Rabu, 1 Februari 2012

Kencing Deras.

1. Antara nikmat dalam berblog adalah kita dapat mengetahui sesuatu yang luar dari pada sudut pandang kita.

2. Kita dapat tengok dan rasa apa yang dialami oleh orang lain.

Perspektif yang berlainan.
Pandangan yang berbeza.
Idea-idea,
Buah akal yang majmuk.
Masing -masing dengan cara tersendiri.


3. Semua ini sebenarnya menguntungkan kita.

Sekaligus memberi pengalaman dan pengajaran. Bukan berblog kerana populariti. Itu bodoh namanya.

4. Dan dari situ kita dapat mendalami seseorang, walaupun mungkin kita tak kenal rapat.

5. Dalam masa sama, mengenali diri dan potensi kita sendiri.

6. Cuma yang tak best, bila ada entri emosional.

7. Dan tak best jugak bila kita tak paham apa yang disampaikan. Bahasa yang digunakan terlalu tinggi gamaknya. Walauapapun, itu pun satu pembelajaran bagi si pembaca.

Terimakasih masih sudi membaca.

pst: pkul 3.30pagi kang jangan lupa arsenal bolton.

24 ulasan:

anis madu berkata...

apa kena mengena dgn kencing deras? jadi lembap, otak malas nak bepikir. hehe

Nazz@Purple berkata...

saya setuju dengan anda..huhuhu

bact. berkata...

nasib baik aku paham apa yang ko smpaikan.

kalo tak, masak la kau

Akim Iqbal berkata...

Cuma yang tak best, bila ada entri emosional. Selalu perempuan lahh. Hikhik

Tasha berkata...

sama2..tajuk tu,hmmm~~~

hak3

beautiful_rose berkata...

kencing deras dengan cara berblog apa kena mengena?

kompiussss....

tapi pape pon aku masih faham pe yang ko cube nak sampai kan...

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP berkata...

hehehe....

hai org lidi... :O


oo...tajuk tu motip...??

sharamli berkata...

Like!

Tak pernah jumpa p0n rasa macam sangat rapat. Dapat belajar tentang kehidupan. Yang dulu bujang, sekarang dah kawen. Yang dulu anak s0rang, sekarang dah bertambah. Yang dulu berkapel dengan 0rang lain, sekarang dah dengan 0rang lain. Keh keh keh.

Dan yang telah kembali ke rahmatullah p0n ada..emmm. Al-fatihah

Niza Romli berkata...

entri2 sy oke dop???


kelautt kan??
huhu

Masy berkata...

ekcely klu aku emosi, aku akan menulis dalam bahasa sorok2. klu terer, senang je nak paham. hehehehe

inDah iNdrIana berkata...

:kalau tinggi sgt bahasanya;guna je tangga'knapa lukisan yg no 2 tuh DASYAT sgt.. mulut pompuaan tuh luas sgt;kan pompuan comel.. hahaha

Koyuki berkata...

tinggi bahasa ko ni...kencing deras tu ape aku tak paham..hahaha

Larasephia berkata...

naturalnya manusia dijadikan sebagai makhluk beremosi.

kalau tidak mahu emosi tergugat jangan bertandang ke blog2 sedemikian.

Razman berkata...

dan kebanyakan penulisan berkualiti sudah hilang ntah kemana. last updet, 1 year ago.

oranglidi berkata...

anismadu,
-ha, tu la. kena pikir mendalam skit. skit je.

nazz,
-timakasih2. tapi stuju yang mana? heheheh.

bact,
-kih33333. ko ni. macam macam.

akim,
-trengtengrengterngetneng.. ade je laki2 jenih emo. hahha.
-trimas sudi snggah.

tasha,
-hehe. knapa dgn tajuk?
-trimas sudi singgah. xpnah nmpak pn sblm ni.

azie,
-haaa.. ade kena mengenanyaa..
-tirma kasih krna memahami. heheehe.

kakuna,
-lama xnampok kelip2. hahaha.
-tajuk tu saja ja. nak test. hehe

maksu,
-dahtu maksu punya blog xda ni apa critta??? hehhehe
-btul tu. kita leh tau apa yg brlaku n ambil pengajaran.
-yang kapel2 tu aku x amik port sangat. hehe
-alFatihah..

pn niza,
-ok laa. apa x ok nyee. hehe. ada isi2 penting yg buat pembaca suka pergi.

masy,
-ececehh bahasa sorok2 lakk.

indah,
-amboi... guna tangga ye? nnt ak cuba. hehe.
-dasyat ke? die sedih tu. tu yg xcomel dah. haha

koyuki,
-aih.. kencing yang deras.. ala. yang gitu2 tu.

lara,
-lama x dgr kabare.
-huhu, btul tu. sbabtu ak cakap 'Walauapapun, itu pun satu pembelajaran bagi si pembaca.'
kiranya yang pmbaca boleh la faham dan cuba blajar apa yg dialami penulis tu.
-lagipun kita x tau blog mana yg 100pratus emosi. hehe. xleh expect.

razman,
-tu la pasai. nasib bek encik fakur still menulis.

kueh bakar berkata...

byk blog catat tentng kehidupn..

membaca tentang kehidupan ibarat melalui pengalaman itu sendiri...

kua kua kua.

a little less conversation berkata...

walaupun kadang tu entri lu wa tak paham..tapi wa akan komen gak..kah3

Fakur berkata...

kencing deras tu sihat apa. itu menunjukkan kita ni lawas. tapi mentang2lah lawas, jangan pulak bantai kencing merata2. hahaha.

kalau tak silap 'kencing deras' ni kalau ditranslet dlm loghat kedah maknanya kuat gebang.

kalau tak betoi, hang tolong pebetoi noo...

abdol berkata...

tulis kerana populariti..bodoh..
wa suka ayat tu..hehe

unknown berkata...

paham2.. (^_^)

abdol berkata...

wa masih cari makna kencing deras...apa sinonimnya dgn entri lu..

oranglidi berkata...

kueh bakar,
-trimas sudi snggah,
-betul pendapat ko tu. aku sutujuju.

allc,
-hahaha. ye ke?

en fakur,
-yeahh.. tepat sekaliiiii. hehehe. kuat gebang.

abdol,
-haha. btul a kan.

unknown,
-hehehe. baguih2.

abdol,
-tengok komen en fakur di atas. hehe

Niza Romli berkata...

Mantap betul komen @Fakur. saya pun oghang kedah..awat tak terpikiaq taktau maksud kencing deras tu...

heh3

cimöt berkata...

eeee...lama tak guna word gebang tu...kat sekolah dulu gebang sokmo...


eh razman...lama rasanya tak pi lwat sana..