Isnin, 18 Julai 2011

Kejutan

Memang mengejutkan bila Brazil dan Argentina tersungkur di suku akhir Copa America.. Dua-dua kalah penalti. Padahal dah kuasai permainan. Memang nasib tak menyebelahi betul la. Game Brazil tu memang sedih.. 4 penalti awal semua tak gol. Apa la.. Last tu kalah penalti 2-0.

Kecewa tahap dewa.

Dalam masa yang sama, pasukan bolasepak wanita Jepun mencipta sejarah apabila menjuarai Women's World Cup!! Keputusan terikat seri 1-1 hingga masuk ke masa tambahan. Hujung masa tambahan Jepun berjaya mengikat US 2-2 walaupun dah hampir tewas 2-1. Gol terakhir minit ke 117 kot.


Samurai World Champion tu..
Perlawanan berakhir dengan penentuan penalti. Jepun menang 3-1 .Peh!!!! Tahniah la Jepun, berjaya membuktikan kehebatan pasukan rantau Asia. Bukan senang nak menang lawan US.

Hope Solo, keeper Amarika.. nama solo tapi tuan punya badan taktau la solo ke tidok. Hehe. (takpe kalah, nanti buleh lagi masuk pertandingan ratu cantik)

Kecewa

Kesimpulannya, jangan underestimate kebolehan seseorang. Hehehe..
Oklah, Selamat berhari Isnin. zzzzz..

17 ulasan:

bact. berkata...

brazil sama argentina
mmg ada planning kalah penalti.
sebab diorg ada makan2 besar mlm neh

Anis Mohd berkata...

anis tak tau napa, tapi tbe2 anis ter sengeh ble baca kesimpulan .
=D

kasutburok berkata...

sedih dowh.ak fan brazil kot.hahahahahaha.btw,slmat ak balik half time.huhu

arryani berkata...

tak minat bola..

tapi..

cakapwa. blogspot layak jd pengulas sukan.. ;P

Anisa Hang Tuah berkata...

heh..cool gilaa

beautiful_rose berkata...

memang tak terdugakan...

Farihah Ahmad berkata...

aku dah lost track ngn menatang alah bola nih. nmpak sgt aku fokus dlm pelajaran. nmpak sgt tipu.

oranglidi berkata...

bact,
-haha, kalu planning kalah penalti baek depa kalah awal2. haha.

anis,
-tersengeh ko ye.

burok,
-tahik.

kak arr,
-hahaa. jadi pengulas sukan wanita boleh le kak. hahahaa.

anisa,
-haha. yang mana cool? japan? japan memang coolllll..

beautifulros,
-tengok x? haha.. apapun ketentuan memang kadang2 tak boleh diduga.

farihah,
-kihihihi. nampak sangat tu menipu.

mamai berkata...

saper masuk final or dah habis dah copa america

oranglidi berkata...

pak mamai,
-skang baru lepas quarter final.. lpas ni semi lak. huhu

ct odah berkata...

org lidi kene kuakn citer bola versi momtot la..

oranglidi berkata...

odah,
-momtot? hahahaha. insyallahhh..

fz berkata...

agak2 all star m'sia lawan team ppuan jepun tu,boleh menang x?hehe

Pyka Rahmat berkata...

dorang lag hebat style dari pemain harimau malaya. tapi, malaysia tetap dihatiku. muehehehe

oranglidi berkata...

fz,
-hmm, aku rasa macam boleh.

pyka,
-hehehe.. baguih le. sokong le pasukan kbangsaan kitaa.

vampire's lovex berkata...

best gila blog kau boleh letak gmbar besar2,pastu cepat je loading..jeles ...kbai

oranglidi berkata...

vampire,
-pakai le template macam aku. boleh ltak gambar besar2222. hahaha..