Khamis, 2 September 2010

Lukisan Untuk Anda Semua [L.U.A.S]

Sudah sekian lama lukisan aku tak masuk dalam blog. Sedangkan melalui lukisan juga kita dapat memberi ekspresi tentang mood kita pada sesuatu masa. Melalui lukisan juga hadirnya berjuta kenangan. Jadi semalam aku mencuba..

Oh ye, aku kalau boleh nak memartabatkan penggunaan aplikasi paint semaksima mungkin. Pada hemat aku, lukisan menggunakan paint merupakan salah satu kerja mencabar. Haahahha. Padahal sebab aku langsung tak reti lukis guna aplikasi lain...

Ye lah, daripada mula-mula aku kenal kompiter, menconteng di paint lah salah satu hobi diwaktu lapang. Dulu aku banyak lukih watak Dragon Ball. Macam hampeh la hasil dia. Tengok header tu. Macam tu lah yang aku mampu.


mula-mula




lepas itu



kendian..



bile aku warna jadi macam ni..



Aku pun tak tau kenapa pilih jersi Arsenal.
Nak tengok besar sikit, klik je, tak susah pun.


Maap lah, aku tak reti pemilihan warna. Sebab aku rabun warna lah. Jangan suruh aku bezakan ungu dan biru gelap! Sumpah aku tak tahu!

Jadi sempena dengan Syawal bakal tiba, aku menamakan lukisan ini sebagai:

" Melihat Anak Bulan Syawal Yang Bapak Besar! "

Oh ya, jangan tanya juga kenapa tak ada awek di sebelahnya. Sebab dia lonli renjer. hihihi.

39 ulasan:

MOFASAD berkata...

lepas nie lukis bawah pokok lak ok!

oranglidi berkata...

tu bukan dah bawah pokok ka?

rambut merah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Fhad berkata...

aku x dapat tgk gambo ko..

anis berkata...

memang bapak nye besar la anak bulan tu . hahaa

siap leh tengok relaks je sebesar2 tu .hahaa

si kosong berkata...

beb,gila hebat...susah weh nak lukis guna paint..kena control mouse betul2..

I n n z berkata...

kelakar dowh tajuk dia.
haha !

oranglidi berkata...

rambut merah,
-apahal padam komen?

fhad,
-er.. aneh.

anis,
-hahahaa. nk wat guane.. bulan syawal katakan..

sikosong,
-haha mouse tu dah berape kali aku terajang nak kasi molek. dahla optical mouse.. paham2 je la..

oranglidi berkata...

innz,
-hehuhehuhehu.. x tau nk letak tajuk apa.

Jalak lenteng berkata...

cantik gak per...bulan tu besar mcm ko jer..sindir diri sendiri ker?hahaha

Razman berkata...

taik uh..power gle..aku gne paint nk lukis orglidi pn jadi ular.

oranglidi berkata...

jalak,
-pandai ko brgurau skarang. nak aku hebah pasal tekken ka? hahaha

man,
-ok lah dari aku nak lukis semut tak jadi-jadi.

mukasurat17 berkata...

kem salam kt mamat bwh pokok tu tau. hahaha

Mohd Hazri berkata...

smart bak ang.. memang ang ada bakat terpadam.. hehe

fadh ^_^ berkata...

perghh..
klu lukis gune paint..ni kire ebat arr nih.huhu~
aku pon xgheti nak gune photoshop2 nih.hakhak

vidadarisakura berkata...

fuyooooooooooooooooo

MalamDecipher berkata...

mungkin tu sbnr nye bapak kepada anak bulan...siapa tahu....+__+ *mode retarded sbb anak bulan besar*

FatinZol berkata...

lidi,ko kena bukak kelas teknik2 guna paint.

Frodo Baggins berkata...

lidi aku bijak lukis semut

perghhhh lu lidi... kalah picasso
sape picaso? entah.ngahaha


>>___<<

aleen adela akoo ^_* berkata...

