Khamis, 19 November 2009

Disana Kelkatu disini Penunggu.

TRIMAS KASUS KERANA MEMBACA ENTRI INI! KHAS UNTUK H20 CVE!

19-November 2009----
Hahahahahahaha.. Ya, bila perang sudah beransur-ansur pulih, tibalah masa untuk meredakan otak yang bergelora bak 'menanam padi di pinggir kota' ..

Persediaan lebih kurang sebulan oleh project manager (SYAFIQ) ternyata memberi kesan dan impak maksimas.. GENTING!! Kami sekelas dah berpakat ke sana selepas undian ke Genting menang dalam kelas. Lu bayangkan, dah dekat 14 tahun dalam kelas, aktiviti untuk merapatkan ahli langsung tarak. Dahlah cuti semester depan nak praktikal.

Program pada awalnya mahu bermalam di sana, tapi disebabkan masalah teknikal, program jalan-jalan menjadi sehari saja. Hehehe..

Program jalan-jalan bermula jam 6.00 pagi setelah usai solat subuh. Macam kebiasaan, pukul 7 lah kami bergerak. hehe.. Kalau tak silap, penuh jugak Bas Persiaran yang kami naik. (Peserta terdiri dari ahli kelas dan sedikit ahli luar kelas)..



Muka baru bangun subuh. Dan mandi pagi.

Antara peserta yang hadir.

Bila dah sampai di err.. er.. amenda ntah nama tempat ni, kami lepak2 menunggu pokok disiram hujan.. Ini tempat nak naik gondola (kabel kereta).
Oh,ya.. Bukan kelas AWAM sahja pergi.. Kelas PETROL pergi jugak..

Kenang-kenangan dengan kereta kabel mainan.

'Masing-masing sudah berpunya'- kata dia. Hehehe.. Gambar disnap sewaktu beratur naik kereta kabel.

Hiyyaaaahh!! Posisi wajib. Gmbar ditangga.


Keadaan dalam kereta kebal.. Gondolan ke gondol?


Reta pernah berlakun iklan syampu anti kelmumur. Di perhatikan dari tepi C-men.

Jangan gayat sangat.. Nombor gondol kami 111.. ade makna tu..

Hheheehe.. Nampak tak kabus tu? Bukannya asap orang tanak nasik.

Pa'in (ketua group transport), Hani (Olahragawati ..kalau x silap.), Kak Pah (interprestasi).. Aleeya (peminat suasana Korea), Adik kepada Hani...

Jerry dan C-men merentasi udara sejuk tanpa sweter. (Macamane ntah eja sweter.. dari skolah rendah wa x reti eja sweter. Sweet tau lah.)

Antara gambar yang menjadi perbualan ramai. P'Rocksi yang tak cukup ahli.. Yid sedang menonton drama swasta Korea gamaknya. Yang kanan tu je available. Ke dah berpunya? Itu yang kita tak tau.
Nice pose kawan2! Dah macam kat eskimo pulak. Eskimo?


CVE H20 ROCK!! Sedih jugak tak semua datang.


Projek manager yang mencuba nasib dengan membaling syiling. hahaha. Dapat tu.. sekali baling je.

Hadiah patung kuning. Wa x pasti tu binatang ape. Kanggaroo ke kucing?

Ini yang kita mahu.. Rilek je sebelum buang air. Kalau ade awek kat tepi tu baru lah ok. haha.


Permainan menda ntah. Kapal lanun. Memang bising habis! Kelihatan body bilder mengusap otot..

Kah kah kah! Tak boleh g Fulham, ambik gambo kat sini pun cukup la kawan.. hehe..


Bila dah lapor, makan KFC. Memang mahal celakak. Harge Zinger Beger dah melampaui harga bergedil. Nasik lemak pun dah 4 ringgit. Pebenda ni?
Yang bestnya, kalau hembus napas tu, keluar asap.. Asap??

Haaaa... Maen langgar-langgar kereta.. Nasib baik takde yang eksiden.

Juara anak patung. Semua anak patung disapu.

Pernah lu membidik senapang?


