Sabtu, 25 Februari 2012

Model Muslimat?

Sedang menunggu ketibaan makanan, aku membelek akhbar hari ini
"Lawa model jubah ni." kata aku


Model jubah dalam sisipan Harian Metro (Sumber Gambar).
"Susah nak cari muka lawa macam ni."

Tiba-tiba aku terfikir..

Tapi kenapa jadi 'so called' model muslimat?
Kenapa perlu ada model fesyen muslimat?

dan sama jugak dengan bloger yang lawa-lawa bertudung.
Letak gambar dalam blog, facebook.
Semua nak jadi terkenal. Popular.
Siap ada FAN Page di Facebook.

Kenapa?

Memang kalau cantik akan jadi ke arah tu ya?

Bukan kata salah atau betul.
Entah,
Sekadar terlintas dipikiran.

model

24 ulasan:

Aween Md Zahir berkata...

sapa buat lukisan tuh ?
bagus,,mesej sampai. huduh ! haha

cimöt berkata...

naseb baek laaa gua tak cantek kan..
gua tempek lagu mana pon olang tarak helan oh..

btw, aku just harap depa yg jadi model muslimat ni, mmg betul2 muslimat laaa..not just on appearance but inner too!!as she could be a role model to others..attract more women outside to join wearing hijab especially..

aLeen aVriL berkata...

mcm confused...patotnya nama dia patot tarok model muslimah kot....


errrrmmm..sentap aku ha...sbb aku pon suka tarok gambar dlam blog....

obi berkata...

haha.. tak tau lak org cantik akan ke arah camtu... nasib baik wa kacak..heh

sharamli berkata...

nasib baik i takde bl0g nak letak gamb0r cun-cun i..keh keh keh

anonymous berkata...

amboi katun ko...makan dalam buat sesetengah org..yg paham. hahaha..


pengaruh 9gag byk sgt neh. troll2 je keje. haha


eh, jap! ko kenal aku tak neh? kot2 xknal aku tkar nama. huuuuuuu

Si Gile Dan KeGILAannye berkata...

Aku pon nak laaaahhh....!!!

vidadarisakura berkata...

mihir! haha

anis madu berkata...

wa cantik tapi wa tak jadi model muslimah pun. sebab wa cantik sangat kut. hahaha :D

pensukebulan berkata...

9gag tegar. haha

oranglidi berkata...

aween,
-haha.. ak lukih.
-seb bek mesej sampai. klau x, ak miskol je. haha.

cimot,
-kekekekekeke, wat2 rndah diri plak.
-stuju2. btul juge tu.

aleen,
-ahaha. muslimah pn boleh.
-aih, jgn trasa lak. xtuju pade sapa2. cuma trpikir je. hehe.
ko kn ltak gamba arisa banyak.hehe

obi,
-hahah. jgn syok sndiri plak ye? hahaha.

maksu,
-wowowowowoww. xde la sgt. dgr kata ad blog tapi private utk paksu sorang jee?

ieda,
-heheh, makan dalam pun ok. makan lua pun ok.haha
-xdak la pngruh sgt. hehe.
-knal la, profil pic tu ak knal lg.

si gile (xtau nama apa. hehe)
-trimas sudi snggah ye
-ko nak ape? hahaha.

vv,
-ahaha. ko mcm xbiasa je kurek idung sorang2 pastu posing maut. hahah

anis madu,
-elehh. yo yo je kau.

pensukebulan,
-lama x dgr cerita dari india. ke da blik msia? heehe.
-9gag la tmpat release tension. haha

Koyuki berkata...

haha terbaik. I like it a lot..

nurul-rasya berkata...

haish nasiblah aku comel je tak cantik

kekeke

Anis Mohd berkata...

tapi diorg yg ltk2 gmbr tu agak best
sbb tak yah baca
tgk je gmbar nya
muahahaa

NIZAM berkata...

haha. kelakar la. tu la. kenapa takde model muslimin eh? *thinking*

kasutburok berkata...

mungkin nak bagi laku kat muslimah-muslimah kaki shopping?

bile die letak 'so called model muslimat', mostly orang akan terus ingat ni guideline untuk berfesyen buat muslimah. bertambah laku laa mungkin.

Farihah Ahmad berkata...

weyyyy aku te gah bekfas kot ni!!!! ish terus aku stop kunyah biskiut oat sebab sbb takut ada taik hidung hesshhhhh


btw for record, model tu namanya eryn, dah nikah, and takda blog. tapi dia femes sbb dia finalis dara.com dulu tahun berapa ntah. habisss la hang kena bash ngan peminat dia lepas ni walaupun hang tak kutuk dia pungggg wawawaaaaaaa meletop abg lidi!! *ala2 azwan ali gittew

Niza Romli berkata...

terasa la jugak..tapi tang fan page tu ai tak letak gambar oke. huhu

nak gelak smpi keras usus perut boleh tak?? sebab lukisan tu selekeh sgt tp menjadi! haha

oranglidi berkata...

koyuki,
-haha. tq for support. chewah.

nurulrasya,
-nak jgak ckp tu. hahaha.

anis,
-penyeri mata la katakan. haha

nizam,
-tu a, ade je sbnanye tapi x mnyerlah sgt.

farihah,
-bagus2.mmg saje ak lukis korek idung supaya orang2 alert tntang taik idung masing2.
-xkesah le sapa model tu, skang ni ak tulis bkn tuk dia sorang je
-lagi2, dia da kawen, lagi laa bertambah x patut jadi model bagai. (ni cuma pndapat aku je ye, jgn slh sangka. haha)
-klau kena bash pn ak xkesah sbab bkn depa baca pun. kah3.

oranglidi berkata...

pn niza,
-x penah lak tgk muka puan lagi sblum ni. hehe. (td baru tgk dlm blog puan ad gmbr). ala, jgn plak terasa.
-gelak jgn smpai pecah perut dah la. keras usus takpe. hehe

puspa berkata...

hua2...
long time no see laa org lidi...
okey per ade model muslimat...
kalo org bese2 tu, nk jdik model xdpt, tu yg feelin2 model ltak kt fb ke, blog ker...hua2..
(trase2..aku lerr tu)

TiraPengemis berkata...

ewahhh,,,,bnyk ke hasil? hehee

Wanie-san berkata...

mmg layak mu jadi model!
ghaghaghga

Ujie berkata...

kalau sungguh muslimah..mmg takleh jadi model. sbb memperagakan kecantikan. guna patung boleh apa..

*lawak betol lukisan tu..^__^