Sabtu, 24 Oktober 2009

RENCANA KEWARTAWANAN jalanan

DAH ADA BLOGGER MENYAHUT CABARAN BUAT AGAR2 LAICI. XPERCAYA? KLIK SINI.. LU BILA LAGI??

LOMBONG, PERAK. 23 Julai 2009-
Masing-masing manusia ada bakat tersendiri. Tak kira lah menyanyi ke, berjoget ke, mengumpat ke, bonceng motor ke, tukang boreng air ke, menulis blog ke, lompat tali untuk jantung ke.. Mesti ada bakat tersendiri. Bila dah ada bakat ni, lu kena ingat, Tuhan x buat sia2. Ada lah kegunaan nya bagi setiap orang.

Macam wa masa skolah menengah dulu, wa ada bakat melepaskan diri dari cheking selepas perhimpunan. Tak bawak kad metrik pun boleh lepas. Sebab wa ada bakat melolos diri. Berbakat kan?

Pejadah crita sampai sekolah ni? Kembali ke matlamat asal.. Dengan adanya anjuran pertandingan pencarian bakat2, bakat2 akan tercungkil ke tahap yang lebih baik.

Budak2 unibersiti pun mengadakan 'Talent Search' semalam.. pencarian bakat.. Bertemakan 'Back To School'..Pertandingan dibuka untuk 2 kategori.. Open talent dan menyanyi. Tambah meriah, acara ini dihadiri 2 artis yang best! The Times dan Juwita Suwito.

Kalau x silap, pemenang menyanyi diberi peluang untuk buat rakaman(recording)! pergh.. Pertandingan kali ini menyaksikan 10 finalis.. 5 dari kategori 'open talent' dan 5 dari 'singing'.. Open talent ni baru 1st time dimasukkan dalam event Talent search ni. (Ala2 American Got Talent) . Ada yang dancing (menari bebas, break dance, indian's) , ada yang perform silap mata dan juga main alat musik..



Antara peserta yang masuk final kategori open talent.. Chin Ze Shen.. Brader ni serba-serbi alat musik boleh dimain. Saksopon, Telepon.. eh, piano, biolin dan siulfon


Yang ini antara peserta feberet.. Finalis Singing kompetitor.. Ku Eet Ying.. Dia bawak lagu Awan Yang Terpilu. Memang terpilu habis penonton.. Dengan bakat yang ada, beliau mendapat tmpat ke-2!


Ini pulak akak yang ambik master.. Arina namanya.. Boleh tahan jugak time die tarik lagu Destiny. hehe. Dapat Sagu hati kalau x silap.


Selain buat prsembahan, Juwita Suwito jugak di beri kepercayaan untuk menjadi salah sorang judge untuk Talent Search.. Semalam dia bawak lagu baru.. Karya kak Chah (Habsah hassan). Memang best.

Ini bukan once Dewa19. Ini Naza , vokalis The Times. Wa trtarik dengan lagu Khayal Khayalan. memang awsome. haha. awsome tu mende? Jenis Bola Lisut?


Bila dah habis acara, sesi otograpi dan potograpi dibuat. Wa ambik gmbar ni depan2.


ha, kanan tu gitaris The Times. Nama apa ntah. Yang kiri tu Bassis.. Sedap gak die nyanyi. Kalah Azman Adnan.




Line-up Band unibersiti. Kaw2 lu bawak lagu GERSANG-MASIH AKU TERASA dan Hotel California.. Hidup Rock Kapak! Runut bunyi gitar mereka masih terngiang-ngiang dalam otak wa. Apatah lagi dengan drummer yang 'pukul' habis. (Yang beruban tu Lecturer..)


klik je gambor. jadi besar lah nanti..



Juara Open Talent! Penari-penari kumpulan StarD. Ada brader2 se'batch' dengan wa. Tarian Kombat (askar) +Zombie yang memukau. StarD ni mendapat cabaran hebat daripada satu lagi team dance, Interbeatz yang buat break dance. Memang sengit.

Pemenang 2nd katagori menyanyi. Brader belah kiri tu fan sejati beliau.


Ni gambor vokalis The Times ,Naza dengan line-up band unibersiti. Wa sempat jugak menyelinap. Yang titik hitam tu wa barangkali. Tertumpah dakwat komputer.. cis.

Ahli jawatankuasa Talent Search (ber'tie') bersama potograper propesional..


