Selasa, 11 Januari 2011

Mydemcomic Dialog Contest, bukan Mydin ye.


Mydemcomic merupakan satu blog yang aku baru terserempak. Penyelenggara blog ni mempunyai dua blog, yakni Mimizuzuhahahahaha eh, Mimizuzuhaha untuk tulis-tulis dan Mydemcomic untuk lukis lukis.


Jadi tengah aku lepak lepak dalam blog, aku terbaca la kontes die yang best ni. Aku tak sangka pulak aku jadi bersemangat bila tengok lukisan-lukisan die. Yang penting watak Minamille sungguh mempesonakan. Ko nak tau lebih lanjut, lepak la kat blog die. hehe.

Antara post beliau yang aku suka ialah: 'membonceng tripod', 'ice-scream', 'beradu perut', 'bolehkah bunuh hari sabtu' dan 'nak pegi zoo'

Aku join tiga terus..



A) Menunjukkan Minamille men'spray' sekor nyamuk yang disangka lalat. Nampak tak pedang samurai tu? Kang kena libas baru tau. Sang nyamuk tersilap langkah kerana memakai mask sedangkan organ pernapasan sekor nyamuk adalah abdomen. Ntah betul ke tidak.


B) Berasal dari perkataan DreamWorks, si mimizuzuhaha tukar kepada DrillWorks. Aku tak tau lah kenape. Jadi aku buat je la seolah-olah Minamille sedang menebuk ozon.

C) Yang terakhir pulak, aku tulis dialog si Minamille yang terperangkap setelah mencuri 5 biji cili.

Tag 2 orang (Aku tak penah tag orang, ni first time. Padan muka. hehehe) :
-Milimilo
-Farihah Cengkihkali
-Semua orang yang baca.

Dia punya terma dan syarat check kat blog dia.

Ok la tu, aku pun tengah ketandusan idea. Tak tau nak sembang ape dah. Ayat dalam blog die comel2, tapi ayat aku macam apebende ntah. Kalau tak menang pun tarahal punya.

18 ulasan:

mimizuzuhaha berkata...

hahahaha hahahaha hahahaha
yg last tu ko buat dia cakap perak.
kalau ikut aku memang aku nak gelak besaq. sib baik ofis..hahaha aku gelak lam hati jelah.

tima kaseh oranglidi

lea berkata...

mcm menarik!

gudluck!

oranglidi berkata...

mimizuzuhaha
haha. gelak je dalam ofis. hahaa.
perak le stailo sket.

lea
menarik narik cakapluu

Farihah Ahmad berkata...

wow. aku ada. tergezut. speechless.

kang aku buat. adeh dah la sehari je ek.

Farihah Ahmad berkata...

eh kenapa aku rasa aku agak gelojoh tang due date dia. heheh.. ujung bulan ni ek.

Farihah Ahmad berkata...

oke fine, aku saje je nk spam. xde gelojoh pape pom~

*dasar kaver.

CGG berkata...

OL..

Jom g lata iskandar!

oranglidi berkata...

cik farihah,
piat kang. itu lah akibatnya terlalu gelojoh. hahaha. sngal

CGULA2,
wah! bila2? ima x bagi ak pegi. haha

Anis berkata...

ermm
ada satu perkataan anis tak paham.
ozon koho tu apa?
anis dah google tapi tak jumpa .

anis suka yg last skali tu.

e. indah berkata...

ok jom lepak blog dia ...kejap lagi nak lepak sama ....


hi lidi...sempena tahun baru(mungkin) nak dedicate lagu utk teman bloggerz ...

jemput kat ....

http://projectlegacy-e.blogspot.com/

fz berkata...

OL: hallo brader ensem,sehat?
=)

beautiful_rose berkata...

hahaha menarik ni..........
aku akn ke sana skang!

aleen aiden berkata...

bab mydin 2 aku macam terase cket.hu3

oranglidi berkata...

anis,
-koho tu bahasa klate n ganu. maksud die semakin. hehe.

eindah,
-he he. lepak je. free kot.
-lagu tu mmg bgus la. ak dh tgk tadi. mendalam. trimas kasus cik e.

faizalzol,
-aih, sape yg hnsem ni? haha. sehat2.

beutiful rose,
-ya2! pegi22! hehehehe

aleen aiden,
-erk? kanapa?

Farihah Ahmad berkata...

http://cengkihkali.blogspot.com/2011/01/mydemcomic-dialog-contest.html


dah join. tapi cane neh. aku kan pemalu. ada kaitan kan?

imHepPie berkata...

tebuk awan eh??patutla skang ujan je manjang..da bocor!

K2r~90 berkata...

hermm nak ke tak nak... nak ke tak nak hermmm

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

toinggggggggggggggggggggggggg2