Ahad, 24 Julai 2011

Menara Gading

Menara Gading.. Dulu aku pernah bercita-cita masuk universiti. Dengar orang sebut student unibesiti (mahasiswa) mesti macam bangga kan? hehe.. Ini antara senarai univesiti yang buat aku terkagum

Universiti Limkokwing
Pernah masa skolah menengah depa buat tour kat area skolah aku. Fuyyo. COooooOL gilo cakaplu. Masa depa tayang montaj tu, ternganga aku dan kengkawan. Tak tercapai akal langsung seni dan grafik dia.

Unisel
Yang ni sebab aku terpengaruh dengan drama Dunia Baru. tak saintifik langsung reason aku kan? hahahaha.

Multimedia Universiti
Yang ni pun sebab dia datang tour skolah. Cool jugak bahagian IT dan multimedia ni. hehe.

Universiti Kebangsaan Malaysia UKM
Hah, nama pun univesiti kebangsaan. Sapa takmau pegi. U ni besar wo.. Aku penah pegi sini. UKM ni siap ada Hospital sndiri HUKM. Tapi bukan dalam tu lah.

Universiti Teknologi Malaysia UTM
Peh, cikgu aku slalu duk canang u hak ni. Cikgu aku penah cakap teknologi dan kejuruteraan katsini memang power sebab dia blaja sini dulu.

Universiti Sains Malaysia USM
Yang ni takyah crita la. Nama pun dah sains kan. Dapat APEX pulak tu.. Apex tu apa aku lagi la tak tau. klik la link tu.

Universiti Malaya UM
Dengar nama pun dah klasik. Seklasik umur dia.. Kalu masuk sini mesti orang pandang tinggi. Tak taula sebab ape. Mungkin sebab sistem pendidikan dia ketat kot.

Universiti Pendidikan Sultan Idris UPSI
Peh, yang ni bakal mengeluarkan produk cikgu2 bermutu tinggi. Aku penah sampai Tanjung Malim ni. Dahla nama UPSI ni tercatat dalam buku teks sejarah (masa tu MPSI).

Universiti Islam Antarabangsa UIA
Bila aku tengok u ni, aku rasa mcam gempak gila. Smua yang masuk mesti islamik2 gitu. Soleh solehah smuanya. (Itu luaran la, dalaman hanya tuan punya badan la tau.) Nak taknak aku memang respek la u ni sbab orang cakap graduan depa memang mantap2. Aku minat bagian arkitek dia (rujuk crite nurkasih hehe).

Universiti Pertanian Malaysia (skang U.Putra M'sia)
Aku ada minat dalam pertanian dan perkebunan sebenarnya. Ibarat kata kerajaan, Pertanian adalah Perniagaan.

Universiti Malaysia Sabah dan Universiti Malaysia Sarawak
Sebab boleh rasa duk luar dari semenanjung. hehe

Universiti luar negara,
Yang ni kalau dengan resat spm aku memang bagaikan api jauh dari punggung la.
Orang yang blajo luo negara ni mesti dipandang tinggi oleh masyarakat. Ye la, blaja negara orang, pengalaman banyak (mungkin). Seronok jugak kadang-kadang tengok depa maen salji, begambo depan piramid, begambo depan eiffel tower, depan white house, depan kuda, depan kedutaan dan macam-macam lah.

Yang blaja luar negeri ni blajar la sungguh2 sebab awak tu dapat peluang yang orang laen jarang dapat.. Jangan banyak maen sangat. Hehehee.

Kesimpulannya, last-last smua u yang aku tulis satu pun tak sangkut. Hehehehehheehe... Sedih? Tak sedih pun. Aku bersyukur la kat mana aku berada skarang.. haha. Sekian saja lah bacaan dihujung minggu ni.

17 ulasan:

Encik Psychopath berkata...

Gua pun sangkut.

vampire's lovex berkata...

untung lah dah habes belajar....

Faraheen Hazirah berkata...

same la. aku dulu mmg x ingin lgsg nk ambik engineering. tibe2 skolah hantar. so hasilnye jadi la aku yg malas blaja kt utp ni. hahaha

dochi berkata...

kat mane anda sekarang ?

kehkeh .

oranglidi berkata...

psychopath,
-pun?
-aku tak sangkut la. haha.

vampire,
-ha?? sapa cakap?

paen,
-hahaha. dah ketentuan la tu. ala, ko skor gak malas2 pun. haha

dochi,
-di awangan hehe.

mutiara berkata...

dr utp, last3 p utm :)

mule2 mmg aim medic,,tp parent x suke,.parent suh amek engineerng..

act, setiap org ad laluan masing2 yg Allah dah tetap kan..kan? :)

Misshy Innz berkata...

utp tade ?

Pyka Rahmat berkata...

aku selalu pergi U. bangga juga. nama U tu u-turn. masyukk tak.

pensukebulan berkata...

erk macam terasa part banyak memain tu. haha tak tak insyaallah kitorang tak biar duit rakyat terbazir camtu je. insyallah ade hasil ;) main itu penting untuk elak cepat tua. keke

mendatak hijau berkata...

Uitm?????
camne melayu nak maju woiii
hahaha

Kapten Atok berkata...

yg belajar luar negara tu perabih wang biasiswa banyak. kalau yg baik tu bagus lah

yg x baik... membazir ja keja

Koyuki berkata...

aku kat skolah tinggi jer...tak sampai menara gading..menara citi bank penah la jugak sampai

unknown berkata...

(^_^)

ct odah berkata...

ala takpe..jnji ko dah ade life sndri skang...blaja tngi2 pn susah nk dpt kje...cntoh tdekat...aku..hehe

oranglidi berkata...

mutiara,
-hehe.. ksian.. trpaksa akur. tapi mungkin ada hkmah.

innz,
-yangtu laen. hehe

pyka,
-ada jugak kena campak kang. haha

pnsukabulan,
-hehe.. xkata untuk sapa2 pun.
-btul, enjoy urself. kalu asik study je tension jgk. kang x pasal2 saket

mntadak,
-hehe.. uitm masa skolah rndah ada gak terpikir.

kapten,
-hehehee.. btul2. moga depa berubah

koyu,
-hehe.. skolah tinggi ye? tu ijazah dalam entri tu? hehe

unknown,
-[--]-

ctodah,
-haha. betui2. ala, ko pn dpt keja ok tu.

sharamli berkata...

UTP p0n p0wer jgk!

a little less conversation berkata...

ak rasa mana2 U sama kot..last2 keluar tu jadi apa je yang membezakan..haha