Isnin, 28 Februari 2011

Pemfotoan.

Yaaa Haa! Tempelet sudah aku tukar untuk kasi nampak simple dan gambar bapak besar gabak boleh muat. So aku mau try la letak hasil gegambo yang dah lama aku letak dalam filckr aku . Hohooo.


Wel, sebenanye aku ni tak reti pun fasal foto-foto. Tapi sekadar suka-suka lah kan. Aku dapat inspirasi dari entri ruffey dalam blog beliau, tekiding bubus yang menceritakan serba sedikit tentang pemfotoan. Jadi, enjoi de show la. hahaha. (aku tak edit sebab reti, ahaa ha).



Gewe Mekdi Kuala Terengganu
Gewe di Mekdi


Panorama
Pemandangan Dalam Bas Ekspres


Panorama selepas kelas UTP
Saujana Mata Memandang

Sepetang di singapura
Sepetang Bermain Dam di Singapura


Little india
Diwaktu Pagi Brikfields

kucingn
Seekor Kucing Yang Kecik

Sotong Celup Tepung Teluk Ketapang, KT
Sotong Celup Tepung Teluk Ketapang


Sekian! A haa Haaa!

22 ulasan:

kasutburok berkata...

smart gmba2 ko.

apelg,letak watermark boleh??

isk3

lea berkata...

cantik gambar2 tu
bile nak amek gambar wa lak

oranglidi berkata...

kasutbutuk,
-pehal ko ulang balik ayat aku tadi? hahahahah

lea,
- ya haa. er. moh ke perak ni. hahehe.

Farihah Ahmad berkata...

yg dari bus tu lawo. tp yg last tu sedap! so tatau nk vote mana. eh kena vote ke kekdahnya??

aleen aiden berkata...

haik!blog org lidi kah ini?hu3

CGG berkata...

bro:)

sume cantek.
ade bakat terendam nie..
cepat sambar dslr satu

ruffey berkata...

wow. ade link khas ke blog aku!
terkesima terharu jap T___T
hehe.

aku ske gambar dr bas tu gak. bas tu tgh berhenti ke? camne ko leh amek gambar still cam tu. yg buat gambar tu lebih menarik, aku rasa kaca bas tu tinted kot? so nampak 'sejuk' sket gambar tu ^_^

oranglidi berkata...

farihah,
- ya haa, ni bukan pertandingan le! tq

aleen aiden,
- hahaha. bukan3.

puan gula2,
- tima kasih byk2! xda uang lagi nk pkai canggih2 tu.
- jaga baby. jgn stress2. hhehe.

ruffey,
- ya haa! msti a kne link sbb ko dh bg inspirasi. hhehe.
-bas tu tengah gerak. memang payah ak nk dapat gambar pegun.. tapi aku maen tangkap je. luck gak la. hehe. [masa tu mendung. baru lpas ujan.. x tinted pun. hehe]

eiffel berkata...

ini pakai camera dlsr ker camera biasa2?

oranglidi berkata...

eiffel,
digi cam. sony 8megapixel yang pakai beteri AA.. hoho. xmampu eden pakai dslr

~MiNaH sEnGeT~ berkata...

cantik pic2 tu...
plg suke pic org tua main dam tu...

pasni leh r amik byk lg pic...
pstu upload byk2.. hihi...

sharamli berkata...

tempelet kamu cantik.

kah kah kah.
tetiba kan.

eh..tapi bet0l la cantik.
suci murni :)

ruffey berkata...

oranglidi,
bila wa bace komen eiffel tu, dia dah support hypothesis wa, 'amek gambar cantek tak perlu 'overpriced' camera'. hehe

aku rase ok kot bat AA,
sbb hari tu aku cam agak bengong time pi Manila, aku bawak kamera nikon coolpix aku, lengkap dgn mini tripod.
tapi, aku tak bawak charger =.="

beautiful_rose berkata...

waaa...blog berubah wajah sekarang =p
aku suka part gamabr kucing tuh.gerammmmmmmm =p

e. indah berkata...

aku pasti cemera canggih ne ...gambar sangat cantik ....

eppp sangat suka gambar yg dari dalam bus ...dan kucing kecik tue aku rasa nak pijak ekor dia hehhheee.....

fadh ^_^ berkata...

wah...dah pandai berfoto fotoan lah...
hobi baru ke...ape jadi pade puisi?
:D

oranglidi berkata...

effa,
-ya haa! trimas2. aku pn suke gmbo tu. men ambek je.
-hehe. insyallah.

sharamli,
-trimas2. dah lama aku tunggu nak tukar tempelet ni. hehe. blog kamu mana?

ruffey,
-ya haa! betul tu doktor! hipotesis tu memang tepat skali!
-hahaa, rugi gilo kalu beteri abis. aku pkai AA pun skang mudah kong.

beutiful rose,
-ahaa haa.. tukar kaler cerah nampak ceria sket. eheehe.
-kucing tu kena jentik

e.indah,
-aha haa. canggih mendenye.. pkai yang lama punya digicam. beteri AA tu.
-trimas2. ak pun suke.
-pijak? wahhahahaa! dendam kena cakar x abih lg ka?

fadh,
-berfoto fotoan ni hobi aku dh lama dah. dari tingkatan 4 lagi. hehehe. cume x pro a.
-puisi? hahahaa. jari dah kejang.

Berd berkata...

Patut lah tak lawa rupanya kau tak reti bab foto.

oranglidi berkata...

beg,
-tu la fasal. ko pndai x? blajar jordan kena pandai2. hahaha

kasutburok berkata...

dang!
kantoi!hahahahaha

J.M.R berkata...

upload gmbr awek dpn2 le bro..heheh

::[putihpurple]:: berkata...

asal ade celop tepong ni???
ni yg xpuas ati nih..haha