Isnin, 5 Oktober 2009

Natijahnya Tender Itu. Tenda.

Entri dibuat ketika penulis sibuk. Jadi, entri cacamarba sikit. haha. Berapa oktober pun dah x ingat tarikh kejadian berlaku. Besdey parti + Jamuan raye + Jamuan Kosinus Cve + Jamuan sebelah Pesta Tanglung dan Jamuan suka suka telah berlaku.

Besdey parti yang bukannya parti baru di Malaysia telah diadakan demi mem'wa kena beb' sorang daripada ahlul kelas sendiri. Uih, dah lamo x menulih, dah kejang jemari. ceh.

Yang Penting, wa mau meng'Highligtkan' kami Krew v4c-s3 mendapat kepercayaan penuh untuk membina agar2 laici seperti entri sebelum. Dapat tender kunun2nya. Rumah laen mendapat tender lain. Ada lah dalam 7 ribu ringgit masuk poket. Dengar khabar 14,000 orang nak datang, jadi agar2 dibuat lah 1000 keping dalam masa beberapa jam. walaupun 28 orang je datang ..biasalah tu, bilangan selalu menipu.


Ha, lu x percaya? Tender agar2 laici.



Ambiklah gambo dekat sikit.


Enak dipulun bersama kuah kasted. haha!



Majlis dibuat tanpa pengetahuan pak guard. Tukang bakar membakar sambil ketawa berdekah-dekah. Tukang ambik gambar pula sambil terbahak-bahak batuk dek asap.


Gambar ni wa kurang pasti mereka buat apa. Ibarat kata pujangga 'Alang-alang buat air, biarlah sampai ke atas meja kan?'



Senyum seindah suria. Yang pegang henset tu tengah prank si besdey budak agaknya.

Waktu bergitar sementara menunggu berbeku masak. (berbeku?). Antara laguan yang menjadi lalakan adalah 'satu puluh, dua puluh... enampuluh tujuh..-m.nasir ' dan 'rembulan-yunalis'.

Besdey budak. (Tengah tu la). Kononnya yang baju hitam (lelaki) tu pinjam motor beliau dan eksiden di luar kampus. Hambik lu. Terkapai2 sebentar si besdey budak. Yang lalu belah kiri tu x dapat detect beliau sedang buat ape.

Motor yang tidak bersalah dikatakan telah eksiden. Padahal sedang senang-lenang berehat.

Line up perancang 'prank'. Masing2 melihat kek dan menyanyi lagu negaraku dan lagu slamat ulang tahun. Nampak brader maen gitar blakang tu? Tu lah musik latar.

Rasanya yang berdiri belah kiri tu yang baca doa. Ke baju oren tu?

Bila berbeku dah siap, mereka memakannya dengan sewenang-wenangnya.

Sebahagian daripada peserta jogathon yang hadir. Maap kalu ada yang gambornye x dimasukkan. hehe.

psst: status dalam telipon brimbrit 'masssa-usah percaya dengan cuaca'
psst: smuga masing2 berjayo.
psst: Kalau x silap, ada beberapa blogger kencang dalam perhimpunan ni. Haha

55 ulasan:

oranglidi berkata...

FIRST! hahahhahahaha.

Myra Sham! berkata...

haha bleh plak claim dr sndr first comment?
btw, happy gila korg wat bbq, leh jmput st malaysia lah. hahaha

miss jane berkata...

oittttt org lidi

muhahhahahahhah..ko mmg ske jd pengoemn first ek????huahauhauhauah

pepun, mana satu dlm gmbr kau tu adalah kau org lidi????

xoxooxoxoxoxox

org lidi...rq dah tukar link...sile edit pd list kamu yg "aku menyampah ok"

muhahhahaahhaah

miss jane berkata...

ni link aku http://plainjane93.blogspot.com

jennyngeian berkata...

ke2 tak termasuk tuan punya blog

Anis berkata...

blog ko sndr pon ko leh happy jd org 1.haha..

anis tgk agar2 dlm besen tu wat kan anis tak berkelip2.wow!
terlapar plak tgk krg nye bbq

imHepPie berkata...

weii x aci men 1st kt entry sndiri..haisshhh..

ciss..tlepas lgi gi besday party..aku mmg pantang tgk kek..

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP berkata...

wooooo...byk bizi sbb lu la kpala prank ni kan?cis...!!
waaa..agar2 laici..nak ar sket..bagi resepi kt gua ke..hehehe...
giler hapening wat bbq cenggini kan...woohooo...

putera aftus berkata...

aku rasa perayaan tanglung kali ni paling bes sebab ade bbq.. btol x org lidi..haha

~0~ berkata...

best....mana satu ko buat??

cottoncandy berkata...

xcam la mne 1 OL...
hmm

Jard The Great berkata...

ko yg mana satu wei??

