Selasa, 16 Jun 2009

FAHMI REZA.. LU MEMANG COOL

sedang wa menyidai kain, baju, dan segala yang ada.. tiba-tiba langkahku terhenti.. sejuta tangan menahanku.. (apejadah lagu kamilia by ramli sairiap ni?)..

perkara sebenarnye.. tibe2 ."pheeewiiQQ!! jemur baju ke??!"
wa pun pandang.. wa ingat ade kutu2 mane menpewit wa..

sekali, gadis pompuan yang baru pulang sekolah dengan menunggang motor.. lengkap berunipom kurung sekolah.. yang bawak moto dahla xpakai helmet.. apataah lagi sehelai tudung..

cis..

tibe2 sekali lagi depa datang ulang pekara sama..

dalam hati wa: rosak akhlak betul budak pompuan skarang..
pada mulut wa laungkan: " ha.. yela akak oi.. takkan jemur ikan kering pulak!"
(sambil baling batu sebutir.. wa rase kene rantai motor je sebab ade bunyi 'tangg!')

wa harap esok mereka tak datang lagi.. kalo datang jugak, wa lempang terus.

penah ke bende gini terjadi terhadap lu semua? rosak..rosak..

psst: malam tadi best woi.. wa jalan2 di bandar tganu.. area2 pasar payang.. beli durian sebijik dua.. dan yang bestnya dalam tv1 (rancangan ape ntah tajuk.. ala.. yang ade syed munawwir tu) sebab ade tokoh kegemaran wa.. si FAHMI REZA.. wa memang minat karya beliau.. smalam lu memang best brader!.. jawapan bernas.. wa cadangkan kepada sesapa yang tak kenal beliau, pandai2 lah start cari dan google karya beliau..

23 ulasan:

Anis Mohd berkata...

wahahaa...
baru nak tanya ..
sapa kah insan itu .
skali dah srh google siap2 da..

Akmar Anuar berkata...

hahahaha..budak2 skola sengall toll..
sempat kaco ko..

ke ko tgh pakai kain batik balut badan ko cari dada sampai ke lutut??

maybe sebab tu dorang nak ngorat ko....

wajaahahahaha

A+z+i+E = AziE berkata...

"lengkap berunipom kurung sekolah.. yang bawak moto dahla xpakai helmet.. apataah lagi sehelai tudung.."

i like dis part rite here... (ikut lgu pcd oke)

zatiesiska abdul rahman berkata...

eceh ni bkn kali pertama lu kne ngorat..
huh sape fahmi reza?? kalo die hensem br wa cari kat google hahah :D

xuen adyla berkata...

mesti ko sexy sgt time sidai
hahaha

tehais berkata...

ilek laa..budak2..huhu

John Iverson berkata...

Sape mamat tu bro? biasa la pompuan zaman sekarang.... menakutkan....

[Q.e.M.a] berkata...

hakhakhak~
kanak2 wanita skrg mmg advance kn
da xbley nk guna perigi crik timba lgik - -"

dude berkata...

siapa fahmi reza?

hahaha nak gak tanya.

najwa hazirah halmi berkata...

hahaha..
silent reader lagi kowt!!
kamoo kan pemes!!
ehek!

fahmi reza..
docuentary filmmaker-10 tahun sebelum merdeka
yang tuh ker???
(setelah di'google'..)
haha..

berani cakap wa dah kawen!!
cissss!!!

ruffey berkata...

haha

FdausAmad berkata...

Gua nak ajak lu mkn kenduri kt blog gua.Ada ulam ulam kampung
Follow terus pun xpa lagi bagus.

Blog gua dah tak seimbang.Gua tgk budak2 ramai dah berat ke belah punk.

sayanghasni @ yus berkata...

blogger sepuluh tahun sebelum merdeka tu kan??
jarang arr tengok tv1..
sebagai perempuan, aku pun tumpang malu..
bila perempuan lain begitu..
esok dah dewasa bila dia jumpa blog lu..
baca n3 lu nie musti dia malu...
buruknyer perangai gitu..

helena's berkata...

rosak akhlak dak pompuan tu..haha

cik erin berkata...

hee.. buat malu saje.
takda motif kot nak ngorat camtu.
dah la incek oranglidi tgh jemur kain JE.
haish pelik2.

