Selasa, 20 September 2011

Lamaran

halu!

lama btui tak tulis dalam blog.

aritu aku sibuk kenduri.

jadi kuli je. stat dari angkat kemah, masak, menghidang, sampai la ke kemas barang.

mau nye patah tulang aku.

takpe2. knduri ahli kluarga. kalau bukan kita sapa lagi nak tulung kan.

sekali tu pak sdara aku jumpa aku. dia tarik aku pastu tiba2 tanya
'ada calon blum?' sambil sengih2.

haha. aku pun jawap la tak.

pastu dia cakap kawan dia ada nak cari calon suami untuk anak pmpuan dia.

aku pun cakap
'gurau ke ni. haha'

dia kata ini serius.

aku cakap
'takpa la. lum sdia lagi la. hehe'

pahtu dia pesan
'dah sdia nanti bagitau.'

hehehehe.. tak sangka pulak ada lagi kluarga perempuan merisik lelaki zaman ni kan.

ps: Dahla ramai concern tanya pasal bila aku nak dirikan rumahtangga. stat dari ari raya aritu lagi. leceh btul nak jawap. tangga pun tak buat, ini kan pulak nak buat rumahtangga..
tunggu la aku beli rumah, tanah, kereta dulu. barula aku nak stat pikir.

14 ulasan:

mendatak hijau berkata...

aku single

tapi tak jugak
sebab



aku ade mak abah kakak adik nenek moyang mak long,mak ngah,makmak...dsb

cimOt berkata...

waaaaaa..untonglaaaa..
ape lagi, get ready cepat!!selalunya org tua2 yg carikkan ni insyaAllah adalah yg terbaik tuk kita..

sharamli berkata...

Jangan lupa jemp0t OL :)

fadh ^_^ berkata...

pergh pergh pergh.
kawen jgn lupa jemput. pasni kite da xjumpe dah. huhu.

lumut berkata...

wah wah wah lu..
ehem ehem
ohok ohok

rafiq berkata...

tanda2 jodoh nak sampai la tu..
prepare la pape yang patut ye.

Koyuki berkata...

hahah..kena start pk la tu

beautiful_rose berkata...

samalah kita....terasa diri semakin tua lak.

april berkata...

sengih-sengih baca entry ni
hehehehek

zonaku berkata...

rmh sekarang pakai lif jer.....



nk tunggu beli tanah tu cam susah gak la.. but, anyway, all d best!

kasutburok berkata...

ckp je cmni
"ak terima nikah"
ahahahaha

oranglidi berkata...

mentadak,
-hehehe.. ceh. single la tu

cimot,
-get ready? ahahahha. macam mimpi.
-lek2 a lu.

sharamli,
-hahaha. jemput gapodio lak ni.

fadh,
-haih. jemput ape lagi? hahaha.
-xjumpe? aih. jumpe nye.hehhe.

lumut,
-apo? cikedis tul. hahaha.
-ko tu. jgn lama2 sgt. haha.

rafiq,
-nasib baek baru tanda2. bukan sampai lagi. hehe.
-aku tunggu ko dulu. haha

koyuki,
-maleehhhhh.

beautifulros,
-hahahahhaa. aku rasa makin muda la. hahaha

april,
--awat xleh komen dah blog hang? hadui..

zonaku,
-hahahahaha. kalu pakai lif lagi mahal la gamak nya.
-kih3. susah e bli tanah? hhahaa. beli kat pasar je la kalu gitu.

kasutburok,
-wtf?hahahahahaha

fadh ^_^ berkata...

eh,
bukan nnti bulan 10 ko naek,
tahun depan ko da abeh ke?
hehe.
bulan 9-12 ni aku cuti dah :D

fz berkata...

beli nissan skyline dulu,baru pk kawen..haha