Isnin, 8 Jun 2009

aktifkan dirilu

Balik kafe siber haritu.. wa pandu keta pulang.. jauh jugak wa kena u turn. cis.. bile dah nampak papan tanda rumah, wa pun pusing secara berkhemat.. nasib baek wa bawak 120 km/j je..

Dah nampak pagar umah wa.. wa usha dulu, takut2 bapak wa dah pulang.. dahla wa ambik keta dia tanpa pengetahuan am beliau.. aik? sepupu sepapa wa datang? ah.. serabut kepala kaki.. wa parking secara baik dan cermat... 90 darjah selsius wo.. tepat dan tegak.. dah tu wa neutralkan gear ,langsung tarik brek tangan. Wa chek keta supaya xda sebarang peninggalan pelik.. aircond dah tutup, radio dah.. dan tingkap.. ok, beres.. wa turun dengan bergaya (menyesal wa pakai kain pelikat pegi c.c).. mana tau sepupu pompuan yang sebaya wa pun ade datang.. kenalah kontrol skit..

Wa perhati betul2 keta spupu wa tuh.. wa patah balik, start enjin turbo keta dan keluarkannya semula.. langsung wa pergi ke rumah selang sebuah.. wa hairan.. lu rasa sebab apa pihak pemaju dan arkitek suka-suka buat rumah seakan serupa? ni buat wa mau report tv3 ni.. malu woi! nasib bek jiran tetangga tak keluar baling sampah.

2-3 hari berada di rumah ni membuat wa addict tengok tiwi.. paling best cite2 cine ntv7 dan kartun..

psst!: wa dah mempunyai perasaan bersemangat untuk aktif memblog kembali..(cuma rasanya dah kurang skill).. lu? nantikan penerjahan blog ke blog.. siap lu..

31 ulasan:

CaPiQa berkata...

skill memblog dah kurang? adakah sebelum ni skill encik menggunung? oh, rugi capiqa tak sempat belajar sebelum skill encik berkurang. hoho..

sila terjah istana jingga jika punya kekuatan mental yang tinggi. oh, pakai kain pelikat pun takpe. seksi! wekkk~~~ xD

I n n z berkata...

kalo aku jd adek kO
maO gelak shin chan aku
haha !

kaler uma pon same ke uh ?

Akmar Anuar berkata...

hahahaha...takleh blah masuk salah umah...
konpidenn lak tuh dah siap parking bagai...

oh, skil blogging tu sure bertambah mengikut mase...dun wori la bro...

terrarosa berkata...

wa pun dah mula gian nak baca buku macam dulu2 ,sampai bermalas2 nak up date blog...

apa kata lu ?

cik wawaa berkata...

haha. makin maju da blog ni. nak jugak yg selmat datang tuh ;pp

cik erin berkata...

hahahahah.
salah rumah! :))
relax2. ada member pernah salah masuk kereta.
lagi segan silu. :D

xuen adyla berkata...

wa rasa lu amnesia
hahahaha
nak cover malu lu salahkan pemaju
aiseh

skill lu lu je tau

dude berkata...

seb bek lu tak terselambe je mkn nasik kat umah jiran lu..
haizzzz

[Q.e.M.a] berkata...

huhu~
pst!! ancaman yg sgt brutal tu..

Monkey D Luffy berkata...

adeh

memang kronik kalau rumah sendiri boleh lupa

Lun berkata...

ohoo
nxt time jdi arkitek disign setiap umah berbeda2 ye bro

oranglidi berkata...

jap wa jawap

shapiqah: cis! berani lu mensebut kain pelikat disini.. haha.. jingga ke blog lu? wa rabun warne..

skill memblog maknanya kerajinan mengepos dan menjalankan blog walking.. haha!

innz: bukan lu dah memang sincan? haha.. kaler rumah xsama.. tapi sebab wa baru pindah

akmar wahai olie: ahaha.. betul jugak nasihat lu.. trimas kasus wa ucapkan

terrarosasa: cis.. kalaupun lu membaca buku, jangan lupakan blog wa dan blog lu.. lu boleh je wat ulasan buku2 lu baca untuk tatapan wa..

