Jumaat, 31 Julai 2009

MY FIRST ENGLISH ENTRY~ lu reti ke inglish? haha!

FRIDAY- 31 JULAI@JULY 2009 Lokasyen: Tronoh mines (toronto)

(ah, tak jadilah buat entri inglish.. haha!)

akhirnya, pihak pengurusan UTP akur..
H1N1 dah merebak saraf secara serius.. wabak ni buleh tak merebak melalui blog?

(baek dapat B1N1 dari H1N1)

dengar cerita 90 orang lebih menjadi saspek kejadian (dikuarantin)..

wa dan beribu-ribu kawan dipaksa pulang kampung sebelum petang esok (sabtu)..

cilakak. cuti seminggu je padahal.

bagus jugak.. sebelum ada yang meninggal atau bertambah teruk dan pandemik (?), baik tutup je.
kalau tutup terus, kami boleh dikira engineer secara otomatik tak?

jadi, peria bahasa orang putih paling sesuai adalah:

'prevent is better than cure' (ke secure?)
.....

ke peribahasa ni lagi bertepatan?
> 'an apple a day, lama2 jadi mountain until the doctor cannot come tu my hause because the mountain is a big obstacle?'
-Grunge, ok x inglish wa? Hahaha! At least, worth to try man!

Itulah.. sbabtu termaktub dalam Quran hal2 pengharaman khinzir ni.. sape suh suka2 makan dan itu dan ini dengan haiwan yang kotor ni?!

psst: sori, wa tak reti inglish hari ini.

psst: wa tak tau hala tuju nak pulang ke mana. kadar tol bas dah naik mendadak
mentadu..

psst: najwa hazirah, wa nak tumpang rumah lu buleh?
dekat je kan? haha!

psst:oreeo, wa maafkan.


psst: wa tak tau boleh apdet ke tak bila duk rumah nanti. kalu rindu, miskol saja blog wa ni..~~

25 ulasan:

*mo0ney_seLamaH* berkata...

cemana nk misscall blog??ingin blajar cara ni.pelis

terrarosa berkata...

adik wa dari UPM dah siap ada kat rumah ni,

dengar khabar dah ada 3 IKM tutup disebabkan H1N1 ni, MARA pun dah siap keluarkan pekeliling untuk kami 'stand by' kasi kolej Tutup,
tapi cis... wa lebih suka tak tutup , selamat dunia akhirat :)

GRuNGe berkata...

Wei. Best best wei. Aku dah tahan tahan gelak dah ni.

Wei, vocab english lu best. Obstacles, aku sendiri pun lum pernah guna dalam entry aku wei.

Adeh, aku baru berangan nak jadi first, skang dah jadi 3rd.

Adeh, nanti aku rindu blog ko, aku misscall blog ko wei. Tapi beb, seminggu tu, kejap jer. Lu pun update seminggu sekali.

Adeh, masih sakit perut dengan ayat doktor ko tu. Sempat agi wat bukit apple depan umah ko.

cik wawaa berkata...

org lidi, dapat tak kite miskol tadi? miskol la balik wehh. kedekut :P

Alia berkata...

~kring kring~

Maaf...nombor ini tiada dalam perkhidmatan... haha

ruffey berkata...

waa. makin merebak eh hini nihh.
jaga diri tau,
makan yang teratur, gaya hidup yang sihat, dan pemikiran yang positif dapat membantu pertahanan imun tubuh, dan dapat mengurangkan risiko jangkitan.

OREOO berkata...

ngeee..
bahagia..
tengkiu org lidi :)

Kuda Kertas berkata...

hahaha..hndl sggh ko b'bhsa inggris moden ye..

oranglidi berkata...

murni cik selamah oi!:
-ala.. lu nak tau ke?.. lu ambik tepon, lu tulis name blog ni.. pastu, call la! haha!

terrarosa kate nak wat entri ari jumaat:
-ooo.. die dah balik?
-ahaha! lu suka tak tutup? cis.. hebat penerima APC ni. hehe..

