Isnin, 20 April 2009

Badan Cergas, Kepala Otaklu Cerdas!

Haritu wa rase nak main menampar bola. Jump serve, floater, cut shot, joust, spike.. istilah2 yang menggambarkan permainan ini. Wa memang biasa bab2 bersukan ni.. sepak bola, hoki, futsall, petanque, softball, badminton, pring prong, basketball, dan batu seremban. Semua dalam genggaman wa.

Petang tu wa turun court. Pakai baju sukan, suar treck(bertuck in) dan kasut grip. Tengok2 dah ada dalam 11 orang. xcukup sorang. So, wa joinlah mereka. Permainan agak sengit. Wa rasa Jasni Shafie pun x boleh ulas permainan pada petang tu. Mata demi mata kami kutip.

Jumping serve wa membuat pihak lawan tersadung. Kadang2 wa bagi 'spinning' punya serve. Berputar2 mereka nak sambut..Tiba2 wa baru terperasan. Bunyi bunyian yang wa benci mula kedengaran. "aww", "eww".

Rupanya wa tengah main dengan 'akak2'.. dahla bulukaki, misai dan janggut cukur sampai licin!.. patut la wa terbau wangian pompuan je (silky girl terutamanya)! Malu wa brader!! Mana nak letak muka wa?! Pelancong asing tengok diorang pun tercarut2.. "Benci aiiii!" Kenapalah wa lambat tersedar aritu.

Ya, wa terpaksa menghabiskan game petang itu untuk menjaga hati mereka. Wa dah hilang minat nak tampor bola.. wa rase nak tampor semua pemain2 lain. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian malu..

semenjak aritu wa beralih angin dengan bermain badminton demi menjaga status bujang.

21 ulasan:

Aie berkata...

lu lenkali bukak mata luas2 baru menampor

kan dah kena tamparan "wanita"

Anis Mohd berkata...

hahaaaa...
lps ni ,
join je la club deme tuh ..
hahaaa

kuda kertas berkata...

2 la..over konpiden sgt join diorg 2..len kali cek bulu kaki diorg 2..cukup sifat ke x..hahaha..

nsb baek r ko xjoin skaki jd cam diorg kn..kalo x, aku da x tinjau blog ni lg da..

kEy berkata...

agaga~
best rr lain kali mao j0in di0rg main~

.kakijalan. berkata...

cuba ko cek bulu kaki ko ada ke tak?
jangan licin jugak sudah.

oranglidi berkata...

Aie: haha.. wa da bukak mata luas2.. inilah tamparan wanita terhebat. lu dah tukar nama?

Anis Mohd: oi! xmgkin wa akan join club trsebut!

kuda kertas: wahaha.. wa x smpat polak nak tercheck kaki mereka.

kEy : lu join la. wa tobat da xnak lalu depan court tu.

.kakijalan.: haha. nasib baik ada lagi. lu ade?

sharamli berkata...

gilak...
bleh plk xperasan...
bia la dy0rg...dy0rang p0n nk tjuk dyrng mantap gak..leh gk main..hu3

terrarosa berkata...

tu first time lu jadi hero ker ?

gan orang pompuan bleh lar lu rasa riak ,takbur , angkuh , bongkak , eksen , naik lif , pengkaut , bangga diri , sauh kapal bla...bla...bla...

oranglidi berkata...

sharamli: mantap mende? haha..

terrarosa: hero? tu kali ke beratus2.. berani lu mencerca wa.

k.e.r.i. berkata...

dieorang main sambil kepit kaki tak?

terrarosa berkata...

hahahaa....

padan muka lu, perasaan pihak lawan yang tersadung. Ada lu kisah ke ?

zairi berkata...

gelojoh sangat lu ni.

kasabalanka berkata...

elok lu gi main guli jer wei

oranglidi berkata...

k.e.r.i.: kepit ketiak adalah jugak

terrarosa: muka wa memang padan.. lu?

zairi: alahai, semangat kesukanan mesti kuat bro!

kasabalanka : wa penah main guli, dengan upin dan ipin. x syok langsung!

dude berkata...

futsal ke nih?

oranglidi berkata...

dude: ni mesti lu x bace abih ni! jump serve ade ke dalam istilah futsal? nak kena siku ke? hahha..

wanhamery berkata...

mujur lu ada bulu kaki...bulu kaki cukur,tapi bulu keliak panjang..apo nak jadi nih?

oranglidi berkata...

wanhamery: keliak tu anggota badan bahagian mana ye?

milimilo berkata...

hahaha..tgok muke dah boleh kenal pasti org2 cmnih kot..apeda ko..

milimilo berkata...

aku pnah men bola tampar skali je kot..gile r..boleh bengkak tangan kalo maen slalu

oranglidi berkata...

lu memang a.. anak manje.. huk eleh.. sikit2 lebamlah.. alasan.