Jumaat, 23 Julai 2010

Persamaan DRAMA-DRAMA di TV3


Kalau ada kesempatan, aku sempatlah menonton TV. Seminggu dua ni aku tertarik dengan DRAMA-DRAMA TV3.

Kalau kau orang perasan, ada persamaan dalam drama-drama berikut:

ILUSI (6.30 pm): Kisah pasal Lyza lakonan Diana Rafar yang ada kelebihan ESP. ESP tu apa jadah aku tak tahu. Macam 'bayangan' apa bakal dan telah terjadi laa. Aku tak puas hati dengan Ashraf Muslim (Rizal) dan ayah dia (Azhar Sulaiman) dalam cerita ni. ahahaha.

HOTEL MANIA (tak ingat jam berapa): Drama muzikal. Tahniah buat KRU sebab bagi aku cerita ni ada kekreatifan sendiri. Cuma skrip 'kurang' menyengat... Kisah suasana kerja di hotel baik dari bahagian dapur sampailah ke pengurusan. Sikit-sikit nak nyanyi. cis,

CERITA ALISA DAN KIRANA (aku lupa tajuk cerita ni): Yang lakonan Eira Syazira dan Faradhiya (kalau aku tak silap lah). Yang menyamar-menyamar tu. Cerita ni diulang sebab mendapat sambutan hangat daripada penonton...

LAILA ASYIKIN (Isnin-Khamis jam 1030 pm): Kisah Laila Asyikin lakonan sapa aku dah lupa. Aku ingat sorang je. DIANA AMIR. HEHEHE. Tapi watak dia dah meninggal sebab accident. Sedih aku. hahaha.

CINTA UNTUK AIN: Drama lakonan Nabila Huda anak Amy Search yang mengisahkan seorang gadis dijual oleh bapa tirinya, lakonan Fauzi Nawi kepada orang jahat. Orang jahat? hahaha.. Ain menjadi mangsa kezaliman nafsu serakah si penjahat dan nasib baik akhirnya lolos. Dah lolos tu dia duduk pula dengan mak ayah angkat yang baru. Fuh.. Nasib dia baik plak sebab mak angkat tu kayo weh! Que Haidar jadi pakwe beliau.

JANJI KEKASIH (Jumaat 9.00 pm): Drama Islamik yang bagi aku mampu menyaingi NUR KASIH. Pelakon dia aku kurang ingat... Yang aku ingat Erma Fatima dengan Jalaludin Hassan je. Watak utama dia aku tak tau nama. Tapi best la cerita ni. Jarang nak keluar cerita Islamik cintan-cintan sekarang sebab takut market tak meluas.

ok lah. Cuba teka.. apa persamaan drama-drama yang aku ghoyak kat atas nun..

28 ulasan:

FarhanaDr berkata...

Ape lagi persamaannya.. Sume kan tayang kat tv3.. Hahaha.. :p

Banyak drama ko layan.. Rata2 jiwengzzz lak tu.. Hoho..

P/S: Tak layan cite duyong kaler biru?

lumut berkata...

ko layan drama??bg tau je la ape persamaannye..aku x tgk.hu

Farid MOFASAD berkata...

IGTKAN LAYAN VIDEO GAY JE..

TAK SANGKA AKU

FatinZol berkata...

persamaannya - ko layan suma drama2 tuh

Koyuki berkata...

gua sanggup layan kartun lagi

Razman berkata...

persamaannya, semua guna bahasa melayu. skrg nak bg market, kena ada aksi bogel2. mcm zul handy black.

[z@ck] berkata...

dalam banyak2..aku tertarik nak tgok yang islamik tu..apa ke benda namanya?lupa plak dah

hahaha.

aLeen aVriL berkata...

OL....eh pasal tempoh hari tuh...

ko diam diam suda k...


jgn kecoh lah wei....

huhuhuuhu..

'malu aku cinta aku ko tolak'



eh tetibe..hahahaha

aLeen aVriL berkata...

persamaan dia:seme ni adalah drama...
dan adalah cerita melayu.

mira ellyna berkata...

haha persamaan+ ade perempuan ade lelaki, ade cinta, ade penipuan ade propaganda.. okeyh. titik

Berd berkata...

sama?

kesemua tiada unsur gay.

Anis berkata...

cerita melayu yg d tyg kat tv3 dan anis x tgk cte tu . hahaa

hiro berkata...

boring drama malay.

sharamli berkata...

dah 2 minggu xteng0k tibi

deus X machina berkata...

tak minat aku drama tv3.
telenovela mexico jugak best.
erk888

putera aftus berkata...

ko x layan jidin ke? xpon arjuna. kan bes cite ala2 hero tu..

azzaliena suziantie berkata...

hotel mania cm bangang jeh.haha

Frodo Baggins berkata...

tak tgk satu pun


((sbb xder kasi buka bukaan ...))

fndrocka berkata...

persamaanya semua drama ada watak DATO / DATUK

aleen adela akoo ^_* berkata...

aku nak tunggu jwpan je.klo ko da kemukakan jwpan,roger aku.
sng kan cmtu. ;)

Amal berkata...

drama melayu, semua nak kaya.

oranglidi berkata...

drFarhana, tayang kat tv tu mesti doooohh. hahaaha. saja tgk2. kalu bukan kita saport, sapa lagi. haa
ps. duyung tu sumpah mengarut.

mut, layan la. lagi2 drama king. hehe. nnt ambe bg tau.

mofasadullazi, tu ekau.

fatin, cis. cis,. dcciiss!

koyu, kartun apa? kacang?

man, aku pun x tau la cmna bekas jiwa rock kapak sanggup buat mcmtu. haha.

zack, haha. er, janji kekasih.

aleen, rilek.. ak xde nk heboh2 pnya. apahal blog kau xde??????????????? adui..

mira, hahahah. cerita arjuna pun mcmtu jugok.

berd, gay=riang?

anis, cis. ye a cite melayuu. prsamaan lain la.

hero, hoh.. hm. ntahla. drama korea hang layan?

sharamli, dah 10 bulan x baca blog lu.

deus, mexico? rosalinda ayamor?

aftus, celaka apa layan jidin? baik aku g berkebun.

azza, hahahaha. ko nk brlakon x?

frodo, buka apa? banyak kot bukak.

fndrocka, dah hampir dah tu.

aleen, cis.

amal, tepat.

beautiful_rose berkata...

jarang tengok tv.....
maka aku sendiri pun tak pasti cerita apa yang ditanyangkan sekarang =p
nasib baik member satu oste aku adalah seorang pencerita yang baik.just dengar beliau bercerita saja......hohohooh =p

faizal berkata...

asal gua lamabat komen nieh?


why????

Farihah Ahmad berkata...

ha'a. betul. kau sumbung!

fndrocka berkata...

aku yang suruh amal jawab camtu

K2r~90 berkata...

Halamak nape byk dr tajuk ko mention aq x tau neh hehe.. nmpak sgt gua x lyn sgt kot..

-islamic drma je ah lyn y len kureng

K2r~90 berkata...

=]