Isnin, 17 Ogos 2009

Zindagi, ek zafar Chalo Hana..


entri ni menunjukkan kemalasan wa menulis.. tentang header aje.. esok-esok, ada kudrat wa menulis lah. Lempang kang berbirat.

sape boleh paham lukisan di atas?

psst: akil hay, lu x jemput wa gi majlis xpe.. kalu x jmput bekas istri lu.. wa rase nak cepuk!

28 ulasan:

A+z+i+E = AziE berkata...

oke2~~
ak tfsirkn..

gmbr yg ala2 silhte tu, awek ko tgh nanges...

men gitar tu ko la nk pujuk...

awek ko cm sayu2 sebak2 jek ati dy dengor..

betul????

sebab tu ko malehnk tulis pjg2.. ko nk gmbr ksedihan yg ko alami bile awek ko mrajuk...
btul???

imHepPie berkata...

wehh..ni soh adek ko tolong lukis ke???muahahaha

DaliaLiyana berkata...

perghhh..akak out la bab tafsir menafsir ni...kite tunggu sape yg terror bab menafsir ni k??
salam ramadhan..

mamma mia! berkata...

weh.. ko merapu ckp urdu ni tetibe apesal weh?

najwa hazirah halmi berkata...

hahahaha...
tafsir..???
erm..yg psti wa suker r tgk laki maen gitar...
*maap xmenepati kehendak penulis..huhu

jap2..
aper maksod tajuk entri nyh ek...???

lumut berkata...

nasib baik die tak jemput wa,
kalau tak wa dah tampar pipi die laju2..
ntah kenapa wa nak cakap die spesis anjing laut jugak..

bini dah ckup cun..
ntahlah,mybe bini die sempurna dimata aku..

tapi kenapa lelaki tak pernah rse cukup??
nak aku jerit kat telinga die je..
cakap kau ni spesis anjing laut yg comel!
wah!

cottoncandy berkata...

haha
mcm stuju dgn tafsiran azie...

SwEeTFoResT berkata...

hehehe...wa xtau nk mentafsir nieyh..tp wa suke bile tgok laki men gitar tu..comeyh..hehehe..
tp wa cube eh..

lu nga jenjalan..pastu lu nampak brader nieyh nga men gitar then lu tangkap leleh plak bile dengar lagu dendangan mamat tu..hehehe..

apa macam...ok x?

Faraheen Hazirah berkata...

akhil hayy pon manusia biasa jgk. cume aku x paham cmne die blh sonang2 je dpt pangkat USTAZ. kalo die x dpt ustaz, 1 malaysia xkn maki die mcm skrg ni. dan sbb die sonang2 dpt ustaz (di mana aku rase die x patut pon dapat) sbb tu die kne maki cm die skrg ni. contoh lelaki yang x puas dpt bini lawa, anak ramai, nak lg pompuan laen. pas2 bg alasan jodoh. jodoh kepala hotak die. sorry, aku mmg feminist sk8 ;P

John Iverson berkata...

Waa... dh tuka gamba... cantik2... penuh ekspresi dan insperasi... Apahal jangan menangis tu? lu guna paintbrush eh?

wa suke tafsiran sweetforest...

kakuna_daisy berkata...

tu tande nye keinsafan ramadhan...lu ni,haih.~..heheh...

sharamli berkata...

kal0 jemput p0n..nk ke bini dy p...

header-0rg lidi tgh kac0 adek dy maen gitar..pastu mak marah2 s0h p smyg smpai bepel0h2..
bt0l x?
bt0l kn?tgk..pandai kn sy..hua3

s@yangh@sni berkata...

malas aku nak tafsir lukisan ko itu..
baik aku hiburkan ahati..

"zindagi ek safar hai suhana
yahan kal kya ho kisne jaana
Arey o leiyo leiyo, oleiyo leiyo
Oleiyo leiyo, oleiyo leiyo
Oleiyo leiyo, oleiyo leiyo"

mimie berkata...

lukisan lu ngah bagitau yg lu ngah sedih..pastu lu layan gitar tepi dinding nyanyi lagu SHE'GONE by STILHEART..lu nyanyi sambil nangis2 n makan nasi dalam satu masa..sbb tu saspek lu..sbb lu terer...

ustaz akil?? lepas bace paper pasal dia kawin,wa rasa nak gi cepuk beliau dengan isteri baru beliau..reason??Only God knows y..~tibe2 nyanyi lagu kid rock.

cookie devine berkata...

yg mereka yg tau apa mksd lukisan tuh.art tuh.

anis berkata...

wawa..
anis ase , maksud lukisan tu adalah ..
ko nak ckp, ko reti lukis bnd2 aneh tu.
hahaaa

John Iverson berkata...

Warg wargh wargh..... lawak gile komen anis... sabar bro... wa rasa lu berbakat... serius

awiena berkata...

ayoyo ~
agk tdk mngerti di situh :P
huhu ,
tape2 nie permulaan tuk mlukis :)
hehe .
agknye nie owg nga pujuk kwn die nges kot ?

puspawarna berkata...

hik2...mmg lawak laa bce komen2 len...
nk guling2 ase....

aku ase si pemain gtar 2, maen gtar utk sare idop kot...da 2, income die utk bln ni, sket jerr...2 yg die isau 2, daa 2 die dok mengenang nasib laa...tu yg smpai nanges2 tu...x pon die stress sbb daa nk dkat raye kn, nk kne gne duit byak....
huhuhu....

