Isnin, 15 Februari 2010

BLOGERIAN SANA SINI



cuba teka sapa ni? jawapan nya dalam entri ini..


AMARAN BERACUN: Haahahahahaahhahaha! Kalau ada masa yang panjang, sila baca. Kalau dak, terserah. [Sambil buat muka brader Shieldtox.]

Cuti pendek kali ni memang membuahkan banyak pengalaman baru bagi wa.. Daripada sepicis-picis kisah hidup, sampailah ke sebesar-besar masalah kutu-mutu yang wa dengar.

Pebenda ntah ayat kat atas tu. Wa tak kira.. wa nak cerita jugak apa sudah jadi sepanjang wa bercuti ni [sambil mengetuk-ngetuk laptop si ahFatt di rumahnya].

Cuti bermula dengan penuh Kelam Kelibut. Dengan terlepas train di batu gajah HANYA 4 minit, tumpang junior ke kl, berhimpit dalam kereta.. sampailah ketibaan ke Rumah Ah Fatt. Memang wa tak plan sangat apa yang akan terjadi di Kulumpau ni.. Yang pasti wa nak jumpalah sorang dua bloger..

Namun, perencanaan Tuhan lagi nyata berbaloi-baloiiii!!.. Apa taknya, setakat jam ini, dalam SEBELAS bloger wa jumpa secara kenal mahupun baru kenal. Kih3.. [ada ke orang gelak kih3?]

Wa sebut sorang-sorang ikut waktu berjumpa:

AhFatt selaku teman sepanjang journey.
Fairuz [member ahFatt]
Ah Ian 'Khir Rah'ian'
Si Kosong in luv dgn anak Brader Tabligh
Fhad berbolu
Aleen bakal pengantin
Haneem aka cik gula-gula
Haris dot Blogspot [slamat datang ke BTF!]
Meen [dia x dapat daftar Blog plak.]
Milimilo---> huhu.


13 Februari 2010

1200: Pengembaraan bermula pada suatu tengah hari. Berbekalkan semangat , motor tercabut tempat letak kaki, dan duit yang tak banyak, wa bersama Ah-Fatt melepak untuk ketemu member beliau untuk perbentangan tentang Nuffnang dan keajaipannya..

1800: Kemudian ekspedisi diteruskan dengan pertemuan cik Beautiful Rose yang sangat padan dengan namanya . Pertemuan dilaksanakan di Puduraya. Chek gambo kat blog Ah Fatt oke?

2106: Pada sebelah malam, Ah Ian dan Si Kosong mengajak wa untuk misi seterusnya. Malam ini akan dikenang sampai bila-bila. Lepas ambik si Fhad baru wa sedar yang dalam kereta ni semuanya bloger yang sedang EMO-EMO.. kecuali wa.

Jumpa Aleen yang dalam perjalanan ke Temerloh [untuk settlekan majlis perkahwinannya], jumpa Miss Haneem untuk kenduri doa selamat sempena adiknya bakal berkahwin esok. 'Ada pulak datang kenduri jam 11 malam'. Cis.. Fhad, lu apahal pakai suar senteng benor?

14 Februari 2010 {di saat segelintir umat tengah buat anak SECARA haram}

0003: After kenduri yang sangat sedap, kami bertolak pula ke area genggaman HARIS DOT COM [Danau Kota]. Mamat ni sumpah 'rare'. Kisah-kisah yang beliau keudarakan memang 'hot'. Dari sekecil-kecil udang sampailah ke kisah hantu dan rumah beliau. Mapley Siti Zubaidah menjadi saksi Si Haris ni bersumpah dan bersetia untuk BTF. wahh!!!! Siap salam cium tangan. hhahahaha. Bau shisha dan kisah awek indonesia itu akan menjadi ingatan kemas buat wa.

0545: Baru sampai umah AhFatt. Tidur lepas smayang subuh.