*wakil budak pompuan yg masih bersekolah dan bertudung.
huwaaa....!

Peminggir Kota berkata...

Salam, saudara org lidi..
lama tak ketemu..
Fahmi Reza juga sahabat saya, kalau sudi boleh saya bawa saudara Orang Lidi jumpa beliau

zzarina_hasim berkata...

ish..budak2 zmn skrg..ish..ish..

oranglidi berkata...

Anis yang manis: haha.. tu lah.. lu dah gugel? good girl..

akmar dan blognye olie: sengal? ya.. sengal.. kain batik mendenye.. wa pakai suar trek je pon.. cheh..

azie: ye ke? wa pon suke hahaha! lagu pcd tu mende?

zatie woi!: bukan kali pertama? apa point lu? hensem sikit wa..

xuen adilallalalalala: seksi ? cis.. lu tu seksi..

teh peng: budak mende? dah skolah menengah woi!

brader john! are u sliping?: haha.. tak kenal ke? cis.. mentang2 jadi penjaga gym skang.. ya.. pompuan menakutkan.. lagi2 jenis tentera

qema weh..: kanak wanita? peribahasa mana pulak ni.. tu a..perigi pon tak reti cari tunggul

dude: jap..sebenanye mcmna pronounce name lu? duda ke? haha.. cis.. wa dah suh gugel tu gugel la.. taula sibuk nak meeting mertua

najwa hazie: xde nye.. wa boleh cam lagi si S.R. tu.. lg pon die dah unibersiti

cis.. nasip baek lu dah gugel.. bukan lu da kawen ke?

ruffey: cis.. membalas gelak ketawa pulak.. wa tau lah wa tergelak kat blog lu.. sori woi.. bizi .

FdausAmad: wa berbau blogger terkenal dekat bahaasa blog lu.. lu kene penyakit beliau ke? ade mase wa pollow.. budak punk? biaselah.. nasib bek wa indie

sayanghusni dan ebi yus che lah: ya..bagus2.. berani lu jarang tengok tv1 cis..
haha.. nak ke die bace blog? wa rase die rela merempit


helena?: haha.. rosak2.. nasib bek tivi wa tak rosak

cik erin kite: haha.. kain JE? nape besar huruf JE tu? cis.. lu sebagai wakil ?

Peminggir Kota Larangan: haha..salam.. lu senyap je semenjak 3 menjak ni.. Fahmi sahbat lu? biar betul lu mau bawak wa.. kang tetibe wa jadi pelakon beliau.. susah tuh..

zamzarina rtm: haha.. lu kena bagi la pesanan sikit dalam 'apa kata wanita' di rtm 1 tu

mamma mia! berkata...

lah.. ko layan kan aje lah budak2 tu..
heh bese lar.. perigi skrg ade kaki
boleh g sane cni carik timba. dah timba dok menyidai baju aje. wahahaha

oranglidi berkata...

cis mamamiao.. haha.. kuang asam.

zzarina_hasim berkata...

bkn xmo..tp bdk2 skrg ni mn de nk tgk rncgn cm g2..ssh2..
ko perati btol2,penonton die mesti majoriti di klgn veteran je kn??
haha,xtau la,aku tgk sekali je pon..ngee~

oranglidi berkata...

ZAMZARINA RIANG RIA: hahaha.. yeke? wa ingat bile wa tengok kirenye belia pun tengok jugak.. haha!

Fahmi Reza berkata...

Hey, rajin-rajin lah bukak TV1 pukul 9 malam hari Isnin 24hb ni sebab dorang panggil aku lagi untuk perbincangan pasal "Bagaimana Menghayati Kemerdekaan?" Bagus jugak TV1 tak serik2 dengar pendapat orang biasa macam aku!

http://dll.my/