[z@ck] berkata...

bila lu nak bt surprise party untuk wa plak?

wa tnggu....

Faraheen Hazirah berkata...

haha.. sebbaek ade gmba aku tmasuk gk..

Zulhasri berkata...

erk..
nk bt camne...syg kwn..kne laa percaya..
nyway thnx a lot girls n guys yg plan, yg datang, yg xdtg(klu rmi sgt nnt xckup plak mknn)..
luv u all!!!!
hak2

The Hobbit Frodo berkata...

lidi ~ wa nak lu amik tender wa membina agar2 kura2 ... tapi specel request, kalau leh ~ KEPALA kura2 tu beso sikit ... huhuhuhuhuhu

arryani berkata...

Walopun dalam keadaan tergesa2 buat N3...

Wa patut puji gak la N3 lu ni...

Sebabnyeee

1st- lu pengkomen pertama..
2nd- Lu bleh wat majelis tanpa pengetahuan Pak Guard..
3rd- Nmpk kesungguhan buat agar2...
4th- Wa sngaja bodek lu...

Sekian komen wa kalik nih...

mimie berkata...

ekceli,dari first pic smpai ke last pic,wa tercari2 wajah lu..tp wa hampa..agak misteri lu ni kan.



mcm best je agar2 laici tu..leh ajar wa tak camne nak buat?

sharamli berkata...

w0it..w0it..w0it..

cmna wat kura2 tu?

Fifa berkata...

pe ni..gmbo den skerat2? x aciiiiiiiiiii~

Sharif John berkata...

Tahniah jd pengkomen pertama dalam blog sendiri... sila ambil hadiah di kaunter 3... wakakaka...
Respek sbb buat majlis tanpa dihidu oleh pak guard.. wa suka gak hidup dalm suasana bahaya ni.... ramai best la.... wa nk jgk suasana mcm ni.... asyik makan ngan hantu air je... apa barang hahaha

Sharif John berkata...

Lu yang mana 1 ni? ARGH!!!!

meor saiful rizal berkata...

gua nak resipi agar2 laici tu bro..haha

farah berkata...

agar2 laici.

aku nak jugak!

sedap tu.

azzaliena suziantie feisal berkata...

wehh..
ak nak gak kure2 tuhh

.rafiq. berkata...

lu dah kaya skg. payung wa nak beli laptop baru. boley?

FdausAmad berkata...

Astaghfirullah hal azieemm...

ana tak biasa la bercampur lelaki perempuan macam enta ni..

bawak bawak la ke masjid...

EN.ROBOT berkata...

resepi agar2 laici nye bro..?
hehe!~

ruffey berkata...

29th? hehe

meriah meriah meriaah. nak join?

terra berkata...

hahahaaa amacam nama blog wa... ranggi tak ?

tiba-tiba wa kesian pula dekat En Robot kat atas tu, apakata lu kasi je resepi lu.

kikikiiii... ayat cover line :P

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

wah...suasana lu lagi ramai r...jeles2..haha

weh,asl x buat agar2 laici kure2..wa rindu nak tgk yg besa kit ke..hahaha

Razman berkata...

last!! spe yang komen pasni, yang menyebabkan aku bukan pengomen terakhir, memang aku terajang...walaupun tuan punya blog nak reply komen..

Kuda Kertas berkata...

oi org lidis..keh3..pesal x ajk aku g prank dak tu??bole la aku tlg kecamukkn keadaan..

uih..no moto tu ptut dsensorkn utk ksejahteraan umum..

cookie devine berkata...

wahhh...havoc pya party...mkn2??kenap CC xde?

Cik Dila berkata...

sekali lagi komen wa tak kuar kat sini..
blog lu ada dendam ngn wa ke..?

zzarina_hasim berkata...

tetibe nk jdk 1st c0mentor di blog senirik..hoho..cm bes jer agar2 laici 2..hehe

{lumut} berkata...

buatlah agar2penguin ke..mesti comel weh..hehe..

A+z+i+E = AziE berkata...

tahniah ats agar2 tu... x sia2 ak kritik ko.. =P

cik seLamaH KunDang berkata...

besh2..sedap plak aku tgk.jeles ni

itafukada berkata...

waahhh..barbeku (erkk..barbeku??hakhak..) sakan nampak..baek punye plan korang prank kan besday boy tu.huahua..

handhalah ibnu kamil berkata...

hahaha.

aku tak pernah kena prank waktu birthday.
mcm nak rasa jek.

ko buat tuk aku bleh?
hadiah mesti gempak2 okeyy..
hahaha.

