Sabtu, 21 November 2009

Eksistensi Sial dan Kepulangan

APDET: OK LAH, WA BERTOLAK TENGGANU DULU. JAGALAH BLOG INI MACAM BLOG LU SENDIRI! WOKEH.


Pagi semalam MHI pasang lagu ni: KEPULANGAN by RAZIS ISMAIL.. Lagu pop pujaan zaman 80an. Sebelum Rock Kapak naik. Memang berdesup jugak hati dengar lagu ni. Tangkap lentok brader sister.. Baik lu download untuk butiran lebih lanjut.


BATU 6

Oh ya, pebenda wa mau cakap sebenarnya? Malam ni wa akan pulang ke tanah air, tempat dimana lembu kambing menunggu untuk diberi makan, tempat wa nak melepak petang-petang di Pantai Teluk Ketapang di waktu senja sambil makan sotong celup tepung dan air kelapa, tempat wa mau melepaskan penat lelah sambil menelan keropok lekor goreng, tak ketinggalan tempat makan nasik dagang.

Kuala Terengganu. Hehehehe.. Ada sesapa mau datang ? Meh wa belanja roti canai hot-hot ke, laksa tengganu ke, kuih nekbat ke, keropok losong ke.. haha..
(raya haji ni jmput la ke rumah, ade jamuan sikit. hehe.)

Di samping itu, semalam wa dah membereskan cerita Papadom. Paling best watak Que Haidar. Cerita 'Eksistensi Sial' memang sial.. Celaka apa movie macam tu?

Ok lah. Doakan wa selamat sampai. Kalau ada pitis, wa onlain. Kalau takde, lu misscall je blog ni.


wa komen :
"lingkup rantai dek karat,
pedas pengat dek cili,
iduladha dah dekat,
sematkan semangat korban dihati."

sekali pak ngah sambung

"lingkup rantai dek karat

pedas pengat dek cili
Idiladha semakin rapat
berkorbanlah seikhlas hati
tak semestinya sapi ke unta 
jangan terkorban dek niat
padahnya berat berganda
kembalilah ke hukum dan adat."



kalu lu nampak brader ni tolong kirim salam. cakap apahal bela beruang atas kepala


akhir kata, pandu cermat jiwa selamat, selamat bercuti, beraya korban dan hidup rock kapak!!

psst: wa masih tak puas hati 6th sense dan Jac Vic tak dapat masuk final AJL. Pejadah la dengan lagu Stacy tu.. Xsedap pun.. macam lagu2 biasa sangat..Tahniah Hujan dan Yuna.

52 ulasan:

Kejora Di Ufuk Timur berkata...

aku nak balik Ganu raya aji nih..ada bran belanje aku? hahahhaha

Koyuki berkata...

teluk ketapang
tempat yang gua penah jijak suatu masa dulu
petang2,jalan2 sambil tarik kuda saiz anak kambing comel..
makan keropok, sotong dan ikan celup tepung
syahdu nak kenang semua..haihh

gua suka terengganu, tempat paling nyaman kat malaysia bagi gua

oranglidi berkata...

Kejora di ufuk Timur Utara,
panjang name lu. hehe.. belanja? cis.

koyuki,
apa lagi? tinggalkan Jepun. meh datang ganu mulakan hidup baru. HAhahahaha

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

teluk ketapang?
cam besh
aku tak penah sampai situ
law aku turun cane ko blanje r nti

putera aftus berkata...

5th!

putera aftus berkata...

ok, cte papodom best. aku pon baru tgk smlm.. lu tiru gua ke org lidi?? hahah

Kejora Di Ufuk Timur berkata...

apsal xletak nama aku kejora di ufuk timur utara selatan barat tenggara..baru panjang..hehheehe

oranglidi berkata...

ayu: lu belanja wa dulu. baru wa belanja lu.

gentlemen kan?

putra, cis.. nasib bek wa tengok nurkasih . kalu tak lu dianggap meniru. (pejadah ngarut)

kejora: macamna lu tau wa dah type panjang2 tadi? pastu wa backspace sebab bimbang lu marah.

Kejora Di Ufuk Timur berkata...

kuikuikukuikui...jgn riso..aku xmarah pung...

Razman berkata...

hoo..slmt bcti..aku juga yg msih tseksa dsini..

.rafiq. berkata...

smlm wa bru g kt. g tanjung pura sabtu. umh membe wa dekat kg lu. kt pok katok.

Anis berkata...

erm ,
laksa tengganu tu cm ne plak eh ?

Farhana berkata...

Wuit.. Balik kampung tu, jamuannya.. Dijamu nasi minyak ek??? Kah kah kah.. Kantoiii.. ;p

vidadarisakura berkata...

eksistensial macam shial kan.haha

Mimie.Candy Cane berkata...

uwaaa...wa rindu nak balik ganu....nanti lu tolong kem salam same org2 ganu eh..

jane berkata...

balik ganu ke??kim kopok lekor ye lidi...hehehe

p/s : hati2
p/s lagi : aku pn tk puas hati 6th sense tk masuk!!smua lagu tak besh yg masuk tahun ni....pelik....

