Isnin, 19 Oktober 2009

Putus sudah.

Ulung-ulungnya, wa ucapkan trimas kepada penulis blog hidup manusia kompleks yang sudi membelanja trip ke eropah baru-baru ni. Tersasar pulak dah. Trip ke singapura. Bila sebut pasal singapura, bukan singa yang terbayang di hati, tetapi bayangan Israel. haha. Kecik tapi dahsyat. Lame x menulis. Trketar2 tangan menulis entri ni. ceh.

Ni kali pertama wa jejak kaki luar dari Malaysia. Jadi memang gembira macam nak makan Kfc pun ada.

Sampai2 di Kolumpor wa dah blur habis. Bertolak ke singapura jam 11 malam, tapi tengahari tu wa dah tercongok kat Kolumpor. Mujur Cik Balqissy (tuan tanah) offer lepak2 dengan dia. Hahaha. Ni jugak kali pertama wa jumpa blogger secara bersemuka. hahhaaha. Dah2. wa dah malas tulis. Lu baca je gambor2 di bawah.


Pemilik blog yang baik hati sudi mengambik wa di stesen lrt.




Lepak di Kolej Ungku Aziz UM. Wa dengar bro JOHN IVERSON duk sini gak. cis.



Bila bulan mengambang, kami bertolak. 36 orang kesemua peserta rombongan.


Dah pagi-pagi, baru sampai ke imegresen Malaysia.

Perhentian pertama. Wa dah x ingat nama tmpat ni. Yang singa meludah tu..

Masjid Sultan. Skil shooting agak bertambah semenjak dua ni. haha.

Murtabak sini agak terkenal. sampai masuk surat khabar omputeh.


Nasik ayam penyek. memang sedap.

Antara peserta yang hadir. Menunjukkan kegirangan. hehe. Nama wa dah lupa. hehe. Jangan marah wa ltak gmbar ni. hehe.


Pasangan bahagia. hehe.

Wa naik heran. Kalau teksi pun dah mewah macam ni.. apatah lagi lori sampah. Eh, lori sampah x mewah sangat. tengok blakang tu. haha.


Pulau keriangan! Pulau Sentosa. Dulu kalau x silap nama asal pulau ni pulau belakang mati. Ada lanun ramai sini dulu. Sampai masuk cite Pirate of carebean? (watak chow yun fat tu..)

Mencuci mata di sekitar pantai Siloso. Ramai wo orang2. cuma orang lidi je xde.

Yaa! memang terbukti kebersihan nya. Eh, baru wa teringat. Wa ade terbuang sampah merata-riti haritu. Harap2 x sampailah surat saman ke Malaysia.

Di waktu malam, kami kami dihidangkan 'song of the sea'. Persembahan nyanyi2 sambil menari sambil pancaran cahaya laser dan bunga api. 10 dolar harganya. Memang dahsyat. Time tengok show ni jugaklah bateri kamera wat hal. cilakak..

Bila dah sampai Malaysia, inilah blogger ke-dua yang wa jumpa. hehe. dah lame janji nk blanja, jadi kenalah tunaikan. weh INNZ, lenkali ajar wa makan ciken chop plak. aritu makan mekdi wa x reti, nasib bek lu ajr. hehe


Sekian lapuran dari bumi singa..

psst: dah2.

45 ulasan:

~0~ berkata...

sonok bro...wa pun belum jumpa singa tue lagi

ruffey berkata...

last time p singapura time tadikaa. apa jer yg masih tersisa kat ingatan aku ek?
oh ye, ayah aku blikan aku patung otromen! hehe

Akmar Anuar berkata...

wawa...tajuk entry tu ade apa2 makne ke??
wawa..arap2 ko ok je after da gi spore..
ko buat aku jeles ni..
aku pon nak bercuti sakan jugak la ni tapi mak ayah aku sure sekat aku nak gi jauh2..hmmm...

=(

Jard The Great berkata...

aku tercari-cari org mcm lidi dlm gmbr tu.. tak jumpa pon.. haha

sI tEDI berkata...

aku lom g singapore lagi..passport pun aku x de... password ada lah.. sedih!! :(( sob sob sob

cottoncandy berkata...

adeii
tjuk gempak
tp n3 pn gempak gk
dpt gk la CC merase tgk2 spore 2 cne dr kejauhan ini
haha

imHepPie berkata...

xajak aku..derhaka tul...kene tulah nak??

arryani berkata...