0900: Wa call SHAX. [ehem2. hahahaa]

1035: Jumpa Shakinah Mohd Saduri di sungai Buloh. Kisah wa kena tahan sebab tiket memang terpahat di kepala wa. Kami naik kereta MEEN untuk lepakshoping di Sunway. (wa ingatkan Mint.. upanya Meen!!) Sumpah, inilah kali pertama wa tengok secara 'live' awek-awek membeli belah. Payah rupanya ya? Wa ingatkan dalam drama swasta je buat macam tu. hehe.


seperti kebanyakan kali.. try je.. beli belakang kira

Banyak benda yang kami bincangkan time lepakshopping ni.. Hehehe. Wa tak paham ape ntah salah wa sampai diorang gelak tak berenti-renti.

1630: Meen terpaksa pulang ke rumah atas sebab tertentu. Wa dan Shax belum mengaku kalah. Dari KTM Bukit Badak kami ke Kolumpu Sentral semula untuk ke Midvalley demi menjumpai MILIMILO!!!!!!! Mili ni memang antara bloger otai yang wa kenal. Sekarang dia low profile je.


Milimilo baca blog Shak, Shak pun baca blog Milimilo. . cuma jadi silent reader..

1745: Kat kolumpo sentral wa terjumpa MILIMILO yang baru lepas shopping sorang-sorang kat Times Square. Kami pun terus ke mid sama-sama. Maen boling, pegi tandas sama-sama, ambik gambo, sembang.. dan shoping. Wa tak shoping la. Apa hal Shax pegi tandas jantina lain? Lawak gak lu kadang-kadang.

2000:Balik destinasi masing-masing. 15 Aribulan ada lagi. Harap-harap jumpa lagi bloger laen lepas ni.. smentara wa sedang lepak disini.


psst: sapa baca dari awal sampai sini memang 'supreme'.
psst: Mana2 yang ada gambo malam kat umah Aneem tulung aplod. Sori la, x bawak kamera malam tu.
psst: macam diari plak. hehee.

62 ulasan:

oh nada berkata...

haha. aku malas baca. ahahaha.

jalak lenteng berkata...

ler...rugi wa tak turun KL...arghhh...

FarhanaDr berkata...

Hohohoho.. Wa bejaye ke nengok muka lu ek??? Hehehehe.. ;p

Wa bace kat blog ah fatt dn sdang mnunggu lu update plak.. Akhirnya.. Hehehe.. Wa baca tau.. Mmg supreme.. Hik hik..

mira ellyna berkata...

wah pegembaraan yang besh meyh.
seronok2.. xpanjang mane la yunk tp nice isi besh2.. esk jmpe y lain kim salam yaa..

pergh, meriah2.. nk joint tp waa sengkek la plak.. zzz
-_-.

dila berkata...

ooo

si kosong berkata...

ces...asal nama wa in love ngan anak brader tabligh.?wa x emo la dalam keta tu..ian ngan fhad je.hahaha

jumpa kt kenduri adik aneem esok..

FatinZol berkata...

dah lu,lu bila plak nk terserempak ngn wa??

zahirlunatik berkata...

patot la shax tu x on9 pon hari ni..
kalau x ade jugak la sebok mengacau aku...

Moon Death Spell berkata...

seperti biasa..hanya melihat sambil menjeling tajam (cemburu)

Koyuki berkata...

oo

lu pergi jumpa makwe rupanya

{lumut} berkata...

argghhh..lu dah lukakan hati gua.
gua jeles lu pegi lepak.
nak ikuuttt..

=(

sile dtg auckland ok.wa ugut neh!hee

░♥si lampu neon♥░ berkata...

HAHAH aku pon malas nak bace ni ;) sebab aku takde hehe..anyway ko perasan tak, blogger ni macam ade attitude lain sket dari orang lain..macam..tak sama la dgn kawan2 yang bukan blogger. faham?


hahha..best2..eratkan sillaturrahim ;)

GhOsToNe berkata...

besh2!

ak bile lagieyh?

oranglidi berkata...

nada.
-geram jugak tengok muka lu.

jalak.
-cis. bila laie nak turun??

