Selasa, 5 Januari 2010

Tag Dari INNZ (tag ni dalam BM ape ye?)

SUMPAH, INI SATU-SATUNYA TAG YANG WA BERJAYA JAWAP.. YANG LAEN HARAP JANGAN TERASA HATI..

Kalau lu dah abis baca tag ni, barulah lu paham sebab apa wa taknak jawap tag sangat.. sebab wa x reti.. Entri ni wa tulis pada 12 Mei 2009..
Sorilah semua kalau ada tag wa x jawap.


credit to :
innz

Tag:Wedding Plan (awal2 dah kena tag unsur panas ni! bagilah pasal binatang ke, kartun ke..)

1. How old are you?
wa tak tua mana lagi woi! sedap2 je panggil old! .. umur ala-ala pendekar kundur

2. Are you single?
wa tak pakai.. wa pakai singlet je.. (ha.. bujang lagi!)

3. At what age do you think you’ll get married?
ntah.. secepat mungkin.. wa lagi suka kalau pmpuan masuk pinang.

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
orang duk sebelah wa laki.. lempang kang.

5. If not, who do you want to marry?
Tua ke muda wa xkisah. Serius.

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
wa x paham soklan ni. haha! (lain kali in BM la) -ke pengapit? sape2 boleh.

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?

ala-ala oranglidi punya weding. macamna? ada booth pasar malam sikit2.. ala.. wa malas kuar duit.. lu beli je makanan pasar malam.. pastu makan la kat majlis wa..

8. Where do you plan to go on honeymoon?
pakej ke bulan ada ke belum? kalau ada wa nak pegi pulau kat sana.. sedut2 madu.

9. How many guests do you think you’ll invite?
2-3 orang cukupla. abis duit kang. yang laen wa sebar2 je.

10. Will that include your exes?
xpaham. kalau ex-gipren, wa xde langsung!

11. How many layers of cake do you want?
kek nak wat ape?! wa nak nasik dagang 14 tingkat.

12. When do you want to get married, morning or evening?
Malam. Lepas tu boleh tidur.

13. Name the song/tune you’d like to play at your wedding:
tak payah la.. buat malu kampung je. Tapi kalau yang mcm dalam Dunia Baru da Movie xpe gak. panggil Opie dgn Adif nyanyi pohon kayu.

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
tangan boleh? bile suap bini best sikit.

15. Champagne or red wine?
air tebu atau kelapa.. kalau sirap wa dah bosan.

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
kalau before xboleh ke?. cis.

17. Money or household items?
mana2 boleh.. kalau bagi penyapu lidi tu bagus jugak. Kalau bagi keta ke, tora ke.. wa ok je.. kalau ada datang2 bawak sorang lagi isteri untuk wa lagi bagus.

18. How many kids would you like to have?
wa nak berlambak2.. boleh wa buat team bola. 10-11 (bile dah besar, wa pau duit depa.. 1000 sorang permonth je)

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
mane buleh. x beradap kata orang tua. Simpan sorang-sorang sudahlah.

20. I want to know their wedding plan…
SEMUA YANG WA LINK DAN POLOWER KAT BAWAH NUN..

psst: ayat time mula-mula berblog dulu sedap jugak kan?
PSST: haha.. xde idea nak buat entri apa. cilakak, first tag wa dalam inglish
psst: maana pegi blog semalamesok?

32 ulasan:

seKut taWar berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mukasurat17 berkata...

29/2/2010 aku masuk minang ko k. sila sediakan sushi dan capati serta sate tanpa lidi.terbaik dari ladang....haha;)

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

xda makna nak marah. kita gurau2. shayang cik lidi. bila nak gemok ?

hBz berkata...

tag tig lagi. musim kemarau la sekarang

Jard The Great berkata...

5. If not, who do you want to marry?
Tua ke muda wa xkisah. Serius.

WOW........ tunggu aku masuk pinang ko bole? ahahaha

lea berkata...

12. When do u want to get married?
malam. pastu boleh tido.

amboi..x sabar nak tido nampak..
ngeh3

saypOOL rafhtello berkata...

klu dah kawen xpki singlet..pki apa..aku paham kenapa ko xnk buat tag ni.. =)

jane berkata...

hahaha....
aku suke jwpn ko no 19...

bagus2..itu yg sbaiknya!!!

rahsia cinta kna simpan..haha

~0~ berkata...

hahaha...baik punye tag

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

kekekkee~
suda sampai seru mau kawen ke?
besh r ko~

ko pehal cari lumut?
nak pinang dia?

saya gadis berkata...

haha..lawak la entri awk.saya gelak kuat soklan no 16..

take care OL.

itafukada berkata...

haha..aku suka sume jwpn. terbaeekk..

pssstt..nak tiru jawapan ko leh..hikhik..

