Selasa, 29 September 2009

Yahya Kailo Penyelamat Sepanjang Zaman

Hari raya? Baju yahya kailo je. Kalu lu baca entri Yahya Kailo, lu kenal lah beliau.. Dah xde lah nak buat baju laen. Ingat nak simpan duit. Reducekan lah kos2 beraye.

Macam biasa, memang raya sronok d tengganu. Jalan umah sedara mara. Rumah geng2 malas nak pegi sbab sbuk pindah randah. Laen2 tahunlah jumpe.

Gambar banyak ditangkap smpena raya, tapi xkan nak ltak smua. parahlah blog ni.


Pagi raya. Disnap dlm masjid ketika bertakbir. Tok Imam marah, wa wat dek je.




Habis smayang raye. X sengaja tertangkap gmbar ni. Haihh.



Pusara.. Smuga umi tenang disana.
Smuga umi tenang disana.
Smuga umi tenang disana.
Smuga umi tenang disana.


Adik dan adik. di rumah baru. Kami mmg bertema bebas setiap tahun.

Qaisara.. Adik. Lain ibu.. tetap adik. (posing paling rock sambil makan kuih)


Belasah futsal di hari raya ke dua bersama sepupu sepapa..



Beraya dikampung je. Rumah dah sedia ada dikampung. Nk wat camane. hehe. Kampung boy katakan.


Dah cukup kukuh kwangan mcm ni baru boleh.


Alhamdulillah. Sibuk mengangkut barang2 smpena raya. Maklumlah, umah baru siap. (x siap spenuhnya.. saje nk beraye umah baru. hehe.)



Selamat ari raye. Ni time Buka posa beramai2. Apahal lah mamat karoke dgn sos tu. Smuga berjaya smuanya.



Agar2 Laici berupa Kura-Kura.. Wat sndiri bersama 'hidup dalam kotak' untuk buka posa aritu..



SESI: AYUH! BELAJAR SIKET-SIKET BAHASA GANUNG
- nassang: perasaan malas2..
- bahang rambang: kelam kabut, wat keja x smpurna


psst: tulis ringkas2 dahlaa.. dah ramai blogger buat crite pasal raye kan?

psst: jom layan lagu 'khatimah cinta-6th sense' dan 'Izinkan Selamanya Namamu DiHati- E.Y.E'.

54 ulasan:

cik naJwaa berkata...

khatimah cinta mmg bes :)
alfatihah untuk umi anda..

selamat hari raya :)

1st! haha

sharamli berkata...

w0i..w0i...w0i..
geram tgk qaisara..
nak cubit..nAk cium...nak gentel2 rmbut kinting dy..nak..nak..nak..

imHepPie berkata...

apsal kura2 tu baru kena langgar ngn lori ke??

lyan khatimah chenta watpa..layan dangdut la best

notso_violet : seindah bunga seri pagi berkata...

cam sayang jer nk makan agar2 laici tuh hohoh

ruffey berkata...

oranglidi,
aku rindu kau! seriess!
hehe, len kali aku buat entri belajar bahasa kedayan la plak. bahasa sabah ke, sarawak ke, indo ke. ko nak mane? =P

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin

p/s- agar2 tu memang huduh

anis berkata...

tak sengaja tertangkap ?
n tak sengaja terletak kat blog jugak ke?
wahahhaaa

lps ni leh guna bahse tengganu plak .
hehe
2 perkataan pon jadi lah .

anis berkata...

tak sengaja tertangkap ?
n tak sengaja terletak kat blog jugak ke?
wahahhaaa

lps ni leh guna bahse tengganu plak .
hehe
2 perkataan pon jadi lah .

Farhana berkata...

Hoho.. Giler jiwang.. EYE lagiii tu.. Ku minat MAY.. Haha.. =p

Dh kukuh kwangan baru leh ape ek??? Hahahaha.. By the way, cantek umah.. Selamat ari raye oranglidi.. =p

~ entah2 yg karok guna botoi sos tu anda.. haha..

azzaliena suziantie feisal berkata...

weh weh..nak budakk tuhhh...
nak nak..
bapaaakkk comeeelll doeee...

Faraheen Hazirah berkata...

weh, nk gambo ari2.. hehe

{lumut} berkata...

ko pon layan jiwang...cko org...
comelnye penyu.rase nak lempang.

