Rabu, 11 Mei 2011

Kenangan kita lucutkan - Lirik Lagu

ps: Dalam kesibukan ni aku mengambil kesempatan la untuk apdet. Pastu trimakasih banyak2 yang sudi mendoa doakan aku. Nak kata ailabiu kang takut salah paham lak. haha.

Tadi aku bungkuih makanan kat kedai. Sambil aku duk tunggu tu, kedai tu pasang satu lagu. Baek punya lagu. Mengimbau zaman aku maen plastesin tadika dulu. Plastesin memang best untuk dimaenkan.

Lagu tu tajuk dia 'Semalam Yang Hangat' , sapa lagi nyanyi kalu bukan kumpulan Wings.


Aku pun apa lagi.. Nyanyi la sepam.. Puhh.. Tapi aku nyanyi slow slow la. Apa benda plak tanggapan orang kalau aku nyanyi kuat karang.

"
Aku bukan lagi mainan dulu
Telah kucampakkan kau ke mana
Ke lautan hitam yang ku tahu
Pasti kita tak jumpa"

Best sial ini lagu. Memang band skang tak buleh lawan la kapok2 (ado la satu dua).

Tiba-tiba ada satu amoi ni pandang aku. Dia tanya "Wah, ini lama punya lagu pun you tau ma?"

Aku pun cakap la "Uih, misti la. Saya dari tadika dengar ini lagu. Kumpulan Wings. Saya membesar dengan lagu macam ni, misti tau la."

Itu amoi pun heran "Apa macam suara dia tak sama itu Awie?"

Kiranya dia ni kenal Awie la. Bagus, bagus.

Aku pun memberi penerangan tentang sedikit sebanyak pertukaran vokalis Wings dari Awie ke Mus (May) dan Mel. Aku paham, ada sesetengah dari kita pun tak tau sangat pasal penukaran vokalis grup Wings ni.

Kalo ko nak tau, yang nyanyi lagu ni adalah Mel. Ala, yang nyanyi lagu 'Lena diulit Intan' tu. Bapak kepada Iqwal- penyanyi muda yang agak terkenal sekarang ni (aku tau msti ramai tak kenal Iqwal kan?). hahaha.

So, kalau nak dengar lagu Semalam yang Hangat tu, aku dah sediakan vidio kat bawah ni.




Dalam klip ni ada Nasha Aziz muda-muda dulu, pelakon lelaki paling hebat (Faizal Hussein), dan Oney Lipanbara. Oney Lipanbara ni suara dia pun ada macam Awie sket. Ala, diala yang nyanyi lagu 'Jemu' masa join kumpulan May dulu.


ok, chow


pst: Search pun pernah tukar vokalis.
pst: mnyampah aku tinguk orang letak muka menyampah kat blog
pst: abis kamis, terus balek ganu. wehu.

11 ulasan:

sharamli berkata...

amb0i..bukan main.siap kasi penrangan kat am0i tu..hahahaha..

xabeh paper lagik ke

*buat muka menyampah jugak kasi OL menyampah*

keh keh keh

Mutiara Bernilai berkata...

yup, mutiara pon membesar dgn lagu2 wings. aha.

suara awie lg best la dr mel. hu, my opinion la.







nota: selamat pg org bz!

ama berkata...

'pst: mnyampah aku tinguk orang letak muka menyampah kat blog'

*siapa? heh

Farihah Ahmad berkata...

"mnyampah aku tinguk orang letak muka menyampah kat blog"



ok faingggggggg T___T

aleen aiden berkata...

ailebiu tu lidi!!keh3

Anis Mohd berkata...

hahaa
hebat la amoi tu
siap ley cam suara . .

saya sampai skrg tak dengar lagu ni.hahaa

Aimi dan Pakcik Hashim berkata...

lagu zaman 80an/awal 90an jugak yg best

rafiq berkata...

memang terbaik!
time tarik 'aaaaaakuu bukan lagi mainan dulu ' paling best!

lagu ni ingatkan aku masa kat poli. hari2 main kat telinga.

oranglidi berkata...

sha,
-msti a bagi.
-last kamis
-jgn buat sgt muke gitu.haha.

mutiara,
-trimas2 sudi singgah ye..
-bagus2, samo la kite
-suara masing2 ada kekuatan depa trsndiri. aku suka smua. haha

ama,
-hehe. banyak sgt. xteringat yg mana. yang pasti depa poyo.

farihah,
-aih?? hahaha. awat pulok.

aleen
-amboi.

anis,
-haha. rugi2.

kepten,
-yahhh! sokong

rafiq,
-itu dia!! ko mmng memahami.

si kosong berkata...

dlm banyak2 ko tulis tu aku cuma nk komen pasal satu hal je ;

aku pun nyampah orang buat muka nyampah tempel kt blog

oranglidi berkata...

kosong
jahahahahahahhahah!