Rabu, 29 Februari 2012

For Ajek Hassan

Kenal Ajek Hassan? Kalau tak, terai la cari dalam Youtube. Aku first dengar nyanyian dia ni dalam blog sape, aku x sure. Beberapa tahun lepas lah. Lepas tu terus aku donlod lagu2 nyanyian beliau.

Ramai orang kenal Ajek Hassan semenjak dia kaver lagu Ombak Rindu tahun lepas. Hinggakan ade yang sangka Ajek Hassan la penyanyi sebenar lagu tu.

Kebanyakan lagu yang brader Ajek ni nyanyi dan kaver adalah lagu-lagu Melayu. Semuanya dimainkan secara akustik.

Baru-baru ni Jangan Tidur Lagi ada tayangkan pasal artis Youtube dan salah sorang artis jemputan adalah Ajek Hassan.

Aku tau melalui fanpage dia sebab dia da bagitau laaamaa dah dia akan masuk rancangan tu (rakaman). Bersemangat aku tunggu pukul 11 semata-mata nak tengok Ajek dalam tv. Orangnya memang pemalu tapi bila dia cakap mesti memberi makna yg mendalam.

So, buat Ajek Hassan, ini aku hadiahkan lukisan tak seberapa pakai paint..


ajek


gambar sebenar (carian gugel)

Untuk pengetahuan, Ajek kerja di Australia kat Makan-makan Kafe. Kafe abang beliau. Kalau nak dengar secara live singgah le kat kafe dia sebab dia memang buat performance kat sana.

Antara lagu yang dia kaver paling aku minat adlah lagu Jemu-May.. Lagu lain yang tinggi2 pn aku suke. hehe..

Orang tak kenal Ajek mesti tak tau dia ni anak jati Terengganu Darul Iman. Sekapung nge aku weh!

AJEK ROCKK!!!!

22 ulasan:

a little less conversation berkata...

ok..skang gak nak youtube brader ajek ni..bila pula dia nak perform live kt kampung mung?

Farihah Ahmad berkata...

kipas susah meninggal nampakkkkkk

oranglidi berkata...

allc,
-haha. sila2 layan.
-xtau la bila dia nk wat show kat malaysia ni.

kakfarihah,
-krangkrangkranggg.

Akim Iqbal berkata...

Tak dengar lagi. Woahh. Best pulokss

cimöt berkata...

bangga laa mung!!

anis madu berkata...

oooooooooooo.. ada jugak lah aku tengok dia ni. tapi dalam iklan jangan tido lagi je la. :D

Niza Romli berkata...

hok'alohhhh encemnyaaa..huhu

ada tgk dia dln jgn tidur lagi. sedap dia nyanyi

Nazz@Purple berkata...

ooo eh..nanti kt tgk kat you tube

Rtp Farra Arisha berkata...

aaa, suara dia mantab...

Noraim berkata...

pernah tgk dia dlm jgn tidur lg kat tb3. before ni tak kenal pun dia. baru nak berjinak dgr lg2 dia.

anonymous berkata...

ehem2.. jap nk gugel

oranglidi berkata...

akim,
-haha, ape lagi. gi la dgr.

cimot,
-tobak pung. hehe.

anismadu,
-ala, tengok dalam iklan xde mkne sgt. hehe.

pn niza,
-hahaha. mmg sedap. try dgr lagu2 yg dia kaver.

nazz,
-ok2. sila2. hehe.

farra arisha,
-trimas sudi singgah. salam kenalan.
-udah dengar suara beliau?

noraim,
-trimas singgah.
-oo, bagus2. hehe. amboi, berjinak2 tu.

ieda,
-hehe. amcam? da dgr?

anonymous berkata...

hah. abeh la qouta bband aku layan dia kat utube -_-'

sharamli berkata...

m0tif nak cakap 0rg kamp0ng dia la tu..ha3..

NIZAM berkata...

Aku pernah tgk die kat tb3 tu. hukhuk.

mOon EyEzS berkata...

sedak gOp sore dye ye ...
layang je ...

mOon EyEzS berkata...

sedak gOp sore dye ye ...
layang je ...

rafiq berkata...

hoo hebak la dio ni.. hebak hebak..

K2r~90 berkata...

mak aii lame aq x on blog da makin menjadi2 skill ang kan



.. radio n tv pun lame x updates x tawu sape kah jejake nie..

rafiq berkata...

anda dijemput!

http://darahmalaya.blogspot.com/2012/03/contest-budi-bahasa-budaya-kita.html

K2r~90 berkata...

rafiq - lidi ni gerenty wat entry dlm bentuk komik




uii x apdates kew?

Camy Alya berkata...

aku kenal. aku kenal :)