.rafiq. berkata...

comel gila adik kau yang qaisara tu. aku nak tempah dulu. suruh mak dia reserve untuk aku tau.

The Hobbit Frodo berkata...

lidi!!!! aku rindu kau lah! seyes ... kalau ko nak aku pelook pown buleh jugerrkk .. kahkahkah


adekkk lain makk tu ganaz woo! yerr semoga tenang ummi lu and ummi gua di sana. Amin ...


Aku rase pak imam marah ko sbb ko x snap pokes kat muka beliau yg berseri baju raya tuh! xixixi ...


me??? i like the kura2 laici tuh!!!!
((kalau bagi aku, aku tibai kapla beliau dulu))


selamat raya mahap zaherr batin



p/s: agak2 jen jin jon masih mengushar apek cina tu kot, tu pasal x masok2 lagi. slu sampai 2 3 4 komen dia kat blog ko ni. x perr sabo menanti ... whoaaa larikkkkkkkkkkk

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

wahahaha....gua xleh blah r laici kura2 lu..wakaka...asl lu xwat laici bentu frog ke..boleh frodo komen kau2 lagi..wakaka..

frodo2..sah2 ko sumbat..

papepon,aku rindu ko gak..bukan stakat frodo je..
(aku ni kejap lu gua,kejap aku ko...pape je ah!haha)

slamat ari raye!!frodo!!aku nak kepala kura2 tu..ko amik cengkerang suda...

!Hidup dalam kotaK! berkata...

woit...

yg karok gune sos tuh,,,ak agak lapar ngat kot..tah2 x cukup mkn aritu~

agar2 terbaek!!!!

korg leh buat???hahahhaah~

+_+

I - s Y a berkata...

smart gle agar2 tu.. xsampai hati nak makan

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP berkata...

waaa..best nye..raye kt kmpung kan..hehe..ganung upenye mung ni..ehee...kalu tahu ambe singgoh umoh mung,baru2 ni g ganung...hehe..

wei,cane wat agar2 kekura tu..??hehehe...nmpak sedap..nmpak je...sedap ke tak tu..??

selamat kembali bekerja ye oranglidi..jgn memalas cam wa ni...hahahahh..

Jard The Great berkata...

slamat ari raya.. eh.. ku dah ucap blom neh sama mu? ehehe

farah berkata...

aku nak makan la puding tu,
mcam sedap je.

selamat hari raya orang lidi!

:)

siti murni berkata...

nape bentuk kura2..?nape x bentuk len..?huhu...

Fifa berkata...

haha..kura2 tu ke yg korg bg kt ak sket? hehe..sodap2. laen kali leh bg lg. kui3

Myra Sham! berkata...

mat, selamat hr raya ! :)
maaf zahir je eh. haha

oranglidi berkata...

cik najWaa yang memelihara arnab2 dan blajar di bukit jalil:
-hehe. wa baru dengar lagu tu hari raye aritu. sedap je telinga melayan. hehe
-trimas.
-wa pun konpius macamna lu dapat first komen. tahniah2!

sharamli oi, jangan lah brenti berblog weh:
-woi.. woi.. woi.. hehe.. macam panggil man laksa plak. cis
-wa pun geram tengok beliau.
-lu nak cubit cium gentel rambut? jaga2, budak ni nakal dahsyat! hehe.

imHeppie nama sama dengan cik Mimie:
-ahaaha..
-kura2 tu baru lepas merentas desa barangkali.
-dangdut dah lame sangat wa tinggal. lenkali lah wa dengar dangdut. cis. ni rasa nak pegi dangdut ni!
-tapi nak tak nak, rock kapak lah bes.

tak violet sangat? seindah bunga di pagi hari berseri2:
-uihhh.. memang sayang benor nak menelan. hehe.

Doktor ruffey, pesakit diutamakan, duit kemudian2 .. haha:
-ala, xkan lah lu merindukan wa plak. sdangkan lu lena diulit kawan2 sekolah. hehe.
-bahasa kedayan? menarik tu. lu dah post bagitau wa lah. haha.
-lu ajar je smua bahasa tu. hehe.
-slamat hary rayya
-agar2 tu huduh lu cakap? cis.. lu tengok komentor2 laen cakap ape. hehe.

anis yang menolong kawanya dalam kesusahan dan ceria selalu dan smoga berjaya dalam periksa:
-sampai dua kali lu komen. hehehe
-ha'ah la. tak sengaja terletak kooot. cis
-2 perkataan tu sungguh bermakna. lu hebah2 kan lah pada geng2 lu. hehe.

