Khamis, 14 April 2011

Projek Mikrosof Wed. "Huruf Muka"

Petang tadi aku dapat satu idea baru.. Idea yang tak dapat diterima akal tapi aku cuba implementasikan jugak.

Melukis guna huruf. ahaha. Kali ni aku guna Microsoft Word pulak. Benda ni memang memerlukan sdikit sabar.

hurufmuka

Itu je yang mampu. Kena kecikkan mata sikit kalo mau tengok hasilnya. Memang tak sempurna lukisan ni sbab susah nak adjust. Layan je lah labu.. Mana tau lepas ni aku guna Mikrosof eksel pulak. haaha

49 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

heh..cool gilaa

FarhanaDr berkata...

Kekekeke. Aku kecilkan mata aku yang sangat besau ni sekecil yang boleh. Ko ke ni OL? Awat hemcem sangat? Nak satu. Ekeke. =p

MATAHARI berkata...

typography.

rafiq berkata...

pernah nampak dekat blog.

tapi serius. seni tetap ade. cis tak dapt gak number 1.

oranglidi berkata...

anissa,
-trimas singgah.. men buat je.

drfarhana,
-uih, ko kan minat korea. kena la kecikkan mata. haha.
-haha. mana ada muka ak cmtu.

-li.zue- berkata...

haiisyyhhh mmg dasar org hebatlah kan! ;) berseni!


teringat buat drafting dulu2,
jenuh menulis huruf byk2 nak kasi jd bercorak.. -.-'

ama berkata...

pehhhhhhhhhhhh terer gilaaa

oranglidi berkata...

matahari,
-itu ke nama dia? haha. ak xtau lak.

rafiq,
-blog mana? ak nk tgk gk.
-haha. ko senyum pun seni.

li zue,
-drafting utk ape?

ama,
-tunggu ak ambik kos tuu satu ari nanti. heehhe

april berkata...

ini gila.
sekian.


haha
tapi cool !
rajin bebenor nak buat.
typography - bak kata matahari.

oranglidi berkata...

april,
-haha.. menggila.
-ak baru tau nama bnda ni typografi. igtkan geografi. haha

ama berkata...

kemain semangat kau nak amik kos aku amik ni. hahahhahahha.

ok aku doakannn. heh

Razman berkata...

nilah namanya pornography.

nur hafiza rahsid berkata...

kaguum. huu

oranglidi berkata...

ama,
-trima kaseh. haha.

razman,
-mana? yang mana?
-ko ni asik porno je.

nurhafiza,
-tada apa pun ni. try n eror.

sharamli berkata...

w0it apahal kretip sangat...ha3

cikpia berkata...

apa ayat yang ko melucah sampai terhasil gambar tu.....??? he he.....

terbaik lah bro!!! thumbs uppppppp!!!!

Mutiara Bernilai berkata...

aish. typo. marah cikgu BM yang ajar student guna microsoft word ni nati.

nway, krreatif. bila bosan2 nanti, nak try gak la. haha.

tQ

anis berkata...

mmg kena kecikkan mata br nampak bnd tu . . hahaa

anis tgk huruf2 tu ,
anis ter pk , gile rjn kjp ade hrp bs n hrf kecik.hahaa..buang tebiat plak tgk uruf2 tuh.

zonaku berkata...

nice!

oranglidi berkata...

sharamli,
-hahaha. takdala.

cikpia,
-hahaha. ada pulak ak melucah.

mutiara,
-hehehe. banyak typo sini.
-huhu.. try le buat, karang cerita panjang2, pastu wat muka org. hee
-tq? no hal.

anis,
-wah rajen ko tenung. pening kalo lama2 tgk.
-ada urup kecil n besar tu kebetulan ler.

zonaku,
-haha.

ubi berkata...

walawehhh..\
try buat muka aku tgk....mesti smart..serius

oranglidi berkata...

ubi,
-khah khah khah.. takut nanti jadi benda laen lak.

Diari 929 berkata...

kreatif, terbaek!

