Selasa, 14 April 2009

Kisah tak kisah (Seputar Kuala Lumpur-1)

PUDURAYA- beberapa Januari : Wa kurang pasti knapa nama yang diberi adlah puduraya. Knape x bagi nama Ronda Kota ke, Fil in de blank ke, Alleycat ke..barulah punk skit. ah, ade wa kisah? cikgu Geografi x penah pulak nak ajar.

Ulat dan kutu mewarnai tempat ini ibarat cendawan berspora dalam kelmbapan.. sini dan
sinung ada kutu-mutu.. "tiket bang?", " balik mane dik?".. itu dialog yang biasa terkeluar dari
mulut berbau mereka. kenape tak tanye" dah makan belum?", takpun "Letih x berjalan dari LRT kesini?". bukankah ini lagi bersopan tersusun bunyinya?

"Xde kerje lain kah?" soklan ni pernah terpacul dari mulut wa..
" Nak kerja macamna? skang ni ekonomi gawat beb. itik pun jarang makan. Lagipun kalau kami x kerja begini, siapa lagi nak ganti?" jawap salah sorang ulat trsebut sambil mengibas2 poket seluar jeansnya. Ah, alasan belaka. campak pada ketinggian klcc bagus ni. Sape suh x main piano mase kecik2?

Sedang habis wa membeli belah tiket ke satu destinasi, wa lepak sambil menunggu bas. seperti biasa, Janji melayu. Wa xblh state nama syarikat bus trsebut . kang ade yang lipat sejadah.

mate dah x lalu nak memandang cewek2 yang lalu lintas. Yang bermain dibenak sekarang adalah pulang ke tempat asalmu. Sementara sibuk menunggu kedatangan bas, rase nak beli donat pun ade. jadi wa pun beli keropok cikedis 20 sen -'bin bin' >silinder jagung berlubang ditengahnya. Zaman gawat ish!.. manis betul rasanya. xdapat donut pun xpe..Dalam poket ade bebrapa not duit je. cuti2 xnak membanting tulang...

wa expect bill gate dulu jual pisang goreng jugak.

2B cont..new

19 ulasan:

.kakijalan. berkata...

kira ok la boleh beli cekedis lagi.
aku penah nak beli gula-gula 2 seposen pon tak lepas.

oranglidi berkata...

.kakijalan.: la.. sape suh lu x amik 5sen tepi2 jalan? kumpul, sikit2 -lama2 jadi ayam kfc..

terrarosa berkata...

aku syak ngko dulu peminat edisi siasat juga...

jadi aku follow blog . Amacam ?

oranglidi berkata...

terrarosa: wahaha. bagus kerana follow blog wa.. sebar2kan kemunculan wa dalam arena blogger ni..

edisi siasat? lu nak kena jentik dengan getah?

Ahmad Azrin Aziz berkata...

:)

oranglidi berkata...

Ahmad azrin: lu datang nak kenyit mata je ke? nasik dagang xde?

bapak lu berkata...

pipiyapong wannabe...terang sangat

oranglidi berkata...

bapak wa? :amende lu cakap? wa xpaham.

Tanpa Nama berkata...

no offense..

no hard feeling...

ak nk follow blog ko..

tapi tnggu ak ade blog...

kah3...

oranglidi berkata...

Tanpa Nama: silakan2.. kita meriahkan dunia blog.
xboleh jadi artis, jadi blogger pon kire orait la.

kuda kertas berkata...

knpe cam pnh ku lihat stail blog ni..

uya ahmad berkata...

huuu...da lame tak menjejak kaki ke situ..apetah lagi kawasan sekitar..kui3...
rindu plak nak g situ...balik summer ni kene pasti kan, wa balik kg naek bas kat puduraya...
hiiii

oranglidi berkata...

kuda kertas: stail ape? wa memang suka tengok rancangan stailo di tv1. lu kuda kertas A4 ke? haha..

uya ahmad: sape suh lu belajar jauh2?

uya ahmad berkata...

hahahaha...da nseb, nak buat cmane???
alah, baru setahun je pon..bukan lame mane kan???
huuuu...

kuda kertas berkata...

aku kuda kertas kajang..ape brg kertas A4..

oranglidi berkata...

uya ahmad: hahah.. xpe2 tuntutlah ilmu sampai ke mana2.. lame atau x wa xkisah. jangan balik lupa cakap melayu sudah.. haha..

kuda kertas: kertas kajang? kalo gitu lu kuda belang jugak kadang2?

milimilo berkata...

ulat2 tiket kat pudu memang menyakitkan hati..aku pnah tkene weh..cm hape je..tdesak sgt nak blk raye,kne gak beli

milimilo berkata...

nasib baik dekat pudu ade jual dunkin donat..huhu

oranglidi berkata...

ceh.. bukan lu dah cite?