DilOt berkata...

awek tgh menangis..sbb ade org tu tak pujuk..=)

xuen adyla berkata...

zindagi tu cinta
ko ada masalah cinta
walau mengarut mana header ko aq tetap suka
ada aura org lidi
hahhaha

zatiesiska abdul rahman berkata...

hoi ape psal jgn menangis tu..ooo lu kaki nanges ek :P

Masy berkata...

aku saspek org tu menangis sbb tgk mamat tu main gitar tak pakai baju. agaknye la..

arryani berkata...

Gua pun nak teka...

gua terhingin sangat nak teka ni ttg gambar tu...

Gua rasa...mamat tu nanges sebeb lu dah ragut gitar dia..

betul tak??!!

kalo salah..lu maapkan jek la..

gua mmg suka serkap jarang..

oranglidi berkata...

oiOiOiii!! macamna nak jawap ni?? cis..

cikgu Nazirah Khamsani:
-hehe.. ade beberapa point yang betul.. silhte tu ape benda??
-awek mane pulak ni.

kegembiraan di wajah cik mimi pelangi:
-cis! mane lu tau ni?

daliaLiyana Jasmay:
-he he he.. wa pun xreti bab mentapsir ni. apatah lagi membaca sifir..
-selamat romadan juge!

mammammiiaooo:
-adeh, urdu ke? bukan bahasa inglish ke?

puan najwa hazirah halmi yang senyuman manis:
-hehe..
-xyah tapsir pun xpe. haha.
-tu gitar ke biola??
-enteri ni bermaksud ntah. haha.. yang pasti, 'chalo hana' tu macam 'ayuh hazirah najwa' .. betul ke?

lumut o lumut..:
-hahah!! bia betul lu nak tampor laju2.. berlari laju boleh?
-spisis anjing laut cina selatan ke??
-hehe.. kak maiza tu memang cun
-anjing laut yang comel? cis..

gula2 kapas :
-eheheh.. stuju ke?? cis..

hutan kemanisan:
-wa lagi x reti mentapsir mimpi.
-laki men gitar ke biola tu?
-teettt!! ada betul jugak tapsiran lu itu.. cis!

faraheen hazirah:
-amboi, komen panas tuu.. hehe.. boleh jadi wartawan dan pengkritik sukan ni!
-die bukan Ustaz pun, gelaran je tu.
-hehe.. marah sungguh.
-ya2, feminist. hehe.

bradeR johN:
-hahah! cantik ?
-wa guna paint.. paint brush tu same ke?
-jangan menangis la kalo baca blog ini. haha
-tapsiran beliau memang 'mendalam'

Al-kakuna Daisi yang semakin gembira:
-wahahahha!! betul2.. cis..

mak su @ sharamli (jangan marah~):
-haha.. ala, at least bagilah tahu kan?.
-uih.. pandainye die..

sayang hasni dan yus:
-berani lu x mentapsir. hehe.. xpe2..
-AAAHH! BEGITUKAH SEBENARNYA LIRIK LAGU ITU??
-yang oleiyo2 tu memang best.

mimie oohh mimie:
-waaooww!
-siap ade lagu SHE GONE tu! haha..
-yang peliknya.... nyanyi sambil nangis, dan makan nasi?? cis!
-silakan mencepuk. wa pun nak pegi mencepuk jugak ni.
-hahaha.. lagu kid rock memang best.

kookiies devine beauty:
-heheh... komen lu pun salah satu art.

anis yang menolong kawannya waktu kesusahan:
-uik? tepat sekali.

brader John tiba2 :
-wa nak gelak macam lu jugak wei.
-haha.. wa xambik kisah pun. hahah!
-wa memang berbakat dalam bermain salji dalam peti ais. hehe..

awiiena:
-lame x dgr cite?
-ayoyo jugak. hehe.
-xpe.. wa lagi x mengerti. haha..
-betul2.. wa pn xrti lukis2 ni..
-pujuk gune gitar?

puspa warna warni:
-hehehe.. wa pun tengah gelak sambil bergolek. beguling esok lah.
-wahahah! pandai a lu menganalisis lukisan.
-cis.. stres nak raye mende? kang dapat lah duit zakat tuh. haha

diLot:
-aik? hahaha.. orang mane yang x pujuk?

xUen aDilalalal:
-zindagi tu cinta ke? bukan zidane ke?
-ade bio aura kan? hahahah..

zatie siska senyum selalu:
-hahah!!! berani lu mengugut wa!

maSy hkah lu ingat?:
-wahaha.. baru wa perasan. macam x pakai baju kan? cis.. tu teknik bayangan jintan la..

arryani yang konsisten:
-hahahah!!! ade ke patut .. cis... wa meragut rumpai laut je kadang2..
-serkap jarang ke lu?

EN.ROBOT berkata...

err.,,.gambar tu, org tu nanges sbb tgk org tu men gitar...? kan kan kan..?

oranglidi berkata...

ahahaha!! robot!:
-betul gak tu..
-gitar ke tu? hahah!

Jard The Great berkata...

seksi la header hang.. ahaha..