Selasa, 11 Ogos 2009

Masihkah Kau Ingat? Kita berlari-lari? -alam buana-

AHAD, AWAL TAHUNAN, HARI PERHIMPUNAN.. sekolah kampung..

"Masihkah kau ingat,
kita berlari-lari..
Di kaki langit mencari pelangi..
Lalu hujan turun
kita basah bersama..
Masihkah kau ingat..
Masihkah kau ingat..
"- kopratasa-

##############

"dahtu, lu nak ke?" soal Mie yang dari tadi menyiapkan buku laporan makmal fisik.

"hm.. boleh gak.. " kata wa sambil mengibas-kibas blazer dan memasang tali leher. tampak seri dipagi hari..

wa dan mie mengambil langkah secermat mungkin.. mata bagaikan merak menanti puyuh.. kalau-kalau ada cikgu, rosak jahanam plan kami.

'sila bersihkan bilik darjah ini! kalu tak, denda 100 ringgit-> arahan guru tingkatan!' mie dan wa saling berpandang-pandangan dalam memberi idea.. hm.. statement ni wa rase dah mampu menaikkan bulu roma kawan-kawan sekelas. Di hujung ayat, wa taruk perkataan 'cilakak!' agar nampak seakan-akan kata penguat.. budak-budak tak boleh manja sangat.


contoh gambaran papan putih kelas wa haritu


Bayangkan, setiap hari kelas macam sarang hisap dadah. Macam sarang mengkarung pun ada.. Sebab itulah selaku biro tugas-tugas khas tingkatan 4, wa merasakan perlu meletakkan statement mengugut demi menggembleng tenaga ahli sekelas supaya mengemas kini kelas. Bingung, duti roaster dah terpampang, tapi malas pulak. Sia-sia ade duti roaster lawa-lawa kalu tak guna. (Dahlah bintang-bintang wa tulung lekatkan!!)


duti roaster kelas kami.. nampak tak bintang bergantungan tu? wa yang lekat tu!!


Mie dan wa tulis di papan putih time-time sebelum bergegas ke perhimpunan.. Pen marker wa kurang pasti Mie rembat dari mana.. Kalau tak silap, itu kepunyaan cikgu Hakim selaku guru subjek Inglish.. Rembat masa pembentangan sinopsis Short Story barangkali..Bila orang dah tak ada, barulah kami melaksanakan plan tersebut. Bagaikan menconteng arang di gua.. Mie sengaja buat tulisan menjadi macam italic.. supaya tak dikenalpasti.. tulisan agak cakar ayam..

Usai perhimpunan, satu kelas wa dipanggil ayahanda pengetua.. Plan kami hancur. Ingatkan dapatlah rakan sekelas membaca statement kami sambil sengih-sengih.. Alih-alih, puan Suri selaku guru tingkatan dah baca statement tersebut time kami tengah perhimpunan. (cikgu Suri x pergi perhimpunan ke?? cis.) Kelas memang kotor pagi itu..

Satu kelas didenda berlari pusing-pusing padang bola sepak sebab takda makhluk mengaku menconteng papan putih tersebut.. kalau tak silap perkiraan, ada dalam 10 round kami didenda.. Habis lejun baju dengan peluh-meluh.. Ada yang sampai koyak rabak seluar sebab terjatuh.. Yang pasti pagi itu memang menghasilkan kadar pencarutan paling tinggi.. Junior-junior wanita memandang 'lekeh' dan 'sinis' kepada kami.


gambar penyeri (hiasan) selepas berlari dua hasta..

In addition, dalam kelas matematik tertambah sebelum REHAT , kami sekali lagi didenda sebab tak siap latihan persamaan kuadratik.. ya, another 10 round.. rosak plan kami nak membasuh baju 6 hari kemudian.. Nasib baik cikgu matematik tertambah rilek je.. habis denda, dia mengajar kami lagu 'masihkah kau ingat' by kopratasa..motif: supaya kami mengingati nostalgia berlari 20 round hari itu ..sambil-sambil tu, cikgu turut berbincang topik bulu dada lelaki (nasib bek kelas ada 6 orang pmpuan je. haahaha).. Mr. Yuya memang sempoi..

"Masihkah kau ingat kita berlari-lari
Di kaki langit mencari pelangi

Lalu hujan turun kita basah bersama
Masihkah kau ingat
Masihkah kau ingat
........"

psst: sampai hari ni mereka tak tahu ini angkara siapa..
psst: time skolah dulu tak kenal lagi berbloging ni.. kalau tak, dah abih semua memori sekolah wa crite..
psst terbaru: bagi je pndapat lu mengenai header di atas.. lu nak satu? hehe..

