Jumaat, 29 Januari 2010

header blog kena ada makna. baru 'umph!'.

header sebelum-sebelum ni sumpah, wa sendiri tak paham maksud disebalik mereka.

kali ni wa cuba eksplen untuk lu..



1- gambar orang pakai topi makan budak tu, sebenarnya bermakna buat baik berpada-pada, jahat sekali sekala takpelah.

2- budak buat mulut bergerigil tu sebab beliau tak paham kenapa watak beliau diwujudkan. oh ya, dia pakai baju tidur kaler merah.

3- oranglidi menjerit woi! adalah sebab nak selamatkan budak yang kelemasan itu. Sambil bermain hoki.

4- batang kaler merah dan hitam dekat dengan tulisan tu adalah bermakna kayu hoki dan parang. Wa dulu wakil sekolah main hoki, jadi tak salah lah kayu hoki dijadikan sandaran untuk memukul orang. Parang tu sebab jari wa pernah kena parang.

5- tulisan ke bawah tu wa sendiri tak paham. main conteng je. kalau boleh wa nak makna dia 'cakapwa dot blogspot'.

6- orang pakai topi tu bermata celak sebab tak cukup tidur. gigi pun berterabur.

7- tempat oranglidi berdiri adalah sebenarnya 'awan guling-guling'.

7.5- tulisan warna kuning berada dalam corak hitam bermakna 'haha'

8- ada tambahan? sape2 rase blog dia ada header lawa sila nyatakan.. wa nak tengok2. sebab wa memang tak pernah paham konsep header ni.

89 ulasan:

Mr.Chenta berkata...

haha :D

deqyalalink berkata...

sengal ah luuu.. wa tepek komen wa kat sini !! watkan header wa lak ah

oranglidi berkata...

mr chenta,
-lu nak ngorat makwe ka?

deqyalalinklinklink,
-cis. lu tepek menda?
-header lu da lawa laaa.. wa pun dengki.

Mimie.Candy Cane berkata...

hahaha..lu sungguh kreatif..wa pun tak terpikir ape kena mengena kayu golf dengan parang.

tp siyes wa kesian tgk budak yang kena gigit tu.

oranglidi berkata...

MIMIAU,
-kayu golf pun golf laa.hihhihi..
-wa pun kesian. sebab tu wa jerit woi!

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

cayalah.


























aku rasa cam nak sepak je kau bila baca keterangan header tu

Mimie.Candy Cane berkata...

alah..lu jerit je.naper lu tak terajang terus makhluk yang suke menggigit tu?

azzaliena suziantie berkata...

waahhh
baruuu

Wanie-san berkata...

ganas sunggu header barumu..lolololo

handhalah ibnu kamil berkata...

hahaha.

lu kalau bab buat lawak.
ada kelas.
otak lu mmg jalan la.

bleh masuk raja lawak pas ni.
wa hari2 ngandap kalau lu masuk.
heehe.

nazrihashim berkata...

hoi...awan guling guling...nape tak awan guling je..baru Goku.

haha..header gua lawa.
lagi lawa dari lu. haha

saya_arief berkata...

aku nk tempah header blog aku ngn ko la..
bagoz idea 2..

pakcik hamzah berkata...

cuba awak tafsirkan header blog pakcik ini ! kalau tepat memang awak hebat dan sebaliknya.

LORD ZARA 札拉 berkata...

punya pening aku~

jap, aku makan ubat~





























ok, aku suka.


kang aku nak header baru yg signifikan dari lu~

sharamli berkata...

w0it..g tgk cek punya header..paling bermakna k0t..lepas ni baru pakcik tau apa maknanya header tu....hua3

Anis berkata...

hahaa
bermakna ..
bermakna

Jard The Great berkata...

waaaa...... org genius je bole pikirkan header camneh.. ehehehehe

fndrocka berkata...

header aku ada gmabar kepala.

larasephia berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
larasephia berkata...

saye buang comment di atas itu sbb saye TERajak kamu kawen kerana tgh mamai (br bgn tdoq ni)
hahaha

ok, la nie dh sedaq dh komen baguih sket.

kamu ni creative. saya suka.

skian timakaseh


(bulih dak kamu wt video kamu nyanyi lagu tema blog kamu nie?)

JMR berkata...

penuh berseni..tak tercapai dek akal...tahniah...:-p

hanie berkata...

igtkn poster filem seram baru.

