Isnin, 7 Februari 2011

Pakai kepiah macam pakai shawl. Berfesyen nya orang sekarang



header blog ni. ada di bahagian paling bawah blog.


Pernah beberapa orang tanya, kenapa aku letak header kat bawah sekali. Aku pun tak ada jawapan sahih untuk itu..

Kata-kata biasa ni aku tujukan kepada semualah, baik bloger mahupun bukan, sesapa saja lah.. termasuk aku sendiri.

Jangan pernah pikir kita lah paling bagus.

Masa aku tingkatan satu, cikgu pendidikan seni aku yang cakap benda ni. Walaupun beliau bukan mengajar subjek agama, tapi selalunya dalam kelas dia akan memberi nasihat berguna.

Aku paling ingat ayat ni sebab cikgu muda tu ulang 3-4 kali dalam kelas kat sorang member tu yang pandai gila melukis tapi angkuh. Dia ingat dia Picaso?

Cikgu aku tu pesan, orang yang rasa dia paling bagus walaupun sekelumit, itu lah orang yang tak sedar diri.

ol: yang lukisan atas tu buka sekadar penyegar mata saja. Macam biasa, tajuk kurang kena-mengena.

21 ulasan:

fadh ^_^ berkata...

tajuk tu bukan kurang kene mengena. dah memang xde kene mengena.haih~ aku da byg2kan dah ko nak cakap pasal pe...
eh, xpenah prasan plak header bawah tuh...

sharamli berkata...

penat je fikir apa kaitan taj0k dengan entri.

nasib baik bagitau yang xda kaitan.

masa tingkatan satu, cikgu seni selalu lebihkan s0rang budak ni, sebab dia pakai water kaler apa benda entah, kit0rang pakai bunch0 je. padahal budak tu tak pandai melukis dan mewarna p0n. mujur la dia tak angkuh.


0k..macam nak buat entri pulak k0men ni

e. indah berkata...

a'ah yer lah tajuk takder kaitan rupanya (sinis [ ; p ]) ...ingatkan tadi encik lidi dah nak bisnez shawl gak ...hahaa



nota kecil: tiba2 teringat ustaz skolah menengah aku dulu ...

anis berkata...

haha
shawl??
mmg x de kena mengena .

sekelumit pon tak boley ?
kang terlbh rendah dr plak

Judiene berkata...

Punye la aku cari mana la orang yang pakai kopiah ni, last-last tajuk nak buat gempak je!
By the way, nasihat cikgu kau tu betul-betul bagus.
Sayang cikgu kau!

oranglidi berkata...

fadh,
-eh, xkna mngena ya?
-ko byg2kan ape? haha. ko ni tau2 je.
-header tu dah lama terperuk situ. hoho

sharamli,
-hehe. penat ke.
-wah! siap pakai buncho? aku sampai abih skolah pakai kaler luna tu je. hehe.
-ksian lak bdak tu. kalu pmpuan kim salam ye.
-xpa2, wat entri pun xpa. hehe

e.indah,
-hehehe. sinis ke.
-ni rase nak bukak bisnes showl ni.
-knape dgn beliau?

anis,
-rendah diri xda la smpai snang kna pijak. ada batasnye. cuma jgn rasa bongkak. tu yg dmaksudkan cikgu tu kot..huhu

Farihah Ahmad berkata...

ada kaitan. mungkin cegu kau pakai shawl mcm pkai serban?

Neszh Nortz berkata...

salam, saya tertarik dgn tajuk tuh...
tp nasib baik jugak isinye sy phm...*__^

Kazaztan Team berkata...

salam,

hairan dgn tajuk..tu sbb saya klik..mmg tiada kena mengena dgn isi..tp ape2 pun isi ye berguna...

lea berkata...

aku sokong kata-kata cikgu ko!

oranglidi berkata...

farihah,
-cikgu aku laki laki la.. hahaha..

nesh nortz,
-susahnya nama. haha
-haha, tajuk tu biasalah. indah kabar dari rupa.
-trimas sudi singgah. hehe

kazaztan,
-w'salam. trimas2.
-klik katmane? hehe. biasa la dunia blog skang,.. tajuk je lebat.

lea,
-yeah! aku pun sokong! hehe.

mimizuzuhaha berkata...

tak baik angkuh.
hendaklah sama2 tolong menolong, bantu-membantu, pinjam-meminjam duit? eh hat ni xboleh

haha..

oranglidi berkata...

mimizuhaha,
-haha. awat xleh pnjam duit? hahaha.

beautiful_rose berkata...

motif entry nieh?
sampai skang aku tak paham pe kaitan tajuk dengan entry....

Diari 929 berkata...

Rasulullah S.A.W bersabda: " Tidaklah masuk syurga orang yang dalam hatinya ada sifat takabur seberat zarrah atau atom." hadis Shahih Muslim.

a little less conversation berkata...

cikgu aku pesan orang tamak selalu rugi..

aku pulak cakap ape kaitan cikgu aku pesan dengan entri ko..

oranglidi berkata...

biutiful rose,
-eh, hahaha. ada la kena ngena skit.

diari929,
-wah! kalo hadis riwayat muslim, tu hadis sahih tu. trimas2. kira betul la apa cikgu aku beritau..

allc,
-panjang gak nama ni.
-hahaha. tiba2 je.

ama berkata...

header ni macam sama stailnya header aku. heheheh!

*buat kat website sama kot nok. heh!

oranglidi berkata...

ama,
-aik? ye ke nok? hahaha. aku wat dah lama. zaman 2009 dulu.

ama berkata...

ok aku baru buat nampaknya so ketinggalan sikit. heh!

oranglidi berkata...

ama,
-haha. takpa. yang tua dihormati yang muda disanjungi. he hehe he hehe