Sabtu, 23 April 2011

oranglidi dan motmot episod 4




Selamat sejahtera dan selamat berhujong minggu wahai pembaca dan peneliti sekalian!
heheheh.

Sedar tak sedar sudah masuk episod ke 4 Koblog (Komik Blog) aku.. Mungkin ada yang belum baca yang edisi sebelum ni. Takpa, hangpa buleh tekan dekat entri-entri sebelum ni untuk cekidaut. Tak paksa pun haha.

Pesanan bagi yang belum biasa: Yang kepala besau tu watak Oranglidi dan yang budak kecil tu namanya Motmot.

Ok lah, episod kali ni bertajuk "ajaib macam gampang". Layaannn..

unnamed 4


ok lah, gampang gampang jugak. chowsimm..

Aplikasi: Ms Paint
Touchpad, mouse rosak.

37 ulasan:

lea berkata...

hahahahaha...muncul balik

sharamli berkata...

gampang tak gampang belakang kira.
bila nak beli m0use baru ni. :p

Farihah Ahmad berkata...

kalau aku motmot, nak je aku tampar orang lidi laju2.

beautiful_rose berkata...

hahhaha hampes jerk...jangan ko buat kat aku mcm tu sudah..... =p

Mutiara Bernilai berkata...

tu kembar dia lah yg kat belakang tu..

menaribagaibintang berkata...

lu tak masukkan watak wa pun haha

oranglidi berkata...

lea,
-ahahhaahahh! ajaib kan?

sharamli
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-ada duit nanti belila.

farihah,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-mana bole tmpar. tgn dia kecik.haha

beautifulrose,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-nanti aku buat.

mutiara,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-mungkin

Anis Mohd berkata...

macam game ular la plak .
hahaa

ama berkata...

macam mana orang lidi boleh muncul balik seblah kanan? haha

Rozami berkata...

haha. ni mcm game apa ni
ko penjahat makan budak rupanya

putera aftus berkata...

mouse baru beli da rosak ke?

cikpia berkata...

ha ha.... mejik!!

rafiq berkata...

gampang tu maksudnya mudah kan? bahasa jakarta.

aque berkata...

mmg betul2 ajaib.. wow.. hehhehe

K2r~90 berkata...

hahaha ngok ngek.. weh ade tak kostume momot tuh aq nak try pakai leh keh3x

oranglidi berkata...

zatie,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-haha, watak pmpuan ak x reti lukis sgt...

anis,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-ha.. btul.lbih kurangla.

ama,
-ahahhaahahh! ajaib kan?kan?
-itule namanya ilmu hitamputih.hehe

rozami,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-yeah. penjahat makan budookk.

putera aftus,
-ahahhaahahh! ajaib kan?

cikpia,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-takut tak?

rafiq,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-aku pun tak tau bahasa jakarta. hee.

aque,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-trimas sudi singgoh.

ribena,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-ngokngek? haha. kostum tu belum ada dipasaran lagi. bek ko try kostum boboibboy. heehe.

Frodo Baggins berkata...

mmg mcm gampang betui lu buat lidi
aku mmg x berbakat buat segampang ini
bisa mati duluan deh!! betul2 gampang


tp, motmot makin hari makin comel aku nampak

Melda Mohd berkata...

Nak pinjam Mel punya mouse? Tiga ekor sepuluh ringgit je. Hikhik~

chup,
-Melda Mohd-

april berkata...

kenapa cute sangat ni lidi oi ????

yang last tu..gelak tak habis lagi ni.
tak faham sangat.
tapi cute.
imut !

oranglidi berkata...

frodo,
-haha.. awat smpai ckp indonesia?
-ko xyah tipu.. bakat kau jauh lg meletups. hehe.

melda,
-ak igtkan melda ahmad penyanyi tu. hehehehe.
-ui? mouse tu bek bg free ja. hahaha. chup2.

april,
-haha. ak mmg lukih supaya xda org paham. hehe.
-trimas2. tp imut tu menda?

| Larasephia | berkata...

terkejut ai taw!

*lap peluh kt dahi*

oranglidi berkata...

lara,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-nah tisu selai.

K2r~90 berkata...

laaa ko jahit satu utk aq x leh .. hehe aq nak sambut befday adik pakai kostume momot

oranglidi berkata...

ribena,
-hahaha. aku ni menjahit sluar yang koyak boleh le. nk jahit kostum apatah lagi. pakai je topeng atromen. haha

K2r~90 berkata...

laa otomen je.. x de kejutan langsung hue hue..











x pe guwa pinjam kostum ayam kat merry brown je la hehe

beskot berkata...

xtau plak yg ko pndi wt magis..

Melda Mohd berkata...

Mana ada benda free lagi sekarang. Kalau gosip, dapat la dosa free. Agaga.

Eee, mana boleh chup2 kita. =p

tak jadi chup,
-bukan Melda Ahmad-

oranglidi berkata...

ribena,
-haaa. yang ayam meri brown tu smart. haha.

beskot,
-ahahhaahahh! ajaib kan?
-ni baru siket. ada bnyak lagi nin.

melda,
-haha.. kalau gosip kadang2 dapat penampo free. hehe.
-chup tu apa?? hahaha. aku taip je. igtkan chup koka kola.
-bukan oranglidi-haha

Melda Mohd berkata...

Kalau penampar, Mel memang tak pernah bagi. Hehe.

Err. Chup tu, err. Takde pape. *Lari*

tak chup lagi dah,
-Melda Mohd-

oranglidi berkata...

melda,
-ye2 je xpnah. hehe.
-haha, takpe2. xchup pun takpa. chup koka kolaaaaaa

Pisey berkata...

hahaha. ngek.

oranglidi berkata...

pisey,
-ahahhaahahh! ajaib kan?

Farihah Ahmad berkata...

motmot tangan kecik xpe, tangan farihah besar neh. meh aku tolong tampar. ingat aku tergamak ke biar anak yatim mcm motmot kena zholim???

oranglidi berkata...

farihah,
-mana ada aku zholim! hahahaa.
-aku buat ajaib siket je tuu.
-tampa la.. tampa la.. tampa laa. hhahaa

ain nadzirah berkata...

kalau aku jadi motmot dah lame aku bagi sepakan padu dekat org lidi tue.

mahu sakit jntg part last skali tue..hehe

ain nadzirah berkata...

kalau aku jadi motmot dah lame aku bagi sepakan padu dekat org lidi tue.

mahu sakit jntg part last skali tue..hehe

oranglidi berkata...

ain nazirah,
-hahaha. trimas2.
-oranglidi banyak trick. payah nak sepak beliau. hahaha