Sabtu, 28 Mei 2011

Isu Free Hug



Jumaat 8:20 malam
Aku dan seorang member pegi ke gerai untuk makan. Aku order kuey tiaw hailam dan air laichikang. Dia pulak makan mee goreng ayam kunyit dan air laichikang.

Selepas itu kami mencari kedai gunting rambut. Aku gunting rambut. Bestnye kedai tu. Die pasang aircond dan radio.

9 lebih
Kami mencari mana-mana gerai yang ada siaran astro warna (132) untuk menonton Maharaja Lawak.

Jumpa satu kedai.
Untuk mengelakkan tampak aneh, aku terpaksa order air dan burger. Aku dah cakap kat akak ambik oder supaya tukar chanel Maharaja Lawak. Dia kate ok je.



10 malam
Aku mintak tuan kedai tukar channel. Burger ada separuh lagi ni.

Tuan kedai bagi remote suruh bukak sendiri sebab dia tak tau. Bila dah bukak, wadehek betul dia tak langgan rupanya. Aku terpaksa habiskan beger laju-laju. Kami pun blah cari kedai laen.

Pusing dua bandar kecil. Last-last jumpa jugak. Terimakasih ye. Aku rasa susah gila nak jumpe kedai pasang astro warna niih..



Sampai-sampai je dah sampai giliran Sepah. Kat sini pun terpaksalah order sebab nak stay tengok tivi. Kang kena halau plak. Habis Maharaja Lawak, aku pun balik.

Kat rumah aku mandi untuk membuang sisa-sisa rambur yang digunting. Kalau nak hilang sisa rambut, kau kena guna syampu. Syampu ke seluruh kepala. Gasak kuat kuat.

Dalam bilik aku berlawan dengan seekor tebuan. Macam maen badminton aku hempuk itu tebuan. Ko tau tak tebuan boleh bawak maut? Baru je semalam aku bunuh sekor. Aku rasa ni kawan dia lah nak tuntut dendam. Haduihaduihadui..




Free Hug dah sampai Malaysia ke belum. Hehehe.

with open arms 両手を広げて

Tu je la. Isu Free Hug? Baca la kat internet. hehe.

24 ulasan:

vampire's lovex berkata...

1st !!! haha

vampire's lovex berkata...

gila ahh sggup makan byk kali tuuuu...lain kali cek dulu kedai tu ada astro warna ke tak,baru beli.. haaaa...

mana free hugs nye??? kalau super junior buat free hugs kat malaysia,pehhhh esok gak aku balik... haha...

aque berkata...

hahahaha...sepah de besh..

thank 4 de info...
isu hug yg.. ish2... hahhahha...

-li.zue- berkata...

aku agak dah.
memang dah boleh.


since tengok gamba 1st,
dah boleh agak,
mesti takde kena mengena punya.

sengal! hahaha

free hug?
aku pk pasal lelaki and perempuan peluk secara percuma tayah guna ikatan nikah,
ke tu nama kumpulan kt korea?

ruffey berkata...

tajuk tak menggambarkan isi. grrrr

lin jade berkata...

cehh...tipah tertipu...

dochi berkata...

sanggup tu .
baik tengok kat youtube , free aje .
xpyh mkn bege .

Aimi dan Pakcik Hashim berkata...

ko tak takut ker kena kritik?
buat tajuk lain cerita lain
hahaha

apa ni free hug? blh peluk awek free ker? nak2

rafillet-o-fish berkata...

sila update kalau free hug da sampai kt malaysia..ak nk gak..hahaha

J.M.R berkata...

free hud? astro warna? haa???

Farihah Ahmad berkata...

oooookkkk....


mcm ni.

free hug muncul pada gambar. tapi astro warna xmuncul2 pada gambar. maksudnya betapa susah nk cari kedai yg ada astro warna sbb tu semua gambar cuma free hug saja? buleh order mkn byk2 kali sbg tips?



*conclusion yg aku buat setelah 265 jam aku berfikir muslihat entry ko.

arryani berkata...

Aku paling suka babak ko main smash2 tebuan..

Sekian komen ikhlas dr lubuk sanubari!!

Pembunuh Tanpa Bayang berkata...

ada ke?

e. indah berkata...

"FREE HUG"

nakkk???

...... : ) ...jom semaikan budaya mesra ... jomlah ..free hug, make world peace... ; )



**suka SEPAH juga

oranglidi berkata...

vampire,
-hahaha.. lenkali aku lak first.
-nak je ak tinjau kdai mane ad warna. tapi dah trlajak awal ktorg smpai. nak tnaye pun segan sbnarnye.
-hahahaha. ko nk free hug dari sujunior watpe. ko kn kt mesir. haaha.

aque,
-sepah mmg mantepp
-isu hug yang ish2? haaha.

lizue,
-haahahahaha! bagus gak agakan ko.
-ade kot kna mngena sket2..
-free hug ni ko nak pluk sape2 pun boleh. kalu nak pilih pumpuan saje pun boleh.

ruffey,
-ade koottt! hahaha. aku nak dapatkn free hug setelah seharian brpenat lelah. keh2.

lin jade,
-trimas sudi singgh
-tipah tertipu lagi.

dochi,
-trimas sudi singgah
-aku saje je nak try tgk live. hahaa.

rozami,
-kena kritik? hahahahahhaha. sapo la nk kritik aku.
-ye. peluk free dooooollllll. tapi kalu dapat yg x lawa nk wat cmna. haha
-tapi ko kan da ade pakcik hashim. dia boleh peluk ko tiap hari. hehe

rafillet,
-trimas sudi singgah.. mana link blog mung?
-sbenarnya free hug memang dah sampai malaysia. cer cek kt gugel.. cuma sambutannya kurang menggalakkan.

jmr,
-free hug lee. haha.
-takpe2, ko xphm xpa. haha.

farihah,
-oooookk
-bagus gak ko pnya conclusion walaupun salah. haha.
-sbnarnye aku taip 'sweet' dalam gugel search. pastu jumpe gambar free hug.
tu la pasai ak letak gambo nye. kih3

kak arr,
-oohooo. trimas2! penat kot layan tebuan. dia duk nyorok kat lampu je. kalu kena sengat saket woo.
-trima kasih untuk komen ikhlas itu. hahahahaha.

pmbunuhtanpabayang,
-ade ape? free hug? ada2. kat malaysia pun da sampai.

eindah,
-lamenye ko mnyepi.
-nak free hug dari aku? nah2. hahaha.
-sepah mmg lawak.

nada hanis berkata...

ni cerita free hug ka cerita gunting rambut lepas tu tgk astro warna. haha

adey manis berkata...

cis

sharamli berkata...

cis! xdas kaitan

EN.ROBOT berkata...

ko x nak ke wat free hug tu.,,.?
mana tau sambutan hangat~

oranglidi berkata...

nada,
-duadua pun boleh. ahahah.

adey manis.. adey manis?? hahaa
-ciskek

sharamli,
-cisss. haha. ade kaitan laa.

en robot,
-lama xdgr crite ko.haha
-kalu aku buat kang ramai plak xnak lpas pelukan

maCy berkata...

ha? ada ka isu tu?

oranglidi berkata...

macy,
-yup.. dia x jadi isu lagi. dia cam aktivis le.

zonaku berkata...

ada.. tetiap kali aku join relay for life mmg ada free hugs ni.....


cuma aku x ambil

oranglidi berkata...

zonaku,
-hehe. try le skali . cambes je ak tinguk