Farhan o farhanaaa hehehe.:
-cis, tu bukan jiwang laaa. tu rock ringan2 die panggil.
-May memang best.. lagu pelayaran, takpun meniti suratan! rock jugak lu ni! cis.
-dah kukuh lah baru beli ketaa. cis. lempang kang. haha
-rumah ibu bapa. singgah la kalu turun ganu..
-slamat hari raye!
-yang karok tu teman seperjuangan laa.

azzaliena suziantir feisal.. wa nak panggil lu suzie boleh? hhehe.:
-slamat datang blog amaturr niii.
-uihh.. lu nak budak tu? mntak le kat mak die. hehehe.

faraheen hazirah:
-ok2. nanti akan diserahkan melalui kabel. hehe.

lumut yang sentiasa setia pada lumutnya:
-hehe..
-ni bukan jiwang laaa. ni lah namanya rock ringan2! slalu kuar iklan cd dan kasetnya dalam tv kat malaysia ni. haha
-aish, kalu comel, kenalah belai elok2. nak lempang, nun kat meja nun. haha.

rafiq si kaki jalan:
-comel tu pekara biasa. haha.
-lu nak tempah2, lu ingat ni nasik minyak ke? ha? cis.

oranglidi berkata...

The Hobbit Frodo yang wa kagumi;
-kali ni dah masuk 78 orang cakap rrindu2. cis. ni rase nak nyanyi lagu spoon ni!
-ganas dan dahsyat. tangisan nya membelah petala bumi.
-ya, smuga mereka tenang disana..
-pak imam marah sebab die takut aurat die terbuka kot. haha!
-lu nak ke agar2 tu? sedap weh! lenkali wa letak resepi reka sendiri. haha.
-slamat ary raye!!!
-psst: jen jin jon tengah bertapa lah..

syed jen yang blog nya dihurung ramai! dan kelantan rockers katanya:
-wa dgn frodo baru je mengumpat lu. haha.
-la, susah weh nak buat bentuk frog. ambik masa sangat, kang dah x sejuk dah. haha.
-nah, sorang lagi merindui tulisan wa. woi2! ni rase nak nyanyi lagu acik spinning ni!
-slamat hariraye! maap lame x jnguk blog lu!
-xyah gaduh2. ambik je bau agar2 tu. cis.

hidup dalam kotak?:
-die suke karok macam tu. nak wat camana waklu! haha.
-cis.. agar2 memang terbaik di semesta.
+=+

Aisyah yang blognya lawa, macamane lu buat macam tu blog lu ha? style semacam wa tgk:
-hahaha.. smart kan? jual kat smart tag laku x??
-memang x sampai hati nak makan.. sbab tu sampai mulut je. hehe.

kakuna berkedipan indah sungguh!:
-hahahaha.. weh, lu jangan bersedih hati plak menengok wa beraya di kampung
-yelah, anak sejati ganung! cis. bakpe dok singgoh?? lenkali kabo je nok mari. xpo, taun depan mehla!
-lenkali wa letak resepi agar2 laici tu. memang sedap weh.. lu x pecaya, tengok komen dari Fifa kat bawah nun. hehe.
-hahah. selamat berkerja jugak buat lu! lu x malas.. cuma 'nassang' sikit je. hehe.

jard yang hebat!:
-haha. lu blum ucap lagi lah. haha. wa kenal setiap org yg ucap slamat raye. haha.

Farah :
-uik? jadi puding plak? hehe.. same je kan puding ngan agar2?
-bukan macam sedap. memang sedap!
-slamat hary rayyye!

siti Murni setulus hati:
-hehe.. ingat nak wat bentuk orang lidi.. x muat pinggan plak nak ltak lebihan nanti. haha!
-ke lu nak bentuk ape??

Fifa:
-hahahaha. btul2! sedap ke?
-lenkali? insyaAllah. hehe. biar Daud plak yg buat sorang. aritu die masak kue tiau bandung best tuh.

