Jumaat, 25 Mac 2011

Ama dan Rafiq. Ada apa-apa ke? wiwiitt

Balik semayang jumaat, terus aku melakar dalam paint. So mangsa aku kali ni ada dua. Hahahaha! Blog Ama the banzai dan jugak Darah Malaya Rafiq. Aih, dah macam blog katun dah blog ni skang.. Tak pe la. lagipun aku tadak idea. ahahaha.




Ini pertama kali aku libatkan penggunaan warna yang banyak dalam lukisan paint.. Tulisan 'a.m.a' tu aku buat sendiri. hehe. macho dak? Ini jugak kali pertama aku cuba sistem warna dulu baru lukis. hehehe. Sori a ama kalo xlawo.


Juga penghargaan kepada Rafiq sebagai folower pertama blog aku (2 tahun lepas) .. hehe.. Tapi Rafiq ni skarang sibuk benor dengan kerja QC dia.



sori rafiq, kurang center.

Aku tak tau lah menepati kehendak mereka ke tidak. hahaha. Aku lukis berdasarkan mood blog. Macam rafiq tu lebih kepada kesukanan dan patriotik sikit. Tu yang gaya macamtu. (sori la tangan macam tak siap. haehehe.)

Yang laen, tunggu la dulu. aku tadak idea ni. jangan merajuk pulak. hahaha.

macam biasa: MS Paint, mouse.

akhir kata, kalau tak lawa tu soooriiii la yee. hehehhe..

23 ulasan:

Frodo Baggins berkata...

harus gumbira ama & rafiq
tapi ama punya cantik dol
rafiq ala naruto genggam bara api
biar sampai betul2 genggam

aku punya?? kucing


tapi ini ..



▂ ▃ ▄ ▅ ▆ █ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

sharamli berkata...

0k.merajuk.

Farihah Ahmad berkata...

yg first tu mang aku tabik spring! aku rasa 'hidup' je.

yg second lak, idea, konsep dah kena, cuma feeling kurang cukup. aku rasa je la.

after all, erm... nak pinjamm jari ko. aku nk wat header baru gak Y____Y

ama berkata...

Hahahhahahhahah. weh sumpah lawak.
bila masa aku dgn rafiq. ehem.

heh. tak sangka kau buat header betul-betul. hahahha. terharu.
hem. weh thanks, cantik woh.

hehehhe. :p

ruffey berkata...

mantop ar! tulisan macho, tp watak tu, awek ke? :P
satu2nye lukisan pakai paint yg aku sgt maher adalah lukisan abstrak. haha

eh, ko penah tgk video kat youtube tak, ade org lukis monalisa sejibik pakai mspaint?

nasikputeh berkata...

hai orang lidi =)

oranglidi berkata...

frodo,
-haha. trimas
-btul gak tu. kalu taruk api msti canggeh kan.
-kucing ko da abeh lebat kot bulu nya. haahha.

sharamli,
-haha. mrajuk la plak. blog nye mane?

farihah,
-dah macam akademi fantasia punya komen lak. haha. btul gk pndapat ko. nanti akan dperbaiki dari semasa ke semasa. hehe.
- nah jari kaki. eheheheh. [header ko bkn da cumil ka?]

ama,
-ape ehem2? haha. tu syakwasangka aku je.
-sama2. so ko kna blanja sugus lpasni. hehehe.

ruffey,
-hahaha. msti ko xdpt beza sbab aku mmg gagal bila lukih pmpuannn. sedih aku.
-abstrak ok what? bnda2 abstrak kalo jual, dapat harga tinggi woo..
-aku xpnah tinguk agi lukisan monalisa guna paint. nanti ak cekidaut. mantap gile a kalu camtu.

nasikputeh,
-eh!! lama xdgr cite!!!

ama berkata...

nanti aku pos sugus. nak berapa? singgit dua boleh la. heehehe

rafiq berkata...

cis siput sedut. aku cakap dekat komen je. ko terang2 tulis kt tajuk entri.

tapi takpe sebab ko dah wat kan header utk aku. ko dimaafkan.
thanx bro.
memang wa sayang lu dengan adik lu.
kucing lu pun wa sayang.

tenkiu ye.
walaupun tangan aku mcm papaya. nasib baik muka aku hensem.
macam p ramlee pun ade aku tengok.

Anis Mohd berkata...

lama tak nampak payung warna warni macam tu . hahaa

oranglidi berkata...

ama,
-ahaha. xdala. aku gurau ja.

rafiq,
-ehh. hahahha. lek der. gurau senda. tajuk kena havoc.
-sama2. sayang la sangat.
-sori ye tangan xjadi. nanti ade mase aku ejas . haha. tambah misai jadi pramlee.

anis,
-ehehe.. payung tu kat pasar malam banyak. aku pun xtau motif payung tu. kasi ceria sket. hehe

Koyuki berkata...

errr nak jugak?

hihihi...

Koyuki berkata...

cantik k..

arryani berkata...

Tolong lukuih gmbr jiran aku bole?? guna teknik paint dulu..baru lukuih ;P

agaga..tone kaler dia yg tak thn tgk!!

ishiko berkata...

huhu.. painting rafiq tu smat ok..

ouh.. PBS larr tu.. beliau pbs lps cuti ye.. saya pbs sebelum cuti, sbb da semester3.. :D

oranglidi berkata...

koyuki,
-gambar serigala ke?
-insyallah ade klapangan ak cuba usaha. huhu.
-hehe. trimas2.

k arr,
-wuihh. lamo dok dngar critee.
-jiran? hahaha. bagi spesifikasi dulu. baru buleh buat. hehe.

Hantu Kak Limah berkata...

cantik...colourfull...yg paint first tu..

oranglidi berkata...

ishiko,
-ooo.. pbs ye. tq 4da info.
-tma ksih..

kak limah,
-aku igtkan kaklimah btul yg komen. hahahaha.
-mekaseh ye kome.

ruffey berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=uk2sPl_Z7ZU

incase ko malas nak carik. hehe

oranglidi berkata...

ruffey,
-ak dh carik smlm. tq weh. aku tgk rmai lg power main paint ni.

yang wat lukisan pompuan tu pn hebat gile.. son goku pun ade.. teknik shadow depa mmg trbaik. huhu.

lea berkata...

cumel je lukisan ko neh
jeles2

aleen aiden berkata...

btul2,aku pon rase mcm 2.dulu ade la jugak gamba2 tp more 2 penulisan.eh...btul kah ini lidi yg dulu nih!hu3

beskot berkata...

header yg ko wt ntok ama tu siyes smart gle..
rating 5/5 aku kasi.
aku nk gak orglidi.haha..