Secara overall, pertandingan Talent Search 2 tahun ni memang agak meletup.. Walaupun ada cacat cela (Terutama masa StarD perform), pihak komiti memang dah buat yang terbaik. Entri ni macam dah jadi wartawan Melodi plak dah. Cume wa x interview artis je. hehe.

Habis Talent Search tu pegi mamak pekena tosai dan teh ais, Satu lagi bakat barangkali?

Sekian dari Wa, OL melapurkan dari Bandar Lombong.. Cis..

psst: Lu jangan pikir lu selalu betul! (baru habis berdebat dengan budak masjid)

50 ulasan:

BuLaN iTu aKu berkata...

best nyee...
mesti gempak tahap gaban kan!!!!
hurmm.. ensem la vokalis the times to

Faraheen Hazirah berkata...

haha.. aku pon dh terjatuh cinta dgn salah sorg vokalis docmat n superfriends.. bukan docmat tau!

jennyngeian berkata...

ensem giler budak sebelah naza yang kene simbah dengan dakwat computer tu!

ZARA 札拉 berkata...

muahahaa~
setau gua, ada satu unibersiti sajo yang buat Talent Search malam tadi~
Unibersiti yang mempunyai nama tengah macam kampus gua dulu dan diakhiri dengan naa satu syarikat minyak~

muahaha~

sambalgesekanaknogori berkata...

woih..gempak ah Universiti lu...tak menahan lecturer lu pun leh joint kugiran..memang sporting ah!apa punya jaki gambar tertumpah dakwat pulak?...

miss lolly berkata...

ha, kanan tu gitaris The Times. Nama apa ntah. Yang kiri tu Bassis.. Sedap gak die nyanyi. Kalah Azman Adnan.


kim slm kat baju merah ohhhhh.


KEHKEH.


kelik nokiaaaaaaaaaa lu. kunun2 xda nuff yea?

imHepPie berkata...

aku rasa cam pelik je bila baca entri berbaur skema ko neh...mcm bukan ko..tpi bila ko tulis kt gambo2 tuh bru aku pecaya itu adela ko...mende aku mngarut neh

putera aftus berkata...

dcmat terer nak mampos, main gitar invicible kot tiap kali show.. haha

sharamli berkata...

menang x bedebat?

[z@ck] berkata...

patutnya ko interbiu dorang pasal soalan2 panas..
konfirm ko tercalon anugerah wartawan hiburan terbaik..
zaass...layan!

Akmar Anuar berkata...

weh, gempak weh utp buat acara ni...kagum seih...yang masuk pon hebat2 gila...macam semua orang bagi kerjasama yg baik je...kagum lagi sekali ni..

ko ade bakat jadi wartawan dan tulis blog..hehe..weh cane ko meloloskan diri after assembly tu?? NAK TAHU GAK WEH!!

Aku Beskot™ berkata...

lu br jd wartawan ke org lidi??
ade 0 x??wa da lame menganggur nih..
poket pon da kering..
ejas la kije kt wa..


tgk dr cara lu cte cm meriah je xtvt tu..
menarek pon ade.hmm..

p/s:
lu mmg tamak la.x kasi 1 pon kt wa ntok jd 1st..
haha..

ikanriang berkata...

cepat tengok komen aku pasal malam tadi kat entri baru aku!!
cepat!!

{lumut} berkata...

ikan riang,bg tau aku org lidi yg mane 1 dalam tuh,hakhak

chipsmore berkata...

siapa dorang ni?? xkenal..haha..
btw, i link ur blog ;)

Cik Cookie berkata...

yeahh...i love musik.gamelan blh?musik jugak kan?

DilOt berkata...

ko patut intebiu dieorg...setakat amik gambar je xbest ar...haha..

.rafiq. berkata...

baru aku tau azman adnan bassis yang menyanyi. pandai kau ni.

zatiesiska abdul rahman berkata...

woho the times
lu takde video ke weh

dude berkata...

stori ckit pasal debat...

weh, gua da tukar ling.

chokio_nia berkata...

tertarik tgk basis the times..macho owh..haha

ko ble lagi nak menyanyi??

Frodo Baggins berkata...

