Isnin, 27 Julai 2009

Kisah Tak Kisah (Di Alam Buana)- Rafsanjani... Terbang Tinggi...

La.. Lirik salah rupanya.. Rajawali terbang tinggi.. itulah baru lagu M.Nasir..

Haha, wa bukan nak tercerita pasal M. Nasir mahupun seraut Rajawali. Wa mau cite pasal Rafsanjani.. Oh, bukan Akbar Hashemi Rafsanjani yang Presiden, Mujtahid atau ahli politik Iran tu..

Ini Rafsanjani, seorang junior wa. Beza umur kami, wa dah kurang ingat.. Kalau tak silap, wa SPM die baru tingkatan dua Einstein (Kelas paling belakang gamaknye)..

Mula masuk sekolah muka macam budak kampung biasa.. Rambut lurus kebawah dan pendek.. Time awal-awal macam biasalah.. Junior.. Perangai macam malaikat yang sepuluh.. Baik, alim, sopan santun, kentut tak berdesir, berdehem pun nak kena masuk jamban, lalu tepi abang-abang beri salam, malam-malam light off awal, baca al-Mulk beramai-ramai, membuat apa yang disuruh dan meninggalkan apa yang dilarang..

Itulah junior sekolah berasrama.. Rafsanjani tidak ketinggalan zaman. Die salah seorang pembodek senior. Segala keringat beliau curahkan kepada senior (ala, nak dapatkan kuasa imuniti kononnya..).

Bile Rafsanjani mula meningkat dewasa, yakni wa dan rakan seperjuangan naik tingkatan Pressure, pihak sekolah tiba-tiba mula membuat hal. Habis kucar-kacir hidup kami. Sedang mahu menikmati keamanan satu bilik dengan sesama form5 , pengetua menukar dasar.
'Dasar kependudukan pelajar'.

Tingkatan dua hingga lima semua dicampur aduk. Kononnya nak bersatu padu dan demi menegak 'sense of belonging'. Cilakak. Tingkatan satu punyalah best.. Bersenang lenang dalam bilik masing2. Cis! (Last2, macam biasa.. Form 1 la jugak yang kena 'menolong' kami.. heheh..)

Tanpa disedari, nama Rafsanjani termaktub dalam bilik wa. Hohoho!!
Apa lagi, wa dan beberapa geng seangkatan (yang sebilik) tersangatlah teruja.. Ada Rafsanjani, adalah 'adik angkat'.. heheh!!


(Untuk pengetahuan am, satu bilik memuatkan 20 remaja.)

~aik? bersambung?~


psst utama: sehari dua ni makan tomyam.. cik najwa hazirah halmi jangan melawan!

psst: wa rase wa pernah gak tak ber'menyambung' entri 'Hikayat Dua.. Pencari Belalang'. Haha.. Ada masa wa sambung la entri2 yang tak bersambung ni. ke cikgu siti nazirah khamsani nak sambung entri wa?


30 ulasan:

najwa hazirah halmi berkata...

mmg hangen bacer bnder2 bersambong nyh!!!
kamoo msti smbong...xkire!!!

tomyam...???
najwa hazirah halmi...???
patot raser cam nak demam....
ader org pnggil rupernyer!!!!

rafsanjani....naper namer dy plik..?

GRuNGe berkata...

Wakakaka. Wei, bukan Rafsanjani tu presiden Iran ke wei.

Mamat ni dulu masa tadika wa main luku2 kepala dia jer. Benjol2 kepala dia.

Masa masuk asrama ko, kepala dia benjol lagi tak beb?

Layaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnn.

sharamli berkata...

ni kal0 sambung2..ta0n bila nak abeh....

Anis Mohd berkata...

Rafsanjani la plak .
dah r gile pelik punya nama lah ..

br je cm xcited bc,
skali bersambung .
ni yg nak tumbuk ko bg pengsan ni wawa

OREOO berkata...

erkk..
cm kesah kat skola ak je..
ko dak skola aku ke??
tp..skola ak sumer pmpuan..
tadek laki..
(muskil)

DaliaLiyana berkata...

apsal la ade smabungn ni..jgnjd cam citer INTAN indon tu ek..Hangin je.....huhhu

handhalah ibnu kamil berkata...

nak kena piat telinga 360 darjah?

sila sambung entry ini cepat.
rasa macam berak masuk balik je.

tergantung. damn!
hahaha.