43 ulasan:

najwa hazirah halmi berkata...

ahahaha..
lawak2....
tp...nxt tyme wa kumen ae...
ngah dalam lab kowt..
dah habes waktooo.....
=)

*plajar cemerlang yg gunakan kemudahan internet yg ader dlm tutorial..

kakuna_daisy berkata...

owh,agak nakal lu nih..haih...dok negeri pntai timur ke atau utara,skolah ari ahad..heheheh...

oranglidi berkata...

najwa hazie:
-cis.. dalam lab?

kakuna daisi:
-nakal tu sifat semulajadi yang hensem.
-ahaha.. pantai timur!

cik naJwaa berkata...

hahaha. lawak! XD
gile eh wat cmtu. hebat2!

s@yangh@sni berkata...

banyak dosa2 pedajal orang ko nie...

GRuNGe berkata...

Wakakaka.

Lu memang makhluk dajai. Tapi bagus, kalau dah sarang mengkarung, memang patut hangin jer wei.

Lu wat la kenangan lu lagik wei masa zaman sekolah. Gua ingat gua dah cukup majal, rupanya lu lagi majal dari wa.

Terpaksa wa tabik spring dengan lu beb.

John Iverson berkata...

Whoa hahahah..... Aku masih teringat haha.... penceritaan yg sangat hebat... gua plak masa sekolah dulu duk belakang pastu nyannyi nashid ramai2... tp x semayang hahaha

Anis Mohd berkata...

hahaa..
sian je , satu kelas kena.
dah wat dajel , x nak ngaku plak tuh.
heh .
apa daa

Kuda Kertas berkata...

hahaha..mmg cilakak..psl ko ngn konco ko 1 kelas kne maraton..

oranglidi berkata...

PERTAMA KALI.. ENTRI INI PENUH DENGAN KOMEN2 MENGATAKAN PERKATAAN 'DAJAL'.. ahhahaha!! cis.

cik najwaa:
-ehehe..lu nak buat jugak ke? haha..

sayang hasni:
-hehehe.. dosa silam..

grunGe mirwana:
-wakakaka jugak.
-ya.. memang patut dihangin.
-hahaa.. wa buat hal sikit-sikit je.. cuma impak nya maksima..
-wa pun nak tabik spring boleh? ke kumpulan spring? cis..
-wei, lu g tengganu boleh plak jmpe cik yana!

Brader Jooohhnn!!!:
-bagus2.. lu masih teringat? hehee..
-penceritaan biasa je nih.
-aahahahha!!! ade ke patut.. mesti nasyid lagu in-team kan? tak pun brothers.. cis.. ponteng smayang mende weh?

Anis Mohd yang baru blackoutt:
-ahahahhaa..
-kalu wa mengaku mesti wa dah kena buang skolah weh. haha..

kuda koda kurda!:
-memang cilakak! ahhahaa..
-hehehehe.. wa dan konco memang ganas. alah, lagipun budak2 kelas wa dah lame x jogging.. ape salahnya wa menabur bakti..

Monkey D Luffy berkata...

bestkan jadi cikgu

boleh jer denda budak cam ko

haha

EN.ROBOT berkata...

seb baik lu bkn bdk kelas wa,.,.~
klu x, lu jaga,.,. <--- ancaman nih,,.
hehe~!

Kuda Kertas berkata...

ohhhoohhhhoiii..

SwEeTFoResT berkata...

hahaha..lu mmg kejam..naseb bek wa x same kelas ngan lu..kuikuikui..

Masy berkata...

ok laaa tu. dah sume malas nk kemas kelas, biar padan muka sume skene denda wpon tak conteng. hehe

Jard The Great berkata...

ahahaha... 20 round tu.. biar betul!!

lawak la citer neh.. telah menyerikan ari MC aku kat umah.. ;p

sharamli berkata...

w0i..w0i..
kit0rang kt matriks bru jumpa whiteb0d ...
dulu pakai papan ijau je k0t..

najwa hazirah halmi berkata...

cis!!!
ader reader namer najwa gak ar..
cmner nyh????
hehehe~

skunk bru berkesempatan wa nk kumen entri kamoo...haha..

yer ar..btol wa mser tuh dlm lab..
smbil menyelam minom air sirap ar weyh...!

psl conteng2 tuh..
wa xslhkan kamoo...
kire mcm sbnarnyer kamoo nk mnjalankan tugas..
cumer maser xmengizinkan...haha..
(aperhal ayat wa cam nk wat ucapan kat perhimpunan nyh..????)

pasal header...
weyh2..wa amek maser gak kowt nk fhmkan aper yg kamoo tulis kat bwh tuh..
ruper2nyer CAKAPWA... wa ingat kamoo tulis SAYANGWA...kahkahkah!!!
aperhal ek xguner warner ungu???marah!!!ciss!!
=P

najwa hazirah halmi berkata...

laaa..bru pasan...cik wawaa ropernyer...
=)

!Hidup dalam kotaK! berkata...

oit..

malas komen pasal entri kali ni..

hahaha..

tapi apepon,header baru tuh sangat menarik...

bukan ape..

ak tgok mcm ko tgah KENTUT..