Fokusss..


Hasilnya.. Nah, dapat sekor Koala. Baek dapat Koala Lumpur. Tembak dua kali barulah dapat. Cis, perabih aiskrim je.

INI PALING BEST... LU DATANG GENTING, TAK MAIN MENATANG NI, MEMANG RUGI.. antara permainan yang dapat 5star rate. Roler kusterd. Nasib baik tak terkencing. Paling best masa kepala kat bawah, kaki kat atas. Wa rilek lagi. Siap boleh usha awek belakang.


Ni paling tak tahan. Wa snap gambor dari screen komputer Fujifilm. (kelihatan Reta dan Is) hahah. Pastu kena marah. Wa buat2 tak dengar je. Kamon la kak! Takkan gambo sendiri pun kena bayor!! Komunisme betul la!


Dah nak balik. Jejaka-jejaka idaman. Wak Tang dan Is mengepak dibelakang.


Penaik bas CVE.. Sori kabus.. haha.


Ni paling sempoi.. Pergi balik macam ni. Dalam bas pun macam ni. Hehehe..

wa : Pek (bukan Albert@Alfred), tak sejuk ke?
Pek putih: Kalau korang sejuk aku lagi lah sejuk.. tapi, cuba lu ambik contoh amoi2.. pakai skirt je. Lagi sempoi dan ehem-ehem..



SELAMAT TINGGAL GENTING!

banyak lagi gambo2 menarik. Takkan nak letak semua. cis.. Lu ingat ni fesbuk?

Apa apa pun, trimas kasus kepada projek manager yang letih-letih arrange program.
Kalau tak silap, 19 disember ade pulak gathering kat Genting ni. Sebulan dua kali pegi Genting? Rabak.. rabak..

psst: BARU WA PERASAN.. NOMBOR 111 TU SAMA DENGAN BILANGAN 111 POST BLOG INI.. HAHAHA..

45 ulasan:

Wanie-san berkata...

xkan aku 1st kot???ehem2...perghhhhhhhhh.........Lu g genting xajak!! bg penampo mau???

Farhana berkata...

Wah.. Ku tak penah pi genting.. Erk.. Yg last tu takkan pakai suar pendek jek kot pi genting??? Dasat.. ;p

Lain kali bawak bergedil dari bawah siap2.. Sampai atas takdak mkan zinger yg mahai.. Haha.. ;p

.rafiq. berkata...

wa syak lu kt gohtong jaya mase mule2 tu. woi wak tang tu sape? name macam orang tempat aku sebut-sebut wak tang wak tang.

imHepPie berkata...

jeles jeles jeles....aku kirim roler koster ko buat2 x igt lak kan

Fatt Chin Choy berkata...

mana satu pic ko wei
aku nak gak imagine dengan ko

wakakak

pisey berkata...

kapal lanun paling wa benci.yang lain wa rilek je.wa pun xpaham.paling seronok naik buai tuh.haha.turun je sambung beratur balik.

chokio_nia berkata...

lah..ingat nak ckp yg nilai 111 tu mksd 3 org single disitu..haish..

DilOt berkata...

pakai seluar katok pendek je gi gentng,..giler ke ape sejuk..

QeMa berkata...

whoaa~
bestnyer g genting..
tp skrg da mcm x sejok kn
adakah kerana dek pemanasan global? huhu.

BuLaN iTu aKu berkata...

kem salam kat mamat pakai sweeter putih tu
ehhehehe

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

weeeewwwweeeeeeeeeeettttttttt~~~~!!!!
sgt comey2 aweks2 yg join~
berdarah idung aku

wey, aku nak la ank patung satu~
ko hadiahkan la kat aku ea?
plzzz

helena's berkata...

kem salam dengan gambo yg seken last tu ek,,hehe

sekali la ngan dak sweater kuning!

bodi bilder berkata...

hua hua hua...
entri kali ni plg bnyk gmbr wa..
wa x puas g genting..
lu nek roller coaster, wa x sempat naek..

fadh berkata...

best gler kowt!!!