Myra oh Myra namanya. hehe.:
-mane mat? hehe.
-slamat hari raye wat lu jugak. lupe plak nk bertandang blog lu. hehe.
-oh, zahir je? batin tu untuk ape sbenanye ye? wa konpius..

Sharif John berkata...

Wah... meriahnya... SelamatHari raya bro!!! still... mana lu ni? wa still x dpt detect huhu

arryani berkata...

Gambor2 lu klihatan hidup!!

Hidup org lidi!!!
..
..
Dan...
yg paling wa teruja,
ialah agar2 kura2 lu tu..
..
adakah masih ada sedikit sisa wat wa merasa???
..
Kalo ada katakanlah..
jangan wa ternanti2...Ahaks..

[z@ck] berkata...

cantik umah baru lu..
=)

Masy berkata...

aku nak agar2 laici tu. sekian.

azalea berkata...

giler kentang ni.. raya ke2 dah main futsal....huhu..aperpun wa terliur la dgn kura2 laici tu.. buatkan utk kita leh tak

Chikoo berkata...

gamba bebuka kt KFC tu byk tak? nk ushar siket

I - s Y a berkata...

encik lidi,
boleh refer di sini ye segala script2 yg sy buat. share2lah dgn kawan2 dan kamu2 yg lain ini.

http://tintaharian.blogspot.com/search/label/script%20to%20share

sharamli berkata...

w0i..w0i..w0i..
heeee...pjg bejela rply k0men...
dasyat sgt ke qaisara ni...meh sini nak try ngn maksu....maksu xleh bdk2 mcm ni...ha3

anak laut berkata...

salam...

aii..raye pun main futsal jugak ke?..sah memang anda minat bola ni..

tq singgah anaklaut

vidadarisakura berkata...

ah!aku si penassang.(pemalas)



macam gersang jak bunyi.haha

joegrimjow berkata...

main futsal pon acara rasmi kluarga

azzaliena suziantie feisal berkata...

hahaaha...boleh jeeh...
huahua..jangan panggil name bukan2 sudaah..huahua

wa follow n link lu dahh :)

SwEeTFoResT berkata...

oit..da update pasal raye..wa xsmpat lg..huhu..lu nye agar2 kure tu nmpak cm sedap je..wa nak skit..hehehe..

green berkata...

rumah baru..
gile arh..

Cik Dila berkata...

rumah dah sedia ada kat kampung lu tu seiras umah wa la..ingatkan lu snap umah gua td..hehe!
qaisara sangat kontrol rock..hehe!

selamat ari raya ye orang lidi
ari tu tunggu jugak lu datang beraya umah wa..tp tak datang2 pun.sia2 je wa letak peta umah gua..hehe!

waluwaluwalu..bye2!

A+z+i+E = AziE berkata...

mlas nk kasi kumen cz rmai yg da kasi kumen... hek3x..

wanna say luv ur adek -qaisara- hair.. kawaii ne...

n agar2 kura2 tu sgt huduh... wek!

npe header letak kt kaki???

oranglidi berkata...

Sharif Omar.... eh, brader John rupanya. rukar name ke?:
-hehe. meriah gitu2 je.
-wa pun belum detect wa sebenar. hehe.

arryani yang rajin:
-hidup kan gambo tu? hehe.
-hidup arryani!
-o, nak kura2? nanti wa letak resepi. hehe. sisa dah habis.

zack cikgu yg berdedikasi:
-wahahah. umah ayah wa lah. umah wa x ade pun.

masy:
-sekian trimas kasus.

azalea cik 301 hehe:
-kentang gila ke? hehe
-men futsal raye lah best. x de orang sangat. hehe
-lu terliur? jom buat! hehe

chikoo:
-haha.. ade banyak oi.. silakan ushar di v4c-s3. hehe

I-sya aisyah:
-oh! trimas kasus banyak2!!!!!!
-nanti wa buat siap letak gambor lu. boleh?

shaniraf:
-woi woi! haha
-panjang ke??? cis. wa duk tunggu lu reply komen wa kat blog lu dah lame dah. hehe
-hehehe.. die pernah pekena kan wa. bile wa nak marah die repot kat mama die plak! cis. hehe.