Grunge Mirwana:
-cis! lu tak boleh tahan?? cis..
-ahaha!! berani lu mempersenda vocabulary wa yang berlari tu! cis. (obstacle tu maksud mende? wa redah je)
-lu 3rd ke? ok lah tu. wa ke 9th pulak komen kat blog ni..
-ya2, lu rindu lu miskom.. (bukan wa dah meningkatkan ke 2 hari satu entri? cis)
-lu banyak sangat adeh ni.. baek lu pergi dengar lagu2 grunge.
-peria bahasa inglish wa memang suka rekacipta. cis!

cik wawawawa:
-hahaha!! dapat2.. patut a vibrate je laptop wa ni.cis.

Alia:
-selamat datang blog ini...
-ahahahah.. lu salah tekan kot? cis..

ruffeey sanjani..:
-ahahah
-ok2.. wa akan mematuhinya..

oreoo:
-bahagia?
-sama2.

al-kuda sehelai:
-wa tak sehebat lu.

anis berkata...

tiket bas sume pakat abes .
sume salah virus khinzir tuh .

sungguh english n3 ini wawa..

:: Bu Boyz :: berkata...

lu repek apa ni , wa tak paham... perjelaskan

Akmar Anuar berkata...

weh weh gila ah ko manipulate pepatah lama omputeh tuh...ko tuka2 terus jadi klaka je aku bace..haha

xD

teuku@ceh berkata...

pribahasa english lu berada pada tahap tertinggi..penuh dengan falsafah...

orang lidi..kakak wa akan pertimbangkan nama yang lu bagi ritu...haha..

najwa hazirah halmi berkata...

cis! skali lagik namer wa disebot!!!

erk..nk tumpang umah wa???siler mintak izin ayah! winkwink~ =p

pandemik..??? aperkah?? sejenis kueh ker??

wa sgt suker peribahaser english broken kamoo....wa raser kamoo perlu publish sebuah bku peribahaser melayu+inggeris ar..mungkin wa akan beli.

pokok pangkalnyer, kamoo menipu wa, kater entri english!cis!tertipoo wa di ctu!

kakuna_daisy berkata...

owh,lu ber speking omputeh ke...tp wa tgk tajuk agak gah utk speking..hehehe...err,u want to pass away u orang lidi or go away bla bla bla.. yada ~ yada...^#$*%!^#........

Max J. Potter berkata...

heh, i was expecting an english entry at first. but this one, not much english, is pretty amusing, too. fun read. keep it up!

Razman berkata...

halamak bro..lu dah pndai ckp omputeh rupanye..bz xbkak blog, lmbt bce entri lu..tgal wa jelah xreti omputeh cmni..90 orang yang dikuarantin tu sume lu pnye polower ke? tgal 5 jelah yg sehat..aku sorg, 4 org lg spe?

bodi bilder berkata...

sorank lagi gua.. virus tu tkut nk masuk gua nye badan..

I n n z berkata...

mesty band 7 neyh muet :d
hehe :D

John Iverson berkata...

Kt UM x sampai lg.... hehehe... mau pulang ka? sunyi la nnt.... huhuhu...

English ok... suke beb!!!!

Sori sbb lama x jenguk

sharamli berkata...

sy xgheti english

DaliaLiyana berkata...

hahhaa..best la tu...english kak dalia pun hancuss....hehhee

The Hobbit Frodo berkata...

kahkahkahkah ~ hampas!!!! klaka gilerrrr ... tabixxxxxx. muhahhahahahha ~

A+z+i+E = AziE berkata...

padan... hehe.. uols turns plak....... huhuhu... adeq org lidi, tc eyh.... *wink*

imHepPie berkata...

~miskol blog~
erkk apekah??huhu..
besh2 itu peribhasa baru ley dicrtificatekan nih huuu