Jumaat, 28 Oktober 2011

Hinggap sini sana

Perak merupakan negeri yang banyak tempat menarik dan bersejarah. Rugi kalau tak explore. Ni antara gamborgambo dari member aku. Banyak lagi gambar, tapi stakat ni je dulu ye.

1) Stesen keretapi klasik Ipoh

SAM_4813

2) Tambun Hotspring (Kena ada appointment baru buleh masuk..)

SAM_5289
Belakang tu kuil.

3) The Lost World of Tambun (RM 1-Parking)

SAM_5425
suke btul aku gambo ni. Macam kat Itali. Haha

SAM_5368
Ada dunia yang hilang didalam ni.


4) Bukit Kledang, adik kepada Gunung Ledang - Highest Point (Deepavali)

SAM_5633
One of da best xpdc so far.


SAM_8467
U can see Ipoh from up here. Kih3.

SAM_5662
Rugi betul xda gamba di highest point.

5) Air Terjun Ulu Licin (Right after xpdc. peh.. sejuk.)

SAM_5977
Nice picture. Candid molek.

Some story u can refer to: My fren's blog
Kamera oleh : SAMSUNG yed n pah.

psst: Banyak lagi tempat menarik di serata Malaysia. Antara nak ke taknak pogi je. hehe..

32 ulasan:

a little less conversation berkata...

lama da gua tak jejak kaki di ipoh..pe kata lu jd tour guide gua..nti gua kasi upah..

cikpia berkata...

asal aku dok perak tapi tak sampai laie tempat2 tu..............??? ini tidak adil!!

zonaku berkata...

ye.... memang banyak lokasi pelancongan

Mieza vs Rory berkata...

wehh beshhnyerrr....mung dok gi tgk ke Ganu lwn N.Sembilan mlm esok?

EN.ROBOT berkata...

ape lah makna bergambar di perak tanpa menara teluk intan,.,.haha~

Lea Isnawi berkata...

tak penah melepak kat ipoh

Masy berkata...

bestnyee!!! penah sampai yg 1st tu je. hehehehee

cimOt berkata...

well sebab tu orang perak pon hebat2..dengan penuh rasa kebanggaan diri..hahaha..acewahhhh..

inDah iNdrIana berkata...

boleh la bwa kt jalan2 nanti :)

oranglidi berkata...

allc,
-hahahaa. aku pun ikut2 org ja. kang sesat, abih duit ko begitu sahaja.

cikpia,
-manjung pun best kot. haha. ko bizi keja, tu yg xsampai2 tuu.

zonaku,
-kan? apatah lagi di terengganu. hahahaha

miejah,
-dok gi boh.. jauh ngat. haha

en robot,
-satu hari nanti ak pegi. hehehe.

lea,
-jom2. hhehehe

masy,
-ala, yg first tu biase je. haha.

cimot,
-hahahahahha. bagus2. sebagai anak jati perak, ko memang patut berbangga.

indah,
-buleh2. kang kalu sesat sedih laa. hehee..

Hafifah berkata...

samsung yid n pah..as if mcm aku n yid punya kamera bersama. ptot tlis gini.. SAMSUNG baru yid n SAMSUNG lama pah

Hafifah berkata...

samsung yid n pah..as if mcm aku n yid punya kamera bersama. ptot tlis gini.. SAMSUNG baru yid n SAMSUNG lama pah

Anis Mohd berkata...

ade tmpt2 mcm tu kat perak .
hahahaaa

Fakur berkata...

cuba pi pekena nasik ganja. mamak jual nasik, amoi jual air. restoran kodi abis. tapi nak makan kena beratur. orang ipoh tentu tau kat mana.

Bella Bell berkata...

dalam banyak2 tempat yg lu tulis ni, gua just pernah p The Lost World of Tambun je..




bila lu nak ajak gua weyhhh?? hehehhehehehe!!~

cimOt berkata...

ko kena pi sini!!

http://akupunyepasalaaa.blogspot.com/2011/06/teluk-intan-ada-menara-pisa.html

baru la lengkap peghak!!
hihihi

aleen aiden berkata...

kau yang mane satu abang kacak?!hahah

Farihah Ahmad berkata...

rumah hang dekat lost world ka?

oranglidi berkata...

kakp,
-haha. ha'ah la. xprasan lak.

anis,
-heehe.. msti la ada.

en fakur,
-ohh. pnah try dulu. ada gk mamak yg jual nasik gnja ni. nama dia vanggey.

bella,
-ooh.. smpai jgk la kt sana rupenye. haha.
-nk ajak? ni ajak la ni.hahaha

cimot,
-aku penah smpai sna. tp xround2 pun. just lalu je. hehe.
-nnti stu ari ak g sna

aleen,
-hahaha.

farihah,
-xda la. ak blajo je perok ni.

budakijaupendek berkata...

wah sakan berjalan ye. hehe

kasutburok berkata...

ak rase yang last tu air terjun ulu chepor.sbbnye yg ulu licin dekat ngn beruas.ko x pegi kat situ.hahahaha

Nazz@Purple berkata...

air terjun ulu licin..kat ner tu..naz org perak pun tak tau..huhuhu..nak pi..nak pi blik kg nanti..

ama berkata...

weh taman jepun dekat perak pun ada. aku pergi haritu. best untuk photoshoot la. heh heh

sharamli berkata...

bet0l.Sangat banyak tempat menarik. Kadang tak payah pergi ja0h..teng0k pemandangan depan bilik k0lej waktu pagi p0n dah best..Subhanallah :) *padahal tid0 balik pas sub0h

fz berkata...

yg gambar last tu,ko tgh berzapin ke pe?

fz berkata...

yg gambr last tu ko tgh berzapin ke pe?

mira ellyna berkata...

tang air terjun tu la.. rinduu oooo.. pegi x ajak..

K2r~90 berkata...

dari kanan kucing y ke2 tuh tu aq pernah cium bahahahah .. Tambooon

oranglidi berkata...

ijau,
-haha. saje. bosan2.

kasut,
-hahahahahha. tu la. salah baca kt blog maja

nazz,
-ulu licin kt beruas. yg dlm gmbo tu kt ulu cepor. hehehe

ama,
-o. ha'ah. ko ad ckp aritu.hehe

sharamli,
-kt johor ad ape? nk try pgi sana la. haha
-btul2. pndangan pagi2 mmg best.cis.

fz,
-hahahahahah. tu tarian atromen

mira,
-hehehe. bkn x ajk. pegi dgn mmbr2 laki je pun . kang ko lk segan.ehehe.

maisarah,
-hahahahaha. biarbetik. ak pn trcium yg tu

Wife Wise berkata...

cantik cantik...=)

Nazz@Purple berkata...

ulu cepor nazz selalu le pegi..mase kecik2 dulu le..ni dh bosar2..sogan nak terjun2 sungai dah..

cik violet berkata...

nice view la ;)