Rabu, 3 Mac 2010

Dialog Tika Embun Membasahi Bumi.

Kejadian berlaku awal pagi 3 mac 2010 usai aku pulang  melepak di sebuah mapley yang sedang nak menempa nama dalam arena per'mamak'an area Taman Maju Jaya.

Sedang aku baca komen entri di bawah, tiba-tiba mataku terpaku, terpana dan terpukau pada satu nama under golongan 'tulangrusuk' yakni list wanita-wanita pada aplikasi yahu mesenjerku. (Tolak campur, ada dalam 5 orang semuanya.)

Orangnya rock, sweet dan rilek-rilek. Keluar rumah tak pakai make-up pun. "Kecantikan semula jadi datang within yourself" ujar beliau satu ketika dulu. Aku memang kagum akan prinsipnya.

Apa lagi, aku terus tegur..

buzz!
aku :  tidur lah kentut
s      : lapa sampai takleh tido
aku : masak la 's' oi
s      : malam2 bunyi periuk mau kena hambat ngn pnyapu mak aku
aku : kau sorok la penyapu dulu
aku : masak megi takyah pakai periuk pun
s      : haha
s      : aku nak gi cr mkanan aa
s      : tlalu lapa
aku : nah
aku : [sambil hulur biskut ikan]


Amacam, tangkap leleh tak?

titipan berkilat: aku sengaja tukar sikit-sikit dialog berkenaan.. kang ada kena saman kang..theheheehe..

36 ulasan:

deqyalalink berkata...

agak rrrrrrrr........biskut ikannn...fish bscuittttt..grrrrr

sya ar berkata...

hahaha.
biskut ikan.
lama da xnmpk.

putera aftus berkata...

aku g mapley mlm td, mkn RBTM je...

Anis berkata...

ok.
terlapo la jugak bila nmpk perkataan biskut ikan tuh .
tp bnd pertama yg anis imagine ble nmpk bisikut ikan tu adalah kucing.hahaa

shakinah berkata...

lepas tu?lepastu?

*sori la. aku lupa nak buzz ko balik lepastu. tehehehehe

sharamli berkata...

bila masa kamo0 buzz?xperasan p0n

shakinah berkata...

"Kecantikan semula jadi datang within yourself" ujar beliau satu ketika dulu.

ni bila masa ni??

enuLwanie berkata...

aku bru baca blog shax.

sah sah itu dia.

aku rilex je tido dgn perut lapar pastu ada irama zapin dlm perut.
bising smpai adik aku bgun mrh2.

Farid Fernandez berkata...

hahaha



siot jer....

Farid Fernandez berkata...

aku 1st ker??


tak kan????

Farid Fernandez berkata...

laaa...

orag ke 8 rupanya!

cis!!!

Farid Fernandez berkata...

dol,


biskut ikan kat pasar ada jual tal?????

~0~ berkata...

aku nak jugak biskut ikan...boleh???

aleen adela akoo ^_* berkata...

aku lapau gak neh.ko tanak hulur pape ke?wi3 ;P

Frodo Baggins berkata...

biskut ikan?... wiskes kucen aku banyak ... aku leh tolong suport lu menekel anak mak temah ni ..


>>__<<

Frodo Baggins berkata...

parid ~~ mmg x mungkin!

Frodo Baggins berkata...

s tu stacy ke?
kem salam kat beliau ~~

SwEetForEst berkata...

biskut ikan je??

hehehe..

cik selamah kundang berkata...

biskut ikan kalori dan fat rendah.bagus.aku bantai nasi lemak.dagu pun dah berlapis.sila jg ikut tips aku

rathiqah azmira rosli berkata...

i pun keluar tak make up

u kagum tak?


wahaha


aku tak paham ayat yg last
apesal aku asik tak paham je ek

Masy berkata...

ingtkan dah tutup blog ni, ceis ceisssss

comel la tu konon hulur biskut ikan. hulur ikan siakap 3 rasa laaa baru romantis.

helena's berkata...

saya puasa.dan saya lapar,..

{lumut} berkata...

wahhhh

jo berkata...

ah...tektik nak mengorat makwe..

rathiqah azmira rosli berkata...

lupa nak tanya macam mane kau kenal kawan aku tu

Razman berkata...

kalau ppn perangai tak senonoh ni, mesti shax kan?

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ berkata...

law bg aku makan bley tak?

.rafiq. berkata...

da kaye skg?
belanje kepok lekor

rathiqah azmira rosli berkata...

de mmg tak pernah masuk matrik pun.de terus masuk asasi utp.
aku knl de drpd fs then bawak ke ym then talipon lepastu jadi kawan baik.hehe

tapi aku jahat

T____T

mukasurat17 berkata...

bile kau nak blanja aku mkn ni?????

Adila Ady berkata...

tak meleleh pon..

oranglidi berkata...

laling,
/knapa dengan biskut itu? nak?

sya ar,
/pasar seni ada.

tus,
/rbtm katna ? ameesss?

nis,
/kenapa kucing? dia makan biskut itu ka?

kina,
/lpas tu, three.
/xpe, xbuzz pn.

sha,
/alamak..

kina,
/xde ka? xpe lah.. anggap itu dalam pemikiran hamba.

enul,
/sah
/fuh, zapin ok lagi. kalau rock keluar?

mofasad,
/hampir2.
/pasar seni ada.

o,
/boleh2!!

aleen,
/nah2! makanan ikan.

fro,
/wiskes x sedap.
/stasu

sweet,
/ok la tu

salmah,
/fuh, hang kena cepat kurangkan.

rat,
/kagum2!! betul ka?
/x paham x pe. amba pn x paham.

masy,
/tu dah berlebihan namanya.

lena,
/puasa apa?
/orang gtau x elok cakap lapar time posa.

mut,
/wooh

jo,
/ko nak?

rat,
/em. kenal la.

man,
/tak senonoh? gurau bia brtempat..

ayu,
/ok je. nak pari masak asam?

raf,
/kaya? mana ?

rat,
/ooo... jahat? xlah.

17,
/ko tu dulu kata nak blanja. cih.

dila,
/orang yang berjiwa kacau memang jarang leleh.

vidadarisakura berkata...

biskut ikan tu bikin kenyang x?

oranglidi berkata...

vv,
/ah kau. makan je keja.

e. indah berkata...

biskut ikan ..retro abis ...hahha aku pun lapar ...tak nak pas sket ker?? ; p

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP berkata...

biskut yg ade gula ising atas die...??? lagi cara...!! baru true..heheheh