cik waawaaa yang berada di bukitjalil: ahahah.. tula lu.. suh bawak laptop xnak.. dah lame lu x update.. nak yang slamat datang? lu nak nama lu kat situ ke?

cik erin: yeeke? aduh.. rabun ayam ke hape budak tu?

xuen adylalalalama x dgr cite: cis.. amnesia pulak.. wa insomnia je.. bukan hape.. wa baru pindah lo..

dude: cis.. wa pon memang ade niat nak makan nasik disana sbenarnya..

qema!: berani lu.. ancaman ape? haahha!

monkey: haha.. wa baru pindahla.. tak teringat pulak wa nak tulis dalam entri ni

Lun si lunlun: haha.. lu ada keturunan indonesia ke? tulah.. arkitet ni patut wat umah laen bentuk... macam cap jari kita lah.. xpun mcm iris mata.. masing2 berbeda.

zatiesiska abdul rahman berkata...

lidi...jom makan...wa lapa ah

oranglidi berkata...

zatie! jom! wa kat tengganu!

najwa hazirah halmi berkata...

ciss!!!
wa maseh merajok ngn kamoo sbb lebey2kan silent reader!!!!!

oranglidi berkata...

haduih najwa hazie oi..: wa dah jawap a kat komen2 lu terdahulu.. wa xde pon ambik nombo tepon beliau! cis..

najwa hazirah halmi berkata...

fine2....diamponkan...;p

notso_violet : seindah bunga seri pagi berkata...

sexy nya berpelikat ke cc hohoh

sayanghasni @ yus berkata...

tu ler sapa suh drive 120km/j jer...
lenkali bawa ler 240km/j..
bukan setakat salah rumah..
boleh salah hospital beb...

oranglidi berkata...

najwa hazie: hhaha.. trimas kasus

notso violet yang seindah bunga seri pagi dan cantik seindah suria , panjang betul name lu. : hahah.. seksa ada jugak

sayangku hasni? atau eby yus?: 240 tu selaju cahaya tak?
haha.. sampai bisa salah hospital ke? apa makna tersirat lu? cis!

Anis Mohd berkata...

gila la malu cm tuh ..
waha3x..
penah gak ada pengalaman yg sama ..
tp tu sbb slh tekan number kat lift.

.kakijalan. berkata...

haha nasib baik lu tak salam pakcik sedara lu.
lepas tu ambik kuaci atas meja pastu blah.

SwEeTFoResT berkata...

hakhakhak..salah uma..sengal la lu nieyhhh.. uma sendirik pon lu xkenal ke??ish2..kejam..

John Iverson berkata...

Kirim salam kt sepupu pompuan lu bro... hahaha

zuLL berkata...

Lain Kali letak nama lu besar2 depan rumah

milimilo berkata...

haha..kau mmg sengal la weh..tp care ko parking baek punya tu hope aku dpt praktikkan time test besok.. :)

Baby Wify berkata...

baby tgk skill kamu menten mabeles je.

erkk...lu kaber situasi cmne eh di tmpt kejadian tuh??

sayanghasni @ yus berkata...

eby yus ??
bukan arrr..
yusri kru!!!!!!

dark ray berkata...

kalau gua memang selamba gua bunuh diri..

Kuda Kertas berkata...

apekajadah bole slh umh??adoi..camne parking 90 drjh selsius weh??musykel aku..

oranglidi berkata...

anis: haha.. yeke?

kaki: nasib bek wa tak toreh pagar die

suwit: cis. wa baru pindahle

brader john: cis.. lu mengambik ksempatan.. dahla lu bertimbun awek

zuLLLLL: Hhaha.. wa ingat nak wat gitu gak.. tapi apakan daya, kerajaan marah vandalisma

milo: haha

baby dan wife: haha.. menten mende.. cis, kaber macam tu lah.. wat tak besalah je.. seb bek tiada manusia.

sayanglah cik hasni dan yusri chek lah

dark ray? cis.. lu penah ke buat?

kuda!: haha.. baru pindah woi! 90 darjah selsiusla.. ni mesti belum ade lesen basikal ni..