*mo0ney_seLamaH* berkata...

excited nk tunggu ending..tgk2 xda.cpt buat kt n3 seterusnya.sekeh baru tau.jgn melawan!

gjiEsaLim berkata...

ikss...teringat kisah GAY kat asrama lelaki..
perkara bese tu..jgn si "ani"(pgjg sgt name) menjadi mangse oleh senior daaa..hahaha

kakuna_daisy berkata...

kipidap.......!!smbung ar cite lagi...hehehehe

zatiesiska abdul rahman berkata...

cis kalo wa 1 form ngn si rafsanjani tu konfem wa ban si pembodek itu hahah

John Iverson berkata...

Argh!!!! tension siot entry sambung menyambung ni... mana la tau x bole baca sbb umur pendek hahaha..... best ek dapat adik angkat. hehe...

sori bro lama x singgah

mimie berkata...

hahaha...kelas 2 einstein kelas paling belakang?cepat2 sambung wehh..aku x sabor nak tau kisah rafjansani ni..ensem ke dia??

helena's berkata...

alah gantung!cepat sambung!

A+z+i+E = AziE berkata...

Cis!! Cis!!... yg tang bwh tu censored sket kan name tu ek... woo!! 'abg'... mane la ak knal adek angkt ko tu... namenye pn b'belit nk sebut.. cube ko suh ak cter psal Amri Yahyah ke.... Ashraf Muslim ke... ak taw la... ahakz!

Kuda Kertas berkata...

cess..naek pns bulu ketiak aku bce pos ko..kne kerat tgh jln rupenye cte ni..

EN.ROBOT berkata...

lu mase kecik2 dlu alim cam Rafsanjani x...?

Razman berkata...

ceh..taw bersambung td baek aku tgk hindustan..panjang2 pun xbsambung..xyah tunggu2..haha

ruffey berkata...

hehe. ironi. nama aku rafshansani...

hehahehahahewarrmwhawhahrhrmwahah. aku igt ko bercerita ttg aku. lol

FdausAmad berkata...

hah mana lu tau?,kalau jumpa kirim salam..tanya dia bila nak bayar hutang gua..

oranglidi berkata...

rilek2.. satu satu wa jawap! cis.

cik najwa hazie:
-sabor2.. wa tulis panjang2 lenguh tangan.. haha!
ade mase wa sambung (dah 50 peratus siap sbenarnya entri ni)
-hehe.. sobar2.. sampai demam wa seru nama lu?
-name die pelik ke?

Grunge Mirwana:
-ahaha.. tu wa dah tulis atas tu.. Rafsanjani- bekas presiden Iran
-lu luku kepala dia? patut a rambut dia turun kebawah dan tidak terpacak diatas..
-layan mende wei? haha!

sharamli yang baik:
-ingat nak sambung taun 2020.. buleh ke?

Anis ooii:
-pelik ke? hehe.. wa mule2 dengar wa dah syakwasangka yang bukan2..
-adeh.. nak tumbuk ke? adeh.. dush2!

Orio:
-hheehe.. apa yang sama? Sistem pendudukan ke? ke Rajawali? hehe
-lu skolah mane? sekolah wanita ke?
-yang penting wa asrama putera.. haha!

DaliaLiyana wehh:
-oi2! hehe.. citer INTAN mane wehh?? dalam astro ke? ke Intan mane?

Handal nye Lu..:
-hehe.. berani lu mencarut barut dalam komen ni ye? cis. wa naik marah.
-baik lu jaga2. wa piat 447 darjah selsius.