KENTUT berapi aa..

x gitu??

+_+

terrarosa berkata...

walaupun , mereka masih tak tahu angkara siapa... tapi wa rasa lu dah dapat balasannya,

GEMUK hingga ke hari ini !

wakakaaaaa....

zatiesiska abdul rahman berkata...

apsal kne dende lak? tulis camtu pun kne ek..haha wa lg dasyat kot bab conteng white board...seb baik xde dende

oranglidi berkata...

woi! woi!

monkey:
-hehe.. ya.. best jadi guru.. mendidik bangsa.

romansa sorg robot:
-kalu lu budak kelas wa, kite mesti dah jadi geng.

kudakudi:
-a? oohoohooi? lagu pak kaduk ke?

hutan yang manis:
-heh.. kejam mona fendi lagi..
-lu sekelas dengan wa, kite boleh men masak2. kan?

Massyy:
-slamat datang blog wa niii..
-tu a pasal.

jard yang hebat!:
-betul.. kalu x silap, dah masuk world of kampung record! 20 round satu hari. cam atlet.
-lawak ke? cis.. hehe.. patut a lu nmpak berseri2. amik MC upenye.

sharamli:
-wOi! Oi!
-ye ke? mesti teruja kan? wa pun teruja mula2 jumpa.. siap beli marker banyak2

cik najwa hazie:
-ahahaha!! itulah namanya cik najwaa.. ade a satu lagi.
-haha.. lab lu ade komputer? wa punya lab ade tikus.. kadang2 ade simen..
-menyelam minum air sirap? kenduri ke? cis..
-haha.. komen macam ucapan kat perhimpunan agung umno DUN permatang pasir.
-header wa berkecamuk ke? adui2.. sayangwa? ok gak tu.
-ungu? sumpah wa x jumpe lagi warna ungu yang betul. asik silap je.

cik najwa hazie juge:
-hehehe.. tu la..

hidup disamping kotak:
-lame x komen disini? sibuk ke?
-bising a lu.
-blog lu mane? dah2.. malas dengar rintihan lu lagi. dari tahun lepas cakap nak memblog. mulakan sahaja.. selagi x mula, selagi tu x gerak. kah kah..
-header kentut? lu ke kentut? tu duduk atas lalang la. cilakak
-kalu die nak kntut die lari jauh2.
-kalu gambar kentut die ade kuar dari tmpat spatutnya.. cis.

+_+!

terrarossa lame x dgr critaaa:::
-??.. macamna lu tau? lu penah wat jugak ke?

zatiesiska:
-ahahahahaha.. die ade 2 kemarahan.. 1 kelas kotor.. satu lagi sbab kami tulis arahan atas nama cikgu tu..
-lu conteng ape? hehe.. diskaun harga barangan ke? hehe!! gurau2..

handhalah ibnu kamil berkata...

hahaha.

kepala otak ko mmg leh pakai.
keh3.

mesti lemak2 terkumpul ko pun berkurangan kan?
hahahaa.

header ko cantik,menarik,mmg da buruk.

lariii...
hahaha.

SwEeTFoResT berkata...

hahaha..lu masak wa mkn keyh..

rathiqah azmira rosli berkata...

hoho 20 round? bleh kurus aku..huhu

[z@ck] berkata...

Lari satu padang pun dah semput..
nikan pulak 10 round..
adess..

!Hidup dalam kotaK! berkata...

ehem...

tunggu tarikh sesuai untuk lancar belok!

hahahaha..

btw,kentut kat header tuh mMg keluar dr tmpat yang sepatutnye..

hak3..

gile jahat~

+_+

notso_violet : seindah bunga seri pagi berkata...

bila baca crite kamu teringat zaman menengah dulu.. hari2 muka kite jer sapu kelas hahah. baik hati kan kite.

lumut berkata...

gua kenal itu penyanyi..
oh apes!!hehe

imHepPie berkata...

mengibas-kibas blazer dan memasang tali leher...

nih men point nak ckp ko pngawas ke wahaha...

bila lgik nak lari kan..

tpi kalo la aku mndapat ini ank murid cam korg..hadoyaii..mau pengsan gak sminggu..dkelilingi bintang2 yg ko wat tuh muahaha

SuFy berkata...

ku bakal jd ckgu..nak denda lg teruk..haha

oranglidi berkata...

handaallll:
-kah kah kah!
-kapala otak masih bisa berfungsi.. guna je nikmat seadanya. haha
-lemak mende nye.. wa makan nasik lemak kadang2 je.. nak kumpul dalam buku setem pun malaass
-haha.. wa terima pujian header tu. yang buruk tu memangla. yang baik datang dari Nya, yang buruk disandarkan pada kita.. x gitu ustaz upsi?

