Jumaat, 22 Januari 2010

Bila kejora merajuk, layulah unggas dirimba

Sedang wa memakaikan gelang getah pada kaki seluar trek, tiba-tiba wa rindu suara Maria Mahtijo yakni pembaca berita dalam redio rtm tu..

Eh, silap. Sebenarnya begini, sedang wa memakai gelang getah tu, tiba-tiba terpacul sebuah lagu dari mulut wa

"Si Capik, Bijak, Tempang dan capik.." laju semacam wa nyanyi itu lagu .

celaka.


psst: Tangan duk kat keyboard ni dah lama, tapi tak tahu nak taip ape. hehehe. Sikit pun dak pe lah kan?

ape jadah wa boleh terlupa beli bedak Carrie Junior?

72 ulasan:

Anis berkata...

sapa maria mahtijo tu ??

enuLwanie berkata...

wa tau kenapa lu suka carrie junior?
sbb dia gajah kan?
hahahahhahaha

oranglidi berkata...

anis..wa rase dah tulis kat atas tu.

Mimie.Candy Cane berkata...

hahaha...pembace berita dari dulu smpai skang..terbaek laaa

oranglidi berkata...

enul,
dahtu, apa kesinambungannya? heheheh.

sbab wa jenis pakai bedak2 murah je.. carrie jr, alken, antabax, dll

.siv. berkata...

tu lagu cite si capik ke?
dem.
gua benci la pelakon si capik tu.

cik CumeY berkata...

hahaha..aku pon samer ngan siv..tak suke pelakon dia..dah lah berlakon dalam adnan sempit..hahaha

oranglidi berkata...

MIMIEEEEEEE!
-YEAH, kenal gak lu kat dia kan? terbaik woooll

siv (amalina),
-dem, wa pun sama. sebab tu wa buat post pasal ni.

cici,
-kih kih.. ade blakon gak ke???? die tempang x?

Frodo Baggins berkata...

maria mathijo
pembaca berita radio tu
suara dia PROTOKOL gilerrr
ko pakai jerr bedak SAKURA

((ada lagi ker bedak ni??))


>>___<<

Frodo Baggins berkata...

ko jawab komen aku skank!!! since ko online .. wa tunggu! kalau tak wa bakar kejora biar unggas layu!! NOW

Frodo Baggins berkata...

>>____<<

Wanie-san berkata...

ak rase mmg lagu si capik la 2...mesti peminat utama cite 2 ko kan?=p

~0~ berkata...

erk......aku nganga jap...hahahahah

oranglidi berkata...

frodo,
-cis, ha, wa tgh on9 ni.
-hahahah.. PROTOKOL tu menatang benda?
-bedak SAKURA?? YEAH! wa pun penah pakai. (senyap2 sudah)
-lu bakar kejora, lu x gak susah nanti

wanie san,
-er. HAHAHA. peminat utama? cissss.. tengok iklan dah macam cicak terlekat

oranglidi berkata...

frodo.
-ha, wa tengah on9 ni
-PROTOKOL tu menatang menda?
-bedak SAKURA tu memang terbaik! wa pnah pakai (lu jgn cite kt org len)
-lu bakar kejora, wa bakar lutut lu.

wanie san
-heheheheh.. peminat utama mendaaa, tgk iklan pun wa dah tutup suis

Frodo Baggins berkata...

protokol tu sejenis natang
cam donald duck sembah derhaka
pada doraemon!!!


>>___<<

Koyuki berkata...

hah
ada pon entry baru dari lu kan

gua tunggu punya tunggu

oranglidi berkata...

cis frodo,
wa ingatkan PROTOKOL sama dengan kuah melimpah di tepi gelas

crazy_labelle berkata...

carrie junior?
huh... so gay..
pkai cuticura la weyh

.millalara. berkata...

haiyaak.. tak payah pakai bedak. baru asli, tak plastik. ;p

JMR berkata...

aku suka melodi lagu si capik tu..bersemgt je rasa..tp takyah tgk lirik le...

.millalara. berkata...

telah menjawab soklanlu di katalu cakapwa.. ciss,, terhitamkuat pulak disini.. haha

oranglidi berkata...

koyuyu.
-ala, xde org pn nak bace entri wa ni.

crazy labelle,
-keh keh. HAA!! WA TERLUPA PASAL CUTICURA.