:P

crazy_labelle berkata...

kcikkan reso...
kesian kat line melambai2 mcm ak ni..

haja berkata...

macam2 la orang lidi ni..
bubur halia punye header lagi penuh makna..
tengok and fikir sendiri..
hoho..macam subject "kemahiran berfikir"

jom jengah http://buburhalia.blogspot.com lepas tu lu fikir la sendiri

Tanpa Nama berkata...

lame dah xmeninggalkan jejak....
klaka dowh lukesan ko...
ngahaha~
tapi tape..
ia bermakne :)
-FADH-

FatinZol berkata...

orglidi,kamu sungguh lidi....
tahniah.

ape mngena komen ni ngn entry lu,wa pn tatao la.

ruffey berkata...

speechless dengan ke-genius-an engkau T.T

FarhanaDr berkata...

Wa dah kate.. Lu mmg otai segala otai.. Master segala master.. Wa suspek arr.. Lu are the best laa olanglidi.. Hehehe.. ;p

~ orang seni..

menaribagaibintang berkata...

fuh seb baik ada penerangan kalo tak, wa tak paham ape makna lukisan lu, semacam leonardo da vincci,

err lu reti lukis wa tak?

seKut taWar berkata...

ko lukis pakai tangan ke pakai mulut nie?


ehh..pakai mouse..lupe

saypOOL rafhtello berkata...

kretif...

YobSumo berkata...

aku kagum dengan header kau walaupun aku konpius dengan explanation kau. kau adalah org yg sangat talented guna mouse org lidi. aku salute.

boleh aku nak tanya balik kayu hoki yg mana satu? hehehehehehhe.

Koyuki berkata...

yang gua nampak kat tengah2 tu seekor ikan paus pemburu..

Razman berkata...

wa tak paham gak pas lu explen. lu pn msti xphm header wa. wa mls nak update. wa blk phg sok pg. mahu bercuti. jaga diri leklok. syg kamu. muahx. oh, gay pula.

Moon Death Spell berkata...

first time aku jumpe blogger yang terangkan satu2 pasal header...
wa respect gila sama luu

.millalara. berkata...

tepok tangan dengan gemuruhnya! eksplenesyen yang mantop! kagummmm... i loike perfeksyenis.. hehe~

hamzah@al-lavendari berkata...

awak punya andaian tu betul tapi tak penuh. nak tahu jawapannya sepenuhnya, datanglah tengok kat sana.

cud the ★ berkata...

smart seyh
wt kn cud 1 leh??
he3
nk y abstrak cm2 gk
hihi

sya ar berkata...

comel gilerh!
gila pon tak comel mcm tu.
wakakakaa xD

yg plg penting, orglidi kt atas tuh.
HERO. haha.

Judiene berkata...

hahaha
otak ko mmg pandai r bab2 interpret ni
penuh maksud la header ko
mmg terbaekkk!!

blueCITY berkata...

wakakkakak

manyak la lu lidi
ekekkek

ps:
lidi ambik kos apa?

Wanita Itu berkata...

dah lama tak dgr orang ckp pasai awan guling guling hee..

wong ah ian berkata...

owh..gua da paham..

Kuwe berkata...

bagus.

saya kagum.
sejak bila dah jadi puitis ni. dalam makna.

FarhanaDr berkata...

Wuit.. Tak dapek nak tinggal link kat shoutbox lu.. Wa tinggalkan kat sini jek..

http://maribinablog.blogspot.com/2009/12/memasang-recent-posts-slider-pada-blog.html

shax berkata...

kretip!

cik EPAL berkata...

gempak :D

Frodo Baggins berkata...

chooopppp ~ lidi, naper aku tgok cam ader kaki pompuan yg seksi ((kerr sbb aku mmg ske tgok kaki pompuan, so aku terimagine mende tuh??))

satu lagi, ummi aku kata dulu2 ... jgn pakai baju merah bila tido ... setan manyak mali kacau. so wa rasa uncle bertopi x cukup tido tu setan la kot. ((tp, kalau nak goda2 wa ~ sila pakai baju merah yerr adik2 abang2 sekalian))

Kesimpulannya header ni mmg SIGNIFICANT dgn blog lu ((bak kata sekut meri dlm latest entry beliau))


Sekain sekapan and harap mak nyah!


BYE

jane berkata...

sesuai header ni ngn raya cina yg bakal mnjelma
tahniah lidi..

satu malaysia

Farihah Ahmad berkata...

orang lidi loqlax xpakai baju!!

A+z+i+E = AziE berkata...

pening2... tp nmpk pluraliti.. (btul ke??)

[z@ck] berkata...

Lu memang kreatif!
=)

e. indah berkata...

header aku??? ...hahha aku takder header ...hanya ada nama ? apa maksudnyer yer agak2...sebab aku pun tak tau ... ; p

♀.รﻨν.♂ berkata...

kak biru:
lidi neh budak UTP.
lalalala~


style la der.
tp header gua comel sikit dari lu.
:D

siti murni ishak berkata...

takjub sampai tataw nak komen ape...

touyakaruma berkata...

