Jumaat, 12 Jun 2009

dan Entri akhir : 'Nyu'.

"kami pergi beli barang dulu.. jaga adik.." kata2 parent wa tiba2.. adik? qaysara? hadeh.. wa dan abang wa mane ade pengalaman.. cis.. dahla hiper aktif semacam budak tu.. memanjat sana sini, menggigit tangan wa, menutup laptop dengan suka hati, menurun volume tv sehingga xdidengar telinga, baling air keatas lantai, membedak rambut wa, cubaan mengambil spek wa, menjerit tak tentu hala, dan berbagai kenakalan.. cis.. wa nak tengok masam2manis pon susah..

bile dah penat bermain sana sini, datang idea hebat..
wa: "jomlah, kite tidur"..
sara: jom!..

wa bukak erkond, wa letak sekali atas katil dengan mengharap dia tidur otomatikly.. tapi.. matanya masih terbuka sambil memandang wa..

wa:"???"..
sara:"nak 'nyu'! "..
wa: ????...

apakah nyu? wa xtahu menahu pun bahasa budak 3 tahun(ke 2 tahun?).. dahla pelat.. wa pon keluar dari master bedroom tu.. wa cuba interpetasi.. nyu? wa pun ternampak patung penyu yang sedia ada di ruang tamu.. hahah!! cis. penyu rupanya.. wa pun bagi dekat beliau.. tiba2 wa dibaling penyu demikian.. cis..

sara: bukan ni!..
wa: ke nak botolsusu??
sara: ha..

cis.. wa pun keluar mencari botolsusu yang hampir dihempas pada laptop wa sebentar tadi.. nasib bek ibunya dah sdiakan airsusu tersebut.. wa dah xingat sukatan kalo mau buat sendiri.. bila dah bagi itu botol, tiba2 dia x yidur lagi.. aik? macamna ni? dah jam 11p.m... tiba2 wa terperoleh idea bernas.. biasanya kalau makbapak, mereka akan 'pok-pok' (menepuk2) dan menyanyi.. ehem.. ehem.. indah sinar sang suria , merdu irama sang bayu ..tiada seindah wajahmu , tiada semerdu suaramu... (lagu: bunga angkasa by terrarosa)

wa tengok budak tu.. aik? x tidur? adakah lirik lagu ini terlalu berat untuk seorang budak?
cis.. sekali sekala layan rock kapak apa salahnya.. camonla.. cis! habis semua lagu wa try.. kumpulan handyblack, lefthanded, wings, search, may, spring, ukays, senario.. tak tidur jugak budakni.. cis! dahtu wa dah xde idea laen..

wa cuba aliran dan mazhab laen pulak.. ehem.. ha... ha.... ha.. rindu itu adalah.. blabla... (lagu Rindu by Hijjaz).. sekali dengan pok2 di bahgian belakang.. aik? luar biasa ni.. budak tu tidur dengan aman. haha.. berjaya! cis.. ni buat wa bersedia jadi seorang bapa ni.. cume ibunya belum ada.. bila parent wa pulang, depa siap bagi topup selkom lagi.. hadiah barangkali..

mak wa: lagu ape didendang tadi? kapak ke balada? ke indie?.. papapun, welldone.
wa: sebuah lagu sedap..

ok. selesai. ni entri terakhir. gembira kenalan bersama anda semua. trimas kasus. :)

22 ulasan:

I n n z berkata...

umO adek sendri pown lupe ?
adOii

cahaya kelip-kelip berkata...

entri terakhir?

John Iverson berkata...

HohO... X sangku lu comel... hahahaha... xpe... janji rawk!!! hahaha

Monkey D Luffy berkata...

hahaha

boleh bukak nursery dah

the nanny... eh the puppy

najwa hazirah halmi berkata...

uish..
mati2 wa ingat biler wa tinggalkan blog nyh 4 hari...
biler balek dapat bacer entri2 besh dari kamoo..
roper2 kamoo pon xpost entri baru...
nyh la yg da ltest kenn..??

per maksod entri terakhir..???
kamoo jgn wat kami follower2 nyh nebes....!!!

wa puji toin2 la...
kamoo mmg abg yang mithali..;)

xuen adyla berkata...

hahahaha

ko mau gi mana

dah full time jadi puppy ke?

nursery baru buka

ke cari calon?

terrarosa berkata...

ah wa lupa nak kasi tip dekat lu...
budak2 dorang suka nasyid
"sayang sayang Allah ...sayang sayang nabi
sayang sayang ayah..sayang sayang ibu"

hahaha lirik sebenar lu cari lah sendiri , wa hentam jer tu..tapi budak2 bleh lena ??

*jadi apa kejadahnya lu buka blog tika final exam dulu ??

cik wawaa berkata...

lah.. nape last? sobbss sobsss :(

ruffey berkata...

kiut. hakk hakk..

kalo aku gadis sunti, dah lama aku lamar dirimu.

lol

roshaizul berkata...

abang mithali...

fawwaznuha berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
zinatulhayah89 berkata...

waaa....abg yg baik n c0mey...
tharu bt0i...=)

dude berkata...

nak penyu? hahahaha

taley blah lu dendang bunga angkasa kat adik lu..hahahaha (wa komen sambil dengar bunga angkasa woi)

mesti sara pon comel macam lu kan?wakakakaka...;)

entri terakhir?
ok. selamat tinggal.
jumpa lagi ye.

cik erin berkata...

hahah. comel ye.
kalau sudi, tgk la entri ni ye.
ada lagu bagi kanak2 lena.
mana tau nanti nak jaga budak kecik lagi. :D

http://siseratussebelas.blogspot.com/2009/06/maaf-daripada-16-ke-6.html

*entri terakhir?
apakah maksudnya ituuuu???

A+z+i+E = AziE berkata...

hek3x.. nice nanny ovrthre... g.l.a.d 2 noe u.. last entri ke bhai??? wohoo.. kinda weird....

ije berkata...

dah boleh bukak nursery dah ni~ haha

zuLL berkata...

Bai last entri? pesal ni bai?

Kuda Kertas berkata...

elok r tu jge adek kt umh..ntri terakhir??ko nk g mne??

zatiesiska abdul rahman berkata...

lu leh la nnt mse wa besar..nak soh lu tlg jge anak wa jap hahah...weh last entri ka?? haha i bet sume yg bace msti komen psl ayat lu tuh..why man??

Anis Mohd berkata...

ha3x
bdk2 mmg kalo lagu baik2 ni ..
laju la deme tdo..
len kali cuba ko baca ayat qur'an lak.
sure2 si sara n ko skali terlena!

tehais berkata...

jadik baby sitter pe salahnye.heheh

apsal ko da nak quit?

merajuk ke?

SwEeTFoResT berkata...

hehehe...comeyh2..lu bleyh jadi bapa dah.. =P