Isnin, 6 Jun 2011

Pengalaman Saya Bermain Paintball

4 Jun 2011 bersamaan hari Sabtu aritu aku dengan member-member bermain paintball. Ramai antara kami baru pertama kali maen benda ni. Lokasinya di Seri Iskandar Paintball, Seri Iskandar, Perak.

Biasanya aku maen perang-perang ni dalam game je (Counter Strike). Tak pernah pulak maen di alam nyata kecuali masa kecik-kecik dulu, men perang senapang buluh.



sniper

Terdapat 4 kumpulan yang dibahagikan lebih kurang 5 orang satu team. Permainannya 1 lawan 1. Misi game ni adalah untuk merampas bendera dari pihak lawan. Kalau seseorang tu dah kehabisan peluru, dikira out.

Dan kalau kena tembak tu, kenalah keluar beberapa saat.


Headsyot ke matasyot?


Lari lari ayam



Posing takleh blah.

Harganya sangat berpatutan iaitu 35 ringgit seorang (lebih kurang 50 butir peluru).

Memang best la aku cakap ko. Hahahaha. Lagi best bila ditembak bahagian badan yang terdedah seperti leher, dada, lengan, private part dan juga dahi. Ada yang bengkak-bengkak dan ada pula sampai berdarah. Tu belum masuk yang makan peluru lagi. Hahaha. Memang extreeemmmeee game dan sesuai untuk beginner.

So, daripada 5 bintang aku kasi 128 bintang la. Tiptop. haha. Dia punya pengurusan pun best gak. Dapat air free tu.

Semua gambar ni aku ambek kat Facebook Seri Iskandar Paintball dan Pemilik Blog Interprestasi

36 ulasan:

habsahharun berkata...

teringin nak main game ni..

tempat ni baru lagi ke?
dulu study kat uitm seri iskandar tak pernah pulak dengar tmpt ni.

inar berkata...

bestnye! dah lame berhajat nk main tp tak kesampaian lagi. sape yg makan peluru tu mknenye die lapar..hehehe

eppa berkata...

WAHWAHWAHWAH! bila nk main lagi? bole eppa join? huhuhu

rafiq berkata...

jom main kat padang tras bentong. bawak geng2 lu kita berentap.

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ berkata...

Main paintball dalam hutan lagi best beb. Seriously.

main dalam field dah tak berapa seronok dah untuk aku~

oranglidi berkata...

habsah,
-sedap nama kau.
-betui2. baru lagi rasanya bnda ni.

inar,
-haha. apo lagi tunggu, ajk geng2 mu.
-betul gak kan, makan pluru sbab lapor.haha

eppa,
-wahahahaa. meh2, sila join.
-xtau bila laie mo men. lenkali la plak. haha

rafiq,
-ak baru amatur. hahahaha. kang berentap kena kitai. haha
-padang teras bentong ye.

zara,
-haha. beginer kna la men field dlu. kang masuk utan sesat plak. haha

Masy berkata...

terlebih sudah ko punye bintang ni heheheheeh

dochi berkata...

uuuuu~
tertelan peluru nanti mesti berak warna-warni kehkeh .

sharamli berkata...

private part tu kat mana sebenarnya?
keh keh keh

Aimi dan Pakcik Hashim berkata...

aku pernah main skali ja
tp tu x best

a little less conversation berkata...

jom lawan paintball..ade brani? (cehh padahal ak x pnah main) hahaha

putera aftus berkata...

aku bukan apa, tapi posing nice tu mmg kreatif. aku bangga dengan orang2 yg posing tu. LOL

EN.ROBOT berkata...

kne leher @ tekak mmg terbaik,.,. ilang suara 15 minit~

vampire's lovex berkata...

huyooooo perajurit sedang berperang..pewwittt... ahahahhaha..posing memang takleh blahhhh...kahkah

Hafifah berkata...

fotografer pon injured smpai bdarah kpala..mmg syokk abes. haha

nada hanis berkata...

woah aku tak penah main menatang ni. teringin !

evagurl (podshop) berkata...

macam best je main mende ni

=D

mira ellyna berkata...