~0~ berkata...

soronok wat aktiviti cenggini ngan kkwan...

Faraheen Hazirah berkata...

haha. kalo dpt tgkp gmba mse dlm snow world tu lg la nmpk prangai sbnr sume.. mcm org gile. haha

arryani berkata...

Wa pelik...

nape ada org pakai Tshirt ngan slua pndek jek..

tak sjuk ke??? Ke... dia bkn mamalia???Ops...wa gurau jek..

lu jgn report kt dorang plak..

Tapi...wa mmg musykil ni..

mau 7 ari 7 mlm dok mikir pasal dorang nih..

p/s wa private blog buat smtara wktu..ada hal..sori eh..

arryani berkata...

NNti wa bukak balik...wa tgh busy dh thap meroyan nih...

putera aftus berkata...

caya la lu org lidi..

lenkali kita trip lg.. eurotrip plak.. keh3..

pakcik kordi berkata...

kem slm kt aweks yg single lg waks!k?

Fifa berkata...

hahaha..best post ever!
tp tu a..sayang xd gmbo dlm snow world

[z@ck] berkata...

time aku g genting ri 2..ujan..so..xdpt nek roller coaster tu..frust yg amat

Razman berkata...

kenapa tdk dimuat turun no phone aweks tsebut?

Zulhasri berkata...

haha...best la jgk..tp nk pi lgi oi sem dpn..nk men sume bende..pasnh..klu nk gi..kte kne bt weather forecast siap2...hahaha..solat hajat lgi mntk x ujan n x berkabus kat atas tu..heeee

Zulhasri berkata...

snow world rock!!!!!!

jane berkata...

bbest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masy berkata...

tetibe rasa nk g toilet plak.

A+z+i+E = AziE berkata...

weh!! genting!! haha!! bkn ade pe pun... bosan lah... (act, ak ta ske men mende2 yg leh wat ak muntah.. hoho.. )

mamma mia! berkata...

percaya x aku masih x pernh jejak kki ke genting. gila pathetic!

Jard The Great berkata...

hehehe.... aku pon nk gi toilet gak.. cam kak masy..

iman berkata...

hoh..kejelesan tahap max..ak n mmbr2 da brp kli plan pg genting..tp smue xjd..knp ko pg xajk ak haaaa???erk,emo plk..

oranglidi berkata...

wa pun nak g toilet. apehal semua nak g toilet? mentang2 lah lu smua bloger hebat, wa x penah plak nk g toilet kalu baca entri lu. ceh.

green berkata...

best nyeee..
dah berkurun lama x g genting..

Koyuki berkata...

mana satu lu ni??
gua syak yg pakai tudung jer la
gua tak pro teka teki

Cik Cookie berkata...

pssst....CC xnah g genting walaupun dkt.

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

kamoo






















tak hajak pom kita p gening























sampai ati

























;(

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

eh eh genting !














silap taip.

Kuwe berkata...

14 thn lu sekelas? ini skolah ke universiti kah apakah?


ahh kalo takda track roller coster blkg tuh.mmg kat fulham.cakap2 kluar asap tuu.

SCHAKEYRA berkata...

kali pertama ke genting: dengan kawan2... masa tu form 4...

kali kedua ke genting: ngan my ex... uhuk2...

kali ketiga ke genting: wif my sis, ngan my fren, okies, best gak~~

kali keempat ke genting: tipu nih...waaa sapa mau sponsor aku gi sana n menghadapi ketakutan space shot itu~

cik EPAL berkata...

korang mandi tak ni?? asal muka semua macam tak mandi haa?? bestnya pergi gentinggg..dah lama tak pergi :D

oranglidi berkata...

Wanie san desu ka,
-cis.. macamane lu boleh first?
-la. aritu wa dah ajak la. ke lu yang nak kena lempang? cis.

Farhana o farhana,
-lu x penah datang? haha. mari ganu sudeeh..
-ha'a. pakai suar tu je. hehe.
-kalu bawak begedil dari bawah, jadi buburdil la kat atas.

rofiq,
-gohtong jaya? die memang saje nak bagi nama cenggitu ke?
-wak tang lu orang mana?

imheppie,
-woi, sibuk nampak lu skang.
-wa dah beli roler coaster yang boleh makan tu. dah abis dah pun..