Masy berkata...

syioknyeeeeeeeeeeee mkn. nanti turun shah alam, bawak setapawer eh aga2 laici. wpon aku tau buat, tp aku nk rasa yg ko buat. haha

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

lawak rr oke org lidi fes?

lolly? terakherrrr! kah3

ungu berkata...

oit

lu makan x ajak wa eh!
lu dh tau hobi wa makan lu bleh x ajak??

lain kali ajak.

milimilo berkata...

aku xsuka mkn agar-agar tp agar2 laici tu nmpk menarik..huhu..ko saje je an xnk tnjuk pic ko..kem slm kat besdey boy..haha

oranglidi berkata...

jenny:
-hahaha. ke2? ape tu?
-kalu wa masuk susah laa

Anis zahidah:
-hehehe. hepi laa! kang ade orang plak rmpas tmpat wa.
-hehe.. agar dalam besen? periuk laaa.
-terlapar sikit2 xpe. hehe.

imheppie si mimi:
-hahaha. biar laaah!
-uih. jangan pantang plak. kang susah orang nk smbut besdey lu. haha

kakuna berkedipan bagai bintang di angkasa:
-haha.
-wa bukan kepala lah. wa polow je arahan2. hhehe.
-alamak. patut a wa mcm terlupa ssuatu. RESEPI rupanya!
-memang hepening habis!

putera aftus dikala sepi:
-haha. rase nye macam tu lah kot!

-0-:
-alamak, wa dah lame plak x g blog lu. maap byk2!
-hm.. semua wa buat dgn geng

gula2 kapas:
-aik? x cam?? xpe2/ lenkali cuba lagi, hehe.

jard yang hebat:
-lu ltak muka lu baru wa ltak muka wa. hahahaahah

zack insan tinggi dan bakal cikgu:
-wahahaha.. jauh la plak! haha:

faraheen:
-gambar paling banyak kot. haha.

besdey boy:
-hehehehehe. bagus2. sayang kawan2 mmg kena pcaya!
-sama2!

hobbit frodo yang baik!:
-wahahhaah.. boleh jugak. kalu pengerasnya 20 ribu wa terima lah. haha.
-kepala dia x boleh besar laaa. nanti berat die nk jalan! ahaha

kak arrrrrryanii:
-hehehe.. lu jgn puji2 sangat weh!
-pak guard x dapat mengesan kami!
-sebab yg nombor 4 tu nampak sangat la lu nk bodek. haha

mimie oh mimie:
-hahaha.. lu nak cari watpe? biar je imej silidi tu. haha.
-misteri ke?? bahayo ni!
-weh, lupa la nk sertakan RESEPI! haha. nnti wa ajar

sharamli seorang maksu:
-hehe. woit woit woooiit!
-haha. nanti wa ltak RESEPI

cik fifa:
-aik? ye ke??? x prasan plak. lenkali akan diletak gmbar penuhh! hehe.

brader john? tukar nama? sharif john?:
-hehe
-trimas atas ucapan tahniah tu! aahha
-kaunter 3 dah lama tutup brader!
-pak guard sibuk jaga pintu pagar kot. hehe.
-hidup suasana bahaya memang rock!
-hehehe. makan dengan hantu air, mintak la muntah brader! boleh wat jadi badang

brader john lagi:
-a? adeh. xde barangkali. haha.

oranglidi berkata...

Woi!
susah jugak hati wa nak jawap satu persatu ni., haha.

oranglidi:
lu apa hal ni?

myra oh myra g suka tgk cite spontan. haha:
-haha.. tu la. die tu OL palsu gamaknya.
-hehe. mmg heppi. nk jemput satu melaisia tunggu wa jadi PM dulu lah. haha

miss jane:
-aih, lu sape ye? wa dah xingat. ahhaa.
-pengkomen first dan terakhir la.
-mana satu? yang tu laaa.
-ok, wa dah add link lu!

meor saiful dari kuala kangsar!:
-hahahahahaa. boleh2! wa lupe ltak aritu. trgopoh sangat makan ulam

farah oo cik farah:
-hehe. memang sedap! trimas kerana menyokong
-lu nak? heheheh. nanti wa ltak resepi

rafiq:
-bila masa wa kaya plak ni????
-ok, payung laptop lu wa kasi payung gerai tu. ok?

