Selasa, 21 Jun 2011

Tangkap gambar cara orang yang malas.

Banyak sangat gambo yang diperap dalam kompiter aku. So, ape kata share sket kan. Takde la sia-sia sangat.

DSC08539
Tempat pelupusan sampah

DSC03917
Pensil mecek (tekan@mekanikal)

DSC03912
Sepetang ditingkap

DSC01959
budak terperangkap didalam tivi

DSC08014
Pasar Pudu 2009 (4pagi)



Kamera aku pakai untuk smua gambar ni jenis sony digital yang agak lama. 6megapiksel ja.. bateri AA. DSLRSTRLDSLR tu tak mampu la bang oi. haha.

Sekian.

pst: oh ya, sori le.. aritu ade orang asyik tanya knapa blog ni jarang apdet. sebenarnye memang macamtu pun. takde idea la aku nak ngapdet banyak2. seminggu skali pun ok lee. hehe.

29 ulasan:

bact. berkata...

gambar memula tu ada nilai seni dia

tapi aku tak tahu nk cakap seni apa..
mungkin tinggi sangat nilainya..
hahaha

Bella Bell berkata...

nice :)

oo.. patot la awak jarang update. xpe. saya still tunggu. heheh!!~

^^

Jerry Ghazali berkata...

aku ingat nak buat blog bergambar jugak la.

vampire's lovex berkata...

awat macm bahang je tempat pelupusan sampah tu..sampai ke sini panas ye..haha...

gambar kau bila nak up kekekeke

beautiful_rose berkata...

gambar pelupusan sampah...aku agak ada cerita di sebalik kerusi itu...

Misshy Innz berkata...

pensel sama !
kaler itam ke tu ?
aku nye kaler biru ;p
haha

Razman berkata...

pelupusan sampah tu mmg konon2 org bjiwa seni betul. mesti kau tersnap secara tak sengaja.

oranglidi berkata...

bact,
-nilai seni la sangat. hahahaha.

bella,
-hahaha. mcm tunggu ape je.

jerry,
-sedap nama mu. trimas sudi snggah.
-buat le. letak je gamba2 ape pung. kalo gmbar sndri tangkap lagi puas rasanya.

vampire,
-memang membahang pun. panas gilo masa aku pegi.
-gambar aku? hahahahahaa. xyah le. xda makno nyo

beautifulros,
-peh.. ko memang teliti.

innz,
-hahahaha. aku punya hitam dol. aku suke pakai dari zaman skolah lagi pensil tu.

man,
-seni celah gigi ko.
-memang aku snap xsngaje pun. haha. sbab tu tajuk entri dia tangkap gamba cara org malas..hehe

lumut berkata...

cantik gamba kau..lagi2 yang first tu............................

nnt kite jalan2 g tangkap gamba same2 nak..

aku pon camera sony jugak.so leh geng.x mampu DSLR....

Titel berkata...

pensil mecek? festime tahu ada orang panggil pesen cenggini. hehe

Misshy Innz berkata...

supergrip ni best dowhh .
ada satu pensel ni kaler pepel, aku pakai dari form5 sampai tahun 2 kat degree ni ha .
yang biru uh baru tuka last sem .
terbaikk kan ?
haha xD
pen pun aku pakai supergrip gak .
HAHHA !

asal aku komen psl pensel plak ni ;p

Faraheen Hazirah berkata...

hehe, kamera aku pon pki bateri AA, tp gmba lawa la.. so xpela..

Miscellaneous Smiles berkata...

bdak trprangkp kat tv cun gile gmbr tuu..~~=)

a little less conversation berkata...

gamba pensel tu aku suka, mikro zoom mmg kemas..

gamba pelupusan sampah tu siap ada kerusi lg ngn plastik minuman..mesti pas amik gamba ko duduk kt situ sambil layan air kn, pastu buang sangkut kt kerusi tu..haha

Farihah Ahmad berkata...

semua ada drama. tantek! kalah dslrdslr nih! cewah aku cakap nk manis je kan....

Masy berkata...

lawa je, ade kesah kamera dgital ke analog ke. hehehe

Mutiara Bernilai berkata...

eit,,

pensel mecek kite same!

haha~

pasar pudu 4 am?wahh,,

arryani berkata...

budak terperangkap dlm tivi tu cam pmbaca brita la..

Gmbr pelupusan smph tu nmpk ori..sbb air yg ditapau dlm plastik tu nmpk enak sekali..erk....bukan sekali..malah berkali2.. ;P

arryani berkata...

pasar pudu sblm subuh klihatan sharp..cam pakai 16 megapiksel punyer!!.. ahaha

oranglidi berkata...

lumut,
-trimas22.. gmbar biasa2 ja. hehe.
-tangkap gmbar sesama? aku on je. kite round kl. hahaha.
-ho, sony jugak ka? hehe.

titel,
-mecek tu bahasa ganu. hehehe.

innz,
-memang best pun. melekat dijari do pensil dia. hehe
-lama gak ko nye tahan.
-sampai pen ko pakai ygtu gak kira die hard fan la ko ni. hehehe.

paen,
-eh, yeke ko pakai bateri gak. xprasan pulok.
-betui tu, asal dapat tangkap pun boleee. hahaha.

miscell,
-hahaha. aku sbnanye nak fokuskan tivi tu. tapi dan2 ade gmba bdk.

allc,
-mikro zoom e panggilan dia? hehe.
-ko ni msti banyak tau pasai potograf2 ni kan.
-eh, yang plastik tu memang ade situ dol. haha.

farihah,
-dramatik kan? haha.
-ko bodek nak suh blanje la tu.

masy,
-hahahahaa.btul gak tu. analog pun ade ke.

mutiara,
-ye ka? hahaha. 0.7 ke 0.5?
-pasar pudu 4am. jgn salah sangka ye. bukan gi tmpat laen pun. hehehehehhehehehe

kak arr,
-pembaca berita pulak? hahah.
-eh, air dalam tu dah lama punya la. camana leh nampak sedap.
kalu pegi tmpat ni, memang xda slera nk minum air dah. bau harum smerbak.
-pasar pudu tu aku maen ambik ja. 16 mega tolak spuloh. hhheehe.

sharamli berkata...

pensel mecek tu bila seb0t kena sikit ke apa..ha3

putera aftus berkata...

pelupusan sampah kat pulau 'duyong'? torsobut, torsobut. gambar pasar tu shtail gak weh.

Roza Ami Nanomiya berkata...

sepetang di tingkap tu skodeng awek kan

Nazz@Purple berkata...

cantik..

Pyka Rahmat berkata...

pasar pudu tu aku suka. taktahu pula selama aku duduk di cochrane, pasar pudu giat jam 4 pagi. haha

adey manis berkata...

klu xde idea nk ckp ape, lukisla.. =)

cik Lea berkata...

apa kata amek gambar aku lak pasni..ngeh3

oranglidi berkata...

sharamli,
-ntah, bahsa ganu panggil cmtu. hehee

aftus,
-pulau duyong apenye. haha
-gambar pasar pun bole wat cari makan skang.

rozami,
-kihhhh3. cmna ko tau

nazz,
-trimas22.

pyka,
-hehe.. memang giat. cer ko try pegi skali.

adeymasin,
-betui gak tu kan. nanti ak lukihh2. hehe

oranglidi berkata...

cikLea,
-boleh22. hehehehhe