Selasa, 5 Julai 2011

Kenangan bersama Jesnita


Bukan Jesnita

Lepas habis ujian malam tadi, aku pun melepaskan tension dengan melayan lelahgu-lahgu dalam playlist winamp aku. 'Kapak' tajuk playlist tu. Hehehe.. Tap! Lamunanku tersentak dengan satu lagu..

Jesnita.

Lagu ni paling populer masa aku tingkatan satu. Dulu masa skolah aku duk asrama. Masa nak tidur memalam, radio duk maen lagu ni lah. Zaman tu kami memang tak boleh bawak walkman, jadi radio-radio yang dijual pasar malam je yang jadi peneman. Ada sorang kawan tu siap bawak radio klasik yang dah tak dijual dikedai skarang. Kenangan beb! Tak macam budak sekarang. Siap ada henset touchskrin la, ipodla, ipad la, pad wanita la. Haih, mana tak manja.


Lagu Jesnita oleh Exist ni memang berhantu.. Sekali dengar memang tak sah kalu tak turut nyanyi dalam hati. Hehe.. Muzik starting pun dah umph! Dengan suara malas Ezad lagi. Petikan gitar mantap oleh Along @ G-nola lagi.. Memang layan la cakap kat ko. Sekian kesah kenangan aku bersama Jesnita..

pst: dap emmph kalu ade bini tolong urut belakang. heheheheuhe. Lagilagi kalu yang muka macam atas tu. Hehehe
pst: Antara lagu Exist yang len sedap didengar: Dirantai Digelangi Rindu.. Peh. Menggamit kenangan zaman skolah.

29 ulasan:

Mimie.Candy Cane berkata...

masa tgk konsert double trouble, ujang exist main drum utk search.ada orang jerit " jesnita skali!!!"

kuatnye pengaruh exist..hehehe

oranglidi berkata...

mimie,
-hahahahaha! gitu plokk.. hehe. tp ujang mmg bestt.

bact. berkata...

budak2 muda remaja dulu kalo tak taw lagu neh
loser dia tahap bawah tapak kaki

intan.maisarah berkata...

sebenarnya nak suruh orang picit eh?

unknown berkata...

Pergh..


Nak cakap tu je (^_^)

inar berkata...

jesnita..kali pertama..
lalalalalala

pingu_kecik berkata...

byk lagu exist yg best-best..
memang evergreen..(:

Farihah Ahmad berkata...

ni apa helah ko ni dah dua entry dok terkenang-kenang nih. aku curiga.

vampire's lovex berkata...

jesnita,memang fenomena... budak2 class aku masa darjah 5 dulu,memang siul2 lagu ni jea.. tol cakap kau,zaman dulu mana nak ada pad2 ni.. wohoo

Fiq Vertigo berkata...

jesnita, julia. aahhhhh aku suka semua!

syahira ariff berkata...

tebaik
wa dulu selalu nyanyi time nak gi beli telur kat kedai runcit
agak mnjadi siulan ar

oranglidi berkata...

bact,
-memang dol. loser tahap gaban la kalu taktau. hahaha

intan,
-erhh. hahahhaha. prasan jugak footnote tu.

unknown,
-hehe.. memang best lgu ni kan

inar,
-lalalalala tu mana ada. hahaha

pingu,
-la, ini rupenye blog mu.
-trimas sudi siggahhh
-memang evergreen. dari zaman Mamat sampailah ke Ezad. Joey ak kurang layan lagi.

farihah,
-hehehehhe.. aku pun x prasan sebenarnye.
-xyah nak curiga2 sgtt. haha

vampire msir,
- drjah 5 pn layan. baguih le. hahaha
-zamn skang rmai lyn lagu barat je.

fiq,
-hehe.. julia pn bes. lirik dia style.

syahira,
-eceh. nak cakap rajen pegi kedai la tu. hahaha

Faraheen Hazirah berkata...

gmba sape la yg ko ltak tu.. huhu

Fyqa berkata...

lagu nih byak nostalgia wooo


ahaiii ;)

Sufy berkata...

lagu tu memang top masa dulu kan..:)

oranglidi berkata...

paen,
-haha. gambar dari website mana ntah. aku letak je. hehe.

fyqa,
-nostalgik kan?

sufy,
-hehe. btul2. aku mmg harap sgt lagu ni jd juara lagu masa tu. tp nk wat cmna.

Miscellaneous Smiles berkata...

tergugat tgok pic atas tuhh

hahaaa~~

=P

rafiq berkata...

tu je ke kenangan ke? kekeke.
dulu exits dtg bentong masa femes lagu ni, aku siap begamba lg.. haha..

dirantai digelangi rindu pun zaman main cyber cafe dulu. peh memang syok!

unknown berkata...

Best2.. *smbil angguk2 kepala lelaju

Anis Mohd berkata...

cantik nya pmpn tu .
rumet anis kata dia make up tebal . sekian.

Yuyu Musa berkata...

hahhaha...

aku minat gile exist...lepas jensnita,lagu julia pulak...

hadoiiii...suara ezad mantap

Bella Bell berkata...

jesnita!! pehhh.. masa aku sekolah menengah dulu pon aku layan lagu ni la.. hahaha!!~


ok.. kita sama umur kan oranglidi??


p/s: beb.. gtau la nama sebenar.. best sikit aku nak taip.. kesian aku dok taip oranglidi.. panjang tuh! hahahahahha!!~




^^

Fakur berkata...

lagu jesnita nyanyian exist sebenarnya dicipta oleh seorang komposer yg cacat penglihatan.

kumpulan exist adalah anak didik pemuzik rahim othman, juara bakat tv tahun berapa ntah.

rahim adalah adik kpd taib othman iaitu ayah kpd nordin dan kid ahli kumpulan search.

taib othman pula merupakan pencipta lagu rindu bayangan nyanyian jay jay & carefree.

sekian hari ini dlm sejarah.

Kapten Atok berkata...

masa tu aku tingkatan berapa dah lupa

oranglidi berkata...

miscell,
-hang yg pmpuan pun da trgugat. apatah lagi jejaka. haha

rafiq,
-haha. mana gamba nye? apdet la.
-haha. zaman maen cc tu..

unknown,
-hehe.. memang sdap.

anis,
-hahahahha.. mekap tebal ke? tau2 je rumet tu.

yuyumusa,
-hehe.. btul2. smua lagu dia sedap wo.. dari zaman mamat.

bella,
-hahaha. sama ke umur? xtau lak. hahaha.
-nama sbnar? hahaha. bahaya ltak nama sbnar.
-kalu panjang, tulis o.l pun ckup. ehehe..

fakur,
-wah! ni festaim tau psal sejarah exist.
-paksedara kid dgn din la kira nya? wah. memang patut a best.
-trimas sudi bercerita ni. hehe

kapten,
-haahaha. ko dah tamat spm la masa tuu

Pyka Rahmat berkata...

kau tahu, masa aku derjah 3 aku nyanyi lagu ni buat persembahan utk hari guru pakai sweater.

comel tak. hahah cambodoh.

hm teringat kembali.

oranglidi berkata...

pyka,
-hahaha.. peh. xleh bayang ak dak darjah 3 pkai sweter nyanyi lagu ni. hahaha.

mOon jOhari berkata...

...sengau2 ezad 2 sedap wOo...minat exist jugak...!

oranglidi berkata...

moon,
hehehe.. memang terbaek kan suare dia. kalu dengar sejuk je rasa.