huuTan MaNiS:
-hehe.. slamat jumpa pak we anda.
-wa masak, wa makan terus. xnak bagi kat lu. haha!

raThiQaaah ke cik Miraa?
-hehehe....
-20 round tu macam lari2 anak je. cewah.
-lu bukan dah sedia kurus? cis.

zack SYg Faiz:
-ohohoho.. sape suh lu lari satu padang? lenkali, biarlah padang berlari mengelilingi lu!

hidup Korak:
-korak? ape wa tulis tu?
-haha.. wa tunggu.. dulu time birthday prank wa igt tarikh sesuai. cilakak.
-lu ke kentut kat situ?
-gile jahat? sape? cis

-_-

amboi, panjang nye namaaaa! hahhaha.. cik bunga seri.. ke engkau yang bernama seri?:
-hahaha.. teringaat kan? zaman2 dulu kala..sbabtu wa tulis.
-lu kena sapu kelas ke orang sapu kelas guna muka lu? hehe..
-ye2.. baik lah tu.

LUMUT?:
-trimas kasus sudi datang disini!
-lu orang lumut kat perak ke?
-lu kenal itu penyanyi? ke penasyid?
-mesti lu kawan2 die dulu kan?

saya gembira (nor syamimi kamaludin , pemblog pelangi):
-kah kah... wa dah jawap kat blog lu.
-smua student wajip ada sehelai blazer hijau..
-pengawas kaler biru punya.
-hehe.. kalu lu jadi cikgu kami, x jadi la benda macam ni..
mungkin lebih teruk. hehe..

oranglidi berkata...

suFFYYYY:
-lame x dgr cite?
-hehe.. bakal cikgu? waah.. hebat2..
-lu nak denda mcamna? ikat dipokok yang ada kerengga? baling dengan kapur? atau rotan leher? hehehehehe!!

imHepPie berkata...

adeii..pergghhh xley blah siap nama penuh tuh..
bangga siott...haha..

uii mana ada kena truk kalo saya mnjadik chekgu anda2 sekalian, korg xsmpai ati punya utk mnjadikn prskitaran saya brbintang2 kerana saya adala chekgu yg sgt disukai ramai..muahaha..

erkk pe ayat aku neh..???

DaliaLiyana berkata...

baca tajuk dah tergelak....wakakaka...

Kuda Kertas berkata...

bkn lgu pak kadok r..lgu m dawud silau..

kagum aku tgk header tu..berapi-api gmbr..cam gmbr ko kntut smbl d cover sejadah sbg pnutup malu..hahaha..(b'stuju ngn kata2 hidup dlm clhn kotak)

yg cap pd replika manusia lidi tu cap bru bli kt gerbang ke??hahaha..

suda ade 100 polower..mmg hndl r ko..

!Hidup dalam kotaK! berkata...

sokong kuda kertas!

hohohohohohooho...

cap gerbang + jeans baru + tshirt baru + f____e baru...

gagagaga~

+_+

Kuwe berkata...

Pehh!

itu cikgu2 agak skima jugak? kertas itu pun mau berkira kahkah.awat tak buat kat kelas lain?bole jadi joghaton beramai ramai.

oranglidi berkata...

saya gembira (nor syamimi kamaludin , pemblog pelangi):
- haha.. nama pnuh lah best. wa pun terasa tempias kebanggaan itu. hehe
-heh.. tunggu dan lihat aja nanti hehe.. kalu wa jadi plajar lu, lu x senang duduk punya. haha
-ayat pasif ke aktif ni?

DaliaLiyana jasmay:
-hehe.. lu bace tajuk je ke? cis..

kudakudidikuda:
-ooo!! m daus soy? haha.
-dah2, xyah kagum2. itu gambar lalang la. dah, malas nak bincang mende ni lg. x pnting pun. haha
-cap tu? hm.. ntah. gerbang pintu mana pulak ni?
-100 dah ke? wa sendiri dah wat 50 akaun nak polow diri sndiri.

korak peranda:
-lu maen sokong2 gini, bek lu komen kat blog kuda nun. haha.
-fiance baru? ofkos.

KUWE.. demo oghe klatee!:
-hehe.. pehh! jugak
-cikgu tu x skima sbenarnya.. jawapan je yang skima...
-hehe.. wa conteng atas papan putih la brader.. kertas2 x maen.
-wa ingat nk wat kelas laen jugak, tapi masa x mengizinkan..


HAHAHHA!!

Aie berkata...

duty roster tu mmg celaka hahaha

oranglidi berkata...

Aie: kah kah kah!

nazat berkata...

lagu nie abah aku dedicate kan pada anak2.. bila dengar jer lagu nie..sure teringat abah..huhuhu