Dokter Farhana.
-hehee.. lu baca sampai abis?
-alamak. terbungkar rahsia.. cis. tu bukan muka wa lah.

mira ellyna.
-yunk tu sayang kan?
-huhu.. pengembaraan macam dalam cerita geng upin yapin.
-lu bila laie mau turun?
-sengkek tu menda?

dila,
-iii

kosong,
-hahahaaha.. bukan lu tgh in luv dgn anak tab ka? hehe

fatinZol,
-jom la!!! lu kat area mana??

zahir,
-laptop beliau sudah barai dengar cerita. hehe.

moon,
-ehehehehe. ala.. jeles plak. wa pun jeles gak la kalo camniiiii

koyuyu,
-makwe makwi yang rock. haha
-dahtu nak jumpe lu macamna?

lumut,
-ugutan diterima. tunggu ang pau 13 ribu, wa ambik flight ke auck terus, hehehe.
-ala, lu rilek2 je. nanti cuti lelepak la laie.

NEON,
-WA SANGAT STUJU DNGAN PENDAPAT LU!!! depa ni laen sikit. sekepala.

ghost,
-lu kat ne?

Tanpa Nama berkata...

Fwdd..

Pls convey to your friends kalau pernah baca Mak Apan Hilang

***********************************************************
Frens,

Check this link out:

http://www.fdausamad.blogspot.com

Some of you might have received an fwdd article under title Mak Apan Hilang few days back. The viral fwdd mail of the week nationwide.

last 2 weeks, i bumped into that link and and copy out the entry (28th of Jan) for sharing with colleagues. But i really forgot to credit the link as the Mak Apan HIlang later become anonymous and the worse part is, the creator of the Mak Apan Hilang himself has been accused of plagiarism.

Mimie.Candy Cane berkata...

best nye..lu saje tunggu wa balik ktn dulu baru nak gath ngan blogger kan..saje je tanak wa join...



jeles

Fhad Boulala berkata...

setan.. pesal aku berbolu plak? lahanat lu.. hahaha... lu gaya2 nak breakdance je g kenduri.. haaha

cik erin berkata...

ai kira supreme la kan?

walaweh lepak dengan kak mili!
citt. satu unsur kejelesan melampau ni.
tunggu ai cukup 18, jum!

wong ah ian berkata...

hahahahaha celaka ke atas mu pggil aku khir rah ian..haktuih!!

milimilo berkata...

aku nak gambaq smlm weh..haha..ramainye belogger ko jumpe,aku baru 5 orang..pilu habis. =P

Sharinginfoz berkata...

seronok apa jumpa ramai2 kan

wong ah ian berkata...

bilenye wa emel pulak?..eh emo pulak?..lu yg emo dpt jmpe ktorg, nak terharu lak..cis!

deqyalalink berkata...

fine..asal lu x ajak wa?? wa pun nak gakk jumpe milomilo :p

sharamli berkata...

nak maj0k r camni...
ha3..
:)

-->jgn panggil anak2 tu anak haram..
papa ngn mama die yg jahat..hu3

Koyuki berkata...

lu tak bleh jumpa gua
susah..

FatinZol berkata...

jupe mung di ganu ! hahaha

Haris Dot Com berkata...

sial asal aku rare lak???? aku ganas kew???

Judiene berkata...

ewah ewah korg
sakan nampak dpt jmpe dak2 blogger
aku gak yg blom jmpe sesape
xfemes kot
ahahahahaha!

mira ellyna berkata...

yup yunk tu syg la hahaha.
awat plik ka.
tah la nk sgt joint.
time g bukit gabai xturun gak haha.

sengkek tu pokai..
pokai tu tak da duit la..
-_-

FaTiN berkata...

orang lidi bila lu nak jumpa wa kat sini?

