Khamis, 12 November 2009

selingkuh dan seliuh. orait.

Tiba2 terasa nak apdet. walaupun tgh sbuk. Sempena 14 April (tarikh blog ni wujud). Esok lusa dah 7 bulan wa blog. Ya, blog ni bukan hebat macam blog2 yang lu baca. Setakat buat alas perut boleh la. haha.

Dulu polower pertama blog ni namanya KAKIJALAN aka Rafiq. X lama lepas tu ada dalam berbelas2 blogger yang sampai hari ini masih setia. SANGAT SETIA. Kalau lu nak kenal sape, lu tengok lah yang komen dari dulu sampai harini.

Dulu boleh siap buat lukisan dan entri khas untuk polower. Skang maaplah. Hhahahaha.

Entri ni didedikasikan kepada semua . heheheh. Tanpa lu tiadalah aiskrim hari ini. Wa sangat menghargai lu semua!


"ENTRI DEDIKASI UNTUK POLOWER DULU-DULU"

dirakam pada Selasa, 26 Mei 2009 (sebulan berblog)

haha.. tiba2 wa sedar wa ada bakat lukis.. haha.. jadi ini entri wa malas tulis panjang.. wa lukis ni dalam masa 1jam.. jadi tergesa2.. haha.. dahla atas sehelai a4.. terimalah..

buat sharamli! haha .. boleh pulak wa terlupa pada follower tegar wa.. jadi ke? haha..
Sharamli, mane lu skang??



2. atas: untuk lu semua.. lu jangan bising sebab gambar di baju beliau..


3. awas.. wa dengar dah sampai malaysia.. (apahal macam beruang koala?)


4. Untuk kuda-kuda yang selalu serabut di blog wa.. kuda kertas dan kuda liar.. sori hudus haha! (KUDA dah ade gambor real kat figura jiwa)


5. wa penah menang ptandingan lukis dalam kelas sebab lukis seniman ni.. (macam P.Ramlee x? hahah!! tak jadi langsung)


6. Buat cik innz yang jual cupcake..dan semua yang bernama wawa (ramai tu).. sori, wa memang fail bab lukis pompuan nih.. haha!


7. untuk cik azie, ezaty dan cik anis.. haha.. 3 sekaligus.. wa xtau muka lu smua macamana.. jadi wa maen anggar je.. abaikan kawan sebelah dia


8. kalau gambar2 lu belum ada tunggu lah dulu.. lenkali wa lukis..ke mau lempangan sakti?


9. hoi! monkey, roshaizul, dan zuhdi.. ada muka macam lu? (monkey dah jadi org laen skang)


10. ruffey, ayie n fareast, wa pun ada bakat terpendam macam lu semua!.. artistri x?


11. khas buat terrarosa.. wa fail lukis wanita.. tapi mcam ada iras2 lu.. lu nampak x keta (myvi) depan lu tu? bile mau kasi wa naik? (sampai skarang terra simpan gambo ni)


12. erk! milimilo dan zatie, wa rasa ni sesuai untuk lu..(jangan marah..) (MILIMILO lame x dengar cite. sibuk exam barangkali)

13.Kaki jalan, BuBoyz dan dude oi!


JANJI WA DULU-DULU:

"psst: wa ulang.. laenkali wa lukis untuk yang belum ada dalam nih.. lu jangan terasa hati pulak.. tolong komen sebagai panduan wa masa akan datang.."

link entri ni

psst: haha. lu rase berape lame lagi lu akn baca blog ni?
kesimpulannya, lu bacalah entri2 lama blog ni... hehe.. wa selalu buat kat blog lu, xkan lu x boleh?

psst: luruskan balik niat n tujuan lu berblog. hahhaha.
Wa? Kan wa dah cakap dalam entri first blog ni. Tujuan wa blog ada tiga:

>"uji otak"
> " wa dengki gak kat MakWok Potpet jual karpet dkat umah wa.. beliau boleh laksanakan blog, kenapa wa x boleh?"
>"wa nak chalange cikgu tadika wa"

tulisan dulu-dulu macam celakak! entri ni paling banyak komen mase tu. haha.

33 ulasan:

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

ade bakat lor~

walaupon cam lukisan dak darjah 5 je tapi uniq n menarik..

law nak lukiskan muka aku pastikan byk kaler itam..

hahhaaa~~

aku suka ko n blog ko..
uniq

sI tEDI berkata...

aku ingatkan nombor 3 tu hambo dak Utih aku.. rupanya gambo.. onk!! onk!! onk!!
ha ha ha

miss lolly berkata...

hoh ?


mane gambo lolly ?

Anis berkata...

weh ,
asal ngan cikgu tadika ko eh ?
dia tak besalah kot ..

Tanpa Nama berkata...

woi mana pic aku..huhuhuhu

cantik siot.... aku tadak kesenian mcm ko weh...


sayu=pilu

terrarosa berkata...

gheeeeeee....
kalau tak silap, perkataan 'Apa kejadah' yang menarik wa ke blog lu ......

masihkah lu ingat ?