░♥si lampu neon♥░ berkata...

ade lagi ke org pakai bedak tu heheh cute

arryani berkata...

Lagu yg Lu nyanyi tu...ada masuk carta era tak??

Wa masih terpikir2 (sambil makan jemput2)apakah motip N3 ini..

menaribagaibintang berkata...

ape sebab lu pakai getah kat seluar???

sI tEDI berkata...

bedak cap anak gajah!

jane berkata...

hahahahahaha
Maria Mahtijo????

klasik tu...lama tk dgr die baca brita..
kekeke

mm tk sgka ko pakai bdak carrie junior lidi...kehkehkeh

FarhanaDr berkata...

Wawawawa.. Mariamah Tijo? Ape kes? Hahahaha.. Takpe, at least lu dh tulis ssuatu yg wat wa gelak.. Wakakaka.. ;p

lea berkata...

ko pakai bedak tue?
botol die color pink kan?

Koyuki berkata...

ye la ye la
gua balik la ni

T.T

Koyuki berkata...

ye la ye la
gua balik la ni

T.T

mukasurat17 berkata...

carie junior? kesian johnson n baby...

oranglidi berkata...

milla,
-huish, lu biar betul. lu pakai bedak x masa kecik2 dulu?
-habis a badan wa jadi plastik lpas ni.

jmr,
-hihihhihi.. betul gak tu kan. ok, wa try aplikasi lpas ni

milla lagi,
-OKKKK! TRIMAS KASUS WEH

lampu neon,
-hihihihihihi. kiut kan?

mbak arryani,
-carta pai masuk la kot.
-hmmm.. wa pun terpikir2 tujuan asal motip entri ni (sambil berharap lu dapat bagi sekelumit jemput2)

Zatiesiska,
-err.. sebab bahgian bawah labuh sangat.
-lu sorang je tanye pasal ni. bagus2.

si tedi,
-bedak cap anak gajah yang ada mata luas dan pandai bercakap.

jane,
-sebagaimana lama beliau x baca berita, selama itu juga wa terkapai2 mencari lu.
-keh keh.. bedak carrie jr mmang sedap.

DRfarhana,
-OOO, nama dia mariamah tijo kaa???
-lu gelak nampak gigi x?

lea,
-eh, ada gak kaler biruuuuu.. yang jenis ada ubat.

koyuyu,
-wa x suh lu balik punn

page10,
-jonsen baby tak best.

siti murni ishak berkata...

sudahhhh...dari pembaca berita sampai ke si capik pegi nyer....

siti murni ishak berkata...

sudahhhh...dari pembaca berita sampai ke si capik pegi nyer....

Razman berkata...

cakap kat frodo, tidak perlulah emosi dengan dengan entri. semangat betul beliau. awwww...tergodo mak noks..

marini rafar berkata...

macam tahu2 je tengahari tadi kawan pp dok sebut nama tu. hihi

Frodo Baggins berkata...

rajenah .. hari jumaat mmg wa smngat mmbara.
lagi2 dah melalui malam jumaat yg panjang sebelum tu .... ko g jaga bola ko arr noks!!! kank azza carik x jumpa.


>>___<<

Aku Beskot™ berkata...

lg best layan lagu plis plis plis..
kakaka..
ak minat ngan seloka ko sblm nih..
stylo..bravo2

vidadarisakura berkata...

gila ar pakai bedak carrie junior.hee

Wanita Itu berkata...

pakai bedak carrie junior tuhhhh :p

Solehah berkata...

ade lagi ke jual bedak tu skg?hihi

seKut taWar berkata...

lalala...

terrarosa berkata...

haih tak abis - abis lagi ker citer si Capik tu ?

p.s walaupun capik, tapi muka hencem badan solid memang lu tak bleh berangan lar nak jadi dia
kui kui kui....

Farihah Ahmad berkata...

Melatah ke hape nko...

putera aftus berkata...

gua x nk ulas ape2 org lidi, yg gua leh habaq cuma, i'm back.

.rafiq. berkata...

biasalah tu kebuntuan idea. Dulu aku ingat senang je nak jadi blogger. Susah juga ya.

handhalah ibnu kamil berkata...

hahaha.

lu mmg kelas.
lu tulis pendek2.
ramai orang baca.

sbnrnya tak paham jga entry neh.
tapi wa nak komen jga.
hehehe.

Jard The Great berkata...

dengar radio RTM? ehehehehe....

