Jumaat, 12 Mac 2010

Edisi Wartawan Jalanan: KEMBAR YANG AKHIRNYA BERTEMU

TORONTO 9 Mac :Hari pertandingan nasyid lalu menyaksikan suatu peristiwa yang penuh menghayat perasaan telah berlaku. Vokalis nasyid kumpulan IN-SAFF akhirnya bertemu kembali kembar yang terpisah sejak 20 tahun lalu. Hafiz atau nama panggilannya , Apek dipercayai adalah adik kembar kepada Adzrad, seorang pelajar ASWARA seperti tercatat di dalam majalah DARA keluaran November 2009.

Mohd Pirdaus, Zulfaheem, Azrie, Amiruddin, Farid Shafri serta Shafuan yang dihadiahkan buku majalah 'Dara' di pintu masuk dewan pertandingan nasyid telah tersentak bagaikan terkena kejutan elektrik apabila membaca muka surat 85 dan 130. Ini berikutan penemuan wajah Adzrad yang dikatakan sebijik macam muka Apek yakni kawan sekelas mereka.





Majalah DARA yang dikatakan berkait rapat dengan kejadian



Wajah Azrad yang saya snap dalam majalah DARA.



HA! SAMA KAN? KAN???


Kening, mulut, misai, dahi, mata, juntaian rambut, hidung dan senyuman mereka dikatakan memang sama secara total.


Senyuman dari jauh..

Kegembiraan setelah bertemu saudara kembar yang lama terpisah.


Kita lihat apa komen kawan-kawan beliau.

"Wajah mereka saling tak tumpah!"- ujar MrF selaku teman rapat.

"Aku sangkakan akulah kembar beliau selama ni.. Rupanya orang lain. Aku kembar pada nama mungkin."-Apek putih


"Seperti bebunga ini, mereka mempunyai iras-iras."-Abang Daud


"Tak boleh disangkal lagi dah"- Shafuan.


"Akhirnya roomate aku bertemu kembarnya. Tahniah bro!"- C-men.

Menjawap spekulasi dan ura-ura yang mengatakan mereka adik-beradik, Apek berkata yang beliau akan melanjutkan penyiasatan dengan menguji DNA dan bertemu dua mata dengan Adzrad untuk mensahihkan lagi berita sensasi ini.

Sekian dari saya, wartawan Terjun! MELOLIDI..

tut tutt: Ni baru ada dua, lagi lima. Thiery henry mungkin salah seorang. Hhaahhaahahah.

29 ulasan:

jane berkata...

1st~






hahahahaaa


































































































ni cter btul ke tipu??






















































lidi punnk jd cam abg naz ke???














































































kehkehkeh



















































sj tkde keje





































cuti2 ni mmg buhsan



















































so..dorg best tak nasyid INSAFF ni?






































kim salam ye


























bye





























wassalam

Farid Fernandez berkata...

hahahaha...

macam gamp la ko lidi...

hahaha

jane berkata...

lidi....





































































jgn lupe g solat jumaal awal


































































































dok saff depan yer

















































































happy besday











































i knew u can do it..chaiyokkkkk lidi!

Fifa berkata...

hahaha...
tu la..SY STUJU
encik daud pon dh report malm balek MIS tu

sharamli berkata...

betul ke tipu ni?
betul k0t kan..ari jumaat xkan la nak tipu...hak3

ezzati berkata...

sejibik

I n n z berkata...

same la.

menaribagaibintang berkata...

hish apasal ade orang komen pakai enter banyak2

haha wa pun nampak sebijik betul muka depa


p/s kat melolidi perlukan wartawan tak? wa tgh cari kerja nih, wa berbakat macam nas ahmad gak

crazy_labelle berkata...

wahaha... sebijik seyh...
two thumbs up...
klo lerecturer tnye knp xdtg, bole bg alasan ade persembahan nasid.. huahuahua...

Kuda Kertas berkata...

mmg talam dua muka..eh btol ke pribahasa aku neh??
sukar utk menafikan diorg ni mngkn ada pertalian air dan drh..hahaha..

tahniah apek ats reunion..

FIKA berkata...

hahahahahhahaha..
gamba apez tuh!!!haha
em dulu kat skul pggil apez..
mybe skrg org pggil die apek izhar.ntah

siv berkata...

hahahaha~
betul ke lidi??

helena's berkata...

shafuaan tuh macam ensem jek..yeke??
hahaha

takpelah..














kemsalam jelah ek..














bole kan o.lidi..



















hehehe!















malu ai













hahahah!

shakinah berkata...

sama dowhh!
hahaha

Wanita Itu berkata...

serius sama arrrr...























mmg kembar ek?

.rafiq. berkata...

haha
tak sama langsung
gigi pun tak nampak

deqyalalink berkata...

rasa macam nak belasah gamba second tu :p

A+z+i+E = AziE berkata...

salah satu gmbr tu, kuda kertas kan??

arryani berkata...

mmg sokong sangat wat DNA...Tapi, wat senyap2 jek..kalo org lain tau kang, jadik kecoh!!

oranglidi berkata...

NI APEHAL BANYAK BENOR TEKAN 'ENTER' NI??

KasutBurok berkata...

huh..

seiras bak laut dan bumi..

eh???

silap2...

seiras bak apek dan adzrad...

hahahaha....

gile masyuk...

+_+

green berkata...

biar betol..

wong ah ian berkata...

ni betul ke men2 je?..tp serius same..jumpe lg 5 cnfirm mati..haha

Mimie.Candy Cane berkata...

waahh..penemuan yang sungguh mengharukan..tahniah,,

lu bace buku dara?????

wa x pnh bace

Anis berkata...

hahaa ..
mmg sebijik r .
x leh blah .
perlu dna dna ?

FarhanaDr berkata...

Lu tak rase ke muka lu dgn wa ade persamaan??? Mungkin kot kita kembar seiras yang terpisah??? Haaaaaa.. Bek lu pi check.. Wa pun nak pi check gak.. Wa keliru daa ni.. Hehehe.. ;p

I n n z berkata...

mane kuda kertas azie ????

cik selamah kundang berkata...

hahaha.warta melolidi.cayalah

sya ar berkata...

hahahahhahahahaaaa. cpt2 la buat ujian DNA.