fdaus amad:
-hahahah! cett! lu jangan hipokrit kat sini! cis.
-lagipun wa bukan bercampur sangat. cis.
-jgn duk tuduh cepat2. kaji dulu kalo nk jadi pendakwah konon. haha!
-lu x baca pun wa komen sini, jadi wa saje nak perli lu. padan muka!

encik Robot lame x dgr brita!:
-haha. oke2. lenkali wa taruk!

doktor Ruffey berjiwa rakyat!:
-hehe.. sampai ke 29 lu ya??
-mmg meriah. jom la ke smenanjung. haha

terrrrraa seiring dan sejalan!:
-nama blog lu memang hensem habis! ranggi metropolitan pun ada!
-ye2 . wa trlupa nk letak. ala, lu lagi power dalam masak ni. hehe. stakat agar leici ni. haha.

syed Jen:
--suasana memang ramai. baru rock brader!
-hahahahaa. laici kura2 x smpat nak susun laa.

RazmaNamzar:
-woi!
-xde last nye! ahahahaha.
-meh wa trajang lu dulu. haha.

kuda ku lari gagah beranii:
-hehe. lu memang dah kecamukkan keadaan pun. haha.
-eh, ha'ah la, nombir motor x smpat lak nak senserd. xpe, dah dapat tuan punya keizinan

Cik Cookie:
-hehehee.. havoc tu mcam hovercraft lah kan?
-cc xde sbab kita berjauhan! ahahaha.

cikDila blogawati:
-haha.. yeke? knape jadi macam tu? pelik bonar nih..
-die x dendam la. hehe.

zamzarina hashim:
-cis. biarlaah.! hahaaha.
-memang best weh!!

lumut jangan tutup blog:
-ala, bentuk penguin kang x sampai hati plak nak makan. ahahaha

cikgu Nazirah Khamsani:
-hehehehe.. trimas2.. trimas atas keritikan lu. haha. macam AF plak.cis

cik Selamah berkumandang?:
-hahahaha.. nak ke?? xyah jeles..ala, lu pn bnyak gak meronggeng!

mashitah dan ita fukada:
-hehe. berbeku tu perkataan orang kampung macam wa!
-memang prank terbaik cakaplu!

handall!:
-hahahah! jugak
-uik? x penah kena? wa lagilah x penah kena. sedangkan besdey wa sndiri pun x tau., hahaha
-cis. wa buat untuk lu kang lu nangis pulakkk
-hadiah kalkulator ok x?

masssyykahkau ingat!:
-hehe. garang tapi tacing
-ok bos!! shah alam tu umah sedara mara wa je. hehe.
-laaa. dahtu lu reti wat, wat a untuk wa setapewer!
-wa buat rasa masakan lelaki je. hehe.

missss loollyy atau luvfreda:
-hahaha. lawak ke? sampai menangis dah ni. haha
-maap, lu x terakher. hahah.

ungu warna cinta:
-hehe.
-wa nak ajak macamna weh. lu kan duk jauuhh. hehe.
-oh, hobi lu makan ke?? bagus2!
-lenkali lu ajak wa plak! haha.

milimiloooo yang lame wa x dgr khabar:
-haha. lu x suka agar2 plak dah? pelik gak tu.
-hehe. xtunjuk? lu bukan penah tengok muka wa?
-ok2. insyallah wa kirimkan salam. kat wa x nak kirim ke? hehe. coki2 lu x abeh lagi weh! haha. trimas2!
boleh wat bekalan seumur hidup la coki2 lu tu. hehe.

oranglidi berkata...

apahal wa balas x ikut turutan ni? cis.. xpe2.. hehe.. pandai2 lah lu cari mana wa jawap komen lu.

rase nak lempang je. LAST!!

green berkata...

part2 cm ni..
wat keje2 natez.
mmg terer kan..
hehe

Nabil Fizri berkata...

hoh.

oranglidi berkata...

green:
-hahaha.. natez tu menda????

nabil fizri:
-trimas kasus!

anak laut berkata...

salam....


bestnya buat borong sekaligus..dapt jimat sikit belanja kan..

tq singgah anaklaut..:))

The Hobbit Frodo berkata...

hahahahahahhah 20,000?? baiklah!! demi agar2 laici

kapla x leh beso ke? usahakan!!! wa nak kepala agar2 laici tu besar!!!

oranglidi berkata...

anaklaut:
-salam.
-hehe.. btul tu. tpat skali!
-trimas datang blog x sberapa ni. hehe

frodo yang baik:
-wahahahahah! kayo den!
-kepala besarkan guna kanta boleh x? haha

Razman berkata...

yang mana 1 pic lu bro?