Hahahaha pelik sungguh maksud header

puspa berkata...

hahaha....
org lidi nih daa mcam son goku daa nih..
ngan awn terbang sambil pegang kayu...
hua2....

meo188 berkata...

ganas siot header nie... mkn baby

HonEyBuNNy berkata...

ewahhh..hebat r.header ila pa mkna eh..hahah..yap..dak uia..n skrg kt kdh la.huuh

mukasurat17 berkata...

ane.. header satuuuu!!!!!!!!

vidadarisakura berkata...

cantikla ikan paus ko lukis.

.rafiq. berkata...

lu buat semua ni sebab taipusam ke. tahniah buat lu.

hisham berkata...

salam...hujah2 ko ttg header ko tu mmg bernas...hehe

ainfazrin berkata...

ok. dah lalu. nampak kelibat dah?
hehehe.

ok je skang. menyibukkan diri dengan kerja konon. hope ur doing well too :)

DeVoTeD LiLy berkata...

dah mcm semangat kamikaze je aku tgk..
hehe..

joegrimjow berkata...

buat untukku satu!


cppc
jom join contest best
;-)
link contest

aleen adela akoo ^_* berkata...

err..walopon penerangan die memang terbaeek,tapi aku tetap xpaham.caner??hak2

meorazor berkata...

lu conteng2 ni sambil makan beger ker??
walawehhh..
artistik bombastiko!

Frodo Baggins berkata...

>>___<<

meor, wa setuju berat ama lu!!!

oh nada berkata...

tulisan warna kuning berada dalam corak hitam bermakna 'haha'

haha? hahahahaha.
lidi, buat kat aku satu.
seryes 'lawa' wey hang lukes!
'lawa' sangat!
rasa nak tampal kat dinding.
buat jadi peneman tidur.

'lawa'!
memang 'lawa'!

tabik! ngaaaaaaa

Haris Dot Com berkata...

hahaha cam haram wakakaka tapi semat gak laaa...

clap clap clap

cik selamah kundang berkata...

hahahaha.xbley blah description.tang woi tu yg paling aku nk gelak guling2

Frodo Baggins berkata...

73thS!!!!


SEKIAN

Frodo Baggins berkata...

74rd!!!

bye

Frodo Baggins berkata...

75st!!!


aloohaaaa meyamour ..

adios!

lea berkata...

gune apa wat mende ni?

chokio_nia berkata...

ade mksd ke??ingat lu merapu je..lol

Mak Su berkata...

:D, tadi tak paham,skrg dah paham :)

oranglidi berkata...

miss lola,
-hihi. jangan sepak kuat sangat

mimiau,
-hhehee. jeritan batin namanya. kalau terajang nanti die gigit wa plak

azza,
-ha.. baru sikit

wanie,
-ganas lagi muka wa. hehe

handal,
-cis.. mana bab lawak? mana? hheeh
-lu xyah tgk sgt raja lawak tu. pening kang

nazri hashim,
-tu la pasal. lu pnye header canggih siol

awak arief,
-er, lu nak tempah? tempah meggi la.

pakcik hamzah,
-hehehe. dah cuba

lord zara,
-lu makan ubat apa?

sharamli,
-lu punya memang berkarisma!

anis manis,
-erh. hahahhaa.. x de maknanya

jard hebat,
-orang gila je wa ni

fndrocka,
-kepala dia macam pmpuan kan?

lara,
-catatan dibuang?

lara,
-errrr... lu jangan la mcm tu. hihihi. berdarah hidung wa.
-lu lagi kretif. jangan tipu. hehe.
-er.. video tu x leh kuar sebab dah kena ban.

jmr,
-er.

hanie,
-hahahahahaha.. boleh je jadi poster.

crazy labelle,
-mana blog lu ya? wa tgk xde plak link
-oh, kecik reso? x reti la brader;

haja,
-wehhehe
-lu punya memang banyaaak makna.
-kemahiran berpikir tu subjek darjah berapa ya? mcm x ambik plak dulu/

tanpa nama, fadh,
-haha. mana lu pegi weh?????
-trimas2

fatinzol,
-rasa nak tendang pun ada. cis.

dr ruffey,
-lu lagi genius laa.

dr farhana,
-otai mende nye?????? ciss.
-orang seni? lu nak jadi orang seni? hehe.
-xyah le suspek2 sangat.

menarimacambintang, zatiesiska,
-ahahahahhahaa.. leonardo dikaprio la
-wah. lu nak wa lukis lu? kang x jadi laakk

sekut meri,
-guna biskut tiger

saypool,
-lu lagi keretip

yob,
-er, eksplenasi ada masalah ka? hahahahahah. lenkali wa adjust
- cis. xyah la smpai salute.
-er, wa dah lupa kayu hoki yang mana satu. ahhahaha

koyuyu,
-bagus!!!
-[wa sndiri pun x prasan ada sekor paus.]