.rafiq. berkata...

ah mls ckp byk.

shakinah berkata...

aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.
aku nak gamba.

si kosong berkata...

ces...mana ada wa in love~~

-li.zue- berkata...

kisah puaka lelidi.

eyh silap.

lelidi di kolumpo.

waa.best seyh dapat jalan2!!

ni kat key ell lagi ke tak?

alaa lidi.turun lah key ell lagi bulan 4.
wa belanja makan bebola.wa amek bola, lu amek lidi. =))
*bebola je.duet taraa,elaun dh abes.ahaha

nawal berkata...

berjaYA bace smpai fullstop terakhir.. hebat x?

Frodo Baggins berkata...

selamat hari kekasih buang anak sayang ... kehkehkeh


>>____<<


mmmuahhhhhhh

beautiful_rose berkata...

huhuhuh apakah???? =p
aku kelewatan bce entry ko ini...

oranglidi berkata...

tanpa nama, trima kasus

oranglidi berkata...

mimieauu
wa x sengaja laaa.. hadui.

oranglidi berkata...

FHAD, KAKI LU BERBULU SUBUR

oranglidi berkata...

CIK ERIN,
lu x smpai 18 lagi ka? haha.
lu knal cik miloo?

oranglidi berkata...

wong. kah41!!!!

oranglidi berkata...

deqya, wa dah ajak aritu; lu kan balik muar.

oranglidi berkata...

sharamli. ha'a.. nasib bek lu teguir. wa dah tukar

oranglidi berkata...

koyuyu.
camana? wa kurang paham ayat tu. hmm.

oranglidi berkata...

mimilo.
nanti wa try sent. hihiihi

oranglidi berkata...

sharing
hoo.. jom la lkenkaliii!

oranglidi berkata...

wong,
hahahaha!
lu emo lebih sial

oranglidi berkata...

fatin!

OK!! NANTI WA BALIK GANU WA CALL LU

oranglidi berkata...

HARIS. MUKA LU MENGGANAS

oranglidi berkata...

JUDIENE, WA LAGI LA GAK PEMES. MAEN JUMPA2 JE. LELAME BIASA LAA TU

oranglidi berkata...

MIRA.

marah pakwe lu kang. wa susah. ahahaha

turun je kalu ada gath lagi.. wa pun bukan slalu jmpe dak2 ni

oranglidi berkata...

fatin,
lu skang kat ne?

oranglidi berkata...

rafiq,
lu tau x dalam berblog xperlu bercakap sepatah haram?

oranglidi berkata...

SHAKINAH SADURI
LU APA KES?

NANTI WA SENT LA... LU RINDU KA? PANG NI KANG.

oranglidi berkata...

KOSONG,
HEHEE

oranglidi berkata...

LIZUE,
INSYALLAH ADA MASA, WA TURUN TANGGA. HAHAHAHA.

CIS. BLANJE LIDI JE?

WA DAH ON DA WAY PULANG NI

oranglidi berkata...

NAWAL. SOOO SOOO SUPREME!

TRIMAS SUDI BACA..

oranglidi berkata...

FRODO,
MUAH KEPALA LUTUT LU. ORANG NAK JUMPA DIA, DIA JUAL MAHAL. CIS,

oranglidi berkata...

OK. WA DAH MENJAWAP SEMUA. KIH4/

mira ellyna berkata...

hahaha. ade aku kesah dia nak marah.?? hahaha kesah gak la haha..

okeyh2 ade lagi nanti klu ade jodoh jmpe blogger2 kite jmpe okeyh??

Frodo Baggins berkata...

hahahhahaha ... bravo lidi!!! wa rasa ni fes time lu jawab camni. ekekkekee ... HARI INI DALAM SEJARAH .... clap clap clap!


>>___<<