin ke dulu? wahh
-wa buat bisnes nanti, wa nak suh lu belanja wa kat kedai wa. kih3.

sya arrrr,
-cis.. lu rugi lolll

iman,
-sedap nama lu
-hehehe.. berjiwa kanak2 tu macamna?

rafiq,
-srt kena menjahit dan memasak la ngong.

cheno,
-oi2!
-er.. kalu lu g genting lagi mahal

sharamli,
-cekelat udang tu kalau lu makan plastik je, bek lu makan plastik jusco

joe,
-WAAHHH. macam best. xde duit nak stat modal. hehe. lagi pun wa x reti nak jual2 ni.

fatin,
-hehehe.. ye la.
-[ciss.. kena puji dulu baru lu nak menyapu daun. dah macam gadis desa plak. hehe]

kakuna,
-ahahah!! ha'a. betul gak pendapat lu tu. nanti susah la kartunis nak cari makan. hehe.

ORANGLIDI,
-YE KE?? WAH. WA TUMPANG GEMBIRA.