"melihat anak bulan yg bapak besar"
persoalannye ko tgk anak bulan ke bapak bulan?wiii

-hazen berkata...

bapak lawaa.

gila rajin lu melukis2 ni.

GRuNGe berkata...

Wei, pandai lu lukis guna komputer sambil mewarna. Boleh bukak kelas. Aku orang pertama daftar beb.

Koyuki berkata...

TERBAIK!

lukis lagi la..pliss..kehkehkeh

maira berkata...

caya lahh..

Farihah Ahmad berkata...

mang bapak le besar anak bulannya. kalo bapak bulan besar bapak mana ha agak2?

Aku Bukan JLo berkata...

memang terbaeeek laaa...
TWO THUMBS UP!!!

beautiful_rose berkata...

bapak bulan ke anak bulan?
mak bulan mane?

ko ade bakat gak melukis gune mouse tu..kalo aku sure gigil punyelah.dah lame tak melukis rase kaku je tangan.tapi kalo lukis disign baju wa x de hal punyelah.... =p

Mieza vs Rory berkata...

amir, nnti lukis gmba aku bley...
tapi kaler kasi kaler cun ah..
opink wajib ader..hehe

nk receipt (reset) lah..ekekke

haja berkata...

aku mahu seperti dalam lukisan tu..
duduk tenang merenung ke awan..

hurm... tenang..

Kuwe berkata...

giloo pakai paint ka ni? pakai mouse ka apa benda lagu ni.

Masy berkata...

lukis gua plak pasni! bkn Gua Niah tau. gua means saye, aku, dinda dll. hehe

[z@ck] berkata...

nice broooo..
=)

tuntung berkata...

pro habis..kalu aq buat,konfem cacat orang tu.

lumut esoklusa berkata...

kau lukis gune paint ke ni???
cantik lah org lidi..

oranglidi berkata...

mukasurat17,
-haha. insyallahhhh

mohd hazri,
-hahaha. bakat terpadam tuuu

fadh,
-hebat gune tangan lagii
-photoshop buleh lukih ke?

vidasukira,
-hahaha. mcam cerite duyung tu. fuyoh fuyohh

fatinzol,
-hahahahah. teknik die terletak pada genggaman tetikus.

frodo,
-lama x apdet.
-lu mmang bagus lukis smut. ak penah tgk.
-picaso tu orang itali ka?

aleen,
-er.. dua dua kot.. hehe

hazen,
-tak rajin pun.. time nak warna tu memang pening. aaha..

grunge,
-hahahaa.. kelas seni pun kawe x lepasss

koyuki,
-ok2. nanti lukis. heehe

maira,
-haha. caya2

farihah cengkihkali,
-besar semesta la kut. haha

jlo,
-thumb nail nak?

beautiful rose,
-mak dia tgh datang bulan. hehehe
-ak pun menggigil masa lukih.. tapi main sebal je laaa.
-lepas ni bia ak design baju. hehehe

miza,
-amir sapa? emir ada la. ahaha
-opink tu mende??
-risittttt!!!!!!!! cissttttttttttttt!

haja,
-huhu, kalu nak best lagi, kat sawah padi malam2. pandang ke bulan macam cerita tentang bulan.
-yup, tenang..

kuwe,
-memeng gilo. hehe
-pakai mouse lah. kawe xdop pen dio.

masy,
-er.. xtau muke cik masy mcamne, nanti x jadi kena piat. jhahaha

zack,
-trimas kasus2

tuntung,
-lama x dgr cite
-pro? prosak ada la hhaha..
-cacat takpee.

lumut,
-a'ah.. gune paint je yg mampu.. hehe

A+z+i+E = AziE berkata...

Siti Nazirah Khamsani like this a few second ago.

=)

milimilo berkata...

lukiskan aku satu.cantik ah >.<

oranglidi berkata...

Siti Nazirah Khamsani. hehe.. dah macam notification fesbut

milomiloo, hehe... insyallah! ak lukis muke ko truss

e. indah berkata...

cun ...suka tgk ...
akue masi tak reti draw guna paint tue