~0~ berkata...

aku punye xde...hahahaha

aku suke baca ko ngomel...hahhaha

Akmar Anuar berkata...

wawa, aku rase len mcm ah nk komen blog ko ni sbb yg buat entry ni org len, yg reply komen ni org len..yg singgah blog aku pon org len...rase mcm ko ni stranger pulak walopon ko ni da byk tau pasal aku...

weh, ade gamba2 yg ko lukis tu ok...tapi aku rase, ko men gitar lagi best kot...nnt bg ar ktorg video yg dlm tu ko men gitar..nk gak dengar..

putera aftus berkata...

cis..

BuLaN iTu aKu berkata...

mana gmbar aku... wawawawawa..
sedih.

lumut berkata...

wa ingat lagi..1st time wa jumpe lu sbb gambar2 ni la.wa pegi ade lebih kurang 4 blog wa nampak sume lukisan ade orglidi lukis.lepas tuh wa terjah lu..

time tuh wa segan..
sbb wa tau lu otai..
siap boleh lukiskan untuk org sume..

wa jd silent reader je..
sikit2 wa brani tgo lu..
=p

imHepPie berkata...

terasa ati terasa ati terasa ati...

Liyana berkata...

comeyl lah gambar2 tu...

Razman berkata...

wa pnye mne bro?haha..wa igt lg, lu r blogger laki yg 1st slalu berbalas komen ngan wa..mungkinkah lu gay jugak?hahaha

lea berkata...

lukiskan utk aku jugak!

oranglidi berkata...

ayu,
blog lu lagi unikk.. gothikk..(darjah 5? wa skolah pun x penah masuk.)

tedi,
lenkali wa lukis gambo dak utih comel2.

loli,
ahahaha. er.. muka lu susah nk lukis. haha.

anis,
haha. meemang dea x brsalah. saja nak sbut. lu sihat?

sayu x pilu lagi,
mcm ne la wa nk lukih gmbo lu.

terra,
wa tau lu peminat fanatik edisi siasat. wan kamarul. haha.

o,
ngomel=comel?

kama,
adeh. hahaaha. gitu plak. wa ttp wa dulu.
nanti wa ltak video wa buat nasik goreng.

putra,
WOI!! study!!

ReMBULAN,
adaehh.. haha.. rilek2.. gambor wa pn xde.

Lumut,
lu bia betui jadi silent reader. hahaha. otai celah mane la..

heppy,
addeeeeeehhhhh.. jgn weh.

liyana kamarudin,
SELAMAT DATANG BLOG INI! HEHE. comel ?

man,
lu jangan buat hal kat sini. haha. celakak! wa lelaki sejati.

oranglidi berkata...

Lea,
hehe. nanti ade mase wa lukis banyak2.

green berkata...

lukisan lebih sekadar org lidi..

gambar kucing..gamab kucing..gamba kucing..

oranglidi berkata...

green! lu berpantun ke?

chokio_nia berkata...

cekgu tadika ko pon ade blog??bak link ah..nak bace gak..kot2 die cte kenakalan ko ke..haha

LORD ZARA 札拉 berkata...

miahaha~
comel ahh~
aku demand gak!
nak gambar!

Kuda Kertas berkata...

hahaha..t'kng lak zmn2 aku maseh lg blom berblog..wlupon gmbr kuda tu cam kne mutasi, aku ttp menyimpannye d lubok hati..

Azalina M.Salleh berkata...

chomelll nya.. gmbar kita tak de ker.. kihkih

joegrimjow berkata...

lukis gambo ak satu!!!

putera aftus berkata...

ceh.. JOM STUDY struktur asas bumi bersame2.. gua dah 'weng' da nih..

vidadarisakura berkata...

gila ar hebat melukis.


hee

Sharif John berkata...

Pernah tgk entry ni dulu.... Smart lu lukis org lidi.... cewek mesti cair pny ngan lu haha.... header pn dh tuka... very good.... muka lu ke?

A+z+i+E = AziE berkata...

wah~~~ kangen bangat mase dulu... time 2 brodband laju.... huhu... aku sedey giler bace entri ni!!! rndu mase dulu... T_T.. tq orglidi!!! bjaya wt ak terharu.. aku x selingkuh r... gue ttp setia sama lo.... *_*

oranglidi berkata...

Cokio,
hahhahah.. wa dah terlupa pulak link beliau. cis.

zara,
woi2!! demanding plak. lmpang kang. hehe..

kuda,
keh keh. mutasi tu respirasi kan?

azaleaaa mis 301,
hehehehe.. ke lu nak lukih gambo wa?

jooooee,
adeh, patut a wa rase trtinggal sorang..

aftas,
okeh. weng2 tu biasa.

bidadari,
gila ke hebat? hehe.

brader Johhnn!!
hehe.. kalau x silap, lu lagi pndai melukis.. ade dlm blog lu satu lagi kan?

cikgu Nazirah,
hehehehehehe.. kangen band?
sedih ke? lu memang berjiwa halus...
trimas2.
lu memangggg setiaa!!

Fatt Chin Choy berkata...

hahaha
gambar lukisan aku tu memang ada sebijik

.rafiq. berkata...

peh teharu siot ade orang hargai aku sbgai folower. ni wa nak belanje lu aiskrim kacang merah ni. lu nk tak?

oranglidi berkata...

fatt.. yeke? cis. bukan rambut lu krinting2 ke? hehe.

rafiq! my first polower! hehe.. aiskim kacang? yang kacang merah ke hijau?

sharamli berkata...

aik3...
naseb baek simpan lagik...ha3