K2r~90 berkata...

bape juta saat ko amk utk siappkan neh wahai lidi oiiiii? hek3x

aNNa maRdHiaH berkata...

hebat! macam kat blog beauty in ugly oleh abg edy ! anyway,suka sume nukilan anda. follow sini terus. ziarah anna ea .

oranglidi berkata...

diari929,
-hoho.. trimas, tkde krtip pun. men wat je.

ribena,
-huhu.. dalam 7200 saat=2jam. haha.

anna mardhiah,
-eih, trimas byk2 sudi snggah.
-beauty in ugly? kena terjah ni. trimas share info tu.

aNNa maRdHiaH berkata...

blog ni pun hebat jugak . byk info berguna.
anyway,ur welcome.

lea berkata...

wahh...semat gilo..
ganah ar mung!

lea berkata...

wahh...semat gilo..
ganah ar mung!

lea berkata...

wahh...semat gilo..
ganah ar mung!

si kosong berkata...

ada software khas tuk lukis guna huruf2 nih...pakai adobe photoshop pun blh..

tp bila tgk ko guna word...aku x respek bakat seni ko sb aku tau ko mmg HEBAT dalam bt bnda cmni..cuma aku cukup respek pasal ko cukup SABAR.!!!!

si kosong berkata...

tp mmg cantik.~

oranglidi berkata...

anna,
-jgn ckp cmtu. segan ai. hahaahha!

lea lea lea,
-haha. smpai 3 kali.
-ganah la baru rock.

kosong,
-ak pn ada tgk org guna bnda tu tp ak xreti. sbabtu guna word. haha
-aih, apela sgt ak ni kalu nk dbnding dgn ekau. hehe.. langit bumi.
-timakasi yo.

beautiful_rose berkata...

ada nampak muka orang,kira menjadi la tuh.boleh di perkemaskan sikit kasik letak warna.barulah rare!

ada member aku sorang ni,selalu lukis guna huruf kat MW.benda yang selalu dia lukiskan utk ak mesti lah rose! tp bila aku try wat,mesti hancussss.......

arryani berkata...

dapat dibayang yg kesabaran "si pembuat" di tahap KPI yg sgt tinggi masa buat benda alah tu..ahahaaaaa

Farihah Ahmad berkata...

ko cool rupanya.




macam gampang tak comment aku?? hahahaha!! anyway, nice work!

oranglidi berkata...

beutifulrose,
-haha. trimas2.. btul gak tu. ltak warna.
-wah. guna MW wat rose? cam payah tu.

arr,
-yeha.. KPI sangat.

farihah,
-cool . ak suka air sejuk
-tirimaskasis.

vidadarisakura berkata...

gila hebat ko. fuyooo~



(aku rasa aku ada salah post komen) haha

K2r~90 berkata...

weh pas nih lagi retro ko wat pakai typing mesin plak hoho











^_^ weh jangan wat betui2 plak .. gurau jer pon

oranglidi berkata...

vv,
-ha.. ko post kat entri bawah2 tu. hahaha.

ribena,
-bgus gak idea tu. heheh

norfaridahanum berkata...

ni gambar lu ke? haha

| Larasephia | berkata...

awat la ada manusia hebat macam nie.

nak kena panggil sifu dah kat kau nie orang lidi oi..

aleen aiden berkata...

pergh...aku tau keje ni memrlukan level sabar yg tggi.dan siang2 aku mengaku,aku xmampu!keh3

oranglidi berkata...

norfaridahanum,
-bukan sama skali. hwhwhaha..

lara,
-bagaikan api jauh dari panggang. hehe.

aleen,
-btui2. trai a wat.

mamma mia! berkata...

peh. lukis la muke gua plk weyh

oranglidi berkata...

mammamia,
-aku kurang igt muka kao. hahaha

ax berkata...

terbaik...
tapi sayang banyak sangat typo
hahah...

s.u.h.a berkata...

kool weh.

oranglidi berkata...

ax,
-haha. sengaja ak tulih cmtu.

suha,
-trimas sudi singgah.