Lu yg mana ek??

Puas Wa carik...

ke...Lu smunyik dalam tong sampah???

takkan la kan...

sila leraikan kemusykilan wa ni...

I n n z berkata...

dugaan ku tepat
ceh

mimie berkata...

patot lame lu takde jenguk blog wa..melancong ke singpore upernye.

ari tu lu janji nak belikan wa ole2 dari sana kan? mane?

.rafiq. berkata...

lu pegi singapor wa tak kisah.
lu dating ngan innz apesal tak ajak wa? cis.

Cik Dila berkata...

aku ingat entry ko putus tunang ape tadi.,hehe!
kagum tengok teksi tu weii..jeles aku ngan ko owang lidi.dah tu takde ole oli ke untuk pembaca tegar blog ko ni..?aku menanti penuh mengharap ni..hehe!

terra berkata...

peh dari utara sampai ke selatan lu ber'derat' ?
sampai hati lu tak singgah pantai timur ?
ke lu tak lalu pantai timur ?
buleh kita juga kita bertukar - tukar souvenir.

p/s dengar cerita Twisties kat sana mahal ,
sedap ke ?

DaliaLiyana berkata...

kamu yg mane satu...eee...chewah..rahsia la pulak ek...cakap ngn akak je..janji tak bg tau org lain..hehehee...

Anis berkata...

tajuk n3 sungguh tak berkaitan ngan n3 nya .
baca gambar ??
tengok gambar la wawa ..

anis pon tgh bercuti d cameron ni .
hahaa

selipar besi berkata...

"doakan wa kmbali snyum mcm lu jgak.. letih weh duk layan hati yg dh hancur sambil wat muka senyum..

sakit sakit.."

beb,pehal ni?dulu lu nak wa senyum la ape la.lu pehal?nak kene lempang?beb,idup ni sng je..nak tak nak kene senyum je mcm org gle biala dalam ni rse cm sampah...lu ok x ?musykil wa..

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP berkata...

woi woi....!! bejalan je lu..tak ingt mmber..! pehhh...dpt la g jmpe singa kat sane ek...giler best tu woii..huhuhuh...

pasni,gua plak la nk pegi jenjalan, snap gmbar,bagi lu tgk.. baru fair..ahahahaaha...

eh,lu mane nye?? nk nyuruk2 nape bro..huhuh....

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

patot la lame xdtg tgk gua~~~~~~

**merajuk**

{lumut} berkata...

pondan ah lu jen nak majuk bagai.lempang kang baru tau..weh,lu pehal ni tajuk sudah putus la....lu ok x?aku balik 24 nov..nasi gorg aku masak kat mesia sudah.lu ok x?

oranglidi berkata...

-000-
- sronok2. hehe. singa tu kat aiskim padel pop ade. hehe.

Dr ruff:
-patung otromen ape weh? wa suke otromen ace.

dik non kak akmar chor:
-em
-wa dh explain kt lu. hehe.
-ala, ajak la parent skali. xpun mntak a lelok nak g cuti2. hehe.

jard yang hebat:
-nak wat camane. lidi dah habis.

tedi bear:
-la, bukan gune pasword pun boleh? cis. sia2 lu wat pasword banyak2.

cik gula2 kapas:
-tajuk dan entri serasi kan?
-hehe. tengok dari kejauhan x best. pegi laa. bestt

cikgu syamimi:
-alamakkk.. wa x ajak ke? cis.. tu lah.. nak kena tu lah tu camne? haha.

kak arryani:
-ahaha. x jumpa lagi ke? xpayah laa cari. sape la oranglidii tu.
-dalam tong sampah wa tidur je. jarang sembunyi dalam tu.haha.
-lerai x kemusykilan lu?

innz:
-ahahahaha.. rilek2.. skali skala je jmpe lu. kne a ltak gmbar .

mimie orang ganu kite! siap tukar wajah blog tu!:
-hahahaa.. maap lame x jnguk.
-oleh2? alamak. wa pegi x bawak duit sesen pun. haha

cik Dila:
-oo
-lu kagum ke tgk teksi tu? best kan? x payah keja susah2, dah dpt bawak mercs
-ole olie wa makan sampai habis dah.