Walaweyh pergi ta ajak..
cehhhh

Razman berkata...

aku main dulu free tournament dari pagi hga petang. digi sponsor kat cope adventure.

k a k L a m p berkata...

siyesss ar nak try.. tp pompouan kene sx mmg leh bengkak mate..lembam sehh

Farihah Ahmad berkata...

nak ain jgak bangggggg~


eh tetiba nak ber bangbang la kan. bkn apa tu, harapan tinggi melangit nk main free.

kudakertas berkata...

manyak syok kna bedil kt prut..

kopak ooo..

mislovaholic berkata...

hari tuh aku nmpak orang tergolek maen menatang neh. kau mesti tergolek gak kan?


*tengah terbayang kan kau. haha

oranglidi berkata...

masy,
-ahahahaha.. banyak kan?

dochi,
-kahahahahakahaahhakahaha. boleh jadi gak tu.
macm cicak's

sharamli,
-wat x tau plak dia. haha

aimi,
-ish2.. xbest??. haha

allc,
-ak berani tapi poket aku x berani sangat. hahaa.
-rugi x maen. kna try skali

aftusisme,
-kreatif la sangat.
-G.D.I!

en.robot,
-hahahah. betul2, naseb bek ak x ilang suare.

vampire,
-huyyooouuu. haha. ko piwit apsal. tampo kang.

kakp,
-hahaha. tu la fasal. ko silap posisi tu.

nada,
-best dolll. kna try skali. atleast skali seumur hidup. haha

eva,
-cmna mo msuk blog mu?
-mmg best men nya.

mira,
-hahaha. mai222. mai perok ni.

razman,
-wow. ada sponser? peh..

kaklamp,
-ala, bukan pmpuan aje kena smpai lebam. laki pun lebammm.

kakfarihah,
-eceh. pnggil ak abang lakk. ak muda lagii

kuda,
-hahah. kopak pusat wo
-lebam aku dah jadi kaler kuning.

mislovaholic,
-hahahhahahaa.. sori ye, ak x trgolekkk.
-trbayang plak dah. haha

Bella Bell berkata...

wahhhh.. macam best je.. lain kali ajak saya main sekali ok.. hehhee!!~

Amirul Faiz berkata...

dah boleh msuk askar dah 2..heheh..anyway..im new here..same2 follow k

cimOt berkata...

arghhhhh..wa jeles sama lu...

Uchi kay-f @hmad berkata...

emm,masih tak brkesemptn nk mencuba games ni stkt half life lps dah..

ps-gaya tulisanmu sprti ab...

arryani berkata...

manyak2 game..ni yg aku pling tk paham!!..main tembak je ke??

ayaa alyy berkata...

pernah main sekali. lebamm lengannn. terus g clinic mntak mc xgi kerjaa. haha :P

JMR berkata...

bila nak ajak aku main paintball ni???

Mutiara Bernilai berkata...

aish,
xm0 da men paintba||
|ebam2 n sakit2 badan

jum men archery jum!

oranglidi berkata...

bella,
-memang best pun. haha. nanti aku miskol ko, kahahhaha

amirul,
-trimas sudi singgah.
-askar kena lepas ujian mata. aku ni dahla rabun, rabun warna plak tu.
-ala, orang baru ke lama ke, smua sama je. heehe

cimot,
-hahaha, takyah la jeles2.. nak jeles mnde nye.

uchi,
-kena terai ni. rugi kalu x.haha.
-ab tu sape ye?

arr,
-hahahaha. ak pun x paham.
-dia kena ade stretegi a kalu nk tembak punn

ayaa,
-trimas sudi singgah. hehe
-a, baguih le tu. maen banyak2, boleh dapat mc tiap hari. hehehe.

jmr,
-hahaha, weh ko da tuka wordpress ka? haha
-bila larut malam pun bole.

mutiara,
-ape masalah huruf L kat laptop mu? hahaha.
-lebam la baru jantannnn dan kuattt. hehehe.
-jum, ko blanje.

Mutiara Bernilai berkata...

b|ey, jum!

ade berani?


ahahah~!

Tanpa Nama berkata...

haha. kau ni memang suka mengata ye? direct je. gila perfect kau nak mengate org. haha

oranglidi berkata...

tanpa nama,
-hahahhaha! spam ke ni?