rajeman,
-wa paham benor header lu. lu nak bagitau muka lu macam kain burok kan?
-jgn gay sgt. lempang kang

moon bulan,
-hahahaha..r.. xyah le respek. lu pnya transformasi pun terbaik!

milla,
-perfek tu bukan prefect kan?

pakcik hamzah,
-ehehhe.. ok2. lenkali wa jenguk lagi.

cud de star,
-macamna lu buat bentuk bintang tu?
-heheh.. takut x jadi abstrak plak nanti.hehe

oranglidi berkata...

judiene,
-lu nak kena ketuk dengan sudu?

blue sity,
-manyak ke minyak? haha
-kos rumah rendah ke?

wanita itu,
-hehehe.. lu layan dergeoon ball gak ke?

wong,
bagus.

kuwe,
-? mana puitis?

DR farhana,
-trimas!!!! wa dah buat kat tepi tu

shaks,
-hehe. lu pun

cik epal,
-ala.. blog lu lagi gempak noks.

frodo,
-mana kaki? cis!! lu memang mata duitan,
-er, wa x penah plak dgr pakai baju tidur merah datang setan. yang wa tau lembu je marah merah. hehe
-ankel bertopi lu cakap? umur dia baru 13 laaa
-[lu suka yang pakai baju merah ye?]
-signifiken tu sedap tu.
-harap maklumat.

jane,
- =) hihi. [ape kena mengena dgn satu malaysia?]

farihah,
-macamna lu tau weeehhh???????

azie,
-pluraliti tu dah macam bahasa greek plak.

zack,
-ish2..

e.indah,
-cis.. hehe..
-maksud header lu adalah abstrak kot. wa pun x tau. hehe

siv,
- utp tu mnda?
-der, x aci la, lu nye header ade gambo lu. memang la comel sikit bak kata pakwe2.

siti murni,
-wa pun x tau nak komen ape. hehehehe..

touya,
-sori brader, wa x leh masuk blog lu. xtau apa masalah..

puspawarna,
-ahahahhaha.. betul2, wa memang pernah terpengaruh dengan hasutan goku dulu2.

meo188888,
-makan baby ke? hehehe..

honneybunny,
-er..wah! dak uia tu!!

muka179,
-anne! roti nan satu!

vidadari,
-ikan paus ke? cis..

rafiq,
-er. barangkali.

hisham,
bernas tu beras kan?

ainfazrin.
-er. nampak2! hehe.
-oo.. biasalah bizi..

devoted lilyy,
-kamikaze tu yang masuk dalam kapal tu kan? hehe

joe,
-mcm best kontest tu. wa sibuk la masalahnyaa

aleen,
er... wa pun xpaham. hahaha

meoor,
-bagus!! macamna lu tau?

frodo,
-bagus2!

oh nada!!,
-hehehehe..
-LU PUNYA LUKISAN SIRIUS LAWA!!!

Haris,
-haram ke? ish, kena jumpa jpj nih..

cik selamah,
-lu guling macam hindustan x?

frodo,
-lu pernah gigit siku x?

lea,
-guna ubat gunaguna. heheh
-xde la. guna paint. x de duit nak beli pen.. hehe

cokio,
-ahahahahahha..merapu je laa.

maksu,
-wa sampai sakarang xpahamm.. hehehe

greenhall berkata...

kasot kat header gua t'kena taik time gua cirit dulu

Cik Afzan berkata...

nanti buat logo utk kedai saya

SCHAKEYRA berkata...

i loike..... gempak siot

oranglidi berkata...

greenhall,
-erk.. patut laa.

cik afzan,
-ni bukan cik kookie kaA??
-hehe.. wa selalu kecundang bila pertandingan logo

schakeyra,
-lama x nampak kelibat lu.. mana pergi?
-gempak tu kuih kan?

ceri masam manis berkata...

oooh, i like ur header!

lain macam sungguh hehee

seriously cool. sbb berkarekter sungguh jadinya blog lu nih.

oranglidi berkata...

ceri manisnya,
hahahaha.. trimas2. wa lagi suka gambo lu kat belah kanan blog lu. hihi.

[berkarakter ada macam ahmad nispu tak?]

jo berkata...

header gua lawa.



















sebab kat atas tu gambar gua.
hahaha.

cik erin berkata...

nak buat jugak boleh tak?
oranglidi kasi contest sikit la.
tgk header sapa gempak.
ha siap ada lirik sekali tu pergh idea menarik.
sapa suara merdu mcm oranglidi boleh tempek video syoksendiri nyanyi lagu blog.

jum la.

cik erin berkata...

a'ah kan.
header makanan pun macam cun jugak.

cayalah!