Ilham Liyana berkata...

hahaha.. cis ending takda kena mngena? kekeke.

haja berkata...

carrie junior wangi dowh..
wa suka..

deqyalalink berkata...

uiihh..wa pun suke carrie junior. x pun bedak bntot hahaa.. jom xchange link.

blueCITY berkata...

siapa maria mahtijo?
tak pernah tengok berita rtm. huh!!!
layan berita astro awani jerk
lallalal

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

kerie junior?






















































tu bukan bedak kanak2 bawah umur ke ?

oranglidi berkata...

murni,
-hahaha.. xkan dari si capik ke capik lak.

man,
-ye ke?

marini rafar,
-wah. hhehehe..

frodo,
-xleh blah.

beskot,
-plis3 mcm gay plak. pang kang.
-hehehe. minat?

vida,
-wahaha, lu pakai bedak pe?

wanita itu,
-he e.. lu pakai x?

solehah,
-trimas sudi singgah,
-ofkos la ade lagi juaaalll

sekut,
-cis

tera,
-ahahahah. ntah, blom abis kot
-er. ye2. hensemla sgt.

farihah,
-melantun. wahahha

aftus,
-he ehe ehe.. bagus2. meriahkan dunia

rafiq,
-susah sunggu memahami lu

handal,
-ramai orang x baca sbenanye
haha

jard,
dulu2.

ilham,
-he he he.. kenapa? nk sambung?

haja,
-YEAH! Bagus2!

deqlala,
-bedak bntot? apa itu?

blue,
-cis. orang bandar awak ni.

lola,
-cis. orang dewasa digalakkan.

DeVoTeD LiLy berkata...

pakai bedak carrie junior??
hahha..
comel~~

cik EPAL berkata...

sikit pon ok jugak :D

I n n z berkata...

esh ta phm aku
aku rase smlm aku da post komen da
rini tak dak plak
ni boleh bikin wa panas gelegak ney

esh2.

A+z+i+E = AziE berkata...

carrie junior! aku pakai yg baby powder groovy grapeberry!! wangi gler syial...

✖sLap mE pLz!™✖ berkata...

sket pon xluak,,,

Frodo Baggins berkata...

sila update
wa tgh ghairah nak beromen!

bye!

Jard The Great berkata...

oit..oit.. lu rajin blogwalking.. blog lak bersawang.. eheheh..

sya ar berkata...

hahaaa
lagu ape tu?
dan sape nama pembaca berita tuh?
sumpah, wa tak kenal langsong!
huhuu~

puspa berkata...

hihi....bedak cariey juniorr....
wangi2...untuk budak2...adekahh???

x tahan,layan cte sicapek...hua2...

larasephia berkata...

kau cool sbb pkai carrie jr dan bkn johnson baby

Go Groovy Grapeberry!
hahaha

blueCITY berkata...

bedak carie junior?

hehehhehehheh

mamma mia! berkata...

tulis sikit pun byk komen kau bai.. hahah
xleh blah lagu si capik weyh

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

weh























































































kenapa kau delete komen?



tak seksi rr kau



















































AHAHAHAHAHA.

Kyuubi_85 berkata...

kesiannya aku ni tak penah kenal Maria Mahtijo ni... uhuhuhuhu

Frodo Baggins berkata...

mmmmmmm ....
mmmmmmm ....


bye

oranglidi berkata...

lili devot,
-hm..... hahaha

cik epal,
-sikit2 lama2 makan nasik. kan?

innz,
-hahahahahahahaha.. rilek2.

siti nazirah khamsani,
-wahahahha!! bagus2!! kite geng!
-wangi sampai sial?

tampar,
-sket pun xluak? apa?

frodo,
-ghairah sungguh. cis.

jard hebat,
-er..

sya ar,
-ahahahahaha!!
-lu ketinggalan rtm laa..

puspawati,
-budak2 ape nye.. untuk org dewasa pun boleh!
-wa layan iklan sicapik je sbanarnya.

larasepia,
-wahahaha!! yeha!!! kite geng!

bluesiti,
-heeheheheehe

mammamiaooo,
-er, wa reply pun dah 70, sikit je org komen..
-lu layan sicapik?

miss loly,
-wa xkan delete kalau benda wa komen x salah. er, haha

kyuubi,
-cis.. rugi2..

frodo
-cis. bye2!!!