anaklaut:
-salam
-hehehehe. minat bola tu biasa lah. hehe. badmintun lagi best! haha.
-sama2 n trimas sbab singgah sni jugak!

vidadarisakura wars:
-hehe... lu jangan nassang sangat!
-gersang plak dah. lu ni..

joe:
-lame x dgr komen lu
-hehe. ye lah, men futsal memang aktibiti yang best utk mengerat silaturahim ataupun bergaduh. hehe

azza elite:
-adeh, dah tertukar plak wa panggil name lu. hehe
-trimas sbb polow n link!

suwiittt forest yang lame x dgr cite:
-hehehehe
-memang sedap! ada testimoni tuh!

green house:
-hehehee.. warne pun hijau kan?
-gile ke? adeh. haha.

cik Dila oo cik Dila org permaisuri:
-ye ke? ke memang rumah lu tu? hehe.
-die memang rock ayu!
-alamak, wa sibuk la ari raye . hehehehe. lenkali wa datang! hehe.
-waluwaliwalwalo, bye!

aziezah.. eh, cikgu nazirah khamsani:
-hehehehe.. xpe, lu x nk komen pn xpe. hehe
-hehe. rmbut die memang mcmtu, x rebonding pun. haha
-kawaii tu macam hawaii x?
-uirh, hudus ke? ahahahaha. xpe, yg pnting sodap!
-header ltak kat kaki lah supaye ramai orang baca sampai ke bawah. hehe

tehais berkata...

dasyatnye kete org tu..bmw kann...huhuh..Meleleh je la aku tengokk T_T

Razman berkata...

hoho..wa rasa nak jd adik ipar lu..lmbt lg x qaisara tu nak cukup umur? mne 1 muka lu weih? maen nyorok2 lak..

re:ats prmintaan lu..wa dh update td..

:: Bu Boyz :: berkata...

syiok nya dapat duk umah baru... hai... bilew la famili wa nak pindah ni... wa dah borink duk tempat sekarang huahuahua

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

sinopsis raya yg meletooppp jugak.


alfatihah utk arwah umi~


rumah tu apasal cam rumah parti politik ja? kahkah3

green berkata...

ye..
gile..

sejak bile blakang nama aku ade 'house'?

joegrimjow berkata...

best gaban
sebuk gaban
tu pasal x sempat nyampat nak kumen

faiq berkata...

peh, bentuk kure2...x mnrik nk mkn..kalo bentuk ayam ok gak

Anis berkata...

urm ..
ni hah yang baru nye ..
:D

sharamli berkata...

ceit..ta0n dpn je la erk reply....heeee
penah jgk kena ngn budak cmni...
pesen mengadu...mcm nk sekeh je rs..

mama dy?
mak tiri?

oranglidi berkata...

teh peng yang dapat keja hong leong:
-wahaha.. dahsyat kan? lu pn lame2 keja nnti dpt lah bli kete tu. hehe.

RazmaNamzaR berjiran seksi dan ..:
-ceh, tibe2 nk jadi adik ipar wa. lempang kang.
-adalah dalam 16 tahun lagi die nak ckup umur. haha
-muka wa? la.. lu x tau lagi la plak.

buBoys:
-syok2 jugak. yg penting letih. hehe.
-ala, xpe lah duk umah lame a best. haha.

miss lolly beraksi gelap?:
-haha. sinopsis ke??
-trimas
-rumah tu macam politik ke?? cis.. lu ni. pandai2 je.

green:
-oh, xde ke? wa ingat kesan rumah hijau. hehe.

joejambul:
-hahhaha.. patut la. xpe2.

faiq:
-hahah. kalu bentuk ayam bek cari akt kfc.

Anis blog baru?:
-ooo! trimas!

shaniraf:
-hahahahha.. taun depan? cis.
-ye ke? budak mcm ni xboleh sekeh. lu kena pndai psiko die. hehe.
-ye, mk tiri.

Jard The Great berkata...

aku rasa aku da komen.. tp tak jumpa plak komen aku kat atas.. huhuhu..


ade kan???

oranglidi berkata...

ada lah!! hahahaa..

teuku@ceh berkata...

wah ...rumah baru lu warna hijau putih...lu orang kuat kaa????