terrrraa rosssaa seiring dan sejalan:
-lipis ape cite? sihat? hehe
-berderat sikit2 je..
-bkn x nak singga pntai tmur, tapi xde duit. hahahaha
-alamak, suvenir ape weh? hahaha.
-twistis wa x layan sangat. wa makan aiskim 1 dolar je. aahha

dalia Liyana:
-yes! wa dapat kakak! hehe.
-xyah le cari yg mane satu. yg pmpuan tu kot. haha

Anis sedang bercuti di cameroonnn:
-ada lah kaitan secara transkripnya.
-bagus a lu prasan tntang baca gambar tu. haha.
-cameron!! bile lah wa nk ke sana. hehe

Slipar Aluminium:
-haihh.. quote sape tu? hehe...
-nak senyum dah habis modal weh.. letih2..
-doakan

kakuna berkedipan sambil keriangan:
-woi woi!! haha
-ingat je member.. haha
-o!! lu nak berjalan plak lpas ni? wah! bagus2. snap bebanyak.
-aik? wa yg mane? yang tu la. x pun x yah cari. hehe.

syed mohd jen:
-ha, dahtu nape nak ngajuk plak? cis. lu patut memahami lah. haha.
-pekot, lmpang skit!

lumut:
-hehe. trimas! ok a tu. blanje aaa!

[z@ck] berkata...

mana ole2 untuk gua??

oranglidi berkata...

zack, wa x bawak duit. hahahahahahahaha.

clawaniey berkata...

pegi xajk..chait!

jmpe cik pot pet plak pasni..tp mu blnje la!gege~

azzaliena suziantie berkata...

hoho..
ole2 ak beli tak??wakakakaka

bodi bilder berkata...

hoho.. time kasih 4 da keychain..

en_me berkata...

singa meludah = merlion..
taxi mercedes = tokey lori sampahh.. volleeee

cookie devine berkata...

Kalau singgah Setiawangsa, Cik Cookie belanja tomyam sedap plak.

dude berkata...

kah kah kah..macam best je bro lu p spore???sentosa ek..

hehehe.gua tetiap ari masuk sana sampai naik menyampahhhhhh ;)

sin jia por!

azzaliena suziantie berkata...

re : anak tunggal??ape wehhh??wa xpaham ah lu..
hahahaha..weh..bile nak banje wa nihh

SCHAKEYRA berkata...

beshnya... tp sgapore pkai dolar.. mahai, tu yg tak besh!!!

mamma mia! berkata...

ngko bior btul x reti mkn mekdi? boikot ke?

al-lavendari berkata...

PUTUS SUDAH ... TAK BOLEH SAMBUNG KE ? TAK NAK SAMBUNG KE?

ZARA 札拉 berkata...

4 tahun daku di kampus selatan~
tak pergi pun bersama teman2~
pergi dengan keluarga saja~

Aku Beskot™ berkata...

oit orglidi..
ape yg putus wei??

wah..lu da pandai lukis gmbo katun la.
bravo²..haha

farah berkata...

teksi pakai kereta merce.

woah, mewah gila.

chokio_nia berkata...

ko g bugis street tak??kalo tak pegi,rugi beb..lagi satu orchard road ko jengah tak??bes wooo..huhu

itafukada berkata...

waa..sungguh seronok dan syoknya ada mat kool..erkk..syok gi s'pore.xpnh pegi.akn pegi jgk insyaAllah..

siti murni berkata...

seronok nye kat kota singa tu...;-) souvenir tkdak ker?

one love berkata...

singapura.

syok ka?

sharamli berkata...

p xajak....cis..

SwEeTFoResT berkata...

waahhhh best nye....wa da lame x g sane..huhu... singa meludah???hakhakhak...ebat an...

Razman berkata...

lg skali nak tnye, mne pic lu bro?

green berkata...

trun sgapura..
tak ckp..
dah dekat dah ni..

zzarina_hasim berkata...

xrelate ngn taj0k pong..sje je wt taj0k sensasi..h0h0h0

░♥si lampu neon♥░ berkata...

nasib baik singa tu tak ludah kat ko weh..aku igt ko g london tadi hehehe...nice trip!