YobSumo berkata...

selamat hari raya wei!

sotong selup tepong tu digoreng ke ape? lazat tu dinikmati panas panas sambil rambut diterbang terbangkan oleh bayu pantai. pergh, terbaik!

Wanie-san berkata...

wa!!!!!!!!!!!!!!!nak sotong celup tepung!!!!ak nok wei!perghhh...saje wat aku liur lebh!nasib raye aji kekgi ak balik kg..leh makan hemlet...admire hemlet

helena's berkata...

cop!!sotong celup tepung ngan kueh nekbat tu ape??

akim dpt masuk tak??hehehe

.millalara. berkata...

safe walk.. (sila translet)

haha~ eksistensial.. wajib tayang tuh.. =)

p/s: kirim kopok lekor rebus+sos cicah2 yg sedap itu.. haihh.. menetes2..

hans berkata...

que haidar = wajib tayang
lepas tu film dia buat untuk presentation tu memang langsung aku tak faham
sangat2 abstract
hahaha

░♥si lampu neon♥░ berkata...

weh nak kopok lekor sekilo!

chokio_nia berkata...

nok akok nganan se..lame doh dok makang ne..makang budok..huarrggghhh...

Cik Cookie berkata...

apsal semua org balik ry awl nih?
CC balik hr khamis nih.
menci ahh..

Fatt Chin Choy berkata...

ko balik nak kawen ke?
haha

zatiesiska abdul rahman berkata...

hui sedapnye kopok lekor...dah meleleh atas keyboard cis

arnamee berkata...

kepok2;p

salam encik lid;)

roshaizul berkata...

kau pandai sembelih lembu? kalau pandai, meh datang pulau rusa raya haji ni. mak mentua aku suruh aku sembelih lembu, aku sub kat kau je la ek

Kuda Kertas berkata...

hahaha..eksistensi sial mmg cam harammm..

slmt bkorban weh..eh silap..slmt bhari raya korban..

obs jgn lak ko lupe..kah3..

sharamli berkata...

0it..da blik...cis....]
salam aidil adha...
mn almat?nk p umah...

{lumut} berkata...

selamat pulang weh!!!!

Sharif John berkata...

Yo... bawa ku ke Pulau Perhentian....

Kuwe berkata...

slamat pulangg kapunggg lahh.
musing2 ginih sedakk maingg air ujangg.

mamma mia! berkata...

blnje kopok lekor satu tan!

Noorlaila Mohamed Nor berkata...

hahhhh memang!
memang tak puas hati ngn AJL taun ni!

rathiqah azmira rosli berkata...

ingtkan batu 6 kat tempat wa.upenye terengganu deyh.cehh

rathiqah azmira rosli berkata...

ingtkan batu 6 kat tempat wa.upenye terengganu deyh.cehh

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

wa dah jumpe brader tu

wa dah tnye die soalan lu

tp apehal

die ketok kepale ngn bear die tuh??lu ingat tu bear lembut ke?
tu bear keras bai..=p

Masy berkata...

aku tak puas ati 6ixth sense dgn jinbara tak masuk final!!!!!!!!!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

~0~ berkata...

ko orang kt ke??jom gi candat sotong tahun depan...

aku rindu pada pantai...

siti murni berkata...

tak pernah rasa kuih nekbat...cmne rupe nye..

si sengal mungkin berkata...

banjiiirrrrrrrr..hahahaha

meorazor berkata...

woit2,balik kualer xajk gua!!

haha.even wa kualer kangsor marii.kah3

arryani berkata...

Wah,

LU dh smpai sana ke??

Sonok wooo..

Tapi, bebaik msim bnjir nih..

Smpt lg kalo LU nk bajar benang ni.. kt kolam Batu Buruk tu...

en_me berkata...

salam aidiladha abang wa ittewww.. ehehe

LORD ZARA 札拉 berkata...

hahaha~
tabah le wei~
selamat hari raya!

DilOt berkata...

jangan ko tersadai tepi jalan nanti dah ler..

++ a d a ++ berkata...

uis!teluk ketapang??slalu mkn sotong kt ctu tu..haha..klu bljr kt ctu.. x sah klu x slalu lepak2 kt ctu..tp skng dier tambak pntai,da x sronok kot.

balqissy berkata...

baru blah dr ganu ni..
p/s: dua ari lepas jumpa mak cik ha =D

A+z+i+E = AziE berkata...

stuju!!! 6ixth sense!!

fhad berkata...

aku lmbt wish.. selamat xmass boley? hahaha

rAtu saLju™ berkata...

bila nak on9 balik..sekian..
slmt hari raya aji...