Anis berkata...

anis tgk je title tag nya, anis dah gelak.dlm byk2 tag , ko nk wat yg pasai kawen jugak.
hahaa

idea makan kat pasar malam tu anis dah bg kat ramai org .tak sangka ko nak wat cm tu . hahaa

Razman berkata...

idea no 7 sgt mnarik...wa rasa wa pun mampu kawen skrg klu sume org stuju...

sharamli berkata...

nak anak ramai tu....

Judiene berkata...

yeahh bro
aku pn ingt nnt nak kawen malam r
cpt sket bleh tdo
;P

Koyuki berkata...

kalau nak kawen jemput gua
gua buat persembahan percuma one-man-band untuk lu



ikhlas,
koyuki
(^__^)

p:S itupon kalau gua ada kat dunia
heh~

misz benida berkata...

ko ni nk kawen,nk snang aje..
hahaha..

inDah iNdrIana berkata...

nk kwen sgt dh ker

jen - jen punye cite berkata...

sempoi lah!!haha

I n n z berkata...

bertuah i
u jwb tag i
hehe

maira berkata...

ishh2...o.lidi nih..=)

panggiL guA siv. berkata...

kasi alamat rumah lu.

al-lavendari berkata...

soalan sangat serius ... tapi awak jawab langsung tak serius ! tapi saya suka. macamana lah rupa agaknya nasi dagang 14 tingkat.

ChentaBeng berkata...

bang.. sempoi r lu.. wa suke air tebu tu.. kalo kawen dapt minum tebu agak2 malam tu lu dapat minum susu x? hahahaha

[z@ck] berkata...

terbaik la ko nak air tebu for wedding..
hahaha

BuLaN iTu aKu berkata...

bakal isteri ko kene persiapkan diri la.. dengan segala ilmu KESABARAN

oranglidi berkata...

sekut,
-wa stuju dengan lu (walaupun wa x tau lu komen apa)

page 17,
-nasib baik bulan 2 ada 12 hari je.
-sushi dan benda2 lu nak tu sila sediakan sendiri. haha.

lolly,
-cik lidi plak dahh..

hbz,
-dahtu menda kemarau buat kat kemaman?

jard,
-silakan2.. serius. jangan terkejut sudah.
-yang penting wa nak keja rtm. haa.

lea,
-bukan x sabor.. penat la kan? hahahahhahahahh

saypool,
-pakai kemeja la kalu kawennn.
-lu paham? kenapa?

jane,
-nombor 19 yang mane? wa tak reti mengeja!

0,
-baik punya.. dafii.

ayu,
-seruaan insan. biasalah. hahahah
-besh menda?
-cari lumut? saja cari.

saya gadis,
-sapa lu ya? x penah dgr nama ni. hm.
-nombr 16? hahhaha. wa pun nak gelak kuat
-take care jugak.

ita,
-sumaa jawapan lu nak tiru? boleh2. wa x kisah.

anis,
-hahahahahaa.. wa tau lu x kaan jawap tag. sebab tu wa dah x jawap tag. nak jaadi macam lu.
-idea tu serius woo

man,
-bagus la lu dah mula pikir masa depaan.
-azza tak stuju punya weding macam tu. hahaa

sharamli,
-hehehe.. lu?

judiene,
-BAGUS2!! INI YANG KITA MAU! HEHE

koyu,
-one-man-band? apa itu?
-amboi..
-apahal lu komen sedih semacam.

mis benida,
-heheh.. susah tuu.

indah,
-x la.. jawap tag je.

jen,
-cis.

innz,
-heheheheh.. i dan u plak dah.

mairaaaa!!!!!!!!,
-ape? ape? jgn marah. hehe

panggil lu siv666,
-jap2.

lavendari,
-hehehehhehe.. sori2. hidup wa jarang serius. haha.
-nasik dagang 14 tingkat tu lu kena try makan. yang atas skali paling sedap.

chentabeng,
-kalau dah minum air tebu, air tebu jela.. susu dutch lady takde.

zack,
-hahahahahhaha.. lu nak air apa?

bulan,
-er.. agaknya. haahahh. pandai lu bergurau..

Masy berkata...

patot laaaa ko gelak2 kat entry aku.. cissss hahaha

oranglidi berkata...

cis

mamma mia! berkata...

SEDUT MADU. HAHA! SENGAL

Incik barbell berkata...

haha.. wa suka jawapan lu no 12...
yg no 16 tu, seblom pon bole gak~