Murnie aka kak Selamah oi..:
-aik? exited lak.. cis..
-sekeh dielak.. hehe

gjiEsaLim susah betul nak eja nama ni sampai berdarah tangan wa taip:
-tu asrama skolah lu barangkali.. sekolah wa multijantina.. so, golongan tersebut xde

Hikayat sang kaKuna daisy:
-cis.. wa 15 kali cari dalam kamus hidup.. ape makna 'kipidap'~ ingatkn jenis dadah.. cis!

zatie yang hebat:
-haha! dah agak.. pembodek memang mesti di 'ban'! apatah lagi kalau senior suka kat dia.. kan?

Brader John2.. are u sliping? hehe.. :
-Lu insyaAllah umur panjang (ini doa)..
-rilek2. jangan tension2.. kalu wa tulis pepanjang, rosak mata wa. haha!
- kan wa tulis 'adik angkat' - ada tanda koma diatas.. hehe.. maksud laen.lah tu..
-xpayah sori mori.. hehe.. at least lu sudi lawat blog ni..

mimie orang ganu kite:
-hehe..hehe.. lu ni ade2 je.. 2 einstein paling belakang. haha!
-ensem wa lagi. fulstop.

helena tisha.. hehe:
-gantung? gantung baju ke? nikah gantung? hehe..
-esok2 wa sambung!

cikgu siti nazirah khamsani:
-ahaha! malas nak sensored.. hehe..
-lu x kenal adik angkat lu sendiri? hehe!
-amri yahyah? penternak moden tu ke?
-ashraf muslim? manjalara ke? hehe..

Kuda kertas penyanyi soprano:
-haha! bulu ketiak lu macam termometer ke? haha!!
-terkerat la pulak!

encik Robot cop:
-hehe! wa mase kecik2 alim alim kucing kadang2.. haha!!

Razman namzaR:
-adohai.. lu biar betul.. cakap bagai nak rak, alih2 tengok industan? apa barang? ! hehe..

ruffey lame x dengar khabar lu!!:
-alahai.. yekee?? rafshansani? x sangke lak.. cis! lenkali wa wat cite lu plak ok?

FdausAmad selamat menjadi bapa anak kedua:
-Hahaha! wa ade spy yang dahsyat disini..
-kirenye betul lah dia adik lu. cis!
-kalu wa jumpa wa cakap kat beliau (cis. tibe2 wa jadi orang tengah bab2 hutang pulak)

A+z+i+E = AziE berkata...

cis... bile mase bdk tu adk angkt ak?? bkn adk 'abg' ke??? jgn dok Malaysia la klu x knal Amri Yahyah...... g pndah Oklahoma r weyh...

oranglidi berkata...

cikgu!!

-haha.. adik wa adik lu juga.
-oklahama kat kolumpo kan?

A+z+i+E = AziE berkata...

Ha'ah la... ye x ye... kite kn adek bradek len mak len bpak... hadoi.... oklahoma kt k.trgnu.

I n n z berkata...

jemaah la weyh
merapatkan ukhwah
haha ! ;D

:: Bu Boyz :: berkata...

wah... setiap entri... ayat memanjang... susah nak tangkap maksud... wa kena lalu satu persatu perkataan lu... hmmm kisah tak kisah... wa berjaya juga harunginya... Rafsanjani the idol skool lu tuh...

oranglidi berkata...

la.. ade komen disini.. cis!

cikgu azie:
-hehe.. ha'ah la..
-ooo.. oklahoma kat tengganu.. cis.. patut wa cari kat ostolia xde..

innzzzz:
-jemaah mende lak ni???

bu Boys:
-susah ke menangkap? biar wa tolong tangkap. haha..
-idol skolah wa? cis.

I n n z berkata...

ey
ta perlu name ku byk z erk.
1 sudaaa

:: Bu Boyz :: berkata...

huh... lu tangkap apa... wa tangkap sendiri... tak pa... kisah tak kisah... lu harus terima kenyataan rafsanjani the best <--- walhal wa pon tak tahu sapa dia sebenarnya... cis

oranglidi berkata...

ahaha!!

inzz:
-alahai, zzzz banyak a best

bu boys:
-hahha.. baguslah lu tangkap sendiri. jangan tangkap lentok sudahh..
-sanjay the best? cis.