Fatt,
-nasib baik wa penah tengok muka lu dalam blog brader john dulu.

pisang,
-hahaha. kapal lanun macam celaka. tak mencabar langsung
-buai mana? buai rindu ke?

cokio ain,
-keh keh keh. pandai jugak lu ke lain ye?

DiLot,
-hahaha.. sejuk bukan penghalang beliau/

Qema,
-hehehe.. sejuk la lagi.
-pemanasan global tu sebab zarah2 aiskrim kan?

Bulan,
-yang mane satu?

ayu,
-haha. apahal lu tengok awek plak. cis.
-lu nak anak patung? nah ambikla..

helena,
-oooo.. ok2.. hehe..

bodi bilderrrr,
-paling banyak ke? x kira pulak.
-ala, lenkali nek roler koster kat SEMSAS. hehe.

fadh,
-yahhhh... bukan kot.

-o-
-hehe.. jom la buat.

Pa'in,
-hehehehe.. lenkali snap je gambor. pengurusan bukan tau sangat.

ARR,
-lu baca la. wa dah tulis sebab musabab beliau pakai suar tu.
-dah2 la pikir pasal tu lagi. kang sakt pulak kepala tu. heehe.
-private? haduii. patut a x boleh bukak zeehans.

putra bubur,
-caya laa.. kedai kain euromoda Langkawi pun wa x jejak lagi. Inikan pula euro .cis.

pakcik kodi,
-gedik semacam lu ni. lempang kang.. lu kan dah ade bini.

kak Pah,
-hahahaa.. best post ? biar betuull. ke sebab ada gambo sndiri? hehe.
-ala, snap je gambo dalam snow world tu.

oranglidi berkata...

Zack ke new zealend,
-hahaa. nasib bek x hujan.. pagi tu kabus teball. tapi petang dah ok.

Man,
-er.. masing2 dah berpunya . sekian. (lagipun lu dah ade awek)

Joejambul,
-nak p lagi? wah!.
-solat hajat kat masjid weh. buat besar2an. hehe.

joe sekali lagi,
-Kereta bamper Rock!!

jane,
-sibuk lu skang.

mas,
-jom.

nazirah khamsani,
-cis.. jangan naek bas pun termuntah.

mammmaammiaa,
-pathetic tu sedap buat bekal tak?

Jard,
-sila

iman mutiara,
-hahah.. plan kena betul2. jangan wat hangat2 taik idung je.
-wa nak ajak semua kalau boleh...

oranglidi,
apahal?

greeen,
-hui hui.. pegilaa.. bukan nye jauh pun. heheh.

Koyuki,
-tudung saji ke?
-tak payah susah2 teka..hehe.

cik Cokiiee,
-pssssssssssssssst.. 'rugi2'

lolly,
-ala, wa kan best budies nombor 100. xkan la nk ajak lu yang rmai peminat tu.
-lagipun , lu gi kelantan tak ajak wa pun. hahahha
-ade jugk kena tampor wat spacing banyak ni.

kuwe,
-berdo'ooh demo.. wat nawwok sikit dok leh? haha. hiperbola la.
-cakap2 kuar asap ok lagi. jangan kuar nasik.

Schakera,
-susah beno nak eja nama lu. heheheheh.
-kali pertama wa pegi umur 2 taun.
-ex tu menda?
-g ngan famili a best. kalu xdee duit, mintak mak ayah bayarkan. hehe.
-ajak je si imheppie tu. dia banyak pitis.

cik epall,
-er.. orang laen mandi. wa sorang je mandi pagi tadi.

oranglidi berkata...

hah, ade komen lagi? heheehehe..

bodi bilder berkata...

ade2.. saya..

rathiqah azmira rosli berkata...

deyh macha,sye lom komen lagi ah.i tak suke pergi genting sebab i gayat.yeahhh!! main batu seremban lagi besh!