Ahad, 10 Januari 2010

KARYA SEORANG SENILIDI

Ok, dah cukup beberapa ketika rasanya saya 'berundur' meninggalkan alam penulisan blog ini. Faktor kesibukan yang diceritakan saya adalah kerana ingin membereskan karya-karya saya.. Rujuk lah gambar di bawah..



bersepah-mepah


Klik lah puas-puas untuk lihat lebih jelas.. Karya saya bukan sehebat lukisan mahupun tulisan anda-anda.. Tapi sekadar suka-suka. Maklumlah, 'karya seorang senilidi'.

Tak lama lagi blog tentang karya 'KARIA' saya ini akan dilancarkan. Konon-konon nak buat blog berkomiklah. hehehe.. Tapi skala penerbitannya mungkin kecil kecilan sahaja. Banyak lagi benda yang saya nak buat. Takkan nak melukis je.

So, sedikit quote pengenalan tentang watak baru dalam hidup saya ni:

"Karia ni lain sikit.. Pakai crocs je kerja.. Dulu agung-agungkan sangat selipar jepun dia."
-Ustaz Jailani , imam masjid kampung Sedikit Berubah

"Orang paling gila. Tapi baik"
-Mak Munah , peniaga PKS kerepek bijan.

"Aku ingatkan Noh Hujan, rupenye Karia... Celaka."
-Ahmed Solehin , Peminat Band Hujan @ Raingers

" Remaja dari neraka. "
- Midah , Guru Seni dan Sastera

" Karia hadir dengan baju kemeja kotak, seluar jeans ketat dan crocs nya. "
- Oranglidi, blogger bawahan


Psst: Sape2 yang sudi mengambil saya selaku pelukis tu janganlah segan-segan kontek saya.

psst: DOAKAN SAYA UNTUK ESOK.. ESOK SALAH SATU HARI PENTING BAGI SAYA.

48 ulasan:

inDah iNdrIana berkata...

lu jGn hilaNg2 dh k..
canTek lU lukIs..
lbH hebaT dr Wa

FarhanaDr berkata...

Aku nak kontek ko.. Jadi pelukis mcm Jack dlam filem Titanic.. Hohoho.. ;p

Cantek dah tu ko lukis.. Walaupun tak secantek lukisan aku.. Hahaha..

dila berkata...

lamanya ko berundur diri..haha..

btw,hebat keria la..aku kalau $lukis komik mesti fail part nak lukis tangan ngn jari tu.

sharamli berkata...

0k..d0akan...

:)

greenhall berkata...

ko nak p berkhatan ke esok? haha..


nice artwork bro.. keep it up!

Razman berkata...

wa nak lu lukis gamba lumut wtu umo die 50. gne imiginasi lu..

sI tEDI berkata...

aku tunggu pelancarannya,...

pizza heart berkata...

razman kenapa lumut?
haha..jahanam la gamab minah tuh...

esok hari ape?

panggiL guA siv. berkata...

hahaha.
sengal weh!

gua nak doa ape neh?
kejayaan?

[z@ck] berkata...

mana orang lidi ko..
selalu ada..

seKut taWar berkata...

waaaa...



tu je komen wa.k

Jard The Great berkata...

waaaa jugak..

nk ikut sekut tawar.. ehehe

Anis berkata...

dgn baik hati ,
anis pon taip ..
semoga berjaya .
hahaa

mukasurat17 berkata...

nak lukis bia kasi ensem2, macho n hot.
baru menarik hati...hahaha

Kapten Luffy berkata...

ko nak jadi pelukis komik ker?
tak lawa tak apa yg ptg jalan citer mesti best
lawak ada market besar

FatinZol berkata...

"selamat berjaya Karia dan lidi-lidinya ! heheh"

FatinZol,blogger super duper bawahan

meorazor berkata...

aizat menang la pulop wehhh..
yuna dan abg superman mng jugek

congrate to dorg!

ko pndai lukis sinchan tak??
haha..

Kuwe berkata...

kat mana engkau nak cucuk jual engkau punya karya nih? ke nak kepil dekat surat khabar utusan?

mira ellyna berkata...

gud luck yaa

chokio_nia berkata...

esok penting ntok ape???okay gudluck...

puspa berkata...

hehehe...
kalo katun tu lawak mcm ko..
msti lawak laa katun 2...

mcm joe jambul lorr..agagaga...

Koyuki berkata...

gambar kedua tu serius jer
bincang pasal apa?

kehkehkeh

ahchOng's berkata...

aku pon nak jadi komodo..
biawak komodo..
ngap ngap~~
makan telor orang~

Fhad Boulala berkata...

weh KARIA ke PARIA? sebut betol2.. hahahaha

~0~ berkata...

mmg berbakat habes...

arryani berkata...

Hasil lukisan karya Lu..mmg wat wa kagum ..

kagum dalam kamus dewan bahasa dan malapetaka ialah..sampai terjelir bijik mata..

Good Luck bro..

Masy berkata...

yg ko ni bersaya awak ni kenapa? sengal ketir aku. hahahaha apepon gudlak!

Puteh berkata...

awak ni kelaka la orglidi...haha..

Mak Su berkata...

cantik lukisan, sudah tentu lebih cantik dari lukisan maksu :)

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

lukisan cantek~
tp agak kaku~
sila cuba lagi
wekekekee

meorazor berkata...

apemende hari ptg tuh??
okay takk?

lea berkata...

bile nak lukis gambar aku lak?

.millalara. berkata...

takde watak sang chenta hati Karia ke? ak sudi.. hahaha ;p

ikanriang berkata...

inteview?

Mr.Chenta berkata...

aku seperti terasa
shin chan tu
ko yang buat =P

imHepPie berkata...

kang aku da jdi chekgu aku upah ko wt mural kt praskola aku eh lukis katun2

Eyriqazz berkata...

kreatif..aku tak pandai melukis...

Great Teacher Onizuka

pensukebulan berkata...

sape lumut korang ni sebenarnye.

cik EPAL berkata...

wish u luck for tomorrow :)

OREOO berkata...

ORANG LIDI..
lama tidak menjenguk lu di sini..
pergghh,rindu rasanyaaa..

woww..advance lu skang..
komik pulakkk..
all da bes haa..

Incik barbell berkata...

oit.. bagus2.. bolela lu lukis untuk blog wa nanti.. haha..

vidadarisakura berkata...

jadi x animator aritu?

.rafiq. berkata...

cantik lah. mana karia tak sabar aku nak tengok bentuk apa.

A+z+i+E = AziE berkata...

kangen bangat deyh sama kamu.. lame x dtg cni.. mklum r, org pmalas... =)

✖sLap mE pLz!™✖ berkata...

erkkk,,,

Daffodil D berkata...

buruk! ha ha :P

Frodo Baggins berkata...

oiittt "esok" dah berlalu .. amacam?
kekekkekeke ~ wa setuju jer ngan komen cik
farhana atas nun .. jadik pelukis cam
jack titanic ... amacam, wa anytime!!
kalau jual confirm juta2


>>_____<<

matadore berkata...

aku seronok baca entri yang ini. HEHE