Lidi!!!! StarD wat stmping dance ker??
perghhhh cayalah!!! NAZA ni yg x hubby arwah yg acdent tu ker?? x pasti ...


woiit tanya lagi ni StarD wat stmping dance ke? ko upload kat utube wa nak skodeng routine meka.
terjah ku terjah .. terjah menerja .. lu mmg ada bakat x terpendam ganti abang naz rambut ketak!

joegrimjow berkata...

BEST KLU DAPAT TGOK
XPERNAH LG TGOK LIVE

SCHAKEYRA berkata...

best!! cam happening..

aku rasala.. atau aku yang pening...

arryani berkata...

Bravo..bravo..berabuk!!

lu mmg ada bakat terendam tuk jd reporter Al Jazeera..

nnti, wa antar proposal, naikkan nama Lu, tuk wat assignment kat Iraq K...

nota kaki : Kenapa taik lalat lu beso sgt??Smpi tutup semua muke??

CikYana(",) berkata...

out of topic:-

ala hp ni pun under 1000
so xlari bajet lah
huhu
blackberry adik laki gua pkai
dia beli kt pcFair bru2 nie
lgpun gua xminat brand lain
gua setia pd NOKIA jer..lalala

░♥si lampu neon♥░ berkata...

kalau aku, bakat aku ni boleh diterima oleh ahlijawatankuasa bilik air je laaaa huhu..

Anis berkata...

kalo sal2 band ni , bg peluang kat mia la yg komen .haha

EN.ROBOT berkata...

waaa,..,siap suar askar lagi,.,..,
ade persembahan tatu ke..?

Razman berkata...

aku akan terus komen cmni hingga la persoalan terjawab...

"yg mne satu pic lu bro?"

FdausAmad berkata...

Thanks lidi..
gua dah pegi eksplen...

kuch berkata...

wah.the times.trigt dulu2 msa sekolah...kt dorm main gitar lagu2 the times..

FdausAmad berkata...

Lagi satu..

Kirim salam gua pada Al-Ustaz prof Md Halib.
Gua saspek dia tengah layan lagu lagu bertema Anthropology tu.

OREOO berkata...

panaasspanasss...
lu gado ngan dak masjid ke??
nape??cerita la siket..
(berminat juga ntok mnjadik wrtwan cm lu)

Masy berkata...

ko tgk je? tak bertanding? err bakat buat agar2 laici xleh dipertandingkan ke?

kotrak mmbuat agar2 laici selama setahun utk majalah Saji.

~0~ berkata...

lu x nyanyi ke bro??

the times wa minat gak band nie

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

huhu..gempak r lu..huhu..mesti syok kan??huhu

miss jane berkata...

lidi..

haha..apa yg digadohkan ngn dak masjid tu..

leh rq tau..
mcm mnarik jerk..

p/s : sory..rq tak tau nk komen yg atas2 tu...hahaha..tp rq mmg tertarik yg ko gaduh apa ngn budak msjid tu...

green berkata...

peh bez nye jalan2..
x sbr nak abez exam..

p/s: ak pandai wat agar2 laici..
serius x tipu..~~

Razman berkata...

haha..wa akn tros mncari bro..

ween berkata...

sama ah. ada bakat melolos diri gak masa skola dulu :DDD

pisey berkata...

kalau la aku tahu siapa bagi tumpah dakwat tu.

huh!
haha.

cik CumeY berkata...

macam besttt..siyesss...mmmm...lame dah x join benda2 camnie..<--- macam dah tua jerk ayat x bley blah!

cik selamah kundang berkata...

the times tu indon group ka wei?xtaulah

SwEeTFoResT berkata...

huhu..layan kan aje..

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP berkata...

gua baru je jumpe amy search mlm ahad lepas.. hehehe...

eh. lu keje unibesiti ke ape?? takkan blaja lagi kowt..??huhuh...

BuLaN iTu aKu berkata...

aku rasa macam dah komen entry ni
tapi bila chek balik tak dek pulakk
hurmm
aku suka the times
ko tak nyayi ke
hehehehehe

oranglidi berkata...

Bulan, wa rase nak marah pun ada. cis.. lu tengok btul2, LU KOMEN FIRST KOT! hahahahaha.

myra sham berkata...

talent search? hehe mmu xde pon !
the times rock ok !
hr tu diorg dtg melaka, konsert radio rosak !
awesome !

sya ar berkata...

the times terbaek. :D

tp wa ta kenal ahli2 dia.

sbb wa denga lagu2 dia je.

uhuhu~